LucyLou slazem se s anavi. Na Rebru je to sve jako komplicirano i ceka se duze. Preporucam ti Vinogradsku. Ja sam tamo radila testove na trombofiliju i bilo je sve ekspresno. Narucili su me za tjedan dana, a nalaze sam dobila za dva i po tjedna iako su mi rekli da se cekaju i do mjesec i po.
Cure hvala na pozitivnim vibrama, nadamo se i pozitivnom testu i dobroj beti za 10-ak dana 🤞🙏
LucyLou, jos je brze u Klaicevoj, mi dobili termin od poziva 3 tjedna. Zvala krajem 10og mj, krv vadili 19.11. Sad evo cekamo nalaze
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Ivanaxx Ma naravno da nije do uterica ma imas ti zalihe i za 2,3 dana ako ne i vise.. Beta ce ti bit super i plod takodjer. Jasno!? 😂❣️❣️
Bozma dostavljaju u kutijicama od stiropora tako da se očuvaju svježina i djelotvornost. Evo tu ti sve piše
https://ibb.co/7tq8Zmk
Vidim da spominjete dodatne pretrage. Prošle godine kad u stimulaciji nisam dobila stanicu, mene je moja dr. u Rijeci slala i na kariogram, torch, prošireni koagulogram i antitijela. Stvarno nije štedjela na uputnicama.
👱♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
05/18- 10/18- 4 inseminacije
11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
04/19- prirodni ivf, nema stanice
1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙
MTB u spanjolskoj me ovo traze:
RPR/VDRL (SYPHILIS) (RPR)
RUBELLA IGG (ARUG)
CHICKENPOX IGG (AVZG)
TOXOPLASMOSIS IGG (ATOG)
TSH (TSH)
Ovo drugo ne traze jer sam prije konzultacija poslala sve nalaze hormona, prijasnje postupke, uzv dojki, mamografije (usput....to kod nas isto nitko ne trazi, cak niti da nam spomenu da se prekontroliramo radi sebe tu i tamo)
Uz ovo ce napravit katiotip i neko genetsko testiranje qCarrier kad dodjemo (ne znam je li to dvoje isto) to sam sebi stavila zabiljesku da putam kad nazovem.
U Belgiji su ovo poslali, ali od njih sam odustala, nisu mi sjeli, izbjegavaju odgovore na neka moja pitanja i nisu ih uopce zanimali dosadasnji nalazi, bolesti i sl.: markeri na hiv i hepatitis kao i kod nas, VDRL, Treponema pallidum, CMV lgG, CMV lgM, Toxo lgG, Toxo lgM, LH, FSH, Oestradiol, Progesterone i AMH
I onda sam si mislila ajme meni kako cu ja tek na aspiraciji.. Ali sam se ugodno iznenadila, bio je bas njezan.. Cak me pitao nakon cca 5 folikula 'sta tebe nista ne boli' sav u cudu jer sam sutila😂…
Ja ocekivala bol na 100 tu tako da sam bila s te strane ugodno iznenadjena…
A bome i blizancima iako mi on odmah na tom pregledu u 5tt nije bio odusevljen time zbog moje anamneze i kad sam dosla u 6tt rekao mi je da i bolje da je jedan odustao jer su blizanacke trudnoce rizicnije pogotovo za mene zbog kiretaza i da bi se vjerojatno pocela prerano otvarati 😔..
A ono na kraju i drugi odustao.. No to njega ne krivim…
Lucija007, ma da, ja stvarno ne mislim da su oni krivi ako postupak ne uspije. Treba imati i sreće. Ali da mogu imati i humaniji pristup, mogu.
Meni je Luci bio OK, Vlaisavljević me totalno izbacio iz cipela koliko mi je bio super pa sam se zato odlučila za Betu, iako na kraju nisam radila sa Vlaisavljevićem.
