Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Prosinac 2020. 20:36

Ne znam koliko je psiha, ali imam osjećaj da mi se osjećaj mog tijela jaaako povećao tokom ovog postupka. Točno mi se pojavi osjećaj da mi nešto ne paše, ili da nešto više ne želim. Recimo, počele su mi se gaditi tablete folne prije dva dana, a danas mi je doktorica rekla da ih prestanem piti. Osjećam to kao olakšanje.
    Također za utriće, nisam ih bila spremna prestati uzimati do nedjelje. Od onda ih želim prestati uzimati, kao da mi tijelo govori da mu to više ne treba.
    I nije samo za to, isto je i za neku hranu, neke aktivnosti, ... Valjda od svog tog osluškivanja oko reakcije na hormone, reakcije na aspiraciju, reakcije na transfer, jesam li trudna, osjećam li bebu itd kao da mi se produbio odnos sa mojim tijelom. Jako mi je teško to opisati, i možda pišem gluposti. Možda će i nestati nakon nekog vremena i možda sve umišljam. Ne znam. 

💔💔💔

Ruska1986
    01. Prosinac 2020. 20:38

Lucyinthesky

LUCIJA007 nadam se da ćeš uskoro biti dobro i definitvno mi se sviđa pristup dr da istražite šta je kako bi se moglo riješavati.Ma velike su ovo traume za organizma kako psihičke tako i fizičke.
    MTBovo s konzultacijama na nekoliko strana je super pristup,ali od tebe tako nešto i očekujem.Vjerujem da ćeš za slučaj da ne ostaneš u Beti plus naći nekoga tko ti odgovara,sigurna sam u to.Do tad,sve pretarge koje možeš iskopati + suplementi,škoditi ne mogu.

Imam i pitanje,samo da ponovim gradivo.Brevactid ide isto u trbuh?Imam čak dva ovaj put

Da, ide u trbuh... Bar je meni tako receno i tako sam i napravila..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    01. Prosinac 2020. 20:41

MTB

Ne znam koliko je psiha, ali imam osjećaj da mi se osjećaj mog tijela jaaako povećao tokom ovog postupka. Točno mi se pojavi osjećaj da mi nešto ne paše, ili da nešto više ne želim. Recimo, počele su mi se gaditi tablete folne prije dva dana, a danas mi je doktorica rekla da ih prestanem piti. Osjećam to kao olakšanje.
    Također za utriće, nisam ih bila spremna prestati uzimati do nedjelje. Od onda ih želim prestati uzimati, kao da mi tijelo govori da mu to više ne treba.
    I nije samo za to, isto je i za neku hranu, neke aktivnosti, … Valjda od svog tog osluškivanja oko reakcije na hormone, reakcije na aspiraciju, reakcije na transfer, jesam li trudna, osjećam li bebu itd kao da mi se produbio odnos sa mojim tijelom. Jako mi je teško to opisati, i možda pišem gluposti. Možda će i nestati nakon nekog vremena i možda sve umišljam. Ne znam.

Ne pricas gluposti! Mislim da kroz ove sve postupke i te kako naucimo osluskivati svoje tijelo! Vjerovatno puno vise nego da kroz ovo nismo prolazile...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

01. Prosinac 2020. 20:41

Ruska1986

Lucyinthesky

LUCIJA007 nadam se da ćeš uskoro biti dobro i definitvno mi se sviđa pristup dr da istražite šta je kako bi se moglo riješavati.Ma velike su ovo traume za organizma kako psihičke tako i fizičke.
    MTBovo s konzultacijama na nekoliko strana je super pristup,ali od tebe tako nešto i očekujem.Vjerujem da ćeš za slučaj da ne ostaneš u Beti plus naći nekoga tko ti odgovara,sigurna sam u to.Do tad,sve pretarge koje možeš iskopati + suplementi,škoditi ne mogu.

Imam i pitanje,samo da ponovim gradivo.Brevactid ide isto u trbuh?Imam čak dva ovaj put

Da, ide u trbuh… Bar je meni tako receno i tako sam i napravila..

meni su rekli intramuskularno, čak sestra kad nam daje ljekove zamijeni iglu za neku veću, prikladniju za guzicu

Lucyinthesky
    01. Prosinac 2020. 20:43

Ruska1986

Da, ide u trbuh… Bar je meni tako receno i tako sam i napravila..

Hvala ti, mislim i ja da bi mi rekli da ide negdje drugdje. Niš, trbuh onda.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    01. Prosinac 2020. 20:48

Curke, trebam vaše stručno oko... Što mislite koliko mi je ostalo u ovom PEN-u? Moram potrošit ostatak, žao mi bacit kad ima još 😁😁

https://ibb.co/WBK32K3

endometrioza

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Prosinac 2020. 20:49

Da ne pišem samo tužne vijesti, ja sam si napravila popis što sve sad mogu prije idućeg pokušaja. Ovo je vjerojatno dobro za sve nas koje imamo 1, 2, 3 mjeseca do postupka. Slobodno ga nadopunite, trebaju mi ideje 
    Dakle:
    - kupke
    - laserska depilacija
    - tretmani kože/razni kozmetički tretmani
    - frizerski salon s ekstra kemikalijama
    - manikura/pedikura
    - sex
    - još malo sexa
    - suhomesnato
    - kremasti kolači
    - proteinski praškovi/aminokiseline/dodaci prehrani
    - teretana i vježbanje općenito

💔💔💔

vuky
    01. Prosinac 2020. 20:53

Curke, nikako vas ne stignem sve popratiti, bas ste aktivne :) a ja cijelo vrijeme nesto i nekamo! 
    MTB tak je me i bilo u Cito, ma samo ovo i zatrudniti cete, ne odustajemo dok ne uspijemo i tak, do treceg postupka, tad mi je rekao da je sa mnom dosao prec zid i da koju bi ja stimulaciju ... i uglavnom kad ne uspije- nikom nista, nikakve konzultacije... Tako da, ocito je uobicajeno dok ide dobro, optimizam, a kad krene lošije- vade se statistike! Sve mi znamo statistike i odlucile smo se boriti protiv njih! I nije laka odluka i vecinom ne pomazu i nisu bas previse empaticni- bar ja na takve jos nisam naletila! Želim ti da ovo cim prije prode, mozda kad prestanes sa utricima se pokrene sve samo 🤞🏻 
    Meni su rekli transfer 5.dan, da ima zametaka ( ne znam koliko) ali da nazovem u četvrtak da mi kazu za transfer! ) Rekla sam da je prof spominjao transfer pa su rekle da ce iskomunicirati sa njim pa da dodem u petak prije da me pogleda... eto, ide dalje ova prica!
    Lucyn ti si danas imala stopericu? Cetvrtak punkcija? Držim fige! 
    Bozma ipak navijam da ti sad bude uspjeh i da ti inozemstvo ne treba 💗
    Miss, Ivanaaax drago mi je zbog dobrih beta 💗
    Nove cure, sretno i dobro dosle! 
    Nikitta bome tebe nikako da pusti taj palac, pa plus krvarenje- nadam se da ce skoro krenuti ma bolje ....

01. Prosinac 2020. 20:56

MTB, kako sam ja izbjegavala kemiju 3 mj.prije postupka otisla sam na trajno ravnanje kose nakon onog zadnjeg neuspjelog 🙈 kemija na najjace. Sad bi na ovaj popis nadodala akupunkturu, refleksoterapiju, masazu ili nesto slicno sta opusta.  Ja upravo trazim ali split je jadan po pitanju toga, ne znam gdje bi otisla. Pa ako netko ima kakav prijedlog i nekog tko je provjereno dobar dajte

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Prosinac 2020. 20:59

Jeremija

MTB, kako sam ja izbjegavala kemiju 3 mj.prije postupka otisla sam na trajno ravnanje kose nakon onog zadnjeg neuspjelog 🙈 kemija na najjace. Sad bi na ovaj popis nadodala akupunkturu, refleksoterapiju, masazu ili nesto slicno sta opusta. Ja upravo trazim ali split je jadan po pitanju toga, ne znam gdje bi otisla. Pa ako netko ima kakav prijedlog i nekog tko je provjereno dobar dajte

Bozma, ja sam kovrčavica i ponosna na to, neću se ravnati 
    Dobra ideja za ove tretmane, baš ću pogledati što se nudi u mojoj blizini.
    Dodajem si i dermatologa, mogla bih se porješavati zaostalih madeža.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.