Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    04. Prosinac 2020. 09:06

https://ibb.co/dDxTHSp evo tablica kod mene u nalazu.

vuky
    04. Prosinac 2020. 09:07

Jeremija

Lucyintheskyje li to onaj koktel sto se dobije u guz prije aspiracije? Ja na tome isto sve osjetim, vozim se sama doma i sl. To mi je kao i nista, a druge cure tamo mantaju, muzevi ih nose, mislim se vidi ove sta je zaglumila da je muz tetosi 😂.

Isto, ja sam poslje opce pricala sa curama koje su crkale transfer ko da mi nije nista bilo, a one lokalne, nula bodova! Boli da, a uvijek imala par tad, pa nije bilo tak strasno...ali osjeti se svaki pik...

• Mare0208
    04. Prosinac 2020. 09:09

Mattan

Mare0208

Daaa, nema naručivanja u Osijeku, dođeš pa kad te prime… Nekad završim do 9 nekad do 3 🤷‍♀️ A i ne znam radi li moj doktor ili će biti tko se potrefi.. Malo je to bedasto ali šta možeš.. I ja jedva čekam da saznam stanje💜

Mattan ti si u OS u postupku koliko vidim! Molim te mi reci kad se ide kod anesteziologa? Mene je prof pitao samo hoću li to obaviti u OS ili Brodu. Ja rekla da mogu i u Brodu. A uopce mi nije rekao kad. I ja to obavila već jer sam računala da krećemo. Samo evo sad ne možemo zbog bakterije u ejakulatu. I danas sam zvala humanu u OS i pitam hoće mi to vrijedit. I sestra se čudi zašto sam uopće išla. Kao da prof kaže kad treba. I naravno vrijedi mi sad samo mjesec dana taj pregled

Hej, ja sam radila na 6dc u Os.. tako je napisao… Da, mislim da samo 4 tjedna vrijedi nalaz…

A kada ti je to odredio? 

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

Ruska1986
    04. Prosinac 2020. 09:09

Lucyinthesky

Ruska1986

Ja sam imala samo ovu terapiju koja ti je propisana i samo sam to koristila, nista drugo. Mozda i nije bas najbolje sopat se sa sto stvari? Ne znam 🤷‍♀️ ja sad citam da spominjete gazu, ja ja nisam ni znala da se uopce stavlja 🙈 Nit sam ju osjwtila kad su stavljali i kad su ju vadili 😂😂

Ni neću dok ne vidim s dr.
    A tebe su bome dobro omamili onda 🤣meni očito trebaju "teške droge" 🤦‍♀️

Pa ne znam..  Dobila sam taj koktel i osjecala se pijano, ali svjesno svega... Ali kod mene je to sve ekspresno islo! Znaci, ja sam se prije vratila u sobu nakon aspiracije nego sta sam usla u nju. Doslovno rasirila noge, dobila koktel, doktor stavio ono nest i ja vec gotova bila. Jos se dizem sa stola, kao idem do sobe prehodat jer sam mogla i bila svjesna, ovi poludili da moram lec 😂😂😂A 21 folikul je bio... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Lucyinthesky
    04. Prosinac 2020. 09:10

Jeremija

Lucyintheskyje li to onaj koktel sto se dobije u guz prije aspiracije? Ja na tome isto sve osjetim, vozim se sama doma i sl. To mi je kao i nista, a druge cure tamo mantaju, muzevi ih nose, mislim se vidi ove sta je zaglumila da je muz tetosi 😂.

Ne, u žilu ide, normabel i neki analgetik.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

04. Prosinac 2020. 09:10

*.Women_name.*

Tuma

Ljutopile i meni donja izgleda tamnije. Ajd nadam se da ce joj beta rasti, javi nam kako se odvija 😊
    Women_name osim u slucajevima koje je Ljutopile opisala, znaju brojati trudnocu po aspiraciji ako je kao u tvom slucaju aspiracija bila kasnije. Jer u stimuliranima je vecinom ranije, prije 14 dc, pa onda svima racunaju od ZM, ali ako je aspiracija bila 21.dc, onda znaju od tad racunati, upravo zato da ne bi zenama kasnije inducirali porod ranije i sl. Ugl, to sam negdje procitala, ali sad ne mogu naci link. Tako da normalno da je sve oke i tvoja beba odgovara vremenu oplodnje 🥰 moja aspiracija je bila 11.dc, a trudnocu racunaju od 1.dc. Na uzvu mi je beba zadnji put kasnila 1 d po aspiraciji i bila 2 ispred ZM, al to ce se sve jos mijenjati.😊

Da istina. Jer znam da je na prvom ultrazvuku moj doktor bio zabrinut jer me isto pitao kad je zadnja menstruacija bila, pa da beba kasni. Onda kad je vidio kad je bila aspiracija rekao da je od tog, pa mi je i na svim nalazima napisao kao da sam mengu dobila tjedan dana kasnije da nemam kasnije problema 🥰

Ako bi tako gledali onda su moji tjedni tocno od dana aspiracije ovo 5+2. Kada si ti isla na 1 ultrazvuk? I sto se sve vidjelo?

