Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🌸TiKiDi🌸
    01. Prosinac 2020. 19:40

Krijesnica

Pozdrav cure, pišem vam prvi put, a čitam i pratim već jako, jako dugo. Dosta ste aktivne i ima vas puno, a to me tješi jer znam da nisam sama u svemu ovome. Po stvarima o kojima pišete ovdje vidim da ima ljudi kojima je puno gore nego meni pa me to nekad otrijezni i da mi snage za dalje. Kad pročitam što su neke od vas preživjele osjećam se kao neka drama queen. 😷
    Ukratko, muž i ja pokušavamo oko 2 godine, u 2/2020 počeli smo radit pretrage i odlučili se za potpomognutu ali je onda došla korona, a ja sam dobila cistu na jajniku pa se to sve skupa odužilo tako da smo tek prošli mjesec odradili prvu inseminaciju. Betu sam radila jučer i negativna je. 😭 To sam jako loše primila, cijeli sam dan provela plačući jer sam gajila velike nade. Inače ni on ni ja nemamo nekih problema, jednostavno nas ne ide. ☹️
    Danas je došla m tako da sutra opet krećem s tabletama. Vidjela sam da ovdje savjetujete ananas i sok od cikle. Je li važno da baš bude sok ili se može jesti onako kuhana cikla? I ako baš mora biti sok, radite li ga u sokovniku ili ga ima negdje za kupit?
    Oprostite ako je pitanje glupavo u odnosu na sve ono što se ovdje događa ali jednostavno nemam koga pitat - oko mene su sve vesele trudnice ili mame koje nisu imale problema sa začećem.
    Često mislim na vas iako vas osobno ne poznajem i svima vam želim sreću i bebu u idućoj godini. ♥️🍀

Hej, nemoj tonuti duhom, ja sam ostala trudna iz druge inseminacije, a imam i pcos i endometriom od 3cm na desnom jajniku. Kod mene nije zavrsilo dobro nazalost, ali to je neka druga prica. Sanse su manje nego kod IVF-a, ali postoje, dovoljan je samo jedan dobar folikul s dobrom jajnom stanicom ako je spermiogram uredan. Za bolju implantaciju i deblji endometrij pijemo sok od cikle i jedemo ananas, no i to je individualno, ali ne moze stetiti. Taj put kad sam ostala trudna endo mi je bio svega 7,4mm na dan inseminacije. Samo glavu gore. Tu smo sve sa slicnim borbama i ako bilo sto trebas. ❤️🤞

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Ruska1986
    01. Prosinac 2020. 19:41

Lucyinthesky

Nastavak jer nije stalo :)
    Vezano za Ivf polikliniku,mogu ti napisati svoje doduše kratko iskustvo ako će ti išta značiti.
    Ja sam ljetos odlučila da definitivno idem negdje drugdje i da bih željela iskoristiti nešto i preko Hzzo-a dok još imam pravo.Kako su mi oni uz ove prve također bili u užem izboru i prvi put,odlučila sam se za njih iako sam i Petrovu imala u vidu.
    Zvala sam u 8 mj i sestra mi je rekla da je prerano da me sad naručuje za 9 mj,da slobodno nazovem početkom 9 mj.Tako je i bilo s time da kako to obično biva,na zadnjim brisevima sam imala neku bakteriju pa nisam htjela na konzultacije dok nemam sve uredne i nove nalaze,tako da je to na kraju bilo početkom 10 mj.
    Prilikom prvog i drugog poziva,prvo su me pitali koliko imam godina.Kada sam rekla 36 i da zašto to pita jer koliko znam preko Hzzoa se može do 42,rekla mi je da nije isto kada nazovem sa tim godinama i npr netko sa 40+.To je dio koji mi se nije svidio,ali ok,nisam dalje pitala.Dr nisam mogla birati i čak do konzultacija nisam ni znala kod kojeg ću biti.
    Ja sam sa dr Grbavcem zbilja zadovoljna,ostavio je ok dojam,profesionalan je,saslušao je sve moje sugestije,detaljno se raspitivao što i kako je bilo prije i općenito nekako smo "kliknuli".Odlučila sam im vjerovati jer mi se čini da znaju šta rade.Vidjet ćemo kako će se sve razbijati dalje.
    Vezano za termine,drže ih se relativno precizno iako im je ponekad prilično kaotično(čini mi se možda radi covida).Meni je to također bitno jer sam privatnik.Sestre su mi tako -tako,dvije su simpa,jedna mi nije,a ima i neka žena čiju funkciju još nisam dokučila,koja je uvijek tamo,a isto mi nije simpa,ali to je manje bitno.
    Pregled je klasičan,nije grub,ali ne znam sa čime bi usporedila jer nisam nikad u životu bila kod ženskog ginekologa.
    Ako ti bilo koja od ovih info bude korisna,drago mi je.

