Lucija007, tako se i ja uhvatim u razmisljanju kako bi mi muzu bilo bolje s nekom drugom, kako sam mu samo teret, toliko radi i trosi na mene, a za nista sam. Osjecam se kao invalid, ne mogu nesto sto je vecini ljudi normalna stvar, dobiju je cim pozele, sve po planu i programu, a puno njih i kad ne zele. Prije sam mu znala rec da si nadje neku drugu, a onda otkako sam sanjala onaj san da ima na cuvanju hrpu embrija sa bivsom i kako mi odusevljeno prica o njenim kvalitetnim stanicama i kako je super reagirala na terapiju i imala hrpu embrija, a ne jednog dvodnevnog kao ja, bila sam ljubomorna ka pas. Da je stvarnost, ne bi se dobro proveli, ni on, ni ona.
I ja bi radije da je problem u njemu nego u meni, mene nema tko ispitivat gdje zapinje niti se moram kome pravdat, a on ipak ima znatizeljnu mamu koja uvijek pita,pa se osjecam kao govanjce, iako on nikad nije rekao da sam ja problem, ali eto imam osjecaj, ako i ne misli to da ga drugi stalno podsjecaju, pa je samo pitanje dana kad ce promislit: pa sta meni ovo treba u zivotu.
Ovaj problem je dobar test za brak.. I predobar.. Mnogi bi se davno rastali, nedavno nam je kum koji ima 3 djece rekao da nam se divi kako super funkcioniramo bez djece…
Ja mu na to kazem : mi za drugaciji nacin zivota ni ne znamo 🤷♀️…
Nisu djeca nikakva garancija naravno.. No uhvatim samu sebe kako mi je prije bilo lakse to sve prolaziti a kako vrijeme ide sve teze o nada je sve manja.. I nisam sigurna da zelim cijeli zivot misliti : on bi bio tako divan otac, a zbog mene je toga uskracen… Lakse bi podnesla sama svoj teret nego da i on zbog toga pati.
Nekad mi dodje da se spakiram i odem ali on mi kaze da kud god odem papire za razvod nece potpisat 🙄💆♀️😂😂… I naci ce me i izlupat po guzici🤭🙃…
Cure, tako sam i ja svome nekoliko puta rekla... A ne mislim to, samo sam mu htjela dati do znanja da mi je teško jer i on prolazi sve ovo zbog mene, i da sam mu do neba zahvalna... E onda kada smo sada napokon krenuli u MPO vode i kada je njemu došao nalaz spermiograma sa 0% normalnih... E sad on meni sve to govori... Mislim iskreno smijala bih se , da nije u suštini zapravo tužno...Ali obećali smo si da smo tu jedno za drugo u dobru i u zlu. Nažalost sad si je ovo "zlo" uzelo maha, ali nadamo se malo boljem u bliskoj budućnosti 🙏❤️
endometrioza
Bozma, Lucija ja sam provela godine života tako razmišljajući i ubijala se u pojam, čak sam razmišljala o tome da ga ostavim da bi on bio “sretan” sa drugom, da ima dijete. Onda sam to jednom mužu i rekla, njegov odgovor je bio “ja tebe nisam oženio da mi radjaš djecu, oženio sam te jer te volim, zbog tvoj sjaja, osmijeha i zbog načina na koji bezsebično voliš. Dijete bi bilo predivna kruna ove ljubavi ali ako ne ide ja to prihvatam. Ja želim dijete, ali SAMO sa tobom”. Od tada sam shvatila da ja nisam ta koja ima pravo da odlučuje za njega. Ja sam njegov izbor i on je moj, sa ili bez dijece. Boli jako, ali ne dozvolite tim mislima da vas truju. Vaši muževi su sa vama jer vas vole. Da žele dijete sa drugom, to bi i napravili...
Sve ovo šta prolazimo je jako teško, preispitujemo se stalno, padamo, dižemo se ali koliko vidim barem smo sve ovde blagoslovljene predivnim muževima i skladnim brakovima. I hvala Bogu na tome...
vuky stvarno mi je žao i točno znam kako se osjećaš, doslovno kao da opisuješ moj prvi postupak. Ne znam da li šta pomaže ova info, ali ako embriji budu ok i propadnu treći dan, onda je to uloga spermija, tada on kao preuzima, tako je nama rečeno. Nekako mi se čini dosta loša, komunikacija s tom biologicom.
Koliko god da je teško, pokušaj se sabrati i vjerovat u ova dva, možda baš ispadne super na kraju 🤞
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Cure, ja mislim da nema te kojoj to nije prošlo kroz glavu, a onima s dužim stazem u ovome i više puta,a možda i izludivalo na momente, taj osjećaj krivnje ili da im uzimamo vrijeme umjesto da si nadu neke ultra plodne koke😂. I ja sam svom rekla iste identicne te stvari kad sam saznala da je on super a ja imam nazovi problemcice,a i mislim, nekako samim time sta se situacija odvija unutar nas, sebe krivimo za neuspjeh.( Osim kad muško ima baš neki detektiran problem) . Bas olaksava cut ovakve priče di se pronađeš.. Ali imam dojam da su ovdje svi muževi stvarno podrška i da su sve ove veze ojačale kroz ovu borbu
🙋♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
🧒39, sve ok
Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
1. AIH 7/2020 neuspjesan
2. AIH 9/2020 neuspjesan
1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce
Ja sam prije braka znala da MM ima taj problem zbog kemoterapije i naravno da se nisam dvoumila jer ga volim, tako i vaši muževi razmišljaju. Vole vas i ne bi vas zbog toga ostavili niti misle da bi im s drugima bilo bolje.
Ja se slažem s MTB, i bez djece sam mu predobra, a i on meni.
👱♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
👨💼 31 OAT
4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
3/21 ET 1 blastice - ❌
4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
1/22 ET 2 dvodnevna-❌
10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
12/22 FET 6+3 imamo ❤️
9/2023 BABY BOY 💙
Lucyinthesky, to mene uvijek buni - kod zametka, tko hrani prva 3 dana, a tko 4 i 5. Čitam kontradiktorne informacije, negdje da je prva 3 dana jajna stanica, a zadnja 2 spermić, a negdje obrnuto.
Ana26, baš to. Radije bez djece s njim, nego sa hrpom djece i nekim drugim.
💔💔💔
Meni je mm rekao da otkud mi znamo tj on da bi s nekom drugom imao djece i otkud ja znam da mi s nekim drugim prvi postupak ne bi rezultirao rodjenjem djeteta🤭😂..
Pa onda vise nemam sta pricat o toj temi s njim jer ON JE SVOJE REKAO🤷♀️😂...
Meni su bili rekli da je do 3. dana stanica i da onda preuzima spermij. Baš ću i ove biologe pitat.
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Sta je Lucija007 rekla, kako se nizu neuspjesi, sve je manje nade, pa te to jos dodatno optereti. Moj je jednom cak rekao da mu nista nema smisla ako necemo imat djecu. Kasnije se ispravljao da je mislio da mu nema smisla da toliko radimo i mucimo se, trazimo veci stan, ali ja ko ja, u glavi je ostao samo onaj prvi dio 😁 i zanimljivo...meni su sve kolegice, prijateljice rekle, pa bolje vam je samima, uzivajte, mozete gdje hocete, kad hocete, dodjete s posla i nista ne morate, a npr kad nekad nacujem njegove razgovore, ta muska ekipa vise zapitkuje i daje savjete, sto ne idete ovamo, probajte kod ovog doktora i sl. Nemaju oni toliko posla ni brige oko djece kao zene, a sigurna sam da bi se one rado mijenjale za moj zivot 😁
Meni su bili rekli da je do 3. dana stanica i da onda preuzima spermij. Baš ću i ove biologe pitat.
Može, baš ti hvala. Ako je tako, počet ću zavitlavati ovog mog. Jer moji su treći dan bili svi izvrsni, a četvrti su pocrkavali. Hihi.
Iako, on je napravio istraživanje, napravio popis (sda vam je jasno zašto smo skupa ) i sutra naručuje dodatke prehrani za sebe i za mene da se pripremimo za idući dobitni postupak. Već sam mu najavila da hoću i hrpicu smrzlića i bebu. Nema više igranja, sad idemo zaozbiljno
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji