MTB drago mi je da si ok, daj Boze da ti to sta bezbolnije prođe i da se sama ocistis da sta prije mozes krenuti dalje ..stvarno ti zelim svu srecu i da sto prije ponovo ugledas svoj plusic i sve dalje kako treba,a sigurna sam da oces jer to ti zasluzujes ❤️
Lucija,Liora ja to nista ne kuzim kad kazete prava /ne prava M… Ali dobro, skuzila sam poantu, ugl Liora ja mislim da ce ti na kraju sve bit ok, ipak si bila kod soc ginek a ne kod svog MPO, sto MTB kaze imas Nadalicu za primjer i sve je prošlo ok. Budi pozitivna, siri pozitivu i svojoj bebici i sve ce biti ok..
Lucija da li se odmah u 5 tj moze znati oce li biti blizanci ili? Onda bi trebale biti 2 GV ili kako to ide? Ne razumijem se bas…
Ne kuzim taj dio ni ja, nisam ja to pisala, ja sam napisala da su mi uvijek po 1 danu zadnje m racunali. Ja sam sad isla gledat svoje papire
Prva t 2017 racunata u dan po zadnjoj mengi kao i ostale dvije trudnoce.. Jos se sjećam kad sam jukicku pitala kako ja sad tu svoju trudnocu racunam da mi je rekla kso i sve druge trudnoce, po prvom danu zadnje menge…
Meni je Lucinger na 5+0 vidio 2 gestacijske..
Na 6+0 je ostala 1gestacijska i srce je kucalo plod 5mm…
I dalje u 7tt nist nije valjalo, ostalo kao na 6tt🤢…
Mislim da Dada baš sada trenutno ima taj slucaj gdje nije imala M ali joj maternica izgleda kao da je imala, jer se kao priprema stimulacije piju određene vrste hormona i simulira se mjesecnica i određen je dan početka bockanja prema tome. Dakle nista ne ovisi o prirodnom ciklusu. Mislim da je i MTB imala takvu stimulaciju
MTB drago mi je da si ok, daj Boze da ti to sta bezbolnije prođe i da se sama ocistis da sta prije mozes krenuti dalje ..stvarno ti zelim svu srecu i da sto prije ponovo ugledas svoj plusic i sve dalje kako treba,a sigurna sam da oces jer to ti zasluzujes ❤️
Lucija,Liora ja to nista ne kuzim kad kazete prava /ne prava M… Ali dobro, skuzila sam poantu, ugl Liora ja mislim da ce ti na kraju sve bit ok, ipak si bila kod soc ginek a ne kod svog MPO, sto MTB kaze imas Nadalicu za primjer i sve je prošlo ok. Budi pozitivna, siri pozitivu i svojoj bebici i sve ce biti ok..
Lucija da li se odmah u 5 tj moze znati oce li biti blizanci ili? Onda bi trebale biti 2 GV ili kako to ide? Ne razumijem se bas…
Ne kuzim taj dio ni ja, nisam ja to pisala, ja sam napisala da su mi uvijek po 1 danu zadnje m racunali. Ja sam sad isla gledat svoje papire
Prva t 2017 racunata u dan po zadnjoj mengi kao i ostale dvije trudnoce.. Jos se sjećam kad sam jukicku pitala kako ja sad tu svoju trudnocu racunam da mi je rekla kso i sve druge trudnoce, po prvom danu zadnje menge…
Da, i meni je tako logicno.. svaki doktor ocito ima svoju teoriju kako se gleda, nije ni cudno onda sta dosta trudnica ima vise termina za porod…
Nebitno, ne treba se puno ni zamarati.. valjda oni znaju..
Zato je najbolje prva 2 ultrazvuka ici kod mpo lijecnika jer soc ginekolozi cesto dizu paniku gdje ne treba jer se bas i ne kuze niti u Mpo niti u tako rane trudnoce.. Realno njima zene dolaze u 8,9 tt... Tad vec i same vidimo sve 🤷♀️😂😂...
LioraLiora ma sta bi nas smirila.. Znaci i po tvojoj mpo lijecnici je ok trudnoća 5+2?onda ok..
A za zumanjcanu ne brini nisu nasi soc. ginekolozi toliko specijalizirani za te manje trudnoce, jos ako ima losiji ultrazvuk i ne bas ostro oko… Rano je jos.. Bitno je samo da je i njoj t 5+2…
E tu dolazimo do problema, mpo mi nije ništa odg.još na email za tu računicu upitala sam ju..samo mi je napisala da se trebala vidjeti žumanjčana. Po tome sam skužila da i ona misli da sam 6+2.
Da li si imala mjesečnicu svoju pravu kada si krenula sa stimulacijom? Ako jesi od tada se računa prvi dan trudnoće i tako je kod svakog doktora, bio on mpo ili ne. Ako si imala stimulaciju kao npr. MTB tada se prvi dan trudnoce racuna kao dan aspiracije minus 14 dana, mislim da u tom slucaju postoje i neki drugi načini računanja… Uglavnom ako ti je stimulacija isla prema tvom pravom ciklusu i ako se čekala tvoja prirodna mjesecnica, tada se taj dan računa kao prvi dan prvog tjedna trudnoće.
Dobila sam svoju pravu mengu i krenula u postupak samo sa klomifenom, u mojem pravom ciklusu ovulacija bi mi bila 14 ti dan..a ovdje sam imala aspiraciju 11dc. Ako na to misliš? 😅 prvi mi je ivf, nisam uopće jako upućena u sve to.. uglavnom ako je od zadnje menge onda jesam 6+2..ali bez Eo i Žv.. da li bi to bilo normalno onda..da čekam odg.mpovca
Zadnju mengu si imala 21.10.?tako sam i ja,znaci ti i ja smo 6+2, ali sačekaj jos tjedan dana,smiri se koliko mozes i ponovi uzv.a i vidjet ces sta Ce ti reci iz mpo,mozda da odes iduci tjedan kod njih na uzv?
🙋34👨🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
4 iseminacije od 10/2018-02/2019
4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
5/2019 FET 1blastocista,beta 0
7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
Poliklinika Škvorc
10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
1.Beta 14dnt 1042
Joj, samo neke lose vijesti... Kad ostanem trudna, obecala sam sama sebi da cu se kloniti interneta, foruma i svega ostaloga. Nadam se da me shvacate. Nakon horora kojeg sam prosla, ne zelim se nervirati losim stvarima, statustikama i slicno. Ionako cu biti sva u strahu sama po sebi do 7mjeseca trudnoce minimalno, a vjerujem dok ne primim to dijete u ruke da necu odahnuti ni malo. Cure... Drzite se! ❤️
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Meni iz svega ovoga izgleda nemoguća misija doć do poroda. Sto prepreka madre.. Tako depresivan dan. Stvarno se nadam da će se svima sve okrenit na bolje i da nas idućih dana čekaju samo plusići i sjene, hrpa oplođenih embrija, odlični pingvinići, super bete i nikakva krvarenja, bolovi i sl. 🙏
Ima ovdje hrpa lijepih priča, tako da nas ne treba malodušnost hvatati.
Uspješnost iz jednog pokušaja je oko 30%, (uspješno začeče je ono gdje dođe do kliničke trudnoće - dakle srce je prokucalo) nakon toga je mogućnost gubitka ploda oko 10-15% do 12 tjedna, to je sve ono što prolaze i žene u prirodnim pokušajima, ali vrlo često toga nisu svjesne pa im je manja drama.
To što se većina nas nada da ćemo baš mi biti one kojima će uspjeti iz prve i koje nećemo imati tužnu priču je drugi par cipela.
Prave gadne priče su one o gubitku djece u visokim trudnoćama, ili one o još kasnijem gubitku (a imale smo takve priče ovdje u prošlosti, srećom jako rijetke i nevezane za naše postupke). Sve ovo drugo je jednostavno život.
Oplačemo, podijelimo ovdje, i idemo dalje.
💔💔💔
Erica bila sam dvije godine u KBC-u Rijeka,prosla dosta toga,štede na lijekovima za stimulaciju...bolje da se svega ne prisjećam,a i ne želim da gubiš nadu,mozda bas tebi uspije. Htjela sam ti samo dati savjet da ne gubiš vrijeme tamo ako vidis da neide,da odeš ća,probaš negdje drugdje,tko će se mozda malo vise potruditi.
🙋34👨🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
4 iseminacije od 10/2018-02/2019
4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
5/2019 FET 1blastocista,beta 0
7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
Poliklinika Škvorc
10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
1.Beta 14dnt 1042
Lucylou i Mtb vi se dogovorite, samo javite 😂 erica jos je rano, tek tamo u 6 mjesecu, a sada su im 4 mjeseca.
🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
10/19 promjena klinike
11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
2 🐧🐧
Cure mene je malo sad strah...otkako sam se piknula je prošlo 2 sata a meni je sad tako loše koda sam neznam šta primila. Baš mi je mučno...
😔😔 Čitala sam nuspojave, piše da je moguća mučnina ali također da je moguć i hiper kojeg prati mučnina. Baš imam osjećaj kao da sam kamen pojela.... Dali se koja susretala sa tim? A da nije bio hiper u pitanju nego obična nuspojava 🙄🙄😭😭
endometrioza
Bocnula prvi Orgalutran u 17:00, jesam li ja luda i nisam znala to ubosti ili je ta igla stvarno tako tvrda i debela, pa jedva sam kožu probila 🥵 Rekli su mi u stomak a vidim na uputama da piše natkoljenica 🤔
I još peče i boli, dok od Gonala nije nikakav problem.
Baš sam ja maloprije napisala za Fyremadel… Znači igla katastrofa. Jedva kožu probila i sad me baš peče ko sam đavo… Ali nije ostalo ništa na koži 😁😁
Grozno, a ne možeš ni promijeniti iglu . Gledala sam za sutra jel bi mogla navrnuti ovu od Gonala ali ne ide 💩 Ali tješim se da ću uskoro na punkciju pa neću još dugo...
Jedino nisam skužila jel punkcija bude cca kad i prirodna O ili ne? Jer ja inače ovuliram na 9 dc, danas je 8dc i imam sluzi za poludit
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Mislim da Dada baš sada trenutno ima taj slucaj gdje nije imala M ali joj maternica izgleda kao da je imala, jer se kao priprema stimulacije piju određene vrste hormona i simulira se mjesecnica i određen je dan početka bockanja prema tome. Dakle nista ne ovisi o prirodnom ciklusu. Mislim da je i MTB imala takvu stimulaciju
Dq istina, doktor je rekao da M može nastupiti i kasnije, tj smeđarenje, zaostala M... Meni jučer i danas. Slala mail kaže doktor to je sve ok u normalno. 😊
endometrioza
Sortiraj odgovore
Najstariji