Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ANKSIMORON
    03. Prosinac 2020. 16:10

Lucyinthesky

MTB slažem se iako, nisu me generalno ni tamo tretirali loše glede pregleda i toga, ali ovo je sve skupa ozbiljnije, napisani protokoli, nalazi evo i otpusno pismo. Neka tamo tablica sa točno određenim rubrikama za embrije, spermije, stanice, ocjene, svašta.. Ja ostala u čudu.
    vuky rekli su me nazvat sutra ujutro.
    Čekaj, kod tebe će biti freeze all, pa idući ciklus transfer ili? Jel znaš na kraju koliko ih imaš? Držem veeeeelike 🤞

Lucyinthesky drago mi je zbog tebe :) nadam se da ce biti super ishod s kojim ces biti zadovoljna... i meni se isto cine ful profesionalni, ako nista drugo, naspram prijasnje poliklinike... jel ti bila bolna aspiracija sama ili tek poslije? Ako te smijem zamarat s pitanjima sad 😆😆

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

03. Prosinac 2020. 16:11

Pozdrav cure, evo mene s 1 ultrazvuka. Po zadnjoj menstruaciji i po aplikacijama sam si ja izračunala da sam 6+2, međutim po ultrazvuku i gestacijskoj sam 5+2.( nisam znala da se gleda drukčije tko ide na ivf). Nema eo nema žv. Samo se vidi da je tu gdje treba biti i nema otkucaja. Išla sam hitno vaditi betu i sad je 5877, neznam ni ja više koji to dan od transfera, mislim da je 26. Pregled za tjedan dana opet. Imam cistu na jajniku od 6cm..tako da neznam sta bi rekla, ne skačem uopće od sreće.. više sam negativna..

• minjami
    03. Prosinac 2020. 16:13

minjami

Tuma

minjami

Puno je lakse kad imas sa kime podjeliti emocije i shvatiti da nisi sama i da sve djelimo iste osjecaje. Moram priznati da mi je vec lakse a i suzica mi je krenula… Mozfa od hormona a mozda od podrske i lijepih rijeci koje nisam imala prilike dobiti ranije jer smo ja i suprug odlucili drzati cijeli postupak za sebe… Najteze je kad se nemas kome izjadati ali vi ste stvarno velika podrska i samo da znate necete me se tako lako rijesiti. Sta vi kazete ima li smisla radit test i kad? 30.11 primila sam decapepty 0.1. Prosli put sam se tako lazno ponadala jer sam test napravila ocro prerano i naravno bio lazno pozitivan. Pa kad je doslo vrijeme vadjenja bete mozete misliti suza i razocaranja. Sad idem pisati djedu bozicnjaku da ispod bora ove godine zelim visoku betu svima nama.

decapeptyl koliko ja znam nema hcg-a u sebi pa neovisno o njemu mozes raditi test.😊 Koliko je proslo od aspiracije?

Bio je smrzlic 😍 imala sam transfer 27.11.

Koliko sam citala 9dnt bi se vec vidilo u mokraci. Jeli dan transfera nulti dan? Ako je tako danas mi je 6 dan

manemoj
    03. Prosinac 2020. 16:16

Nina985

Evo stigli nalazi, na zalost beta je pala na 8. Poceli su sad jaki grcevi i ugrusci mi se na ulosku vide. To je to od trudnoce. Sad cu odmorit pa iducu godinu po svog smrzlica.

A baš mi je žao 😢 drži se, preboli, odmori i onda po svog smrzlica ❤️

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• ruška
    03. Prosinac 2020. 16:18

