Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Prosinac 2020. 19:12

LioraLiora

Ljutopile🐥

LioraLiora

LUCIJA007

LioraLiora ma sta bi nas smirila.. Znaci i po tvojoj mpo lijecnici je ok trudnoća 5+2?onda ok..
    A za zumanjcanu ne brini nisu nasi soc. ginekolozi toliko specijalizirani za te manje trudnoce, jos ako ima losiji ultrazvuk i ne bas ostro oko… Rano je jos.. Bitno je samo da je i njoj t 5+2…

E tu dolazimo do problema, mpo mi nije ništa odg.još na email za tu računicu upitala sam ju..samo mi je napisala da se trebala vidjeti žumanjčana. Po tome sam skužila da i ona misli da sam 6+2.

Da li si imala mjesečnicu svoju pravu kada si krenula sa stimulacijom? Ako jesi od tada se računa prvi dan trudnoće i tako je kod svakog doktora, bio on mpo ili ne. Ako si imala stimulaciju kao npr. MTB tada se prvi dan trudnoce racuna kao dan aspiracije minus 14 dana, mislim da u tom slucaju postoje i neki drugi načini računanja… Uglavnom ako ti je stimulacija isla prema tvom pravom ciklusu i ako se čekala tvoja prirodna mjesecnica, tada se taj dan računa kao prvi dan prvog tjedna trudnoće.

Dobila sam svoju pravu mengu i krenula u postupak samo sa klomifenom, u mojem pravom ciklusu ovulacija bi mi bila 14 ti dan..a ovdje sam imala aspiraciju 11dc. Ako na to misliš? 😅 prvi mi je ivf, nisam uopće jako upućena u sve to.. uglavnom ako je od zadnje menge onda jesam 6+2..ali bez Eo i Žv.. da li bi to bilo normalno onda..da čekam odg.mpovca

Za 5+2 to je uredan nalaz, za 6+2 bas i ne..
    MTB ti je par stranica, ranije stavila kalkulator uvf trudnoća... 

03. Prosinac 2020. 19:14

LUCIJA007

LioraLiora

Ljutopile🐥

LioraLiora

LUCIJA007

LioraLiora ma sta bi nas smirila.. Znaci i po tvojoj mpo lijecnici je ok trudnoća 5+2?onda ok..
    A za zumanjcanu ne brini nisu nasi soc. ginekolozi toliko specijalizirani za te manje trudnoce, jos ako ima losiji ultrazvuk i ne bas ostro oko… Rano je jos.. Bitno je samo da je i njoj t 5+2…

E tu dolazimo do problema, mpo mi nije ništa odg.još na email za tu računicu upitala sam ju..samo mi je napisala da se trebala vidjeti žumanjčana. Po tome sam skužila da i ona misli da sam 6+2.

Da li si imala mjesečnicu svoju pravu kada si krenula sa stimulacijom? Ako jesi od tada se računa prvi dan trudnoće i tako je kod svakog doktora, bio on mpo ili ne. Ako si imala stimulaciju kao npr. MTB tada se prvi dan trudnoce racuna kao dan aspiracije minus 14 dana, mislim da u tom slucaju postoje i neki drugi načini računanja… Uglavnom ako ti je stimulacija isla prema tvom pravom ciklusu i ako se čekala tvoja prirodna mjesecnica, tada se taj dan računa kao prvi dan prvog tjedna trudnoće.

Dobila sam svoju pravu mengu i krenula u postupak samo sa klomifenom, u mojem pravom ciklusu ovulacija bi mi bila 14 ti dan..a ovdje sam imala aspiraciju 11dc. Ako na to misliš? 😅 prvi mi je ivf, nisam uopće jako upućena u sve to.. uglavnom ako je od zadnje menge onda jesam 6+2..ali bez Eo i Žv.. da li bi to bilo normalno onda..da čekam odg.mpovca

Za 5+2 to je uredan nalaz, za 6+2 bas i ne..
    MTB ti je par stranica, ranije stavila kalkulator uvf trudnoća…

Na stranici 992 je link

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    03. Prosinac 2020. 19:16

LioraLiora

Može li mi netko poslati link nekog ivf kalkulatora? Ne mogu naći na netu. Hvala 🙂

LioraLiora, Pa ja sam ti ga nalijepila već dva puta. Samo izaberi IVF na padajućoj listi.
    https://www.whattoexpect.com/due-date-calculator/