Ruska1986
    04. Prosinac 2020. 09:12

LioraLiora

Meto

Ljuto pilekakav trening pobogu, daj joj sliju
    https://ibb.co/10DK3k9
    Tamija je, a sutra bi se vidila bolja razlika🙈🤞🍀
    Liora Liora moj dr racuna T kao i svaku drugu, lo zadnjoj mengi. Meni je malo beta preniska, iskreno, trebala bi biti dosta veca.. zelim ti svu srecu da bude sve ok i da je samo malo lijeniji pocetak❤️

Jutro, za betu mpo nije nista odg.u emailu, ja sam joj poslala, nije napisala da joj premala, a po nalazu i onoj referentnoj tablici sta vec..pise da to ok za 5 tjedana.. a danas cemo vidjeti sta dalje, cut cu se sa VV preko telefona.. također kod piky sam vidjela betu isto toliko za 26dc.. ali eto sad sam skroz isplasena po svakom pitanju.

Nemoj se vise brinut toliko oko toga! Mislim, znam da je nemoguce, ali nemoj se vise izludjivat i istrazivat. Ako ti je doktor rekao da je tolika trudnoca, ja bi njemu vjerovala. Ides za tjedan dana ponovo na uvz pa ces vidit... ❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

04. Prosinac 2020. 09:16

*.Women_name.*

LUCIJA007

*.Women_name.*

*.Women_name.*

Ja se nisam pikala meni je praćen moj prirodni ciklus i ovulacija, menstruacije su mi redovne. I lh trakicama kada pratim i nikad mi pik nije bio prije 19 DC. Nemozes bit isto trudna ako imaš ovulaciju 14 dc i ako imaš 19 DC. Šta onda žene koje imaju 38 dana ciklus pa ovulaciju imaju neznam 14 dana prije kj njima beba kasni dva tjedna? To je čista matematika, svi poznajemo menstruacija ki ciklus koji se sastoji od faze do ovulacije i one od ovulacije a onda i oplodnju.Pa nemogu bit trudna prije neg mi je ovulacija bila. Moja ovulacija je uvijek tjedan dana kasnije i zato mi ciklus i ne traje nikad ispod 35 dana Al baš nikad. I moja oba ultrazvuka prate taj dan aspiracije. Na prvom sam bila 6plus 6 i kasnila je beba 1 dan po aspiraciji, a po menstruaciji tjedan dana. A sad mi je trebalo po aspiraciji bit 11, a beba je bila za 11 plus 1 tt. I prati taj dan aspiracije. Računa se po danu menstruacije općenito jer je tako najlakse jer ko bi znao koja žena kad ima ovulaciju, zato se i opraštaju odstupanja. Al kod nas možeš znat koliko od stupa. Ne ulazim u stimulacijske cikluse jer neznam kak se riktaju i jel rpate menstruaciju ili nznm kj. Ali ovulacija je kod nas aspiracija.

Ovo je zaLuciju komentar.Mislim po tome kak ti kazes moja beba kasni tjedan dana i nešto nije u redu jer bi ja trebala po menstruaciju bit trudna tjedan dana više. Ono što jeMTBrekla i vrlo je važno jel se razlika ultrazvuka smanjuje ostaje isto ili se povecava između tjedana i ultrazvuka. Neznam, ja vjerujem svom ginekologu.

Ne ne.. Zato sam i napisala u startu= pocetku trudnoce je bitno imati plod po nekoj normali uz minimalna odstupanja a sto je t veca prilagodjava se ultrazvuku jer bebica raste svojim tempom i zna se zna kolika su odstupanja normalna.. Zato zene i rode neke u 40tt a neke tipa 42tt……

Da znam, ali ja sam isto imala situaciji takvu u 7 plus 6 tjednu trudnoće ja sam imala nalaz za 6 plus 6 i meni su rekli da je to jer je moja ovulacija kasnija tjedan dana. Iskreno bilo me je fkt strah i bojala sam se jako, ali i po ovom ultrazvuku beba prati taj razvoj pa se nadam da će biti ok. Valjda doktori znaju 🤷‍♀️

Slicno mojoi situaciji tjedan dana razlike. Vrlo zanimljivo. Tko ce znati..ja sam bas jako u bedu..i neznam kako cu odraditi danasnji dan na poslu gdje trebam biti vedra i nasmijana preko telefona..🥲

Lucyinthesky
    04. Prosinac 2020. 09:16

Ruska1986 ma skroz individualno očito i super da je tako, ne želim nikog plašit, ali cure su pitale 😁
    vuky sve je ok,boljelo i bok, ništa šta se ne izdrži.
    Nadam se onda da, ćeš danas dobiti više info, ovo da ti ne mogu reći ne kužim 🤔
    manemoj pokušaj se naručit on line negdje u Zg ako ti se ne da čekat do pon,vrijedi uputnica za bilo gdje, bar je meni, ide tamo to dosta brzo.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Prosinac 2020. 09:17

LioraLiora, sad već samo štetiš i sebi i bebi. Ako je nešto loše, saznat ćeš idući tjedan i imat ćeš vremena i brinuti i žalovati  i sve.
    Za sad je i dalje sve OK, nađi način da se zabaviš i da si skreneš misli sa svega. Da, znam, nije lako, ali guglanjem, istraživanjem si možeš samo loše napraviti. 
    Nije vanmaterična. Za sad je OK. Idemo dalje.  

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.