Liora moraš si izračunati trudnoću od dana transfera. Da, svi ginekolozi, pogotovo socijalci i privatnici računaju od menge, zato se kod prirodnih trudnoća i oprasta tjedan dana. Kod nas se zna u dan kad se dogodila ovulacija tj jednako aspiracija. Meni je moj mpo doktor rekao ko me uvjerava drugačije da griješi i da ne dam nikom za pravo kasnije u bolnici da me preplaše da mi beba kasni u razvoju. Ajmo logicno, ne može bit stara isto beba kojoj je majka imala ovulaciju na 14.dc i beba kao moja gdje je meni ovulacija tj aspiracija bila na 21.dan ciklusa. I meni je moja socijalna ginekologica rekla da tjedan dana kasni. Ali kad izračuna od 14 do 21 to je tih tjedan dana. Čista matematika! Uzmi dan transfera plus 14 dana kao prije ovulacije i izračunaj koliko bi bila trudna. Ne sekiraj se molim te ❤️
Dan aspiracije* oprosti
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Dada u koje vreme si koje injekcije spricala? Tokom celog ciklusa?
Pergoveris PEN špricam ujutro u pola 7 prije posla, danas mi sedma po redu bila, i od danas špricam Fyremadel i njega u 17:30 jer sam tada 100% kod kuće a on se mora točno dati u isto vrijeme... I piše da ide u bedero, ali može i u stomak 😊
endometrioza
Leoni Gonal sam od 3dc primala u 17:00 sati i od danas (7dc) Orgalutran u isto vrijeme samo u drugu stranu trbuha.
A sutra idem na uzv pa ću znati više… Nažalost ne mogu ti pomoći što se tiče štoperice, nisam čula za to.. Ali ako ti je doktorica rekla da je ok onda bi i trebalo biti…
Dada31 vjerujem da te strah, jer i ja sam ista takva… Pogotovo jer puno cura ima iskustva sa hiperom i svašta pročitamo… Nadam se da će sve sutra proći kako treba :)
Joj sutra ćemo napokon znati kakva je situacija. U koliko si ti sati naručena? Meni su rekli da dođem odmah ujutro u 8:30 i to mi je super jer ću odmah ujutro znati na čemu sam i reći će mi kad je moguća aspiracija i sve. 😊
endometrioza
Sad me MM natjerao da odem u šetnju s njim, baš mi je pasalo. Prije toga mi je morao obećati da će, ako se nešto po putu desi, sve skupiti, i mene nositi doma
Osjećam se kao druga žena sad. Mislim da ću svaku večer sad šetati s njim, po danu se baš i ne usuđujem.
💔💔💔
Leoni Gonal sam od 3dc primala u 17:00 sati i od danas (7dc) Orgalutran u isto vrijeme samo u drugu stranu trbuha.
A sutra idem na uzv pa ću znati više… Nažalost ne mogu ti pomoći što se tiče štoperice, nisam čula za to.. Ali ako ti je doktorica rekla da je ok onda bi i trebalo biti…
Dada31 vjerujem da te strah, jer i ja sam ista takva… Pogotovo jer puno cura ima iskustva sa hiperom i svašta pročitamo… Nadam se da će sve sutra proći kako treba :)
Joj sutra ćemo napokon znati kakva je situacija. U koliko si ti sati naručena? Meni su rekli da dođem odmah ujutro u 8:30 i to mi je super jer ću odmah ujutro znati na čemu sam i reći će mi kad je moguća aspiracija i sve. 😊
Daaa, nema naručivanja u Osijeku, dođeš pa kad te prime... Nekad završim do 9 nekad do 3 🤷♀️ A i ne znam radi li moj doktor ili će biti tko se potrefi.. Malo je to bedasto ali šta možeš.. I ja jedva čekam da saznam stanje💜
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Dada u koje vreme si koje injekcije spricala? Tokom celog ciklusa?
Pergoveris PEN špricam ujutro u pola 7 prije posla, danas mi sedma po redu bila, i od danas špricam Fyremadel i njega u 17:30 jer sam tada 100% kod kuće a on se mora točno dati u isto vrijeme… I piše da ide u bedero, ali može i u stomak 😊
Kako kaze internet, sastojak Fyremadela je Ganirelix. Koliko ih ti imas za dati? Ja imam 3 pocevsi od sutra do nedelje i u ponedeljak u pola 12 nocu stoperica.
Ali Peroveris sadrzi FSH i LH, dok Puregon sto ja primam ima samo FSH.
Meni je dao 2 zasad. A tim da ujutro rano idem na UZV a dajem ju navečer tako da će prvo vidjeti stanje jer sam imala puno folikula i mora jako paziti kako me nebi doveo do hipera. Zato i dramim toliko u vezi ovih mučnina. Ali smirilo se malo, danas sam jako malo tekućine pila pa mi je možda i zato bilo mučno 🙈🙈🙈🙈 Drama Queen 😂
endometrioza
Liora moraš si izračunati trudnoću od dana transfera. Da, svi ginekolozi, pogotovo socijalci i privatnici računaju od menge, zato se kod prirodnih trudnoća i oprasta tjedan dana. Kod nas se zna u dan kad se dogodila ovulacija tj jednako aspiracija. Meni je moj mpo doktor rekao ko me uvjerava drugačije da griješi i da ne dam nikom za pravo kasnije u bolnici da me preplaše da mi beba kasni u razvoju. Ajmo logicno, ne može bit stara isto beba kojoj je majka imala ovulaciju na 14.dc i beba kao moja gdje je meni ovulacija tj aspiracija bila na 21.dan ciklusa. I meni je moja socijalna ginekologica rekla da tjedan dana kasni. Ali kad izračuna od 14 do 21 to je tih tjedan dana. Čista matematika! Uzmi dan transfera plus 14 dana kao prije ovulacije i izračunaj koliko bi bila trudna. Ne sekiraj se molim te ❤️
Hmmm... Koliko ja znam prvi ultrazvuci se racunaju po menstruaciji (osim kad menstruacije nema tj odredeni dan se krene na pikanje neovisno o danu ciklusa) uz minimalna odstupanja(dan, dva, tri) a sto je veca trudnoca prilagodjava se stanju na ultrazvuku bas zato da kasnije ne zezaju da je beba u zaostatku jer svaka bebica raste svojim tempom i zna se kolika su odstupanja normalna... No u samom pocetku T nije isto imati plod koji u npr 7tt odgovara plodu 6tt..onda bi moja trudnoca u 7 tt bila sasvim uredna jer je odgovarala za 6tt a nije bila sto se kasnije i pokazalo....
Daaa, nema naručivanja u Osijeku, dođeš pa kad te prime… Nekad završim do 9 nekad do 3 🤷♀️ A i ne znam radi li moj doktor ili će biti tko se potrefi.. Malo je to bedasto ali šta možeš.. I ja jedva čekam da saznam stanje💜
Malo bezveze u dobra korone ali ajde... Obavezno mi javi sutra stanje, ja pišem čim saznam nešto 😁😁😁 baš me strah uhh 🙈🙊💉💉🤞🏼
endometrioza
Sad me MM natjerao da odem u šetnju s njim, baš mi je pasalo. Prije toga mi je morao obećati da će, ako se nešto po putu desi, sve skupiti, i mene nositi doma
Osjećam se kao druga žena sad. Mislim da ću svaku večer sad šetati s njim, po danu se baš i ne usuđujem.
Hahahhaha... A super je muzić☺️☺️☺️
Neka samo ti šetaj, vjerujem da ti godi malo zraka i izluftati glavu... I pokrenuti cirkulaciju 🙃❤️
Razumem te, evo ja nedam mira celo vece… Ona meni nine napomenula kad i kako da spricam, danas mi kaze da nema veze tih 30h dok ja svuda citam tih 30 h da se ne predju.
Predlozila mi je jos jednu dodatnu kao 4 ganirelix inekciju i mislim da je uzmem.
Ma nema ti gore od mene za dramu 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤷🏻♀️
Misliš li na šprice između stimulacije i štoperice? Tj da ti od zadnje šprice do štoperice prolazi više od 30 sati? Ako misliš na to, meni je doktor rekao da se može čak i prestati par dana sa bockanjem i onda štoperica, baš upravo da se spriječi hiper, tako da ti to nema veze sa razmakom i jedino što je bitno je da ne prođe više od 36 sati nakon štoperice pa do vremena aspiracije 😊
endometrioza
Sortiraj odgovore
Najstariji