Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    01. Prosinac 2020. 17:20

MTB nisam mogla da verujem sta čitam, sa tom doktoricom nesto danas nije bilo u redu, ja bi rekla da ona nije dobila svoju dozu gimnastike malo duže. Pored svega sto prolazis ovih dana, jos da ti tako sve saspe u lice, pa to ne bi ni najmrzem neprijatelju. Ali stvarno,.... Je*i se zeno i aj zdravo. Poradi malo na psiholoskom pristupu. 😠😠😠
    Napravi sad jedan opasan plan za naredni period  i zaboravi sve sto ti je rekla. Glavu gore 🤞🤞🤞🤞☘️☘️☘️☘️💕💕💕💕

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

01. Prosinac 2020. 17:21

Takica

Poz cure da se prijavim i na oboj temi. Po preporuci sam pročitala prve stranice i odlicno je oformljena ova tema i mnogo korisnih podataka ima.
    Na žalost kroz 3 ICSI postupka sam naučila i na svojoj kozi dosta. Treći postupak je bio 21.11 tj embriotransfer dva trodnevna embrija. Ono sto sam ja glupo napravila je jutros test koji je negativan.
    Da li postoji ikakva mogućnost da je prerano urađen? Pa da je zbog toga negativan.
    Zelim da pruzim svima vama veliku podršku 🐞🐞🍀🍀

Iz mog primjera, moguće je, ja sam i ala negativan isti dan kao i ti šta si napravila plus 4 dana posli neg, a beta je dobra, sutradan vađena. Nez kako to objasnit, al eto, moguće je sve, ne gubi još nadu. Iako znam kako je grozno nadat se usprkos takvim pokazateljima kao šta je neg test pa da je ishod neg, boli duplo više jer nas ta nada čini jako ranjivima. Ali ako ništa drugo, nastavi pit terapiju hahah

01. Prosinac 2020. 17:25

MTB

LucyLou, hvala ti puno. Ne krivim ni ja svoje za moj loš rezultat. Dapače, zahvalna sam im jer se radi njih i njihovog pristupa više ne bojim MPO postupka, a prije me bilo jako strah.
    Ali ne sviđa mi se to da me nisu slali da provjerim štitnjaču prije postupka, nego su prihvatili 9 mjeseci star nalaz (a ja tad nisam znala bolje) i da su im cijelo vrijeme ti dodatni pregledi nebitni - kao, mala je šansa da će radi toga biti problema. Ali ja želim izbjeći i tu malu šansu. Plus, ovo danas mi stvarno nije trebalo. Kao što rekoh, nije ona bila gruba, žena je srčana i primila je ovo srcu, bila je razočarana i tužna radi mene, ali mislim da bi se stručnjak trebao znati držati u ovim situacijama i biti potpora, a ne obeshrabriti ženu u mojoj situaciji.

Pami, hvala, vidjet ću.

Lucija007, pa vidi da sam sve bete i nalaze krvi napravila privatno. I spermiogram i papa i brisevi, sve je bilo privatno. Tako da sumnjam da je to, njoj je to nebitno jer ne ulazi u onaj dio koji je njena specijalnost - a to je od stimulacije do pravilnog kucanja srca.

Ma pusti onda nju.. Ne da joj se ocito zamarati.. Samo ti odi do svog soc ginekologa i njega, trazi a cak mozes i doktora opce prakse.. Npr ja, u samom pocetku prije mpoa uopce sam htjela vaditi spolne hormone i moj BIVSI gin mi ni to nije htio dati i onda, sam otisla kod doktora opce prakse i on mi dao uputnicu za spolne hormone... 

• *.Women_name.*
    01. Prosinac 2020. 17:30

Jeremija

*.Women_name.*

LUCIJA007

Sto se tice progesterona.. I tu je drugacija situacija nego kod prirodnih trudnoca jer mi nemamo zuto tijelo koje u prirodnim t luci progesteron i zato ga uzimamo 'umjetno' .
    Zato se progesteron uzima do cca 12 tt kad tu funkciju preuzima posteljica.
    Mi bez progesterona uopce tesko da bi ostale trudne a pogotovo odrzale tu trudnocu jer nemamo zuto tijelo koje je odgovorno za, proizvodnju progesterona.
    No nikako nije problem sto se jedan dan ne uzme terapija jer mi imamo dosta dobre zalihe sa utrogestanom i jedan dan ne uzimanja terapije sigurno plodu ne moze nastetiti,nikako…

Kako ne? Ja još uvijek imam žuto tijelo na lijevom jajniku od prvog ultrazvuka i evo još sam ga sad imala iako je formirana i posteljica