Kod Lucija mi se nisu svidjele dvije stvari - ta aspiracija bez ičega (i njegovo nonšalantno kako se to pretrpi, ne volim takav stav) + to da mu nije strano pretjerati sa stimulacijom i "otjerati" ženu u hiper samo da bi dobio što veći broj stanica. S jedne strane možda tako povećava šanse, ne znam. Ali to + ovaj grubi pregled + takva aspiracija mi je nekako dala dojam da je moje tijelo njemu problem koji treba riješiti, negdje gdje će on isprobavati svoje teorije, a ja sam tu manje bitna. Možda samo predrasuda, ali nije mi ostao dobar osjećaj.
Po ovome što čitam od vas ovdje, ipak nije baš takav, ali taj prvi dojam (pogotovo nakon Vlaisavljevića kojem je na dio moje priče i jedna diskretna suza krenula iz oka, nevjerojatno human i podržavajuć čovjek) je meni prevagnuo u odluci da ne idem kod njega.
Da.. Sve imas pravo.. No ja, sam znala kakav je on jer me moja prijateljica jaaako dobro pripremila na njega i nista me nije iznenadilo... I ta, aspiracija.. Uvjeravamo me stalno da mi lokalna ne treba jer sam toliko puta bila na vv... Ja sam mu 3 puta rekla da mi TREBA I DA JU HOCU! Rekao je ok ok dobit ces ju🤷♀️😂😂...
Prve konzultacije mi je bio realan cak premalo optimistican i rekao mi da zna da cu bit razočarana ako mi ne uspije i kriviti njega, da, pokusam ići u Cesku jer mu je zao sto sam toliko toga vec prosla i mucim se.. Ja, sam rekla da ja njega necu kriviti jer sam svjesna svega i da ja zelim jednom pokusati kod njega..
MTB, u trenutku kad sam slala svoje nalaze imala sam samo nalaz UZV-a dojki. Cekala sam nalaz 3d mamografije. Odmah mi je doktor rekao da mu se ne svidjaju te ciste i da bi on da to jos malo prekontroliram prije nego dodjemo. Pa sam mu onda pokazala nalaz mamografije koji kaze BI RADS 1 i ondja je rekao ok...moze. Ovako...na daljinu sam odusevljena, e sad, mozda u praksi bude tesko razocaranje kao i puno zena koje idu vani
Jeremija zvala sam LabPlus i ne rade PCR testiranje. Samo antigen i serološki obični… Pa sam zvala Agram, 950kn 🙄 ili Fran Mihaljević 500 kn, ili štampar 680kn
Cure ima koja iskustva ili saznanja koliko se čeka rezultat na mihaljeviću ili štamparu?
Joj tak se nadam da će 15. 12 reći da ukidaju test. Jučer nije trebao, danas treba 😵😵😵😵
Na Štamparu je navedem rok od 48 h za rezultate, ali ja sam ih dobila u istom danu, 7 h nakon testiranja.
Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
Pokušavamo 4.5 god.
02/2020 1.AIH Bhcg 0
05/2020 2.AIH Bhcg 0
09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02
Djevojke, vi ste moj melem. Stvarno sam puno puno bolje kad vidim kako moje lavice navijaju za mene. Hvala ama baš svakoj od vas!
Da se razumijemo, nije mpo doktorica bila neugodna niti gruba, ona je samo bila nekako… razočarana i konsternirana. Kao da je digla ruke i odustala. Očito je ono što je njena najveća vrlina ujedno i njena mana - mene je privukla svojim optimizmom, iskrenošću, otvorenošću - koja je divna kad sve ide savršeno. Ali kad ne ide, ona se razočara, a onda to zrači jednako snažno kao i onaj optimizam prije. Što definitivno nije dobro u ovim vodama.
Ja stvarno vjerujem da mene moja beba (a nadajmo se i bebe) čekaju, i da ću na kraju ove priče biti majka. Bila naivna ili ne, i dalje ću se truditi (objektivno, tek sam počela), i s vašom potporom ići dalje. Sad mi trenutno je teško, jer jednu priču tek trebam završiti, ali vidim da ću se oporaviti, i vidim kako unutar mene svako toliko bukne moj život i optimizam koji me gura naprijed.
Što se statistike tiče, ja sam tu doma. Ona je izuzetno točna na velikom broju ljudi. Ali na jednoj osobi nam ne govori ama baš ništa. Doslovno, ili ćeš roditi ili nećeš. Fifty fifty. Zato se i ne zamaram puno s njom, osim da ostanem u realnim okvirima i ne odem predaleko u maštanja i nerealne snove.
