Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • minjami
    03. Prosinac 2020. 15:59

Puno je lakse kad imas sa kime podjeliti emocije i shvatiti da nisi sama i da sve djelimo iste osjecaje. Moram priznati da mi je vec lakse a i suzica mi je krenula... Mozfa od hormona a mozda od podrske i lijepih rijeci koje nisam imala prilike dobiti ranije jer smo ja i suprug odlucili drzati cijeli postupak za sebe... Najteze je kad se nemas kome izjadati ali vi ste stvarno velika podrska i samo da znate necete me se tako lako rijesiti. Sta vi kazete ima li smisla radit test i kad? 30.11 primila sam decapepty 0.1. Prosli put sam se tako lazno ponadala jer sam test napravila ocro prerano i naravno bio lazno pozitivan. Pa kad je doslo vrijeme vadjenja bete mozete misliti suza i razocaranja. Sad idem pisati djedu bozicnjaku da ispod bora ove godine zelim visoku betu svima nama.

Tuma
    03. Prosinac 2020. 16:00

Darliv, hvala, mislim da su svi imali 600 do 800 mg, nitko 1200... i crtica se polako nazire, veselim se buducim testicima, ima da lijepo jaca!🤞🙏

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Ruska1986
    03. Prosinac 2020. 16:02

Nikitta

Imam tako crappy dan, plačem od jutra, na telefonu s Kecksteinom, pa zubarima, više njih, pa doznam da je moja soc.zubarka otišla u mirovinu, a nije me ni obavijestila i nemrem sad dobit uputnicu ako želim izvadit zub u bolnici preko opće anestezije. Natjeravala sam se pola sata s njom na mob da mi da moj karton, ona veli da ima 2000 kartona, da je to nebitno, i da se samo prijavim kod drugog. Ja joj govorim da mi je karton bitan, jer sam imala jednu operaciju 2000. godine koja mi je sjebala život i zub koji sad moram vadit, i da moram znat tko me operirao 2.000 godine, ali ona je tupila po svome. Luda sam. Kecksteinu sam poslala slike palca po danima, onda me nazvao, pričali pola sata, on tvrdi da to nije hematom, nego problem mikorcirkulacije, da moram mirovat. Držat nogu na povišenom, a to radim sutra će bit 7 tjedana!! Kaže da Visanne nemaju veze s palcem i danas da nastavim s njima, ako budem opet krvarila jako da izdržim, pa ako se ni ne smiri nakon 3 tjedna, da će mi povisit dozu na 2 dnevno, jer su kao Visanne slabe. Ja sam bila na rubu suza. Znam da mi želi dobro, ali ja sam satrana. Moram vadit zub, a to je isto operacija i rizik od krvarenja, ne uzimaju mi se Visane uopće. Ja sam za sahranu. Eto. Bolje da tu više ne pišem, jer samo širim depru.

Ja ne mogi vjerovat da kod tebe nista ne moze proc lako! Pa stvarno vise! I ne siris nikakvu depru, imas se svo pravo izjadat. Ja se stvarno nadam da ce tebi 2021.bit bolja od ove... Drz se, tu smo 💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

manemoj
    03. Prosinac 2020. 16:02

Lucyinthesky

MTB

Lucyinthesky, pa baš mi je čudno da u Podobnika nisi dobivala dokumentaciju, pa i oni su privatnici.
    U svakom slučaju, za sad izgleda da si napokon dobila svoju dobitnu kombinaciju

Jesam, ali od doslovno 1 rečenice, ništa ni slično ovome,tu dobiješ nakon svake folikulometrije sve na pismeno, šta, kako, koliko. Kad dođeš kod nekog drugog, naravno da su im jako bitne info iz prošlih postupaka, a ovo što sam im ja donijela, nisu mogli vjerovati.
    Vidjet ćemo i ako ne bude,
    sve je izuzetno korektno za sada.

Sad me muči kako to tvoje novo izgleda.
    Ja sam u stimuliranom dobivala nakon svake folikulometrije tablicu u kojoj je pisalo koliko folikula na kojoj strani i koliko je zadebljan endometrij te terapija po danu. Dobila sam i otpusno pismo nakon aspiracije sa svim uputama i nakon transfera isto.
    Sad me muči šta sam još trebala dobiti? Da znam za ubuduće pitati? 
    U ovom sad ciklusu ne dobivam nikakve papire na folikulometriji ali pratimo samo endometrij pa mi to ima smisla..
    Pomaži 😅
    Tuma ja sam uzimala 2x400 na dan

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Tuma
    03. Prosinac 2020. 16:03

minjami

Puno je lakse kad imas sa kime podjeliti emocije i shvatiti da nisi sama i da sve djelimo iste osjecaje. Moram priznati da mi je vec lakse a i suzica mi je krenula… Mozfa od hormona a mozda od podrske i lijepih rijeci koje nisam imala prilike dobiti ranije jer smo ja i suprug odlucili drzati cijeli postupak za sebe… Najteze je kad se nemas kome izjadati ali vi ste stvarno velika podrska i samo da znate necete me se tako lako rijesiti. Sta vi kazete ima li smisla radit test i kad? 30.11 primila sam decapepty 0.1. Prosli put sam se tako lazno ponadala jer sam test napravila ocro prerano i naravno bio lazno pozitivan. Pa kad je doslo vrijeme vadjenja bete mozete misliti suza i razocaranja. Sad idem pisati djedu bozicnjaku da ispod bora ove godine zelim visoku betu svima nama.

decapeptyl koliko ja znam nema hcg-a u sebi pa neovisno o njemu mozes raditi test.😊 Koliko je proslo od aspiracije? 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Ruska1986
    03. Prosinac 2020. 16:04

Tuma

Darliv, hvala, mislim da su svi imali 600 do 800 mg, nitko 1200… i crtica se polako nazire, veselim se buducim testicima, ima da lijepo jaca!🤞🙏

Da, ja sam isto uzimala 3 x 2 po 100*. Nisam ni znala da postoje ovi jaci! I sta sad? Jesi zvala i uspjela kog dobit da provjeris?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    03. Prosinac 2020. 16:07

Nikitta

Lucyinthesky doktor zna što radi, svakako, ali moje tijelo odbija suradnju, osjećam se kao da samo moje tijelo ne radi, na nijednoj razini. Hvala ti na podršci ❤️
    Darliv mislim da ću se morat maknut malo odavdje, ne osjećam se dobro stalno kukajući, zatrpavam temu koja nema veze s trudnoćom. Nemam volje s prijateljicama kontaktirati, pa ni s roditeljima, nitko me osim muža ni ne može razumijeti, osim vas tu, al imate vi svoje muke. Moram se ohladit.
    Tuma meni je sve jasnije da meni može pomoći još samo egzorcist, jer svuda sam bila, samo još tamo nisam. To kako sam ja bolesna zadnjih 12 mjeseci, i kako me okolnosti gaze, nije od dobroga. A vjeruj trudim se, svim snagama se trudim, borim, ali kao utapljanje u kapi vode. Tu ima trudnica, uključujući tebe, ne trebam više pisat svoje jade.
    Sve znate, a kad bude nešto novo, bolje, javit ću se. Sretno svima. 💋

Makni se, ako ce tebi bit lakse! Ali ne zbog nas! Pa svakakvih smo tema ovdje prosli i u buduce cemo! A uostalom, koliko ti curama pomazes koje se susrecu sa tvojim problemom. I znas inace puno, bas ucim od tebe! ❤💜❤💜❤💜❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Nina985
    03. Prosinac 2020. 16:08

Evo stigli nalazi, na zalost beta je pala na 8. Poceli su sad jaki grcevi i ugrusci mi se na ulosku vide. To je to od trudnoce.  Sad cu odmorit pa iducu godinu po svog smrzlica.

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

Lucyinthesky
    03. Prosinac 2020. 16:09

manemoj

Lucyinthesky

MTB

Lucyinthesky, pa baš mi je čudno da u Podobnika nisi dobivala dokumentaciju, pa i oni su privatnici.
    U svakom slučaju, za sad izgleda da si napokon dobila svoju dobitnu kombinaciju

Jesam, ali od doslovno 1 rečenice, ništa ni slično ovome,tu dobiješ nakon svake folikulometrije sve na pismeno, šta, kako, koliko. Kad dođeš kod nekog drugog, naravno da su im jako bitne info iz prošlih postupaka, a ovo što sam im ja donijela, nisu mogli vjerovati.
    Vidjet ćemo i ako ne bude,
    sve je izuzetno korektno za sada.

Sad me muči kako to tvoje novo izgleda.
    Ja sam u stimuliranom dobivala nakon svake folikulometrije tablicu u kojoj je pisalo koliko folikula na kojoj strani i koliko je zadebljan endometrij te terapija po danu. Dobila sam i otpusno pismo nakon aspiracije sa svim uputama i nakon transfera isto.
    Sad me muči šta sam još trebala dobiti? Da znam za ubuduće pitati?
    U ovom sad ciklusu ne dobivam nikakve papire na folikulometriji ali pratimo samo endometrij pa mi to ima smisla..
    Pomaži 😅
    Tuma ja sam uzimala 2x400 na dan

Možda su promijenili nešto. Dobila sam samo prvi dan terapije neku tablicu koji lijek i to bez doza po danima i otpusna pisma nakon zahvata, vrlo štura. Ništa o tome kako su folikuli rasli po danima, na koliko je bila štoperica, aspiracija itd.Sva sreća pa sam si to sama bilježila.

Ovo je kao neki karton s detaljnim opisom cijelog postupka. Nemam ga pred sobom jer je ostao kod njih danas da upišu te sve podatke o aspiraciji, embrijima, ne znam.

Nemoj se zamarat ako ti sve ide ok,a čini mi se da ide 😊Vjerojatno svaka klinika ima neku svoju filozofiju.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• minjami
    03. Prosinac 2020. 16:10

Tuma

minjami

Puno je lakse kad imas sa kime podjeliti emocije i shvatiti da nisi sama i da sve djelimo iste osjecaje. Moram priznati da mi je vec lakse a i suzica mi je krenula… Mozfa od hormona a mozda od podrske i lijepih rijeci koje nisam imala prilike dobiti ranije jer smo ja i suprug odlucili drzati cijeli postupak za sebe… Najteze je kad se nemas kome izjadati ali vi ste stvarno velika podrska i samo da znate necete me se tako lako rijesiti. Sta vi kazete ima li smisla radit test i kad? 30.11 primila sam decapepty 0.1. Prosli put sam se tako lazno ponadala jer sam test napravila ocro prerano i naravno bio lazno pozitivan. Pa kad je doslo vrijeme vadjenja bete mozete misliti suza i razocaranja. Sad idem pisati djedu bozicnjaku da ispod bora ove godine zelim visoku betu svima nama.

decapeptyl koliko ja znam nema hcg-a u sebi pa neovisno o njemu mozes raditi test.😊 Koliko je proslo od aspiracije?

Bio je smrzlic 😍 imala sam transfer 27.11. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.