Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    vuky
    04. Prosinac 2020. 09:18

LioraLiora a mozes kod mpo doktora na pregled? mislim, meni je logicno da ti on vodi trudnocu? Bar do 12 tt? Ne znam iskustveno nista o trudnoci, no- mislim da je ok da oni vode jer se vise razumiju u ivf trudnoce!

Matkiša 😎
    04. Prosinac 2020. 09:20

Mare0208

Mattan

Mare0208

Daaa, nema naručivanja u Osijeku, dođeš pa kad te prime… Nekad završim do 9 nekad do 3 🤷‍♀️ A i ne znam radi li moj doktor ili će biti tko se potrefi.. Malo je to bedasto ali šta možeš.. I ja jedva čekam da saznam stanje💜

Mattan ti si u OS u postupku koliko vidim! Molim te mi reci kad se ide kod anesteziologa? Mene je prof pitao samo hoću li to obaviti u OS ili Brodu. Ja rekla da mogu i u Brodu. A uopce mi nije rekao kad. I ja to obavila već jer sam računala da krećemo. Samo evo sad ne možemo zbog bakterije u ejakulatu. I danas sam zvala humanu u OS i pitam hoće mi to vrijedit. I sestra se čudi zašto sam uopće išla. Kao da prof kaže kad treba. I naravno vrijedi mi sad samo mjesec dana taj pregled

Hej, ja sam radila na 6dc u Os.. tako je napisao… Da, mislim da samo 4 tjedna vrijedi nalaz…

A kada ti je to odredio?

Bila sam na pregledu i dogovoru 1DC.. I tada je napisao što koji dan trebam od nalaza napraviti i terapiju. 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Ruska1986
    04. Prosinac 2020. 09:21

Lucyinthesky

Ruska1986 ma skroz individualno očito i super da je tako, ne želim nikog plašit, ali cure su pitale 😁
    vuky sve je ok,boljelo i bok, ništa šta se ne izdrži.
    Nadam se onda da, ćeš danas dobiti više info, ovo da ti ne mogu reći ne kužim 🤔
    manemoj pokušaj se naručit on line negdje u Zg ako ti se ne da čekat do pon,vrijedi uputnica za bilo gdje, bar je meni, ide tamo to dosta brzo.

Ma naravno! Pa svi imamo razlicita iskustva i treba ih podijelit. Svakako mislim da je veci postotak cura koje se osjecaju kao ti, a ne kao ja.. Kako god bilo, sve prezivimo 😊 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• *.Women_name.*
    04. Prosinac 2020. 09:22

LioraLiora

*.Women_name.*

Tuma

Ljutopile i meni donja izgleda tamnije. Ajd nadam se da ce joj beta rasti, javi nam kako se odvija 😊
    Women_name osim u slucajevima koje je Ljutopile opisala, znaju brojati trudnocu po aspiraciji ako je kao u tvom slucaju aspiracija bila kasnije. Jer u stimuliranima je vecinom ranije, prije 14 dc, pa onda svima racunaju od ZM, ali ako je aspiracija bila 21.dc, onda znaju od tad racunati, upravo zato da ne bi zenama kasnije inducirali porod ranije i sl. Ugl, to sam negdje procitala, ali sad ne mogu naci link. Tako da normalno da je sve oke i tvoja beba odgovara vremenu oplodnje 🥰 moja aspiracija je bila 11.dc, a trudnocu racunaju od 1.dc. Na uzvu mi je beba zadnji put kasnila 1 d po aspiraciji i bila 2 ispred ZM, al to ce se sve jos mijenjati.😊

Da istina. Jer znam da je na prvom ultrazvuku moj doktor bio zabrinut jer me isto pitao kad je zadnja menstruacija bila, pa da beba kasni. Onda kad je vidio kad je bila aspiracija rekao da je od tog, pa mi je i na svim nalazima napisao kao da sam mengu dobila tjedan dana kasnije da nemam kasnije problema 🥰

Ako bi tako gledali onda su moji tjedni tocno od dana aspiracije ovo 5+2. Kada si ti isla na 1 ultrazvuk? I sto se sve vidjelo?

Ja sam išla prvi put sa 5 plus 5, vidjela se zumanjcana i gestacijska, onda se na 7 plus 0 vidjeli EO sa srcanom akcijom. Ne sekiraj se vidjet ćeš za tjedan dana, nitko ti tu sa sigurnošću ne može reći da je sve ok niti da nije, ali htjela sam ti samo dati primjer sebe da se ne brineš toliko iako znam da je to nemoguće. I ja sam se brinula. Držim fige 🤞❤️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986
    04. Prosinac 2020. 09:22

vuky

LioraLiora a mozes kod mpo doktora na pregled? mislim, meni je logicno da ti on vodi trudnocu? Bar do 12 tt? Ne znam iskustveno nista o trudnoci, no- mislim da je ok da oni vode jer se vise razumiju u ivf trudnoce!

Da, mozda ne bi bilo lose.. ja sam iz tog razloga i ostala kod svog. Je da mi je skupo i nisam Todoric, ali nekako samo sigurnija i nekako skupim. Pa bar ta prva dva pregleda.. Ako postoji mogucnost, naravno. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

• *.Women_name.*
    04. Prosinac 2020. 09:30

Ruska1986

vuky

Da, mozda ne bi bilo lose.. ja sam iz tog razloga i ostala kod svog. Je da mi je skupo i nisam Todoric, ali nekako samo sigurnija i nekako skupim. Pa bar ta prva dva pregleda.. Ako postoji mogucnost, naravno.

I ja isto također tako i isto plaćam svaki pregled bar 500 kn, ali ako to znači moj mir nije me briga skrpat ću nekako, oduzet ću od sebe 😂. Više su upućeni u tvoj ciklus i sve nego socijalni ginekolog. Npr. moja meni jednom izvadila tsh i to je to, Škvorc mi vadi svaka 4 tjedna, ultrazvuci sami su 1000 puta bolji ali i pregled kao pregled. Moja gurne tu sondu pogleda dvije sekunde i to je to. Kad sam kod njega ne izađem bar sat vremena, baš je pedantan i nije mi žao uopće tih novaca. Što kažu cure bar to do 12 tt

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Prosinac 2020. 09:43

Ima smisla, jer je nakon 12tt naša trudnoća kao i svaka regularna trudnoća. Prije toga je ipak specifična i ja bih išla kod nekog tko zna raditi s MPO trudnoćama.

💔💔💔

Lucyinthesky
    04. Prosinac 2020. 09:46

Ruska1986 i LucyLou sad vidim da mi na otpusnom piše da nazovem nakon 10 sati, a u sjećanju mi je kao ostalo da mi je biolog rekao da će oni zvat mene. Kako je vama bilo?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Ruska1986
    04. Prosinac 2020. 09:47

Lucyinthesky

Ruska1986 i LucyLou sad vidim da mi na otpusnom piše da nazovem nakon 10 sati, a u sjećanju mi je kao ostalo da mi je biolog rekao da će oni zvat mene. Kako je vama bilo?

Mene su zvali oni. I to tako negdje, oko 10.

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Lucyinthesky
    04. Prosinac 2020. 09:49

Ruska1986

Lucyinthesky

Mene su zvali oni. I to tako negdje, oko 10.

Ok, hvala, čekam onda. Da li ti je na otpusnom pisalo ovo kao i meni?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.