MTB, ne znam da li ima u ZG ali ovdje ima jogurta od badema, kokosa, manga sve plant based i bez dodataka. Za namaze koristim razne alternative sa indijskim orasima, povrćem i začinima.. ma samo tribas malo isprobati. Moj muž koji je bio najveći protivnik prehrane bez mesa i mliječnih proizvoda sada liže prste nakon svakog jela a ja mogu reci da imam puno više inspiracije za kuhanje. Dosta sam naučila sa pomenutog YouTube kanala
Pozdrav, dobra vece, pratim tu i tamo forum , ali nisam bas aktivna. Htjela bih pitat na zadnjih par postova sam naletila, da je prva tri dana stanica, onda je spermic odgovoran za hranjenje. Nisam to nigdje procitala, pa ako bi mi htjele malo bolje pojasnit. Premda mi je moja ginicka nesto nabacila ,kao ako spermic nije dovoljno jak, da se stanica nece primi. Bila sam u nekoliko postupaka, dobijem blastocistu ali se ne primi. Unaprijed hvala na informaciji.
Ako ti dođe do blastociste, onda to vjerojatno nije do spermića, mi govorimo o rastu zametka izvan našeg tijela. Zašto se ne primi jednom kad ti stave blastocistu može biti milion razloga - i do kvalitete jajne stanice i spermića i zametka i tvoje maternice... Slobodno nam napiši više o sebi (ili zapiši u potpisu) pa ćeš možda dobiti savjeta.
💔💔💔
Lucyn a nema mi druge….to cu sad pa pauza i vjerojatno donacija…. ili nista… glupo je forsirati kada ne ide! Jedino da nadem mladeg muza onda :D Moguce da je do spermija, ima smisla- do 3. dana su ko savrseni… a onda samo odustanu… ova dva se jos nesto bore, ali sumnjam da ce to prezivjeti odmrzavanje, je to uopce moguce ocekivati? Jos su ih skupa stavili!
Sto se muzeva tice, moj uzasno reagira u ovim situacijama i mislim da se udaljavamo! Po njemu ne smijem biti lose niti plakati…. a on se tad skroz makne… i tak… bas je lijepo cuti kako vas povezuje ova prica, bar nesto dobro u ovim teskim putovanjima….
Nije ni kod mene bolje... Previse smo mi vremena u ovom i to je uzelo svoj danak.. Ispocetka tj prije 5-6 godina je bilo bas sve kao sto kud cura citam...
Kod nas tj mene je problem sto bi ja o tom pričala opet i opet (ah zene) a on se pomirio s tim da vjerojatno djece necemo imati i to je to... Iako realno pricali smo o SVEMU 1001 PUT.. Imali 1001 strategiju planove, imena djece, kumove, krstitke...
U biti kad razmislim o cemu da vise i pricamo kad se 5 godina vratimo u krug.. I on je naravno drugaciji, nemamo djece i idemo dalje sta cemo sad pricat i nadat se i iduci cca ne znam 5 godina a i ovih 5 nas je kostalo i zivaca i novaca...
Sve faze smo prosli... Od nadanja, dodataka prehrani, euforije, razocaranja, pa opet euforije pa opet razocaranja.. Hrpetinu novaca mislim si bolje da smo na Maldive otisli i uživali a ne obilazili doktore.. Eh da je znati..
I kad vidis da si samo gubio vrijeme umjesto uzivao u zivotu 🤷♀️💆♀️💆♀️...
Zivot mi je na cekanju vise od 5 godina jer ili sam u postupku ili trudna ili ne mozemo sad ovo ono jer cemo ici u postupak...
I imam osjećaj da je i njemu tog dosta i da zeli zivot i svoju zenu nazad... Nije ni on vise optimistican.. Prije se uvijek do zadnjeg nadao, nekad me i zivcirao sto je toliko uvjeren u pozitivan ishod i nije mi ni dao da pomislim drugačije...
Kad se samo sjetim svoje prve bete.. Koju ja nisam ni htjela vadit jer je test bio negativan..
On je isao kod mog gin po uputnicu ja nisam htjela ni ići😂On ne zove ja hladna kazem pa nista 0 je(ja, sam u startu vjerovala testovima😂) a on pa kako, zasto, nije moguce, jel to sigurno tvoj nalaz, tvoje ime? Mozda je jos rano.. Ponovi za 2 dana🙄😂😂
Omggg🙊🙊
Ja si isto mislim ići na histereskopiju u ovoj pauzi, čisto da mi provjere da nije nešto unutra. Bolje sad, nego imati bezveze uzaludne pokušaje ako je nešto rješivo. Znam da mi to ništa ne garantira, ali hoću riješiti ono što mogu riješiti.