Meni su isto znali reci na uzv nakon neuspjelih postupaka da imam ostataka zutog tijela po jajnicima od punkcije. Ali ja sam zamisljal da oni to zuto tijelo isisaju iz folikula zajedno sa stanicom. 🙈 vjerojatno i jesu pa ono sto ostane je malo, pa nam zato daju progesteron. Ovaj put sam naucila i jos nesto. Uvijek sam se pitala sto je sa folikulima koje ne aspiriraju, stignem li se poseksat s muzem pa da se nakon sve ove muke bar nadam necemu….šipak, pretvore se u ciste

Da, meni se na sličica  od ultrazvuka baš lijepo vidi onak veliko je i okrugli čak jajoliko. I msn da ne usisaju, jer zapravo na mjestu folikula kad ovulacija bude tj kod nas umjetna gdje prsne folikul nastaje žuto tijelo iz kojeg se proizvode hormoni  dok se ne formira postekjica do kraja onda ona preuzme tu ulogu. Ako ne dođe do trudnoće žuto tijelo propada i nastaje krvarenje. Neznam doktor mi je objašnjavao da je to super da je tu dok posteljicu ne preuzme skroz ulogu. Znam da je gledao i to žuto tijelo s onim doplerskim. Ali valjda to ima veze s tim što Lucija kaže jer sam ja išla prirodni ciklus. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Prosinac 2020. 17:31

Tanja79, nakon plakanja jučer i živciranja danas, ne mogu ti objasniti koliko sam živnula. Znam da će se još emocije izmjenjivati, pogotovo kad krene krvarenje, ali nekako sad sam dobro. Puno pomaže i ovaj čopor. Plus to planiranje, imam plan, znam što ću sljedeće, mene to jako umiruje. Bila sam već na 4 konzultacija kod 4 doktora prije ovog postupka, što je meni sad otići na još nekoliko konzultacija tokom prosinca 

Lucija007, da, tražit ću socijalnu ginekologicu sve moguće uputnice. Ne znam još kako diše, tek sam je promijenila. Ovo će joj biti dobar test. Prošli je bio katastrofa, presretna sam što sam ga mijenjala. Socijalna LOMica je baš loša, ona mi je do sad odbila sve uputnice, neovisno o tome kakve sam simptome imala. Raspriča se pola sata, objasni ti iz svih mogućih kuteva zašto to nešto uopće ne treba kontrolirati, nije joj problem uložiti sav trud ikad samo da ne mora dati nešto. I pritom je cijelo vrijeme tako ljubazna da ti se povraća. Nju tek trebam mijenjati.

💔💔💔

• LucyLou
    01. Prosinac 2020. 17:32

MTB

LucyLou, hvala ti puno. Ne krivim ni ja svoje za moj loš rezultat. Dapače, zahvalna sam im jer se radi njih i njihovog pristupa više ne bojim MPO postupka, a prije me bilo jako strah.
    Ali ne sviđa mi se to da me nisu slali da provjerim štitnjaču prije postupka, nego su prihvatili 9 mjeseci star nalaz (a ja tad nisam znala bolje) i da su im cijelo vrijeme ti dodatni pregledi nebitni - kao, mala je šansa da će radi toga biti problema. Ali ja želim izbjeći i tu malu šansu. Plus, ovo danas mi stvarno nije trebalo. Kao što rekoh, nije ona bila gruba, žena je srčana i primila je ovo srcu, bila je razočarana i tužna radi mene, ali mislim da bi se stručnjak trebao znati držati u ovim situacijama i biti potpora, a ne obeshrabriti ženu u mojoj situaciji.

Pami, hvala, vidjet ću.

Lucija007, pa vidi da sam sve bete i nalaze krvi napravila privatno. I spermiogram i papa i brisevi, sve je bilo privatno. Tako da sumnjam da je to, njoj je to nebitno jer ne ulazi u onaj dio koji je njena specijalnost - a to je od stimulacije do pravilnog kucanja srca.

MTB, nema na cemu - ako imas kakvih dodatnih pitanja, tu sam i uvijek cu rado pomoci. Meni se isto ne svidja taj dio s kontracepcijom, nisam za uzimanje hormona ako nisu prijeko potrebni. I da, slazem se s tobom za pristup - to je zadnje sto ti je na danasnji dan trebalo. Ali sto je tu je, promijeniti cinjenicu da je tako postupila ne mozes ali mozes utjecati na svoju reakciju i akciju. Lijepo odmori dusu i tijelo i iskoristi ovo vrijeme dok cekas sljedeci pokusaj za dodatne pretrage. Nista nije gotovo, tako da idemo dalje - nas dvije cemo kao i prosli put, i u sljedeci postupak skupa 😉

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

01. Prosinac 2020. 17:32

MTB, vidis i moje iskustvo sa privatnicima je takvo. Nisu nesto puno gledali nalaze, a kamoli da me netko trazio da drugi dan ciklusa izvadim hormone. Preletjeli pogledom, nitko se nije puno obazirao na ne malo zbrckan odnos FSH i LH. Tu u bolnici sve pogledaju detaljno, bar na konzultacijama, daju nesto za pit prije postupka, 2dc se vade hormoni da se vidi odnos...ima i bolnica svojih mana, ali tu sam vec ja sama kriva jer se ustrucavam pitat i dosadjivat, vidim da su u guzvi i ne zelim ih dodatno opterecivat.  

Takica
    01. Prosinac 2020. 17:34

Hvala cure puno na ohrabrenju.
    Sad sam zvala i svoju privatnu dr u svom gradu i kaze  dođi za 2 dana radimo betu prerano je.
    Vidjela sam da MTB kaze kako joj nije kontrolisana stitnjaca prije transfera .... dosta pretraga nalaza hormona i ostalih preporuka se moze cuti iz iskustva zena koje su to prošle. Na žalost neke stvari sami moramo pitati. Evo da me pogrešno se shvatite ja sam ljekar ali nisam ginekolog i u tu oblast se razumijem samo osnovno...i meni je dr u Poliklinici u kojoj sam radila poslednji icsi  svu terapiju skinuo...sve i Eutirox i Glucophage.i Fragmin.kaze ne treba tebi to ti si zdrava..ok jesam ali endokrinolog mi je to dao sa razlogom valjda..

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• Mare0208
    01. Prosinac 2020. 17:35

Pozdrav cure! Mi skupili nalaze, bila kod anesteziologa. Ali mm ima bakteriju u ejakulatu. Enterokok. Njegova dr opće prakse misli da mu uopće ne treba terapija jer je ima manje od 10 na 4. Al mu je dala svejedno antibiotik i nek se ja posavjetujem na humanoj. Hoće li nas uopće primiti u postupak sad ili sve treba biti sterilno? Baš sam se zbedirala. Još sutra trebam dobit menstruaciju i uzela sam već uputnicu za covid. Al pretpostavljam da ništa od toga. 

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

01. Prosinac 2020. 17:38

*.Women_name.*

Jeremija

*.Women_name.*

LUCIJA007

Sto se tice progesterona.. I tu je drugacija situacija nego kod prirodnih trudnoca jer mi nemamo zuto tijelo koje u prirodnim t luci progesteron i zato ga uzimamo 'umjetno' .
    Zato se progesteron uzima do cca 12 tt kad tu funkciju preuzima posteljica.
    Mi bez progesterona uopce tesko da bi ostale trudne a pogotovo odrzale tu trudnocu jer nemamo zuto tijelo koje je odgovorno za, proizvodnju progesterona.
    No nikako nije problem sto se jedan dan ne uzme terapija jer mi imamo dosta dobre zalihe sa utrogestanom i jedan dan ne uzimanja terapije sigurno plodu ne moze nastetiti,nikako…

Kako ne? Ja još uvijek imam žuto tijelo na lijevom jajniku od prvog ultrazvuka i evo još sam ga sad imala iako je formirana i posteljica

Meni su isto znali reci na uzv nakon neuspjelih postupaka da imam ostataka zutog tijela po jajnicima od punkcije. Ali ja sam zamisljal da oni to zuto tijelo isisaju iz folikula zajedno sa stanicom. 🙈 vjerojatno i jesu pa ono sto ostane je malo, pa nam zato daju progesteron. Ovaj put sam naucila i jos nesto. Uvijek sam se pitala sto je sa folikulima koje ne aspiriraju, stignem li se poseksat s muzem pa da se nakon sve ove muke bar nadam necemu….šipak, pretvore se u ciste

Da, meni se na sličica od ultrazvuka baš lijepo vidi onak veliko je i okrugli čak jajoliko. I msn da ne usisaju, jer zapravo na mjestu folikula kad ovulacija bude tj kod nas umjetna gdje prsne folikul nastaje žuto tijelo iz kojeg se proizvode hormoni dok se ne formira postekjica do kraja onda ona preuzme tu ulogu. Ako ne dođe do trudnoće žuto tijelo propada i nastaje krvarenje. Neznam doktor mi je objašnjavao da je to super da je tu dok posteljicu ne preuzme skroz ulogu. Znam da je gledao i to žuto tijelo s onim doplerskim. Ali valjda to ima veze s tim što Lucija kaže jer sam ja išla prirodni ciklus.

Da.. Ista stvar je npr kod feta po prirodnoj ovulaciji ili feta s estrofemom.. 
    Kod feta s estrofemom ne dobivamo nakon transfera Brevactide kao potporu zutom tijelu jer istog nema, dok kod feta, po ovulaciji Brevactide dobivamo.. 
    Pricam o onim klinikama koje imaju u praksi  davati boostere nakon transfera... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.