Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LucyLou
    01. Prosinac 2020. 18:02

MTB

LucyLou, bez brige, pitat ću te. Za sad sam odlučila u prosincu ići na konzultacije, i na hrpu pregleda kroz prosinac i siječanj. Ionako do veljače ne mogu na postupak. Plus pokušat ću ubosti postupak na HZZO, rado bih nešto i besplatno napravila.
    A za idući postupak, ajmo se ti i ja dogovoriti. Nema više zabušavanja, ostajemo obje trudne i pratimo se kroz trudnoću. Dosta je bilo!!!

Bozma, da, čitala sam već to od tebe i tad mi je isto zazvonilo. Meni su ama baš svi ovi privatnici na konzultacijama reagirali isto - nisu im baš bili bitni ti obavezni nalazi i svi su mi rekli da ne moram ništa više testirati. Iako mene recimo TORCH stalno muči i sad ću ga i napraviti. Smeta mi to, stalno imam osjećaj da prate te neke svoje šprance i da uopće nemaju individualan pristup.

Dogovoreno, dosta je bilo, ma i previse ako mene pitas! 😉😘 

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

01. Prosinac 2020. 18:13

MTB

LUCIJA007

MTB

LucyLou, bez brige, pitat ću te. Za sad sam odlučila u prosincu ići na konzultacije, i na hrpu pregleda kroz prosinac i siječanj. Ionako do veljače ne mogu na postupak. Plus pokušat ću ubosti postupak na HZZO, rado bih nešto i besplatno napravila.
    A za idući postupak, ajmo se ti i ja dogovoriti. Nema više zabušavanja, ostajemo obje trudne i pratimo se kroz trudnoću. Dosta je bilo!!!

Bozma, da, čitala sam već to od tebe i tad mi je isto zazvonilo. Meni su ama baš svi ovi privatnici na konzultacijama reagirali isto - nisu im baš bili bitni ti obavezni nalazi i svi su mi rekli da ne moram ništa više testirati. Iako mene recimo TORCH stalno muči i sad ću ga i napraviti. Smeta mi to, stalno imam osjećaj da prate te neke svoje šprance i da uopće nemaju individualan pristup.

L je isti takav.. Nista me nije trazimo.. Ima svoju sprancu i po njoj radi.. I radi samo s gonalima….dok sam npr isla kod R na konzultacije on mi je rekao da uzmem BILO KOJU terapiju.. Znaci sto je jeftinije 🤷‍♀️🙄…
    Zelim li gonale, Puregoni Ovaleap kaze njemu svejedno🤔… Ne kuzim to iskreno kad vec i mi znamo da su neki cisti fsh dok drugi fsh i lh..
    A luci… Nista ne trazi njemu ni AMH ne treba.. On kaze da je njemu ono sto vidi na ultrazvuku sasvim dovoljno.. No ja sam znala da je on takav pa sam sama izvadila sve nalaze na svoju ruku, tesko da bi mi on rekao da bilo sto od toga napravim…

Da, bila sam kod njega na konzultacijama, njemu su svi ti pregledi bili glupost.
    A UZV kod njega je bome bolio, dobro da mi do krajnika nije došao sa onim štapom.

Ooo da ja, sam mu jednom rekla da me boli njegov pregled a nikad ne prije kod nikog nije bolilo🤷‍♀️😂! On kaze znam ali moram tako jer imam bolji pregled 🤷‍♀️kaze znate meni je ultrazvuk zakon🙄🤷‍♀️🙊😂... 

Pami
    01. Prosinac 2020. 18:21

Jeremija

Pami

MTB meni je matična mliječ čak lijepo izregulirala ciklus. Inače nemam problema sa neredovitim menstruacijama, ali su mi znale šetati pa bi dobivala 25, 26, 28 dan..kako kada. Na matičnoj sam uvijek dobivala 28 dan i točno bi prepoznala polovicu ciklusa i ovulaciju po sluzi što prirodno nije bio uvijek slučaj. Probaj makar sa manjom dozom da vidiš kako će ti tijelo odreagirati.

Potpisujem ovo za maticnu, plus sta su mi hormoni 2 dc bili odlicni nakon nje. Prestala sam s postupkom ali sam pocela sad opet da me malo digne iz mrtvih. Gdje kupujes tu Veber? Mislim da su tu u ljekarnama imali samo Radosevic….nekako smo i ja i muz uvjereni da sam one neke pozitivne testove dva mjeseca za redom popisala bas zbog maticne a ne zbog ostalog.