ericaa

Evo,malo sam se sabrala. Kuci sam. Ma jednostavno izlaze iz mene emocije i suze bez kontrole. Lezala sam na onom stolu moleci se da je folikul tu i onda je sve pocelo… prvo da imam na uscu maternice endometriozu neku malu,pa da je u desnom jajovodu nesto,onda je pukntirala folikul,to me malo zabolilo (bez ijednog lijeka) i onda je doktorica,nadajuci se transferu,morala punktirat jajovod i to postrugat i to je uzasno bolilo. Poslati ce na bakteriolosku i citolosku analizu za svaki slucaj,kao da je vjerojatno od endo ta tekucina koja bi ometala prihvat embrijia. I ja jos lezim takva tamo na stolu, boli jako,i cujem da je folikul prazan. To me dotuklo,cijeli taj trenutak. Tu sam se raspala,znam sve,koliko su mi sanse,ali bas sam pukla,mozda jer je prvi pa je bilo toliko nade,svjesne i nesvjesne… svi su bili iznimno dragi,sestri hvala do neba,embriologica predivna,profesorica mi je u tom trenu rekla snazne rijeci i Hvala joj na tome:borba je tek pocela i nema plakanja,a ako ne uspijemo nikako,plakat cemo zajedno! Zagrebla sam tek povrsinu… nakon ove menstruacije moram piti 2 tjedna kontracepciju i doci 23.12 na konzultacije i dogovoriti stimulaciju. Probat cemo primiriti bolest tom terapijom i izvuci maksimum za dalje. Rekla je da zeli izbjeci operaciju ali ako se jajovod nastavi ovako ponasati ili dode los nalaz da ga moram vaditi. Uglavnom,vjerujem joj,hvala im svima za danas,HVALA VAMA NA RIJECIMA PODRSKE I OHRABRENJA,nasa prica tek pocinje!! 💪💪🦾
    Nisam stigla pohvatati tko je danas bio gdje ali znam da je nekoliko trebalo na aspiraciju i sretno,nadam se da je bilo predobrih vijesti!

Bas mi je žao☹️,drzi se,odmaraj sada.pošto sam ja prošla dosta postupaka u Ri,moj savjet,ako ti ne uspije na prvom stimulativnim,ne gubi vrijeme,vec druge postupke odi u neku drugu kliniku ili bolnicu.

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

Tuma
    03. Prosinac 2020. 16:19

Nikitta makni se samo ako je tebi tako lakse, nikome ovdje ne smeta ako se potuzis na sve sto ti se dogada, mnogima od nas si ti pomogla sa svim savjetima i podrskom i najmanje sto mozemo napraviti je isto biti tu za tebe, pa makar da ti posaljemo virtualne zagrljaje❤
    Ruška radio je ujutro, poslala sam mail, pa cemo vidjet sutra. Iako 1200 mg progesterona u 15.tjednu mi stvarno djeluje nepotrebno...
    Nina bas mi je zao. Voljela bih da je drugacije ispalo😔 tu smo za tebe 💗
    Liora a jel ti aspiracija bila kasnije nego bi inace bila ovulacija? Tj, koji dan ciklusa je bila? Kad je bila ova beta od 1500? Ako mogu biti iskrena, nazalost ova beta mi djeluje malo premalo ako je ova od 1500 bila prije vise od tjedan dana... ali nadam se da grijesim ❤ 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• ruška
    03. Prosinac 2020. 16:21

LioraLiora

Pozdrav cure, evo mene s 1 ultrazvuka. Po zadnjoj menstruaciji i po aplikacijama sam si ja izračunala da sam 6+2, međutim po ultrazvuku i gestacijskoj sam 5+2.( nisam znala da se gleda drukčije tko ide na ivf). Nema eo nema žv. Samo se vidi da je tu gdje treba biti i nema otkucaja. Išla sam hitno vaditi betu i sad je 5877, neznam ni ja više koji to dan od transfera, mislim da je 26. Pregled za tjedan dana opet. Imam cistu na jajniku od 6cm..tako da neznam sta bi rekla, ne skačem uopće od sreće.. više sam negativna..

Napokon si se javila🙂ne gubi nadu,bit Ce sve ok😘

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

Ruska1986

LioraLiora

Za srce ti je ionako jos rano... A cistu nisu prije vidjeli?  

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Tuma

minjami

minjami

Tuma

minjami

Puno je lakse kad imas sa kime podjeliti emocije i shvatiti da nisi sama i da sve djelimo iste osjecaje. Moram priznati da mi je vec lakse a i suzica mi je krenula… Mozfa od hormona a mozda od podrske i lijepih rijeci koje nisam imala prilike dobiti ranije jer smo ja i suprug odlucili drzati cijeli postupak za sebe… Najteze je kad se nemas kome izjadati ali vi ste stvarno velika podrska i samo da znate necete me se tako lako rijesiti. Sta vi kazete ima li smisla radit test i kad? 30.11 primila sam decapepty 0.1. Prosli put sam se tako lazno ponadala jer sam test napravila ocro prerano i naravno bio lazno pozitivan. Pa kad je doslo vrijeme vadjenja bete mozete misliti suza i razocaranja. Sad idem pisati djedu bozicnjaku da ispod bora ove godine zelim visoku betu svima nama.

decapeptyl koliko ja znam nema hcg-a u sebi pa neovisno o njemu mozes raditi test.😊 Koliko je proslo od aspiracije?

Bio je smrzlic 😍 imala sam transfer 27.11.

Koliko sam citala 9dnt bi se vec vidilo u mokraci. Jeli dan transfera nulti dan? Ako je tako danas mi je 6 dan

da, dan transfera je nulti dan. Nekima se vidi vec pd 6.dnt blastice, jesi blasticu vratila? Mislim da za vikend mozes testic pisnut🙏🤞🥰 mi ovdje dosta volimo mullerove trakice za 13ak kn, dosta rano pokazuju i slobodno ju dulje drzi u urinu😊

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

manemoj
    03. Prosinac 2020. 16:22

Lucyinthesky

manemoj

Lucyinthesky

MTB

Lucyinthesky, pa baš mi je čudno da u Podobnika nisi dobivala dokumentaciju, pa i oni su privatnici.
    U svakom slučaju, za sad izgleda da si napokon dobila svoju dobitnu kombinaciju

Jesam, ali od doslovno 1 rečenice, ništa ni slično ovome,tu dobiješ nakon svake folikulometrije sve na pismeno, šta, kako, koliko. Kad dođeš kod nekog drugog, naravno da su im jako bitne info iz prošlih postupaka, a ovo što sam im ja donijela, nisu mogli vjerovati.
    Vidjet ćemo i ako ne bude,
    sve je izuzetno korektno za sada.

Sad me muči kako to tvoje novo izgleda.
    Ja sam u stimuliranom dobivala nakon svake folikulometrije tablicu u kojoj je pisalo koliko folikula na kojoj strani i koliko je zadebljan endometrij te terapija po danu. Dobila sam i otpusno pismo nakon aspiracije sa svim uputama i nakon transfera isto.
    Sad me muči šta sam još trebala dobiti? Da znam za ubuduće pitati?
    U ovom sad ciklusu ne dobivam nikakve papire na folikulometriji ali pratimo samo endometrij pa mi to ima smisla..
    Pomaži 😅
    Tuma ja sam uzimala 2x400 na dan

Možda su promijenili nešto. Dobila sam samo prvi dan terapije neku tablicu koji lijek i to bez doza po danima i otpusna pisma nakon zahvata, vrlo štura. Ništa o tome kako su folikuli rasli po danima, na koliko je bila štoperica, aspiracija itd.Sva sreća pa sam si to sama bilježila.

Ovo je kao neki karton s detaljnim opisom cijelog postupka. Nemam ga pred sobom jer je ostao kod njih danas da upišu te sve podatke o aspiraciji, embrijima, ne znam.

Nemoj se zamarat ako ti sve ide ok,a čini mi se da ide 😊Vjerojatno svaka klinika ima neku svoju filozofiju.

A ok, ja imam sve to. Sad išla panično vaditi 🙈 imam već pune one dvije njihove fascikle papira koje su mi dali. Ne kužim samo kako nije isti pristup prema svima, to mi se baš i ne svidja.. 
    Vidjeti ćemo, ja sam za sad oduševljena i stvarno osjećam tu dobru vezu s doktorom, ugodno mi je s njim, svaki put me pita kako sam, ali ne ono reda radi. I plus nikad neću zaboraviti njegov mail kad sam javila negativnu betu. Baš onako, pun podrške. Naravno, ako bude više neuspješnih da ću i ja tražiti svoju sreću dalje.. ako ne izludim do tad 🙈

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.