Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    04. Prosinac 2020. 10:44

Lucyinthesky

Ruska1986

Isto pise da se javim oko dogovora o embriotransferu, ali su mi rekli da ce me oni zvat i zvali su mi. Mislim da sve zovu oni, bar koliko sam uspjela upratit cure iz IVFa

Ok, hvala još jednom, čekat ću da nazovu.

Nema na cemu 😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    04. Prosinac 2020. 10:45

Dobro jutro dame moje  
    Ja došla sa svoje druge/zadnje folikulometrije... imamo opet "puno" folikula na desnom jajniku od 12-15mm i na lijevom samo 5 od 15mm i nekoliko sićušnih kojima nećemo pridodavati pažnju uopće, što je ok jer sam dva puta operirala endometriozu na tom istom, s tim da može još koji porasti do četvrtka lijevo ili desno... Kaže doktor da je sve ok, da ni nebi ciljao na više od 10 do 15 folikula...endometrij je 12,6mm. Ostavio me na Pergoverisu i na Fyremadelu do ponedjeljka, isti dan u ponedjeljak navečer u 22:00h štoperica (Ovitrelle) i termin za punkciju u četvrtak 9.12 u 9:30 ujutro i onda praćenje oplodnje ..
    Što se tiče ovih ludih mučnina, kažu da se ne moram bojati , da nakon Fyremadela (u HR se umjesto njega koristi Orgalutran, -isti sastav), su mučnine sasvim uobičajene, te također jaka bol pri bockanju jer je gušći i zato je i igla takva...
    Kaže da su minimalne šanse za hiper prije aspiracije i da se opustim, a ako baš osjetim da mi se trbuh napuhao kao balon da ih onda zovem...ali šanse za to su 1% ...uglavnom to je sve novo što sam saznala...sad moram smisliti način kako da šefici kažem da me nema od iduće srijede  trebala sam poslije toga imati još 2 radna dana pa g.o ,ali ići ću odmah nakon aspiracije...pa sve do 6.1 sam doma a do tada bi već trebala znati dali mi je uspjelo šta ili ne... :)
    Mattan kakva je kod tebe situacija? 
    Ostale cure kako ste mi danas ?:))

endometrioza

Tuma
    04. Prosinac 2020. 10:45

Pozdrav cure 😊 
    Maslacak danas opet vadis betu? Jesi vadila?
    Sretno svima u iscekivanjima
    Darliv jesi ponavljala test?
    Liora tocno kako ti MTB kaze... tesko je opustit se, meni je to jasno, sad te sve muci i na iglama si, ali nazalost ne mozes si pomoci nikako, jedino da u meduvremenu odes na jos jedan pregled privatno i vidis, iako smatram da nema potrebe kad te narucio iduci tjedan.... probaj se okupirati necime, netflixom, knjigom, kolac raditi, nemam pojma... saljem zagrljaj❤
    Meni je moj socijalni ginekolog odg da je on prepisao 3*2 od 200 i da tako uzimam utrogestan. A ja ga vec tjednima uzimam 2*2 od 100 i oke je... s tim da sam ovaj tjedan smanjila na 1 ujutro. Nekako mislim da vise povjerenja imam u svoju privatnu ginekologicu i da bih radije njoj vjerovala... ova doza mi djeluje bas jako velika, ne znam nikoga da toliko koristi.. i sad sam vec u 15.tt... ne znam ni sama. Mislim kod privatne sam isla na preglede, kod ovog samo po nalaze, na konzultacije i za recepte, uputnice...

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Tuma
    04. Prosinac 2020. 10:48

🌺Dada31🌺

Dobro jutro dame moje
    Jadošla sa svoje druge/zadnje folikulometrije… imamo opet "puno" folikula na desnom jajniku od 12-15mm i na lijevom samo 5 od 15mm i nekoliko sićušnih kojima nećemo pridodavati pažnju uopće, što je ok jer sam dva puta operirala endometriozu na tom istom, s tim da može još koji porasti do četvrtka lijevo ili desno… Kaže doktor da je sve ok, da ni nebi ciljao na više od 10 do 15 folikula…endometrij je 12,6mm. Ostavio me na Pergoverisu i na Fyremadelu do ponedjeljka, isti dan u ponedjeljak navečer u 22:00h štoperica (Ovitrelle) i termin za punkciju u četvrtak 9.12 u 9:30 ujutro i onda praćenje oplodnje ..
    Što se tiče ovih ludih mučnina, kažu da se ne moram bojati , da nakon Fyremadela (u HR se umjesto njega koristi Orgalutran, -isti sastav), su mučnine sasvim uobičajene, te također jaka bol pri bockanju jer je gušći i zato je i igla takva…
    Kaže da su minimalne šanse za hiper prije aspiracije i da se opustim, a ako baš osjetim da mi se trbuh napuhao kao balon da ih onda zovem…ali šanse za to su 1% …uglavnom to je sve novo što sam saznala…sad moram smisliti način kako da šefici kažem da me nema od iduće srijedetrebala sam poslije toga imati još 2 radna dana pa g.o ,ali ići ću odmah nakon aspiracije…pa sve do 6.1 sam doma a do tada bi već trebala znati dali mi je uspjelo šta ili ne… :)
    Mattan kakva je kod tebe situacija?
    Ostale cure kako ste mi danas ?:))

u ponedjeljak je stoperica, a tek u cetvrtak punkcija? Ne bi li trebala biti 36h nakon stoperice, znaci u srijedu? 
    I super broj folikula, odlicno!😍

👨 31 g, sve ok
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    Imamo Laru ❤

manemoj
    04. Prosinac 2020. 10:55

Lucyinthesky

Evo baš zvala prijatelja koji radi na Fran Mihanovicu pa mi rekao da dodjem danas. Čekam da muž dodje s posla pa ću ici. Kaže da oni imaju one brze pa će mi u 15 min reći odmah. Barem ću znati na čemu sam

Pa da, mislim tko bi čekao do ponedjeljka 😱Provjeri samo s dr da li može taj brzi ili mora bit onaj serološki klasični.