Bozma 😋 naručivala sam ju preko njihove web stranice, evo link 
    https://pcelarstvo-veber.hr/kategorija-proizvoda/svjeza-maticna-mlijec/

Vidim da su malo dignuli cijene od zadnji put kad sam naručivala, ali i dalje su jeftiniji od Radoševića. Još ako se registriraš na newsletter dobiješ 10% popusta što na ovaj iznos nije malo. Naručivala sam više puta i stvarno sam zadovoljna. Popodne/večer prije pripreme paket i ujutro oko 8-9 bi mi već bio na dostavi.

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

01. Prosinac 2020. 18:22

LUCIJA007

MTB

LUCIJA007

MTB

L je isti takav.. Nista me nije trazimo.. Ima svoju sprancu i po njoj radi.. I radi samo s gonalima….dok sam npr isla kod R na konzultacije on mi je rekao da uzmem BILO KOJU terapiju.. Znaci sto je jeftinije 🤷‍♀️🙄…
    Zelim li gonale, Puregoni Ovaleap kaze njemu svejedno🤔… Ne kuzim to iskreno kad vec i mi znamo da su neki cisti fsh dok drugi fsh i lh..
    A luci… Nista ne trazi njemu ni AMH ne treba.. On kaze da je njemu ono sto vidi na ultrazvuku sasvim dovoljno.. No ja sam znala da je on takav pa sam sama izvadila sve nalaze na svoju ruku, tesko da bi mi on rekao da bilo sto od toga napravim…

Da, bila sam kod njega na konzultacijama, njemu su svi ti pregledi bili glupost.
    A UZV kod njega je bome bolio, dobro da mi do krajnika nije došao sa onim štapom.

Ooo da ja, sam mu jednom rekla da me boli njegov pregled a nikad ne prije kod nikog nije bolilo🤷‍♀️😂! On kaze znam ali moram tako jer imam bolji pregled 🤷‍♀️kaze znate meni je ultrazvuk zakon🙄🤷‍♀️🙊😂…

I onda sam si mislila ajme meni kako cu ja tek na aspiraciji.. Ali sam se ugodno iznenadila, bio je bas njezan.. Cak me pitao nakon cca 5 folikula 'sta tebe nista ne boli' sav u cudu jer sam sutila😂...
    Ja ocekivala bol na 100 tu tako da sam bila s te strane ugodno iznenadjena... 
    A bome i blizancima iako mi on odmah na tom pregledu u 5tt nije bio odusevljen time zbog moje anamneze i kad sam dosla u 6tt rekao mi je da i bolje da je jedan odustao jer su blizanacke trudnoce rizicnije pogotovo za mene zbog kiretaza i da bi se vjerojatno pocela prerano otvarati 😔..
    A ono na kraju i drugi odustao.. No to njega ne krivim... 

01. Prosinac 2020. 18:24

LUCIJA007

*.Women_name.*

Jeremija

*.Women_name.*

LUCIJA007

Sto se tice progesterona.. I tu je drugacija situacija nego kod prirodnih trudnoca jer mi nemamo zuto tijelo koje u prirodnim t luci progesteron i zato ga uzimamo 'umjetno' .
    Zato se progesteron uzima do cca 12 tt kad tu funkciju preuzima posteljica.
    Mi bez progesterona uopce tesko da bi ostale trudne a pogotovo odrzale tu trudnocu jer nemamo zuto tijelo koje je odgovorno za, proizvodnju progesterona.
    No nikako nije problem sto se jedan dan ne uzme terapija jer mi imamo dosta dobre zalihe sa utrogestanom i jedan dan ne uzimanja terapije sigurno plodu ne moze nastetiti,nikako…

Kako ne? Ja još uvijek imam žuto tijelo na lijevom jajniku od prvog ultrazvuka i evo još sam ga sad imala iako je formirana i posteljica

Meni su isto znali reci na uzv nakon neuspjelih postupaka da imam ostataka zutog tijela po jajnicima od punkcije. Ali ja sam zamisljal da oni to zuto tijelo isisaju iz folikula zajedno sa stanicom. 🙈 vjerojatno i jesu pa ono sto ostane je malo, pa nam zato daju progesteron. Ovaj put sam naucila i jos nesto. Uvijek sam se pitala sto je sa folikulima koje ne aspiriraju, stignem li se poseksat s muzem pa da se nakon sve ove muke bar nadam necemu….šipak, pretvore se u ciste

Da, meni se na sličica od ultrazvuka baš lijepo vidi onak veliko je i okrugli čak jajoliko. I msn da ne usisaju, jer zapravo na mjestu folikula kad ovulacija bude tj kod nas umjetna gdje prsne folikul nastaje žuto tijelo iz kojeg se proizvode hormoni dok se ne formira postekjica do kraja onda ona preuzme tu ulogu. Ako ne dođe do trudnoće žuto tijelo propada i nastaje krvarenje. Neznam doktor mi je objašnjavao da je to super da je tu dok posteljicu ne preuzme skroz ulogu. Znam da je gledao i to žuto tijelo s onim doplerskim. Ali valjda to ima veze s tim što Lucija kaže jer sam ja išla prirodni ciklus.

Da.. Ista stvar je npr kod feta po prirodnoj ovulaciji ili feta s estrofemom..
    Kod feta s estrofemom ne dobivamo nakon transfera Brevactide kao potporu zutom tijelu jer istog nema, dok kod feta, po ovulaciji Brevactide dobivamo..
    Pricam o onim klinikama koje imaju u praksi davati boostere nakon transfera…

Možda ja imam štagod od žutog tijela, dobila sam 2 boostera iza transfera. I bila u polustimuliranom. Sutra ću znat više. Iako sam sve više sigurna (Google diploma haha) da ako nešto ne bude ok, nije do utrića, nego do ploda.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Prosinac 2020. 18:29

LUCIJA007

I onda sam si mislila ajme meni kako cu ja tek na aspiraciji.. Ali sam se ugodno iznenadila, bio je bas njezan.. Cak me pitao nakon cca 5 folikula 'sta tebe nista ne boli' sav u cudu jer sam sutila😂…
    Ja ocekivala bol na 100 tu tako da sam bila s te strane ugodno iznenadjena…
    A bome i blizancima iako mi on odmah na tom pregledu u 5tt nije bio odusevljen time zbog moje anamneze i kad sam dosla u 6tt rekao mi je da i bolje da je jedan odustao jer su blizanacke trudnoce rizicnije pogotovo za mene zbog kiretaza i da bi se vjerojatno pocela prerano otvarati 😔..
    A ono na kraju i drugi odustao.. No to njega ne krivim…

Lucija007, ma da, ja stvarno ne mislim da su oni krivi ako postupak ne uspije. Treba imati i sreće. Ali da mogu imati i humaniji pristup, mogu.
    Meni je Luci bio OK, Vlaisavljević me totalno izbacio iz cipela koliko mi je bio super pa sam se zato odlučila za Betu, iako na kraju nisam radila sa Vlaisavljevićem.
    Kod Lucija mi se nisu svidjele dvije stvari - ta aspiracija bez ičega (i njegovo nonšalantno kako se to pretrpi, ne volim takav stav) + to da mu nije strano pretjerati sa stimulacijom i "otjerati" ženu u hiper samo da bi dobio što veći broj stanica. S jedne strane možda tako povećava šanse, ne znam. Ali to + ovaj grubi pregled + takva aspiracija mi je nekako dala dojam da je moje tijelo njemu problem koji treba riješiti, negdje gdje će on isprobavati svoje teorije, a ja sam tu manje bitna. Možda samo predrasuda, ali nije mi ostao dobar osjećaj.
    Po ovome što čitam od vas ovdje, ipak nije baš takav, ali taj prvi dojam (pogotovo nakon Vlaisavljevića kojem je na dio moje priče i jedna diskretna suza krenula iz oka, nevjerojatno human i podržavajuć čovjek) je meni prevagnuo u odluci da ne idem kod njega.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Prosinac 2020. 18:31

Ivanaxx

LUCIJA007

*.Women_name.*

Jeremija

*.Women_name.*

Kako ne? Ja još uvijek imam žuto tijelo na lijevom jajniku od prvog ultrazvuka i evo još sam ga sad imala iako je formirana i posteljica

Meni su isto znali reci na uzv nakon neuspjelih postupaka da imam ostataka zutog tijela po jajnicima od punkcije. Ali ja sam zamisljal da oni to zuto tijelo isisaju iz folikula zajedno sa stanicom. 🙈 vjerojatno i jesu pa ono sto ostane je malo, pa nam zato daju progesteron. Ovaj put sam naucila i jos nesto. Uvijek sam se pitala sto je sa folikulima koje ne aspiriraju, stignem li se poseksat s muzem pa da se nakon sve ove muke bar nadam necemu….šipak, pretvore se u ciste

Da, meni se na sličica od ultrazvuka baš lijepo vidi onak veliko je i okrugli čak jajoliko. I msn da ne usisaju, jer zapravo na mjestu folikula kad ovulacija bude tj kod nas umjetna gdje prsne folikul nastaje žuto tijelo iz kojeg se proizvode hormoni dok se ne formira postekjica do kraja onda ona preuzme tu ulogu. Ako ne dođe do trudnoće žuto tijelo propada i nastaje krvarenje. Neznam doktor mi je objašnjavao da je to super da je tu dok posteljicu ne preuzme skroz ulogu. Znam da je gledao i to žuto tijelo s onim doplerskim. Ali valjda to ima veze s tim što Lucija kaže jer sam ja išla prirodni ciklus.

Da.. Ista stvar je npr kod feta po prirodnoj ovulaciji ili feta s estrofemom..
    Kod feta s estrofemom ne dobivamo nakon transfera Brevactide kao potporu zutom tijelu jer istog nema, dok kod feta, po ovulaciji Brevactide dobivamo..
    Pricam o onim klinikama koje imaju u praksi davati boostere nakon transfera…

Možda ja imam štagod od žutog tijela, dobila sam 2 boostera iza transfera. I bila u polustimuliranom. Sutra ću znat više. Iako sam sve više sigurna (Google diploma haha) da ako nešto ne bude ok, nije do utrića, nego do ploda.

Upravo tako.
    Za sad imaš potvrdu da tvoja maternica može primiti zametak. To je super.
    Sad čekamo potvrdu o kvaliteti zametka.
    Utrići su tu samo pomoć. Nećeš više preskakati i to je to.

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    01. Prosinac 2020. 18:31

Lucyinthesky

🌺Dada31🌺

Jeremija zvala sam LabPlus i ne rade PCR testiranje. Samo antigen i serološki obični… Pa sam zvala Agram, 950kn 🙄 ili Fran Mihaljević 500 kn, ili štampar 680kn
    Cure ima koja iskustva ili saznanja koliko se čeka rezultat na mihaljeviću ili štamparu?
    Joj tak se nadam da će 15. 12 reći da ukidaju test. Jučer nije trebao, danas treba 😵😵😵😵

Ja sam jučer oko 12 radila test na Štamparu i navečer oko 9 mi je nalaz bio na mailu iako su mi rekli da se čeka do 48 sati.

To je super. Definitivno ću onda tamo, da ne gubim puno godišnjeg 😊😁

endometrioza

01. Prosinac 2020. 18:32

MTB sad ću ja opet spomenut one svoje konzultacije sa klinikama vani, svi traže TORCH. Ja do sinoć nisam ni znala šta je to, kad si ti napisala spisak išla guglat pa vidjela na što sve testiraju sa TORCH testom i bilo mi poznato, pogledam popis koji sam dobila od klinika sa obaveznim pretragama i to je zapravo to, samo su oni posebno navodili.
    Pami, pred kraj sam bočice ove od Radoševića, mislila sam radit pauzu jer je netko spominjao da treba svako toliko, ali sad nakon svega mi se čini da ne bi bilo loše bar još mjesec uzimat. Kako dostavljaju? Ova je bila zamrznuta kad sam kupila, valjda se neće pokvarit u transportu

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Prosinac 2020. 18:34

Jeremija

MTB sad ću ja opet spomenut one svoje konzultacije sa klinikama vani, svi traže TORCH. Ja do sinoć nisam ni znala šta je to, kad si ti napisala spisak išla guglat pa vidjela na što sve testiraju sa TORCH testom i bilo mi poznato, pogledam popis koji sam dobila od klinika sa obaveznim pretragama i to je zapravo to, samo su oni posebno navodili.
    Pami, pred kraj sam bočice ove od Radoševića, mislila sam radit pauzu jer je netko spominjao da treba svako toliko, ali sad nakon svega mi se čini da ne bi bilo loše bar još mjesec uzimat. Kako dostavljaju? Ova je bila zamrznuta kad sam kupila, valjda se neće pokvarit u transportu

Bozma, napišeš što su ti sve napisali kao obavezne pretrage? Čini mi se da su oni temeljitiji i manje idu na metodu pokušaja i pogrešaka.
    TORCH većini ispadne dobar, ali dovoljno je da sam ja ona jedna kojoj nije i eto ti problema. Baš me mučilo cijelo vrijeme što ga nisam napravila prije postupka, sad ću ga napraviti. Imaš pravo preko socijalca, ako te krenu zafrkavati kažeš da se baviš napuštenim macama (pa si zato rizičnija). Iako je to glupost, rijetko se dobije od mačaka, ali dobro.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.