Malo ti beba kasni, ali to još može biti OK - na idućem pregledu ćeš sve znati.
    Za 5+2 i 5+3 i 5+4 je normalno da se vidi samo ovo što se tebi vidjelo. Plus, socijalci imaju loše UZVove.
    Ovaj tvoj nalaz nije za slavlje, ali nije još ni za očajavanje. Za sad samo znaš da nije vanmaterična, i to je dobro.
    Ja sam imala bolji nalaz, pa nije završilo dobro. Nadalica ti je rekla da je imala slično kao i ti, i njoj je završilo super. Tako da - pomiri se s tim da još ne znaš. Žao mi je, ali ovaj proces je takav.

💔💔💔

03. Prosinac 2020. 19:17

Liora Nebitan je dan aspiracije ako si imala svoju pravu M, od tada ti se računa trudnoća. Kod tog drugog načina stimulacije koji sad ima Dada ako dobro pamtim ona uopce nije imala M jer je prije postupka pila hormone koji simuliraju M i neke zene uopce ne krvare niti kapi. Kod takvih stimulacija uzima se dan aspiracije kao nekakav vodič, ali na kraju sve to dođe na isto. Tu info sam saznala kad su dvije djevojke u cekaonici raspravljale i nije im bilo jasno kako se svakoj drugacije vodi i onda im je dr objasnio.

Amaranta
    03. Prosinac 2020. 19:20

Nina985

Evo stigli nalazi, na zalost beta je pala na 8. Poceli su sad jaki grcevi i ugrusci mi se na ulosku vide. To je to od trudnoce. Sad cu odmorit pa iducu godinu po svog smrzlica.

Jebemu... Neopisivo mi je žao, drži se ❤️

Ja 84.,endometrioza, loše stanice;
    M. M. 77., 193 cm, ali asthenozoospermia
    Pokušavamo 9 god., nikad ništa.
    3/17. AIH, 5/17. AIH;
    10/17. LPSC (endometrioza), 3/18. HYSC (polip, septum + LPSC);
    9./18. AIH, 11./18. AIH;
    9./19. ICSI-bhcg 0;
    2./20. ICSI-bhcg 0.
    10./20. IVF prirodni - otkazan (CIN)

03. Prosinac 2020. 19:26

MTB

LioraLiora

Može li mi netko poslati link nekog ivf kalkulatora? Ne mogu naći na netu. Hvala 🙂
    LioraLiora, Pa ja sam ti ga nalijepila već dva puta. Samo izaberi IVF na padajućoj listi.
    https://www.whattoexpect.com/due-date-calculator/

Malo ti beba kasni, ali to još može biti OK - na idućem pregledu ćeš sve znati.
    Za 5+2 i 5+3 i 5+4 je normalno da se vidi samo ovo što se tebi vidjelo. Plus, socijalci imaju loše UZVove.
    Ovaj tvoj nalaz nije za slavlje, ali nije još ni za očajavanje. Za sad samo znaš da nije vanmaterična, i to je dobro.
    Ja sam imala bolji nalaz, pa nije završilo dobro. Nadalica ti je rekla da je imala slično kao i ti, i njoj je završilo super. Tako da - pomiri se s tim da još ne znaš. Žao mi je, ali ovaj proces je takav.

Da, hvala ti. Ništa čekanje, beta je opet ok. Sad tjedan dana trganja živaca..baš sam u bedu..užas, nešto nije ok svakako. Razlika od tjedan dana..čak ivf kalendari svi pokazuju da sam 6 tjedana neki čak i 7. Svakako hvala svima, laku noć vam želim 

🍀🐞MISS🐞🍀
    03. Prosinac 2020. 19:30

MTB drago mi je da si ok, daj Boze da ti to sta bezbolnije prođe i da se sama ocistis da sta prije mozes krenuti dalje ..stvarno ti zelim svu srecu i da sto prije ponovo ugledas svoj plusic i sve dalje kako treba,a sigurna sam da oces jer to ti zasluzujes ❤️
    Lucija,Liora ja to nista ne kuzim kad kazete prava /ne prava M... Ali dobro, skuzila sam poantu, ugl Liora ja mislim da ce ti na kraju sve bit ok, ipak si bila kod soc ginek a ne kod svog MPO, sto MTB kaze imas Nadalicu za primjer i sve je prošlo ok.  Budi pozitivna, siri pozitivu i svojoj bebici i sve ce biti ok..
    Lucija da li se odmah u 5 tj moze znati oce li biti blizanci ili? Onda bi trebale biti 2 GV ili kako to ide? Ne razumijem se bas...

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

03. Prosinac 2020. 19:34

🍀🐞MISS🐞🍀

MTB drago mi je da si ok, daj Boze da ti to sta bezbolnije prođe i da se sama ocistis da sta prije mozes krenuti dalje ..stvarno ti zelim svu srecu i da sto prije ponovo ugledas svoj plusic i sve dalje kako treba,a sigurna sam da oces jer to ti zasluzujes ❤️
    Lucija,Liora ja to nista ne kuzim kad kazete prava /ne prava M… Ali dobro, skuzila sam poantu, ugl Liora ja mislim da ce ti na kraju sve bit ok, ipak si bila kod soc ginek a ne kod svog MPO, sto MTB kaze imas Nadalicu za primjer i sve je prošlo ok. Budi pozitivna, siri pozitivu i svojoj bebici i sve ce biti ok..
    Lucija da li se odmah u 5 tj moze znati oce li biti blizanci ili? Onda bi trebale biti 2 GV ili kako to ide? Ne razumijem se bas…

Ne kuzim taj dio ni ja, nisam ja to pisala, ja sam napisala da su mi uvijek po 1 danu zadnje m racunali. Ja sam sad isla gledat svoje papire
    Prva t 2017 racunata u dan po zadnjoj mengi kao i ostale dvije trudnoce.. Jos se sjećam kad sam jukicku pitala kako ja sad tu svoju trudnocu racunam da mi je rekla kso i sve druge trudnoce, po prvom danu zadnje menge...
    Meni je Lucinger na 5+0 vidio 2 gestacijske.. 
    Na 6+0 je ostala 1gestacijska  i srce je kucalo plod 5mm...
    I dalje u 7tt nist nije valjalo, ostalo kao na 6tt🤢... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    03. Prosinac 2020. 19:39

LioraLiora, ma 7 nisi sigurno, oko 6 si. Beba kasni nekoliko dana, koliko točno ćeš znati tek kod MPO ginekologa jer socijalci stvarno imaju loše UZVove (osim ako su se baš tvoji modernizirali). Do toga da je jednoj ženi socijalac rekao da nije trudna i da ima cistu ili tako nešto, a MPO je vidio bebu i srce.  To što kasni nije nužno loše, jer se ne implantira svakome isto, svaka beba ide svojim tempom. Bitno je samo da se to "kašnjenje" ne povećava.
    Pričekaj još do MPO pregleda pa ćeš onda sve vidjeti.

💔💔💔

🍀🐞MISS🐞🍀
    03. Prosinac 2020. 19:40

LUCIJA007

🍀🐞MISS🐞🍀

Lucija,Liora ja to nista ne kuzim kad kazete prava /ne prava M… Ali dobro, skuzila sam poantu, ugl Liora ja mislim da ce ti na kraju sve bit ok, ipak si bila kod soc ginek a ne kod svog MPO, sto MTB kaze imas Nadalicu za primjer i sve je prošlo ok. Budi pozitivna, siri pozitivu i svojoj bebici i sve ce biti ok..
    Lucija da li se odmah u 5 tj moze znati oce li biti blizanci ili? Onda bi trebale biti 2 GV ili kako to ide? Ne razumijem se bas…

Ne kuzim taj dio ni ja, nisam ja to pisala, ja sam napisala da su mi uvijek po 1 danu zadnje m racunali. Ja sam sad isla gledat svoje papire
    Prva t 2017 racunata u dan po zadnjoj mengi kao i ostale dvije trudnoce.. Jos se sjećam kad sam jukicku pitala kako ja sad tu svoju trudnocu racunam da mi je rekla kso i sve druge trudnoce, po prvom danu zadnje menge…
    Meni je Lucinger na 5+0 vidio 2 gestacijske..
    Na 6+0 je ostala 1gestacijska i srce je kucalo plod 5mm…
    I dalje u 7tt nist nije valjalo, ostalo kao na 6tt🤢…

Da, i meni je tako logicno.. svaki doktor ocito ima svoju teoriju kako se gleda, nije ni cudno onda sta dosta trudnica ima vise termina za porod... 
    Nebitno, ne treba se puno ni zamarati.. valjda oni znaju..

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.