Lucyn a nema mi druge....to cu sad pa pauza i vjerojatno donacija.... ili nista... glupo je forsirati kada ne ide! Jedino da nadem mladeg muza onda :D Moguce da je do spermija, ima smisla- do 3. dana su ko savrseni... a onda samo odustanu... ova dva se jos nesto bore, ali sumnjam da ce to prezivjeti odmrzavanje, je to uopce moguce ocekivati? Jos su ih skupa stavili!
Sto se muzeva tice, moj uzasno reagira u ovim situacijama i mislim da se udaljavamo! Po njemu ne smijem biti lose niti plakati.... a on se tad skroz makne... i tak... bas je lijepo cuti kako vas povezuje ova prica, bar nesto dobro u ovim teskim putovanjima....
Lucyinthesky, to mene uvijek buni - kod zametka, tko hrani prva 3 dana, a tko 4 i 5. Čitam kontradiktorne informacije, negdje da je prva 3 dana jajna stanica, a zadnja 2 spermić, a negdje obrnuto.
Ana26, baš to. Radije bez djece s njim, nego sa hrpom djece i nekim drugim.
Zanimljivo mi je ovo, i ja sam čitala, navodno dobra jajna stanica izvlači spermij, znaci po toj logici u startu treba biti ok jajna stanica da se oplodi, a kasnije spermij da se nastavi. Znači mora biti i jedno i drugo dobro😂😂😂😂.
I slazem se sa svima sto se tice muzeva, evo nas oboje smo sa nekim problemima, nisu veliki ali tu su. I svjesna sam da je uvijek lakse doci do trudnoce kad je muski problem, a zena ok i pomisljam iste stvari kao i vi sve i cesto se smatram "robom sa greskom". Ali opet na kraju dana znam da ga ne bi dala za 100 djece s nekim drugim, a ni on mene. On je moj život i moja obitelj u dobru i zlu.
Meni su bili rekli da je do 3. dana stanica i da onda preuzima spermij. Baš ću i ove biologe pitat.
Ako je to tako, pa nisam onda ja tako kriticna. Samo ti embriolozi mu toliko nahvale spermiogram da mu vise ne dam da se priblizi klinici.
Bas me to zanima.
E ovo. MM je moja životna lutrija, djeca će biti samo dodatak na to.
Mene ovo tješi ako je on "zadužen" za zadnja dva dana. Jer on kvalitetu svog spermića može jako lijepo dignuti prehranom i dodacima (stil života mu je već idealan, tu ne mora ništa mijenjati), a ja kvalitetu svojih jajnih stanica ipak ne mogu previše promijeniti (mogu djelomično).
Inače, čitala sam nekoliko članaka o promjeni stila života prije IVFa. Moram priznati da nisam znala da npr debljina smanjuje šanse i do 50%, pušenje preko 30%, .... Koliko vidim po svim tim nekim parametrima, meni je problematičan "samo" stres u životu (ne pijem, ne pušim, ne pijem kavu, vježbam, pristojne sam težine, ...) pa ću si dodati neke antistres tehnike u rutinu - ne samo radi IVFa nego i radi kvalitete mog života. Naravno, netko ima idealan život po svim parametrima pa mu ne ide, vjerojatnost je zeznuta stvar.
Dodatno, čitala sam da se ženama u ovoj priči ne preporučuju mliječni proizvodi, što mi je posebna drama jer mi se 30% prehrane zasniva na mliječnim proizvodima O tome ću još razmisliti.
💔💔💔
Mene ovo tješi ako je on "zadužen" za zadnja dva dana. Jer on kvalitetu svog spermića može jako lijepo dignuti prehranom i dodacima (stil života mu je već idealan, tu ne mora ništa mijenjati), a ja kvalitetu svojih jajnih stanica ipak ne mogu previše promijeniti (mogu djelomično).
Inače, čitala sam nekoliko članaka o promjeni stila života prije IVFa. Moram priznati da nisam znala da npr debljina smanjuje šanse i do 50%, pušenje preko 30%, …. Koliko vidim po svim tim nekim parametrima, meni je problematičan "samo" stres u životu (ne pijem, ne pušim, ne pijem kavu, vježbam, pristojne sam težine, …) pa ću si dodati neke antistres tehnike u rutinu - ne samo radi IVFa nego i radi kvalitete mog života. Naravno, netko ima idealan život po svim parametrima pa mu ne ide, vjerojatnost je zeznuta stvar.
Dodatno, čitala sam da se ženama u ovoj priči ne preporučuju mliječni proizvodi, što mi je posebna drama jer mi se 30% prehrane zasniva na mliječnim proizvodimaO tome ću još razmisliti.