Bozma, ma ona je za tih 10% mislila ukupno - tako da mi je zapravo dala duplo veće šanse nego tebi ova tvoja.
Uspješni postupak je onaj koji završava uspješnim porodom.
Znam da je dobro da sam uspjela zatrudniti od prve, to je čak i doktorica rekla. Kaže da je to dobar znak, znači da mi je maternica dovoljno kvalitetna za primiti zametak.
I slažem se sa tvojim doktoricama, ja ne bih odustajala dok god imam jaja.
Ruska1986, još ne znam hoću li mijenjati kliniku, ali imam želju ići na konzultacije drugdje tokom ovog mjeseca (kad završim ovu priču), čisto da čujem i druga mišljenja. Tako da ću tražiti Maričića.
Lucija007, ali kakva štednja? Ona je privatnik, ja sve radim privatno, nije to socijalac da štedi na uputnicama. Stvarno mi nije jasno, ne bi znali ni za štitnjaču da je ja nisam išla na svoju ruku kontrolirati, na žalost, tek iza transfera. Smeta me i što mi nije preporučila endokrinologa, nego mi samo dala terapiju i rekla da je i dalje moram piti. Mislim da ću i to na svoju ruku. Ali sad ću biti pametna, imam vremena, prvo ću sve pitati socijalca za uputnice, pa da barem nešto love uštedim.
Samo hrabro dalje...sve ce to biti dobro ❤️
Ja '80 Najveca podrska '77
2013 3xAIH..😔
2014 IVF 22 js😱 hiperstimulacija- 4 blaste i 8 8st...😔
2020 7 mj..pripodni 4st 😔
11.2020. 🙏
Pozdrav cure, pišem vam prvi put, a čitam i pratim već jako, jako dugo. Dosta ste aktivne i ima vas puno, a to me tješi jer znam da nisam sama u svemu ovome. Po stvarima o kojima pišete ovdje vidim da ima ljudi kojima je puno gore nego meni pa me to nekad otrijezni i da mi snage za dalje. Kad pročitam što su neke od vas preživjele osjećam se kao neka drama queen. 😷
Ukratko, muž i ja pokušavamo oko 2 godine, u 2/2020 počeli smo radit pretrage i odlučili se za potpomognutu ali je onda došla korona, a ja sam dobila cistu na jajniku pa se to sve skupa odužilo tako da smo tek prošli mjesec odradili prvu inseminaciju. Betu sam radila jučer i negativna je. 😭 To sam jako loše primila, cijeli sam dan provela plačući jer sam gajila velike nade. Inače ni on ni ja nemamo nekih problema, jednostavno nas ne ide. ☹️
Danas je došla m tako da sutra opet krećem s tabletama. Vidjela sam da ovdje savjetujete ananas i sok od cikle. Je li važno da baš bude sok ili se može jesti onako kuhana cikla? I ako baš mora biti sok, radite li ga u sokovniku ili ga ima negdje za kupit?
Oprostite ako je pitanje glupavo u odnosu na sve ono što se ovdje događa ali jednostavno nemam koga pitat - oko mene su sve vesele trudnice ili mame koje nisu imale problema sa začećem.
Često mislim na vas iako vas osobno ne poznajem i svima vam želim sreću i bebu u idućoj godini. ♥️🍀
Pami, što su to prošireni koagulogram i antitijela?
Bozma, hvala. Koliko vidim, ovo uglavnom i mi imamo pokriveno sa TORCHem i markerima na spolne bolesti, te spolnim hormonima. Samo ne znam što je VDRL, Treponema pallidum? Za mamografiju si me dobro podsjetila, to ću napraviti sad na sistematskom u prosincu, preko firme mogu izabrati štogod želim.
Za test na covid, cure, svi vam kažu 48 sati jer je to vrijeme u kojem se obavezuju da ćete dobiti odgovor. Najčešće dobijete puno ranije, ovaj rok je da se oni zaštite od kašnjenja.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji