Krijesnica, dobro nam došla. Vjerujem da ti je teško. Inseminacije imaju malu šansu uspjeha, tako da ti je dobro preći na IVF/ICSI ćim budeš mogla, a inseminaciju gledati kao "ako upali, upali".
💔💔💔
Pami imas li ti kakve tegobe/simptome? U mene je samo rastezanje neko u maternici i tu i tamo menstrualni grcici…al imam dojam kao da mi dolje stalno nešto krčka 😂
Što je najgore ili najbolje (neznam ni sama😄) zasad nemam uopće neke simptome. Trbuh me ne boli, nekad me malo zaboli u leđima ali ne svaki dan, a ni sise mi baš više nisu tako osjetljive. To me i uplašilo jer sam se bojala što me odjednom ništa više ne boli, ali su me umirile cure tu na forumu koje su rekle da je to normalno. Ne brini, biti će sve ok u petak 😊
Ja nemam rastezanja nikakvog niti mi je trbuh napuhnut. Dolje kao da se nista ne desava. I grudi kao da su mi se malo ispuhale ali su idalje podosta teske i bradavice su mi tamnije. Jucer sam dusu svoju ispovracala, ali mislim da sam prije otrovala zeludac nego da mi je od trudnoce jer sam danas ok, malo me glava boli ali nema povracanja.
Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
Pokušavamo 4.5 god.
02/2020 1.AIH Bhcg 0
05/2020 2.AIH Bhcg 0
09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02
Krijesnica, dobro nam došla. Vjerujem da ti je teško. Inseminacije imaju malu šansu uspjeha, tako da ti je dobro preći na IVF/ICSI ćim budeš mogla, a inseminaciju gledati kao "ako upali, upali".
Ma da, znala sam to od prije ali sam se, naravno, nadala jer KAO nemamo problema. 🙄
Svakako ću probati još jednom s inseminacijom pa od idućeg ciklusa na IVF. Možda bude sreće. 🙈
Pami, što su to prošireni koagulogram i antitijela?
Bozma, hvala. Koliko vidim, ovo uglavnom i mi imamo pokriveno sa TORCHem i markerima na spolne bolesti, te spolnim hormonima. Samo ne znam što je VDRL, Treponema pallidum? Za mamografiju si me dobro podsjetila, to ću napraviti sad na sistematskom u prosincu, preko firme mogu izabrati štogod želim.Za test na covid, cure, svi vam kažu 48 sati jer je to vrijeme u kojem se obavezuju da ćete dobiti odgovor. Najčešće dobijete puno ranije, ovaj rok je da se oni zaštite od kašnjenja.
To su testovi vezano za sifilis, jedno je za bolest kao takvu a drugo je za bakteriju od koje se dobiva sifilis
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Krijesnica dali znaš o kakvoj se cisti radi?
Napiši nam u opisu nešto o sebi. Pročitaj si uvodne stranice teme (1.). Također kao što MTB kaže, i moj savjet ti je da se upišeš za IVF ili ICSI jer postotak uspješnosti inseminacije je jako jako mali ,a pogotovo kod parova koji imaju neki problem. Sretno 😊❤️
endometrioza
MTB ovo što si danas prošla od strane doktorice zbilja nije korektno ni profesionalno.Budući da ti je situacija teška sama posebi,definitivno je trebala imati drugačiji pristup.Ti si barem realna i sve ti je jasno,tako da tim više.
Možda je usporedba glupa,ali nekakav sličan feeling sam ja imala s Podobnikom.Odličan odnos s dr,sve sjelo od prve i tako je bilo dok se činilo da smo oni "lako ćemo s vama".Kad na kraju stvari nisu išle kako treba,onda odmah drugačiji pristup,vidljivo razočarenje i nekako se cijela priča preokrenula i tek kad sam počela jako detaljno sve ispitivati zašto ovo,zašto ono,dolazimo do toga da se tu općenito nema šta puno napraviti,negativna statistika itd.A svi dodatni nalazi,bilo je:"a ne znam šta bi nam oni mogli reći,izgleda da imate loše stanice,ali ako ćete vi biti mirniji,napravite šta želite ionako vam se na kraju sve svodi na čekanje dobrog embrija".Pišem to jer sam čitajući ranije postove stekla dojam da si na svim mogućim levelima zadovoljna s njom i da je ispunila skroz tvoja očekivanja,a na kraju ispada da je tako dok je sve išlo ajmo reći glatko.
Ja vjerujem da je činjenica da si zatrudnila iz prvog postupka definitvno jedna pozitivna stvar i itekako važna i zaista vjerujem da ćeš sigurno uspjeti.Ovo što pišeš za genetiku i kasni ulazak u menopauzu također smatram važnom stvari i općenito me živcira kad krenu "pilit" s godinama.Ok,jasno nam je svima da su nam svake godine šanse manje,ali kao što vidimo,puno daleko mlađih cura ima dosta teške probleme i zaista 2 i 2 nije ovdje sigurno 4.
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Nastavak jer nije stalo :)
Vezano za Ivf polikliniku,mogu ti napisati svoje doduše kratko iskustvo ako će ti išta značiti.
Ja sam ljetos odlučila da definitivno idem negdje drugdje i da bih željela iskoristiti nešto i preko Hzzo-a dok još imam pravo.Kako su mi oni uz ove prve također bili u užem izboru i prvi put,odlučila sam se za njih iako sam i Petrovu imala u vidu.
Zvala sam u 8 mj i sestra mi je rekla da je prerano da me sad naručuje za 9 mj,da slobodno nazovem početkom 9 mj.Tako je i bilo s time da kako to obično biva,na zadnjim brisevima sam imala neku bakteriju pa nisam htjela na konzultacije dok nemam sve uredne i nove nalaze,tako da je to na kraju bilo početkom 10 mj.
Prilikom prvog i drugog poziva,prvo su me pitali koliko imam godina.Kada sam rekla 36 i da zašto to pita jer koliko znam preko Hzzoa se može do 42,rekla mi je da nije isto kada nazovem sa tim godinama i npr netko sa 40+.To je dio koji mi se nije svidio,ali ok,nisam dalje pitala.Dr nisam mogla birati i čak do konzultacija nisam ni znala kod kojeg ću biti.
Ja sam sa dr Grbavcem zbilja zadovoljna,ostavio je ok dojam,profesionalan je,saslušao je sve moje sugestije,detaljno se raspitivao što i kako je bilo prije i općenito nekako smo "kliknuli".Odlučila sam im vjerovati jer mi se čini da znaju šta rade.Vidjet ćemo kako će se sve razbijati dalje.
Vezano za termine,drže ih se relativno precizno iako im je ponekad prilično kaotično(čini mi se možda radi covida).Meni je to također bitno jer sam privatnik.Sestre su mi tako -tako,dvije su simpa,jedna mi nije,a ima i neka žena čiju funkciju još nisam dokučila,koja je uvijek tamo,a isto mi nije simpa,ali to je manje bitno.
Pregled je klasičan,nije grub,ali ne znam sa čime bi usporedila jer nisam nikad u životu bila kod ženskog ginekologa.
Ako ti bilo koja od ovih info bude korisna,drago mi je.
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
LucyLou slazem se s anavi. Na Rebru je to sve jako komplicirano i ceka se duze. Preporucam ti Vinogradsku. Ja sam tamo radila testove na trombofiliju i bilo je sve ekspresno. Narucili su me za tjedan dana, a nalaze sam dobila za dva i po tjedna iako su mi rekli da se cekaju i do mjesec i po.
Cure hvala na pozitivnim vibrama, nadamo se i pozitivnom testu i dobroj beti za 10-ak dana 🤞🙏LucyLou, jos je brze u Klaicevoj, mi dobili termin od poziva 3 tjedna. Zvala krajem 10og mj, krv vadili 19.11. Sad evo cekamo nalaze
Hvala ti Tam7. Cula sam se danas s Klaicevom i dali su mi termin polovicom sjecnja, isto kao i Rebro. Vele da nemaju nista ranije em zbog korone em zbog blagdana. 🤯 Pokusat cu sutra ponovo u Klaicevoj, mada sam im danas vec rekla da mi treba za MPO postupak i pitala mogu li me gdje ugurati...
Cure, sto ako kariogram nije uredan? Znaci li to da biolosko dijete nije moguce? Moram vam priznati da me po prvi put otkad sam u MPO vodama hvata strah i to zbog tog nalaza, a nisam jos ni napravila pretragu 🥺
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
*.Women_name.*, hvala na pojašnjenju, onda sam to napravila.
Lucyinthesky, baš to, dok je išlo dobro, jako puno optimizma, odbijanje da uopće pričamo o opciji "što ako", sve super. A onda, pad volje, razočarenje, ... Više bi imalo smisla da se ja tako osjećam, a oni da me guraju i "dižu", a ne obrnuto.
Mislim da su dobro obavili ovaj posao prije, ali ova priča poslije im definitivno nije dobro. Ako ih dobijem preko HZZOa ću vjerojatno ići kod njih, ako trebam plaćati ću moguće mijenjati i isprobati nekog drugog. Konzultacije ću sigurno obaviti, ja volim imati to istraživanje prije jer sam dosta osjetljiva na to kakav mi je doktor, moram mu vjerovati i biti opuštena da bih išla u proces s njim. Hvala na tvom iskustvu. Općenito mi Šimunić nije pretjerano drag jer je podržavao Milinovićev horor od MPO zakona, ali čujem dobre priče o drugim doktorima kod njega pa ću vjerojatno na konzultacije kod jednog od njih.
💔💔💔
Krijesnica dobrodošla i bez brige,ovdje si u super društvu i sve skupa će bit lakše,pa čak i pijenje cikle
Vezano za matičnu,ja sam pila od Webera od zadnjeg postupka pa do pred cca 3 tjedna,a i ovog svojeg "šopam" sa njom,pa ćemo vidjeti.Uglavnom,stigne zamrznuta u neki stiropor kontejnerima vrlo brzo i ja je samo prebacim u zamrzivač,a ovu teglicu koju trošimo držim u običnom frižideru.
🧍♂️42-od astheno-normo
Sortiraj odgovore
Najstariji