Bila sam citirala od Ljutopile ovu izjavu "On je moj život i moja obitelj u dobru i zlu. " ali se izbrisala
💔💔💔
Koja vesela atmosfera ovih dana 😂 nadam se da necemo dotuc cure koje cekaju aspiraciju i transfer.
Samara je li sad vec uspijes svaki put uhvatit srce sa baby watcherom ili samo ponekad?
Najcesce uspijem ujutro na pun mjehur
Ja:AMH 21, sve u redu
MM: OAT visokog stupnja
Poliklinika Škvorc 👍
03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
Prva beta 517, druga 1239🎉
1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
2.UZV- imamo ❤️
It's a boy 👣👶💙
MTB bas mi je interesantno ovo šta pričaš o mliječnim proizvodima. Mi se isto zdravo hranimo, ne pušimo, ne pijemo ni kavu ni alkohol, ne zbog bebe nego tako stalno. I mene već duže vrijeme muči zdravstveno i etičko pitanje konzumiranja mesnih i mliječnih proizvoda. Mi smo se prije mjesec dana odrekli mesa i mliječnih proizvoda. Od životinjskih proizvoda jedemo još ribu i jaja. I MM i meni jako paše ova prehrana. On je naravno kao svako muško prva dva tjedna kukao za mesom ali sada kaže da se osjeća kao perce i nema napadaje umora tijekom dana. U svakom slučaju mi je interesantno čuti da se mliječni proizvodi ne preporučavaju, onda i to mogu reci check ✅
MTB prvi put cujem ovo za mlijecne proizvode. Se sjecas mozda sta je pisalo kao razlog?
Ja:AMH 21, sve u redu
MM: OAT visokog stupnja
Poliklinika Škvorc 👍
03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
Prva beta 517, druga 1239🎉
1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
2.UZV- imamo ❤️
It's a boy 👣👶💙
Inače, čitala sam nekoliko članaka o promjeni stila života prije IVFa. Moram priznati da nisam znala da npr debljina smanjuje šanse i do 50%, pušenje preko 30%, …. Koliko vidim po svim tim nekim parametrima, meni je problematičan "samo" stres u životu (ne pijem, ne pušim, ne pijem kavu, vježbam, pristojne sam težine, …) pa ću si dodati neke antistres tehnike u rutinu - ne samo radi IVFa nego i radi kvalitete mog života. Naravno, netko ima idealan život po svim parametrima pa mu ne ide, vjerojatnost je zeznuta stvar.
Dodatno, čitala sam da se ženama u ovoj priči ne preporučuju mliječni proizvodi, što mi je posebna drama jer mi se 30% prehrane zasniva na mliječnim proizvodimaO tome ću još razmisliti.
Evo jos puno toga po cemu smo slicne osim godina i frizure 😂 samo ja nisam tako smirena i stalozena kao ti.
A ovaj moj totalno nezdravo zivi, radi sa kemikalijama, udise ta sranja, na velikim je temeraturama, pusi ko turcin, vodu ne pije, samo sokove, sport 0 bodova, na poslu je na pizzetama i sendvicima, a doma ako nije przeno meso, on je gladan i trazi sta bi jos pojeo. Sad je 3-4 dana radi mene jeo lagano, da se tako ja prisilim jest, odem se tusirat i cujem ga kako suska u frizideru. Ja sam uvjerena da je i u ovoj nasoj prici i do spermiograma, iako su oni na oko dobri, kao sto stanice mogu bit naoko dobre, ali nema sanse da su tako kvalitetni.
Ali kod koga smo god dosli svi su se uhvatili mojih godina, moj soc.ginekolog ga poznaje i cesto se cuju poslovno pa mu svaki put prica o donaciji i o tome kako su moje stanice stare i da nema drugog nacina.
Nadalica, Tuma i ostale trudnice i mame dal vam se kad javilo, a ne znam kak to nazvati ali mozda napadaj panike? Evo vec par dana navecer kad lezim pocne mi srce ubrzano kucati iz cista mira i ko da mi u grlu kuca i ko da me neka panika lovi i pluca mi se skvrce. Nisaam bolesna, skroz sam zdrava, nikad prije nisam imala problema s tim i nisam u nikakvom stresu. 🤷♀️ Evo sad me opet uhvatilo.. Bas me strah
Samara, meni se nije dogadalo, ali u trudnoci se cijelo tijelo zene mijenja, protok krvi se povecava, tlak se mijenja.... sve to moze utjecati. Ali ja bih svakako kontaktirala svog ginekologa koji vodi trudnocu i ako treba trazila uputnicu za kardiologa.....
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji