Cure moje.. Kako se mi ovdje nadamo o svemu.. Moram i ja…
Osjecam se vec 10 dana jako lose, i osihicki i fizicki… Mislim da je sve doslo na naplatu… Osjecam kako mi srce lupa, mrzovoljna sam, znojim se… Iz mjerim tlak jucer 150 :120 a srcani otkucaj 90!
Danas sam isla doktoru i sestra me nas pitala s razlogom kako se nisam uplasila da mi se nesto ne dogodi!
Ujutro idem vaditi kks i stitnjacu i na ocni a kaze doktor i dalje idemo s pretragama dok ne otkrije o uzrok pa terapiju za tlak jer nije normalno s 36 imati takav tlak😪😪😪.. Da cu morati nositi holter vjerojatno 24 sata… Popila sam cak 2 normabela a tlak i dalje divlja…
Pita me da li se zivciram.. Rekoh ma neee🤢🤢😪😪😪😪…
Nakon svega što si prošla, bilo bi čudno da nema nekih posljedica. Mislim da je jako dobro da si odlučila napraviti pauzu, ipak si prošla kroz popriličnu traumu - a i nije ti prva.
Da... Kuhalo je kuhalo.. I zakuhalo😪😪😪
LUCIJA007 nadam se da ćeš uskoro biti dobro i definitvno mi se sviđa pristup dr da istražite šta je kako bi se moglo riješavati.Ma velike su ovo traume za organizma kako psihičke tako i fizičke.
MTB ovo s konzultacijama na nekoliko strana je super pristup,ali od tebe tako nešto i očekujem.Vjerujem da ćeš za slučaj da ne ostaneš u Beti plus naći nekoga tko ti odgovara,sigurna sam u to.Do tad,sve pretarge koje možeš iskopati + suplementi,škoditi ne mogu.
Imam i pitanje,samo da ponovim gradivo.Brevactid ide isto u trbuh?Imam čak dva ovaj put
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
MTB draga onda odi nekome drugome. Bitno je jako da se ti osjecas dobro i ugodno i da si zadovoljna sa mpo doktorom. Svatko je od nas drugaciji i svakome pase drugaciji pristup. A to za rivalstvo, mene su gledale obje istodobno jer sam po njima jako kompliciran slucaj sto i sama znam i djelovale su ok međusobno. Nitko od nas ne zna sto se događa iza zatvorenih vrata, mi vidimo samo njihovo ponasanje dok su s nama i svatko od nas ima vjerojatno drugacije viđenje. Tebi je sada bitno da se oporavis i onda kreni dalje kako mislis da je najbolje. ❤️
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Lucija moj muž ima tlak 200/120, morao nosit holter tlaka nedavno, tu nema spavanja, to se aktivira svako 30 min, izludilo nas je. Nažalost ima trajno povišen tlak od stresa i sad je na tabletama za tlak.
Da... I meni je rekao da ne to ceka samo mi nije htio odmah dati tablete za tlak vec da prvo istrazi mo uzrok jer po njegovom ako i je 'samo' od stresa zeli prvo sve ostalo eliminirati pa tek onda odrediti terapiju.. Dobila sam karton na koji moram 3 put na dan mjeriti tlak.. Cak mi je rekao i bubrege jetru da moram pregledati svasta mi nabrojao a ja, se rasplakala😪😪😪.. Jer sam mu premlada za takav tlak 'samo' od stresa... Ekg su mi odmah napravili kaze da je to uredno....
Osjecam se vec 10 dana jako lose, i osihicki i fizicki… Mislim da je sve doslo na naplatu… Osjecam kako mi srce lupa, mrzovoljna sam, znojim se… Iz mjerim tlak jucer 150 :120 a srcani otkucaj 90!
Danas sam isla doktoru i sestra me nas pitala s razlogom kako se nisam uplasila da mi se nesto ne dogodi!
Ujutro idem vaditi kks i stitnjacu i na ocni a kaze doktor i dalje idemo s pretragama dok ne otkrije o uzrok pa terapiju za tlak jer nije normalno s 36 imati takav tlak😪😪😪.. Da cu morati nositi holter vjerojatno 24 sata… Popila sam cak 2 normabela a tlak i dalje divlja…
Kako i ne bi? Proc kroz takvo sto i to ne prvi put.. Pa na svakome bi ostavilo traga! A uostalom, imas se i pravo tako osjecat! Drz se, proci ce i ovo sve 💜❤
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Lucija moj muž ima tlak 200/120, morao nosit holter tlaka nedavno, tu nema spavanja, to se aktivira svako 30 min, izludilo nas je. Nažalost ima trajno povišen tlak od stresa i sad je na tabletama za tlak.
Da… I meni je rekao da ne to ceka samo mi nije htio odmah dati tablete za tlak vec da prvo istrazi mo uzrok jer po njegovom ako i je 'samo' od stresa zeli prvo sve ostalo eliminirati pa tek onda odrediti terapiju.. Dobila sam karton na koji moram 3 put na dan mjeriti tlak.. Cak mi je rekao i bubrege jetru da moram pregledati svasta mi nabrojao a ja, se rasplakala😪😪😪.. Jer sam mu premlada za takav tlak 'samo' od stresa… Ekg su mi odmah napravili kaze da je to uredno….
Valjda sve ovo dođe na naplatu, pogotovo nama maratoncima. Mislim da ti možda ne bi bilo loše provjerit štitnjaču, antitijela a ne samo TSH kojeg mi provjeravamo. Iskoristi to što ti je doktor ok.
Kako i ne bi? Proc kroz takvo sto i to ne prvi put.. Pa na svakome bi ostavilo traga! A uostalom, imas se i pravo tako osjecat! Drz se, proci ce i ovo sve 💜❤
Bas tako.. Koliko se mi trudile bit ok i cak zanemarivi neke pocetne znakove necega jer kao proci ce... tijelo kad tad pocinje slati signale da nesto nije u redu... 💜❤️🖤🖤🖤
Nikita, Pami, u frižideru imam još malo Radoševićeve pa sam pogledala gramažu, veća su pakiranja zato je skuplja, 5g više po bočici. Na 3 bočice je razlika u 100kn i 15 grama, mislim da dođe na isto, a odmrznut će se dok mi dođe do st, ne znam kako podnosi odmrzavanje, pa opet smrzavanje. pa mi je lakše opet do ljekarne kupit.
kako je ono rečeno da se mora pauza radit od nje? negdje sam čitala i sad se više ne sjećam
Lucyinthesky, ma ako mi daju preko HZZO, vjerojatno ću i idući odraditi u Beti. Vjerujem im da me mogu dovesti do začeća i generalno mi se sviđa atmosfera tamo, samo što vidim da se ne mogu baš dati u ruke, nego da moram i sama sa strane kopati, i to me ne veseli. A rado bih uštedila koju kunu ako mogu, skup je ovo sport, a sad imam vremena za obaviti sve preko socijalnog. Za Brevactid ti ne znam.
Nikitta, ma sve je to život, nije to nikakva priča koju već nismo čitali ovdje više puta. Hvala na preporukama, vjerojatno ću i na konzultacije kod Alebića, vidjet ću. Ako budem morala idući postupak plaćati, onda ću prije toga napraviti istraživanje uživo. I ja vjerujem da me čeka beba. Drago mi je vidjeti koja je životna realnost nas žena u ovoj državi, kako bih jednog dana, onoliko koliko je u mojoj moći, možda bila jedan od kamenčića koji će učiniti da mojoj i našim kćerkama bude lakše.
Baš mi je žao radi tvog prstića, stvarno ti to ne treba uz sve ostalo. Kako gljivice? Pomažu li one kupke?
TiKi92, ma da, slažem se. Ja vjerujem da su svi mpo doktori podjednako dobri, i sve te bolnice imaju slične rezultate. Samo je važno kako nam sjednu i kako se mi osjećamo s njima.
💔💔💔
MTB, u mislima sam s tobom ♥️
Sve ostale cure, sretno 🤗
Imam pitanje… koji prenatal je najbolje uzimati? U ljekarni su mi dali Elenatal.
Dalje, doktor mi je prepisao Folacin, a nutricionist mi je rekao da bi trebala uzimati bas folate, a ne folnu kiselinu pa ne znam tko je u pravu, odnosno mogu li ja tu nesto zeznuti.
Nirvana, ja pijem od Novalca jer imaju aktivni oblik folne kiseline i DHA. U ljekarni su mi rekli da su bas od Novalxanajkvalitetnije prenatal kapsule, a sad je li to zaista tako, tko ce ga znati.😉
I ja pijem novalac pila sam cijelu prvu trudnoću i sad i drugu.
🧔 33 👩 33
1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)
Sortiraj odgovore
Najstariji