Plava sa siskama? To je Simuniceva zena 😁

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    01. Prosinac 2020. 19:43

MTB

*.Women_name.*, hvala na pojašnjenju, onda sam to napravila.

Lucyinthesky, baš to, dok je išlo dobro, jako puno optimizma, odbijanje da uopće pričamo o opciji "što ako", sve super. A onda, pad volje, razočarenje, … Više bi imalo smisla da se ja tako osjećam, a oni da me guraju i "dižu", a ne obrnuto.
    Mislim da su dobro obavili ovaj posao prije, ali ova priča poslije im definitivno nije dobro. Ako ih dobijem preko HZZOa ću vjerojatno ići kod njih, ako trebam plaćati ću moguće mijenjati i isprobati nekog drugog. Konzultacije ću sigurno obaviti, ja volim imati to istraživanje prije jer sam dosta osjetljiva na to kakav mi je doktor, moram mu vjerovati i biti opuštena da bih išla u proces s njim. Hvala na tvom iskustvu. Općenito mi Šimunić nije pretjerano drag jer je podržavao Milinovićev horor od MPO zakona, ali čujem dobre priče o drugim doktorima kod njega pa ću vjerojatno na konzultacije kod jednog od njih.

Nekako mislim da ti on ne bi ni odgovarao! Stvarno je strucnjak i zaista mu se znanje ne moze dovest u pitanje, ali ne odgovara svakome. Kod kojeg god od ove druge dvojice dodjes(ako budes isla), mislim da ces bit zadovoljna. 😀

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    01. Prosinac 2020. 19:47

Krijesnica

Pozdrav cure, pišem vam prvi put, a čitam i pratim već jako, jako dugo. Dosta ste aktivne i ima vas puno, a to me tješi jer znam da nisam sama u svemu ovome. Po stvarima o kojima pišete ovdje vidim da ima ljudi kojima je puno gore nego meni pa me to nekad otrijezni i da mi snage za dalje. Kad pročitam što su neke od vas preživjele osjećam se kao neka drama queen. 😷
    Ukratko, muž i ja pokušavamo oko 2 godine, u 2/2020 počeli smo radit pretrage i odlučili se za potpomognutu ali je onda došla korona, a ja sam dobila cistu na jajniku pa se to sve skupa odužilo tako da smo tek prošli mjesec odradili prvu inseminaciju. Betu sam radila jučer i negativna je. 😭 To sam jako loše primila, cijeli sam dan provela plačući jer sam gajila velike nade. Inače ni on ni ja nemamo nekih problema, jednostavno nas ne ide. ☹️
    Danas je došla m tako da sutra opet krećem s tabletama. Vidjela sam da ovdje savjetujete ananas i sok od cikle. Je li važno da baš bude sok ili se može jesti onako kuhana cikla? I ako baš mora biti sok, radite li ga u sokovniku ili ga ima negdje za kupit?
    Oprostite ako je pitanje glupavo u odnosu na sve ono što se ovdje događa ali jednostavno nemam koga pitat - oko mene su sve vesele trudnice ili mame koje nisu imale problema sa začećem.
    Često mislim na vas iako vas osobno ne poznajem i svima vam želim sreću i bebu u idućoj godini. ♥️🍀

Dobro nam dosla i nemoj se bedirat 💜❤ uspjesnost inseminacije je od 5-8 %, znaci stvarno skoro pa nikakva! i rijetko kome uspije... Uvjerena sam da ces sa nekim drugim postupkom brzo doc do svog cilja 😊 ako ces se nastavit druzit sa nama, bilo bi dobro da i potpis uredis pa da svi mozemo pratiti sve... 😊 Nekako je lakse nego da te sto puta pitamo koji ti je ovo put, sta si koristila od terapije, itd... Lakse se pratimo tako 😊😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• LucyLou
    01. Prosinac 2020. 19:52

