Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Prosinac 2020. 23:06

O mliječnim proizvodima, između ostalog, piše ovdje:
    https://ivf.hr/kako-se-pripremiti-za-uspjesniji-ivf-postupak/

Ja meso jedem u manjim količinama jer nisam pretjerani ljubitelj, ali već duže vremena nabavljamo isključivo domaće, što znamo da je hranjeno kvalitetno.
    Mliječne proizvode obožavam - mlijeko, jogurt, skyr, ... ali mi je prvo nutricionist zabranio, pa sam pročitala neke članke i na kraju ovo na IVF stranici. Muškarci (koji nisu intolerantni na laktozu) ga mogu slobodno piti i konzumirati, žene, pogotovo u doba oplodnje, ne bi smjele jer nam hormoni u mliječnim prozvodima smrdaju naše hormone. Nutricionist je rekao da mogu ponovo početi konzumirati kad odem u menopauzu  Mislim da ću za početak smanjiti, jer stvarno nemam čime zamijeniti sve ono što inače konzumiram. 

💔💔💔

Nada 🍀
    04. Prosinac 2020. 23:08

Samara, mislim da je razlog zbog čega se ne preporučavaju mliječni proizvodi estrogen koji se daje kravama da bi proizvodile velike količine mlijeka. Inače su životinjski proizvodi puni hormona i antibiotika i to je jedan od razloga zašto mi se sve počelo gaditi... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Prosinac 2020. 23:14

Bozma, ma nas automatski "okrive" zbog godina, i tu nema spasa. On promjenom stila života može dosta pomoći. Možda ni to ne rezultira uspjehom, svi znamo da je ovo lutrija, ali barem bi znali da ste sve pokušali.
    Ovaj moj stvarno vodi život "bythebook" tako da nema baš što popraviti, osim uzimati neke dodatne dodatke prehrani (već ih uzima hrpicu) što sad sav sretan istražuje i naručuje i slaže nam terapije  Ja sam tuka za te stvari pa mi je drago da je preuzeo na sebe. S druge strane, ja sam puno pod stresom i često se zanemarujem da bih sve stigla na vrijeme (dok je ovaj moj sposoban usred krize uzeti sebi 10 minuta za meditaciju ili spavanac ili bilo što što njemu pomaže da se opusti) tako da je to definitivno nešto na čemu trebam poraditi.
    Inače, ja nisam smirena i staložena kao što možda izgledam. Odrasla sam okružena ekstremnim histericima i ova moja fasada je način na koji sam preživjela da ne izludim. Nekad mi je to i problem jer velik dio moje okoline mene doživljava kao da nemam niti jednu brigu na svijetu. S druge strane, moj organizam stvarno ne može izdržati drame i histeriziranja, previše sam toga dobila u životu, pa sam zato razvila svoje mehanizme kako se nosim sa lošim stvarima.

💔💔💔

Nada 🍀

MTB, ima tako super ukusnih alternativa za mliječne proizvode, ja pravim svakakve namaze sa orašastim proizvodima i ukusniji su mi puno od mliječnih proizvoda. Ako nekoga interesira ima kanal na YouTube zove se PickUpLimes, cura je vegan i nutricionistica, od nje sam bas puno naučila i ima dosta super zdravih recepata. 

• Piky

flower93

Evo nas s kontrole 😍 jaaako smo veliki.. Decko je 1450g, a curica 1500g ❤️❤️ znaci prvo je curica zaostajala, a sad je presisala deckica hehe ❤️
    Bila sam kod dr Radoncic, s obzirom da je moj prof Vrcic u izolaciji, i mogu rec da je jako ugodan doktor.
    Prvo me provjerio vaginalno i kaze da sam odlicno, cvrsto zatvorena, cerviks 45mm.
    Iduca kontrola za 3 tjedna, nadam se kod mog Vrcica.
    Primjecujem unazad dva dana da sam pocela lagano naoticat, htjela sam danas obut jedne cizme, nema sanse.. 🤦‍♀️ Jedva sam ih navukla al ne bi mogla izdrzat u njima..
    Na +15kg sam i secer je odlican, tako da me ne salju na dijetu, sto me cini jaaaako sretnom hehe 😂
    Zelim vam svima da dozivite tu neopisivu srecu kad vidite kak vam bebice rastu i napreduju ❤️❤️😘

