Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LucyLou
    01. Prosinac 2020. 17:02

anavi985

MTB- e baš mi je žao… nadala sam se nekom preokretu na bolje… izdrži da dalje…
    LucyLou- jesi pitala u Vinogradsku samo za kariogram ili jos neke pretrage? Meni nisu napisali da ne rade kariogram, možda i ne rade sami nego proslijede tu krv na Rebro il negdje drugdje… ja ih tražila uz kariogram jos neke pretrage pa me zbog tog uzeli za sve… pa ne budu mi valjda 17.12.rekli da to nece napravit 😳🙄🙈? Tražili me mbo moj i suprugov, imena i uputnice i sam sam im poslala i poslali normalno termin…

Samo za kariogram. Nema veze, narucena sam na Rebro, rekli su da je nalaz gotov unutar mjesec dana. Nema razgovora s geneticarom, to se posebno dogovara na Srebrnaki. U Klaicevoj su mi danas ponudili termin par dana ranije od Rebra i isto rekli da se nalaz ceka 3-4 tjedna. Tako da ostajem na Rebru. 😉

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

Pami
    01. Prosinac 2020. 17:04

MTB meni je matična mliječ čak lijepo izregulirala ciklus. Inače nemam problema sa neredovitim menstruacijama, ali su mi znale šetati pa bi dobivala 25, 26, 28 dan..kako kada. Na matičnoj sam uvijek dobivala 28 dan i točno bi prepoznala polovicu ciklusa i ovulaciju po sluzi što prirodno nije bio uvijek slučaj. Probaj makar sa manjom dozom da vidiš kako će ti tijelo odreagirati. 

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

• *.Women_name.*
    01. Prosinac 2020. 17:09

LUCIJA007

Sto se tice progesterona.. I tu je drugacija situacija nego kod prirodnih trudnoca jer mi nemamo zuto tijelo koje u prirodnim t luci progesteron i zato ga uzimamo 'umjetno' .
    Zato se progesteron uzima do cca 12 tt kad tu funkciju preuzima posteljica.
    Mi bez progesterona uopce tesko da bi ostale trudne a pogotovo odrzale tu trudnocu jer nemamo zuto tijelo koje je odgovorno za, proizvodnju progesterona.
    No nikako nije problem sto se jedan dan ne uzme terapija jer mi imamo dosta dobre zalihe sa utrogestanom i jedan dan ne uzimanja terapije sigurno plodu ne moze nastetiti,nikako…

Kako ne? Ja još uvijek imam žuto tijelo na lijevom jajniku od prvog ultrazvuka i evo još sam ga sad imala iako je formirana i posteljica

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    01. Prosinac 2020. 17:10

*.Women_name.*

LUCIJA007

Sto se tice progesterona.. I tu je drugacija situacija nego kod prirodnih trudnoca jer mi nemamo zuto tijelo koje u prirodnim t luci progesteron i zato ga uzimamo 'umjetno' .
    Mi bez progesterona uopce tesko da bi ostale trudne a pogotovo odrzale tu trudnocu jer nemamo zuto tijelo koje je odgovorno za, proizvodnju progesterona.
    No nikako nije problem sto se jedan dan ne uzme terapija jer mi imamo dosta dobre zalihe sa utrogestanom i jedan dan ne uzimanja terapije sigurno plodu ne moze nastetiti,nikako…

Kako ne? Ja još uvijek imam žuto tijelo na lijevom jajniku od prvog ultrazvuka i evo još sam ga sad imala iako je formirana i posteljica

Jedino ako to nema veze s tim što sam ja išla prirodni ciklus

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

01. Prosinac 2020. 17:12

Pami

MTB meni je matična mliječ čak lijepo izregulirala ciklus. Inače nemam problema sa neredovitim menstruacijama, ali su mi znale šetati pa bi dobivala 25, 26, 28 dan..kako kada. Na matičnoj sam uvijek dobivala 28 dan i točno bi prepoznala polovicu ciklusa i ovulaciju po sluzi što prirodno nije bio uvijek slučaj. Probaj makar sa manjom dozom da vidiš kako će ti tijelo odreagirati.