Krijesnica

Krijesnice, dobro nam dosla i samo hrabro naprijed - mi imamo sretan slucaj u obitelji gdje je iz prve inseminacije ostvarena trudnoca i rodjene su dvije prekrasne curke 🥰🥰

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

🌸TiKiDi🌸
    01. Prosinac 2020. 19:56

MTB sve te hocu pitati... jel te to dr. Bracun razocarala? Meni je ona ovak ok, ali karakterno mi nekako nije sjela. Ne dam ja svoju Dmitrovicku i da mogu birati opet bih k njoj, a i primjetila sam da imaju nekako drugaciji pristup sto se tice postupaka. 🤷‍♀️
    Nego, mene toliko boli dupe od ovih muskularnih injekcija, ne znam kak da si pomognem, a jos se moram pikat 5 dana. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

01. Prosinac 2020. 19:58

Cure moje.. Kako se mi ovdje nadamo o svemu.. Moram i ja... 
    Osjecam se vec 10 dana jako lose, i osihicki i fizicki... Mislim da je sve doslo na naplatu... Osjecam kako mi srce lupa, mrzovoljna sam, znojim se... Iz mjerim tlak jucer 150 :120 a srcani otkucaj 90!
    Danas sam isla doktoru i sestra me nas pitala s razlogom kako se nisam uplasila da mi se nesto ne dogodi! 
    Ujutro idem vaditi kks i stitnjacu i na ocni a kaze doktor i dalje idemo s pretragama dok ne otkrije o uzrok pa terapiju za tlak  jer nije normalno s 36 imati takav tlak😪😪😪.. Da cu morati nositi holter vjerojatno 24 sata... Popila sam cak 2 normabela a tlak i dalje divlja...
    Pita me da li se zivciram.. Rekoh ma neee🤢🤢😪😪😪😪... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Prosinac 2020. 20:00

TiKi92

MTB sve te hocu pitati… jel te to dr. Bracun razocarala? Meni je ona ovak ok, ali karakterno mi nekako nije sjela. Ne dam ja svoju Dmitrovicku i da mogu birati opet bih k njoj, a i primjetila sam da imaju nekako drugaciji pristup sto se tice postupaka. 🤷‍♀️
    Nego, mene toliko boli dupe od ovih muskularnih injekcija, ne znam kak da si pomognem, a jos se moram pikat 5 dana.

Tiki92, da. 
    Meni Dmitrovićka nije sjela. Jako je ljubazna i djeluje optimistično, ali zapravo mi ne djeluje iskreno. Kao da svaki put više sebe uvjerava u ono što govori, nego mene. Tako da sam nakon svakog razgovora s njom nekako uzdrmana. Iako jest nježna, i vidim da navija za mene, i vidim da mi dobro želi, ne osjećam se ugodno uz nju. Ona mi je radila aspiraciju i taj dio je stvarno dobro obavila, bila sam joj baš zahvalna poslije. 
    Možda pogrešno, ali imam osjećaj da između njih dvije nešto baš i ne štima, kao da je neki rivalitet. To mi se recimo nije svidjelo, više volim timski pristup.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Prosinac 2020. 20:01

LUCIJA007

Cure moje.. Kako se mi ovdje nadamo o svemu.. Moram i ja…
    Osjecam se vec 10 dana jako lose, i osihicki i fizicki… Mislim da je sve doslo na naplatu… Osjecam kako mi srce lupa, mrzovoljna sam, znojim se… Iz mjerim tlak jucer 150 :120 a srcani otkucaj 90!
    Danas sam isla doktoru i sestra me nas pitala s razlogom kako se nisam uplasila da mi se nesto ne dogodi!
    Ujutro idem vaditi kks i stitnjacu i na ocni a kaze doktor i dalje idemo s pretragama dok ne otkrije o uzrok pa terapiju za tlak jer nije normalno s 36 imati takav tlak😪😪😪.. Da cu morati nositi holter vjerojatno 24 sata… Popila sam cak 2 normabela a tlak i dalje divlja…
    Pita me da li se zivciram.. Rekoh ma neee🤢🤢😪😪😪😪…

Nakon svega što si prošla, bilo bi čudno da nema nekih posljedica. Mislim da je jako dobro da si odlučila napraviti pauzu, ipak si prošla kroz popriličnu traumu - a i nije ti prva. 

💔💔💔

Lucyinthesky
    01. Prosinac 2020. 20:02

Ruska1986

Plava sa siskama? To je Simuniceva zena 😁

Yep 

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.