Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Prosinac 2020. 18:51

LUCIJA007

LioraLiora ma sta bi nas smirila.. Znaci i po tvojoj mpo lijecnici je ok trudnoća 5+2?onda ok..
    A za zumanjcanu ne brini nisu nasi soc. ginekolozi toliko specijalizirani za te manje trudnoce, jos ako ima losiji ultrazvuk i ne bas ostro oko… Rano je jos.. Bitno je samo da je i njoj t 5+2…

E tu dolazimo do problema, mpo mi nije ništa odg.još na email za tu računicu upitala sam ju..samo mi je napisala da se trebala vidjeti žumanjčana. Po tome sam skužila da i ona misli da sam 6+2.

03. Prosinac 2020. 18:56

LioraLiora

LUCIJA007

LioraLiora ma sta bi nas smirila.. Znaci i po tvojoj mpo lijecnici je ok trudnoća 5+2?onda ok..
    A za zumanjcanu ne brini nisu nasi soc. ginekolozi toliko specijalizirani za te manje trudnoce, jos ako ima losiji ultrazvuk i ne bas ostro oko… Rano je jos.. Bitno je samo da je i njoj t 5+2…

E tu dolazimo do problema, mpo mi nije ništa odg.još na email za tu računicu upitala sam ju..samo mi je napisala da se trebala vidjeti žumanjčana. Po tome sam skužila da i ona misli da sam 6+2.

Da li si imala mjesečnicu svoju pravu kada si krenula sa stimulacijom? Ako jesi od tada se računa prvi dan trudnoće i tako je kod svakog doktora, bio on mpo ili ne. Ako si imala stimulaciju kao npr. MTB tada se prvi dan trudnoce racuna kao dan aspiracije minus 14 dana, mislim da u tom slucaju postoje i neki drugi načini računanja... Uglavnom ako ti je stimulacija isla prema tvom pravom ciklusu i ako se čekala tvoja prirodna mjesecnica, tada se taj dan računa kao prvi dan prvog tjedna trudnoće.

03. Prosinac 2020. 18:57

Piše mi GM 8.1mm, bez EO I ŽV. Oskudno tekućine u douglasi.. jel tko zna što je to? 

Tuma
    03. Prosinac 2020. 19:03

LioraLiora

Piše mi GM 8.1mm, bez EO I ŽV. Oskudno tekućine u douglasi.. jel tko zna što je to?

Ja sam imala isto malo tekucine u douglasu, na iducem uzvu vise nije bilo, rekli su mi da me to ne treba uznemiravati. Moguce stvarno da soc gin nema dobar uzv pa da nije mogao sve dobro uhvatiti i vidjeti.... e sad, vidjet ces kad ti dr odg da li te i ona vodi kao 5+2 ili vise....

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Tuma
    03. Prosinac 2020. 19:05

Ljutopile🐥

LioraLiora

LUCIJA007

Da li si imala mjesečnicu svoju pravu kada si krenula sa stimulacijom? Ako jesi od tada se računa prvi dan trudnoće i tako je kod svakog doktora, bio on mpo ili ne. Ako si imala stimulaciju kao npr. MTB tada se prvi dan trudnoce racuna kao dan aspiracije minus 14 dana, mislim da u tom slucaju postoje i neki drugi načini računanja… Uglavnom ako ti je stimulacija isla prema tvom pravom ciklusu i ako se čekala tvoja prirodna mjesecnica, tada se taj dan računa kao prvi dan prvog tjedna trudnoće.

evo napokon smo sve dobile objasnjenje zasto je nekima po ZM, a nekima po aspiraciji 😊

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Pami
    03. Prosinac 2020. 19:06

Nina jako jako mi je žao 😥😥 
    Nikitta žao mi je da se tako osjećaš. Slažem se s curama, ne smaraš nas ni najmanje. Voljela bi da ti mogu konkretnije pomoći da te ta grozna bolest pusti na miru, ali ovdje smo da ti pružimo podršku i saslušamo kad god ti je teško. Od sveg srca ti želim da što prije uspiješ otići na operaciju i vratit svoj život i svoj mir natrag 🙏💙
    Liora ako ti je doktorica rekla da je to ok nalaz, onda se probaj opustiti i ne razbijati previše glavu. A i imaju cure pravo, soc.gin nemaju baš najbolje uzv i pitanje je koliko oni uspiju vidjeti. 
    Neznam kako se inače računa mpo trudnoća, ali mislim da je meni dr.L računao po datumu zadnje menstruacije. Po onom kalkulatoru šta je MTB stavila, meni dođe da je 5. tjedan i kad ukucam datum transfera 3- dnevnog embrija i datum zadnje men. 

P.s. Darliv- vidi se vidi crtica 🤩 

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

03. Prosinac 2020. 19:07

Ljutopile🐥

LioraLiora

LUCIJA007

Da li si imala mjesečnicu svoju pravu kada si krenula sa stimulacijom? Ako jesi od tada se računa prvi dan trudnoće i tako je kod svakog doktora, bio on mpo ili ne. Ako si imala stimulaciju kao npr. MTB tada se prvi dan trudnoce racuna kao dan aspiracije minus 14 dana, mislim da u tom slucaju postoje i neki drugi načini računanja… Uglavnom ako ti je stimulacija isla prema tvom pravom ciklusu i ako se čekala tvoja prirodna mjesecnica, tada se taj dan računa kao prvi dan prvog tjedna trudnoće.

Dobila sam svoju pravu mengu i krenula u postupak samo sa klomifenom, u mojem pravom ciklusu ovulacija bi mi bila 14 ti dan..a ovdje sam imala aspiraciju 11dc. Ako na to misliš? 😅 prvi mi je ivf, nisam uopće jako upućena u sve to.. uglavnom ako je od zadnje menge onda jesam 6+2..ali bez Eo i Žv.. da li bi to bilo normalno onda..da čekam odg.mpovca

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    03. Prosinac 2020. 19:07

Mattan

Bocnula prvi Orgalutran u 17:00, jesam li ja luda i nisam znala to ubosti ili je ta igla stvarno tako tvrda i debela, pa jedva sam kožu probila 🥵 Rekli su mi u stomak a vidim na uputama da piše natkoljenica 🤔
    I još peče i boli, dok od Gonala nije nikakav problem.

Baš sam ja maloprije napisala za Fyremadel... Znači igla katastrofa. Jedva kožu probila i sad me baš peče ko sam đavo... Ali nije ostalo ništa na koži 😁😁

endometrioza

03. Prosinac 2020. 19:09

Može li mi netko poslati link nekog ivf kalkulatora? Ne mogu naći na netu. Hvala 🙂

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    03. Prosinac 2020. 19:10

ericaa

🌺Dada31🌺

Cure ja sam sad plakala od muke.. Jedva sam iglu ubola… Počela sam sa Fyremadelom danas. Bože sačuvaj, ko štapić za ražnjić je i boli me kao da sam penicilin primila 😪😪😪😪😭😭😭

Ajooooj 😭😱 pa jel imas koju tanju iglu? Meni izbodeni guzovi,jedan stoperica,drugi antibiotik 🤔
    I hvala ti puno na lijepim rjecima danas i jucer,pogotovo… drzim i ja tebi fige i da ova glupa bolest ode sto dalje,u zaborav!! Kad krenem u bockanje ces mi reci svoje iskustvo sa svim 🥰

Ma igla  je takva kakva je. Već je gore, fiksna šprica tako da si nisam po tom pitanju mogla olakšati. Valjda je debela kao ova za krv vaditi, baš koma..
    Hvala ti na lijepim željama ❤️❤️ biti će i kod tebe sve ok, da imaš najljepši uvod u novu godinu 🥰🥰

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.