Potpisujem ovo za maticnu, plus sta su mi hormoni 2 dc bili odlicni nakon nje. Prestala sam s postupkom ali sam pocela sad opet da me malo digne iz mrtvih. Gdje kupujes tu Veber? Mislim da su tu u ljekarnama imali samo Radosevic....nekako smo i ja i muz uvjereni da sam one neke pozitivne testove dva mjeseca za redom popisala bas zbog maticne a ne zbog ostalog. 

Takica
    01. Prosinac 2020. 17:17

Poz cure da se prijavim i na oboj temi. Po preporuci sam pročitala prve stranice i odlicno je oformljena ova tema i mnogo korisnih podataka ima. 
    Na žalost kroz 3 ICSI postupka sam naučila i na svojoj kozi dosta. Treći postupak je bio 21.11 tj embriotransfer dva trodnevna embrija. Ono sto sam ja glupo napravila je jutros test koji je negativan. 
    Da li postoji ikakva mogućnost da je prerano urađen? Pa da je zbog toga negativan.
    Zelim da pruzim svima vama veliku podršku 🐞🐞🍀🍀

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Prosinac 2020. 17:17

LucyLou, hvala ti puno. Ne krivim ni ja svoje za moj loš rezultat. Dapače, zahvalna sam im jer se radi njih i njihovog pristupa više ne bojim MPO postupka, a prije me bilo jako strah.
    Ali ne sviđa mi se to da me nisu slali da provjerim štitnjaču prije postupka, nego su prihvatili 9 mjeseci star nalaz (a ja tad nisam znala bolje) i da su im cijelo vrijeme ti dodatni pregledi nebitni - kao, mala je šansa da će radi toga biti problema. Ali ja želim izbjeći i tu malu šansu. Plus, ovo danas mi stvarno nije trebalo. Kao što rekoh, nije ona bila gruba, žena je srčana i primila je ovo srcu, bila je razočarana i tužna radi mene, ali mislim da bi se stručnjak trebao znati držati u ovim situacijama i biti potpora, a ne obeshrabriti ženu u mojoj situaciji.

Pami, hvala, vidjet ću.

Lucija007, pa vidi da sam sve bete i nalaze krvi napravila privatno. I spermiogram i papa i brisevi, sve je bilo privatno. Tako da sumnjam da je to, njoj je to nebitno jer ne ulazi u onaj dio koji je njena specijalnost - a to je od stimulacije do pravilnog kucanja srca.

💔💔💔

01. Prosinac 2020. 17:18

*.Women_name.*

*.Women_name.*

LUCIJA007

Jedino ako to nema veze s tim što sam ja išla prirodni ciklus

Da ti je zato sto si isla u prirodni ciklus zato ga i imas.. 

01. Prosinac 2020. 17:19

*.Women_name.*

LUCIJA007

Meni su isto znali reci na uzv nakon neuspjelih postupaka da imam ostataka zutog tijela po jajnicima od punkcije. Ali ja sam zamisljal da oni to zuto tijelo isisaju iz folikula zajedno sa stanicom. 🙈 vjerojatno i jesu pa ono sto ostane je malo, pa nam zato daju progesteron. Ovaj put sam naucila i jos nesto. Uvijek sam se pitala sto je sa folikulima koje ne aspiriraju, stignem li se poseksat s muzem pa da se nakon sve ove muke bar nadam necemu....šipak, pretvore se u ciste 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Prosinac 2020. 17:19

Takica

Poz cure da se prijavim i na oboj temi. Po preporuci sam pročitala prve stranice i odlicno je oformljena ova tema i mnogo korisnih podataka ima.
    Na žalost kroz 3 ICSI postupka sam naučila i na svojoj kozi dosta. Treći postupak je bio 21.11 tj embriotransfer dva trodnevna embrija. Ono sto sam ja glupo napravila je jutros test koji je negativan.
    Da li postoji ikakva mogućnost da je prerano urađen? Pa da je zbog toga negativan.
    Zelim da pruzim svima vama veliku podršku 🐞🐞🍀🍀

Čekaj da ti dođe naša Ivanaxx i kaže ti svoj slučaj. Dakle, nemoj prestati uzimati utriće. I nije gotovo dok ne izvadiš betu.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.