Kaže da će mi napraviti i jedan i drugi jer ovaj brzi ako je pozitivan si 100 posto pozitivan ali ako je negativan nije baš siguran 🤷. Ali ovaj brzi čisto da znam za sebe i plus ako sam pozitivna pretpostavljam da ništa od ovog Feta? Jel imao netko FET kasnije u ciklusu? 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    04. Prosinac 2020. 10:58

Tuma

🌺Dada31🌺

Dobro jutro dame moje
    Jadošla sa svoje druge/zadnje folikulometrije… imamo opet "puno" folikula na desnom jajniku od 12-15mm i na lijevom samo 5 od 15mm i nekoliko sićušnih kojima nećemo pridodavati pažnju uopće, što je ok jer sam dva puta operirala endometriozu na tom istom, s tim da može još koji porasti do četvrtka lijevo ili desno… Kaže doktor da je sve ok, da ni nebi ciljao na više od 10 do 15 folikula…endometrij je 12,6mm. Ostavio me na Pergoverisu i na Fyremadelu do ponedjeljka, isti dan u ponedjeljak navečer u 22:00h štoperica (Ovitrelle) i termin za punkciju u četvrtak 9.12 u 9:30 ujutro i onda praćenje oplodnje ..

u ponedjeljak je stoperica, a tek u cetvrtak punkcija? Ne bi li trebala biti 36h nakon stoperice, znaci u srijedu?

Jooooj krivo sam napisala, ne četvrtak nego srijeda ...sorry moja pogreška  još uvijek mješam dane u tjednu na 3 jezika ,još sam si napisala sastrane velikim SRIJEDA a pišem četvtak  

endometrioza

Tuma
    04. Prosinac 2020. 11:04

🌺Dada31🌺

Tuma

🌺Dada31🌺

Dobro jutro dame moje

Jooooj krivo sam napisala, ne četvrtak nego srijeda …sorry moja pogreškajoš uvijek mješam dane u tjednu na 3 jezika ,još sam si napisala sastrane velikim SRIJEDA a pišem četvtak

Hahah oke, glavno da nije cetvrtak🤣

👨 31 g, sve ok
    Imamo Laru ❤

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    04. Prosinac 2020. 11:07

Tuma

🌺Dada31🌺

Tuma

🌺Dada31🌺

Dobro jutro dame moje

Jooooj krivo sam napisala, ne četvrtak nego srijeda …sorry moja pogreškajoš uvijek mješam dane u tjednu na 3 jezika ,još sam si napisala sastrane velikim SRIJEDA a pišem četvtak

Hahah oke, glavno da nije cetvrtak🤣

što je najsmješnije od svega, jesi skužila da sam napisala 9.12 - četvrtak hahah a taj datum je srijeda, Sva sam izgubljena 

endometrioza

Marinela87
    04. Prosinac 2020. 11:07

Cure, meni vraćen 2dnevni embrij iz prirodnjaka, i rekli su da je dobar! Tako sam sretna jer su mi zadnji put rekli da mi stanice 'nisu najbolje',pa se sad veselim samoj činjenici da sam ipak dobila dobar zametak! I ovaj put su mi dali brevactide 1500 nakon. Uf, nadanje na najjače, al probat cu ne odletit previše. Sad ono najteže, čekanje.. po uzoru na MTB napravila sam popis knjiga i filmova i nekih sitnica po kući koje nikako da napravim.. već je lakse čim je popis tu😄 
    Sretno svima da nitko nema koronu, da se sve izdrži, i nadam se da ce iduci tjedan donijet više sreće, ovih zadnjih dana je bas bilo teško 🥰

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

Ruska1986
    04. Prosinac 2020. 11:08

Tuma

Pozdrav cure 😊
    Maslacak danas opet vadis betu? Jesi vadila?
    Sretno svima u iscekivanjima
    Darliv jesi ponavljala test?
    Liora tocno kako ti MTB kaze… tesko je opustit se, meni je to jasno, sad te sve muci i na iglama si, ali nazalost ne mozes si pomoci nikako, jedino da u meduvremenu odes na jos jedan pregled privatno i vidis, iako smatram da nema potrebe kad te narucio iduci tjedan…. probaj se okupirati necime, netflixom, knjigom, kolac raditi, nemam pojma… saljem zagrljaj❤
    Meni je moj socijalni ginekolog odg da je on prepisao 3*2 od 200 i da tako uzimam utrogestan. A ja ga vec tjednima uzimam 2*2 od 100 i oke je… s tim da sam ovaj tjedan smanjila na 1 ujutro. Nekako mislim da vise povjerenja imam u svoju privatnu ginekologicu i da bih radije njoj vjerovala… ova doza mi djeluje bas jako velika, ne znam nikoga da toliko koristi.. i sad sam vec u 15.tt… ne znam ni sama. Mislim kod privatne sam isla na preglede, kod ovog samo po nalaze, na konzultacije i za recepte, uputnice…

Da, meni ih je skroz ukinuo u 11 tt. Ne znam zast tebi toliko daju da ga koristis, ako nemas nikakvih problema... i ja sam, rekla sam ti vec, cijelo vrijeme koristila 3 x 2 od 100... Ja sve preglede obavljam kod svog MPO i kod ovog dodjem isto kao i ti:po uputnice, recepte, itd. I uvijek mi je sve napisao kao sta je mi je MPO doktro naveo.

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.