Što je to histeroskopija??
🙋♀️32 🙋♂️44
Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
3/2020 insem. - stigla M
7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
Beta
19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
26.04 ET, 10.5 beta
Bozma, ako si popišeš sve postupke na kojima si bila ove godine na papir i malo ga gledaš, vjerujem da će ti biti jasno zašto je do ove zadnje bolesti došlo.
Mislim da ovo izbacivanje mliječnih proizvoda ne utječe na kvalitetu jajnih stanica koliko na našu ukupnu hormonalnu sliku. Ne znam, ja zapravo ne volim ovo previše proučavati, radije bih da mi netko kaže "radi to i to" i da se ja toga pridržavam.
Joj, yogu sam probala par puta, izluđuje me. Možda probam tu tvoju.
nada86, ma vjerojatno postoji, ali tek sam prije par dana čula da bih to trebala izbaciti pa nisam stigla istražiti. Budem pogledala po dućanima kad mi prođe trenutna situacija, malo ću eksperimentirati i valjda će biti OK. Ako netko ima za preporučiti neku namirnicu koja je like mliječni proizvodi, nije soja, i fina je, slobodno! Budem ciljano proguglala PickUpLimes za savjete. Volim je gledati, ali nisam ciljala specifične recepte.
💔💔💔
Ja si isto mislim ići na histereskopiju u ovoj pauzi, čisto da mi provjere da nije nešto unutra. Bolje sad, nego imati bezveze uzaludne pokušaje ako je nešto rješivo. Znam da mi to ništa ne garantira, ali hoću riješiti ono što mogu riješiti.
Što je to histeroskopija??
Ja sam ovdje pročitala objašnjenje - ukratko dijagnostički postupak kojim ti pregledaju maternicu detaljno ima li nekih izraslica ili anomalija:
https://poliklinika-sinteza.hr/djelatnosti/kolposkopija-histeroskopija/
💔💔💔
lucija007, vjerujem da si umorna. S obzirom na to da ste vas dvoje ipak još relativno mladi, i imate dosta smrzlića, ima smisla da napravite malo dužu pauzu i posvetite se sebi, svom odnosu i svojim životima - čisto da napravite odmak od ovoga, riješite se stresa i napunite baterije. Velike stresove si prošla, a samo ispucavati pokušaje u nadi da će jednom uspjeti nema smisla. Stres postaje sve veći i zapravo si smanjujete šanse umjesto da ih povećavate.
💔💔💔
MTB ni ja je ne volim, ali ovo je vise kao meditacija, nema nekih poza, vise disanje, zamisli sad da udises pa zrak ide do maternice pa do srca, pa sad zamisli kako taj zrak...bla bla....malo razmisljas o glupom zraku kako prolazi kroz tebe, a ne o svemu drugom sto te muci taj dan i stvarno malo smiri.
Znam da mljecni proizvodi nemaji veze sa kvalitetom stanica, ali meni su i hormoni zbrckani, a zbog toga i stanice lose
A sta se postupaka tice, nema sanse da vise ikad odem na punkciju, da mi pistolj na glavu prislone i tjeraju me. Ni s pauzom ni bez nje. Sad je stvarno bilo dosta. Nek to sad obavi netko drugi za mene, pa da vidimo je li ta sperma stvarno tako dobra kako je hvale 😂
MTB bas mi je interesantno ovo šta pričaš o mliječnim proizvodima. Mi se isto zdravo hranimo, ne pušimo, ne pijemo ni kavu ni alkohol, ne zbog bebe nego tako stalno. I mene već duže vrijeme muči zdravstveno i etičko pitanje konzumiranja mesnih i mliječnih proizvoda. Mi smo se prije mjesec dana odrekli mesa i mliječnih proizvoda. Od životinjskih proizvoda jedemo još ribu i jaja. I MM i meni jako paše ova prehrana. On je naravno kao svako muško prva dva tjedna kukao za mesom ali sada kaže da se osjeća kao perce i nema napadaje umora tijekom dana. U svakom slučaju mi je interesantno čuti da se mliječni proizvodi ne preporučavaju, onda i to mogu reci check ✅
Omg,kad ovo citam...
Samo cu reci svaka vam čast...
Nema meni veceg gusta od kavice, case crnog vina navecer, nekad 2-3😂🍷🍷🍷... Fine papice🍗🥩🥓🍔🍟🍕🌭🥪🍿🙊😂...
Evo jucer vadila kks, kaze doktor kao curica 🤭
A jedem uf.. Ne zdravo dosta.. Nisam nikad bila karakter za neko odricanje hrane . Sto i kad mi se jede jedem... Evo bas tamanim cips🤭
Sortiraj odgovore
Najstariji