Predivno, predivno 😍😍😍😍😍😍😍💋💋💋💋

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

Tigrica
    04. Prosinac 2020. 23:16

Pozdrav, dobra vece, pratim tu i tamo forum , ali nisam bas aktivna. Htjela bih pitat na zadnjih par postova sam naletila, da je prva tri dana stanica, onda je spermic odgovoran za hranjenje. Nisam to nigdje procitala, pa ako bi mi htjele malo bolje pojasnit.   Premda mi je moja ginicka nesto nabacila ,kao ako spermic nije dovoljno jak, da se stanica nece  primi. Bila sam u nekoliko postupaka, dobijem blastocistu ali se ne primi.  Unaprijed hvala na informaciji. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Prosinac 2020. 23:16

nada86

Samara, mislim da je razlog zbog čega se ne preporučavaju mliječni proizvodi estrogen koji se daje kravama da bi proizvodile velike količine mlijeka. Inače su životinjski proizvodi puni hormona i antibiotika i to je jedan od razloga zašto mi se sve počelo gaditi…

Da, baš to. S tim da ja mliječne proizvode obožavam i ne pretjerujem kad kažem da mi je to 30% prehrane. Mlijeko manje, ali bioaktiv, jogurt, skyrella, skyr, quark, posni sir, zrnati sir, ... tamanim kao blesava.
    Što jesti umjesto toga a da bude fino? Neću ništa soya based, tek to je puno kemije, bio bi mi to korak unazad.

💔💔💔

• Piky
    04. Prosinac 2020. 23:18

Nina985

Pozdrav cure,
    Evo mislim da je jutros iz mene ispala gestacijska vrecica i plod, duguljasti rep koji je povezan na neku kuglicu. Nasla sam to na ulosku i bilo je poprilicno krupno, a duljine preko cijelog uloska. Nije bas ugodan prizor za vidjeti, ali nisam si mogla pomoci pa sam isla to malo detaljnije gledati. Misleci da sam dobro, otisla sam malo prosetati na svjez zrak, ali ubrzo su poceli bolovi i malaksalost, kao da me kamion pregazio.
    Osjecam se psihicki bolje jer sam razgovarala sa svojom sestricnom koja je imala 2 spontana i s jos jednom prijateljicom. Muz se povukao u sebe, vidim da pati, ali ne zeli pricati.
    Iz svega ovoga pozitivno je sto sam napokon uspjela ostati trudna pa makar i na kratko i osjetila to kroz mucnine, zatezanja maternice i lude zelje za hranom :-)
    Svima vama koje dijelite ovaj forum sa mnom zelim cim vise stepljenja u cekanju, sto manje stresa, puno nade i vjere da cete ostvariti svoj san. Iduca godina jednostavno mora biti bolja od ove, odbijam vjerovati drugacije.
    Saljem svima zagrljaje 🤗🤗🤗🤗

Da baš to, daleko smo dogurale, sve isto meni u 6tt srce stalo,ali sljedeći put idemo do kraja..
    E nemoj sad puno bazati jer ja od utorka curim kao luda, jutros sam se digla iz kreveta i uspjela samo otvoriti vrata od wc-a kad poče plivat, sve niz noče po podu, užas....
    Da to je to.. Isto rep i neka bubla kao bubreg.. 
    Drži se draga, neznam što vi ti drugo rekla. 💋💋

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

04. Prosinac 2020. 23:18

MTB ja sam godinama svaki dan bila na zrnatom siru za dorucak, pa onda jogurt u toku dana, pa jos malo sira za pregrist nakon vecere. Isto procitala ovo...ovo ljeto kad sam odlucila napravit bas sve sto je u mojoj moci izbacila. Privikla sam se nekako, ujutro uvela buckurise sa bademovim mljekom. A u toku dana gricnem nesto drugo. Ali eto stanice mi nisu bile nista bolje. E da...prije proslog postupka sam malo radila fertility yogu sa youtube. Malo bi me opustilo iako me inace nerviraju te usporene stvari, ovo mi je bas pasalo. Sad sam vec imala onih problema sa probavom pa nisam nista radila, a ni jela bas. Zato cisto sumnjam u kvalitetu ovog embrija sad kad znamo da se stanica cvrljila u meni dok sam bila pod teskom upalom

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Prosinac 2020. 23:19

nada86

MTB, ima tako super ukusnih alternativa za mliječne proizvode, ja pravim svakakve namaze sa orašastim proizvodima i ukusniji su mi puno od mliječnih proizvoda. Ako nekoga interesira ima kanal na YouTube zove se PickUpLimes, cura je vegan i nutricionistica, od nje sam bas puno naučila i ima dosta super zdravih recepata.

Pratim je, super mi je. Volim i Downshiftology pratiti.
    Namazi sa orašastim plodovima su mi fini (iako ih nemam kako jesti jer ne jedem kruh) ali mi nemaju tu kvalitetu mliječnih proizvoda - svježina, lakoća, vlažnost,... teško mi je objasniti, ja hranu slažem po nekim osobinama i baš mi nedostaje ta komponenta u obrocima ako izbacim mliječne proizvode.
    Orašasti plodovi su mi više "topli" i "gusti" i "teški".

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.