Ruska dobro si ti izdrzala od 5 do 8…mene bi ubila ta neizvjesnost,iako je bolje bit manje opterecen…kad si ono rekla da krecu bas mucnine?
Pami mene grudi malo bole,ali nista nisu porasle ..samo ovo rastezanje u maternici…
Meni oko 7 tt. A ne znam sta bi ti rekla za sebe… Nekako sam se od prvog dana prepustila doktorima i nadala da oni znaju najbolje! Nista nisam guglala, nista nisam istrazivala, kao sta sam rekla:ko tele! I cak mislim da sam samim time i bila manje ooterecena i u razmisljanjima 🤷♀️ Ja kad vidim koliko bi ovdje(nazalost) znate, bude mi neugodno 🙈 A i miran si nekako taj dan kad imas uvz… Vec slijedeci je dal je sve ok i ostalo.. Tako da je briga stalno tu, bez obzira isla svaki tjedan ili svaka 4 🤷♀️
Istina, da.. Brigama nikad kraja! Jesi li ti mirovala u pocetku dok su ti trajali ti grcevi ? Ja mirujem otkako sam saznala, i zato sta sam krvarila,a ne znam trebam li i dalje strogo mirovati s obzirom da svjeze krvi vise nemam..samo ti grcici tu i tamo, pitat cu bas doktora danas ..
Sorry cure sta sam zaposjela forum sad malo s pitanjima trudnicama. Sve me zanima sad i ne mogu docekat UZV
Ja nisam mirovala, obzirom da sam radila do skoro 11 tt. Kod tebe je ipak drukcije jer si i krvarila. I bolje je da mirujes sta vise mozes! Bar do slij pregleda pa onda nastavis sa svakodnevnim aktivnostima, umjereno naravno. Ali vidit ces vec sta ce ti dr. rec!
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ruska dobro si ti izdrzala od 5 do 8…mene bi ubila ta neizvjesnost,iako je bolje bit manje opterecen…kad si ono rekla da krecu bas mucnine?
Pami mene grudi malo bole,ali nista nisu porasle ..samo ovo rastezanje u maternici…
MISS meni je isto ko tebi samo bez krvi.
I moglo bi me srce izdat do sutra. Stalno razmišljam kako je prvi korak kod spontani prestat s utrićima, a ja sam to svojoj bebi napravila od brzopletosti. Ok, jedan dan, možda nije strašno, al ne bude li sutra beta ok, ja ću se vječno grist. Glupi glupi testovi. I to moje nepovjerenje. Ja sam se pripremila u pola čekanja na loš ishod jer nisam tila opet bit tužna i depresivna, zbog nade pa razočaranja, i odma sam sebi ufilmala da nije uspilo, prestrašno. Ne shvaćam zašto sam tako olako prihvatila taj neg rezultat, vjerojatno jer sam se prvi put držala za slamke pa se jako razočarala i pogodilo me. I sad je moj mozak sam sve u kontra stranu zaključiva… Znam da žene koje nisu u ivfu tek u ovom periodu da znaju za trudnoću, a da utriće stavljaju samo ako prokrvare. I znam da je dobar znak da nema krvi kod mene. A bolovi su isti sad kao i prije 5-7 dana, sve je kako triba. Nisam pila alkohol, kavu sam svela na 3 gutljaja dnevno, jela sam raznoliko. Tribalo bi bit dobro sve unatoč tom jednom preskoku terapije. Al tolko sam tužna. Tribala sam imat vjeru i u Boga i u znanost i u svoje bebe. I osjećam se kao da sam ih iznevjerila na prvom testu i preloše sam. Baš preloše. Premotala bi vrime do sutra da konačno saznam jel sve ok.
Utrici su progesteron samo dodatni hrpa tu cura možda ga ima i dovoljno, ali prevencije radi uzimaju ga kao podršku žutom tijelu. To što su cure rekle da prestaju utrice koristiti kod spontanih to je zato što tijelu kako je Lucija rekla daje signal da progesterona ima i da je žena trudna a s bebom nešto nije ok da skrate to vrijeme čekanja. To nema veze s tvojim stanjem, evo ako tw tješi moja frendica je u 12 tt prema preporuci doktora prestala s utrogestan ima. Očito nije imala dovoljno progesterona i obilno je prokvarila, čim je uzela dvije tablete krvarenje je stalo. S bebom je sve ok sad je već prešla pola. Ne brini se toliko zbog toga😘
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Ja sam naručivala svježu matičnu mliječ od pčelarstva Veber jer mi je bila dosta jeftinija od Radoševića. Kuru za 3 mjeseca bi kod njih platila oko 900 i nešto kuna, dok je kod Radoševića bila oko 1.200 kuna.
👱♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
05/18- 10/18- 4 inseminacije
11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
04/19- prirodni ivf, nema stanice
1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙
MISS meni je isto ko tebi samo bez krvi.
I moglo bi me srce izdat do sutra. Stalno razmišljam kako je prvi korak kod spontani prestat s utrićima, a ja sam to svojoj bebi napravila od brzopletosti. Ok, jedan dan, možda nije strašno, al ne bude li sutra beta ok, ja ću se vječno grist. Glupi glupi testovi. I to moje nepovjerenje. Ja sam se pripremila u pola čekanja na loš ishod jer nisam tila opet bit tužna i depresivna, zbog nade pa razočaranja, i odma sam sebi ufilmala da nije uspilo, prestrašno. Ne shvaćam zašto sam tako olako prihvatila taj neg rezultat, vjerojatno jer sam se prvi put držala za slamke pa se jako razočarala i pogodilo me. I sad je moj mozak sam sve u kontra stranu zaključiva… Znam da žene koje nisu u ivfu tek u ovom periodu da znaju za trudnoću, a da utriće stavljaju samo ako prokrvare. I znam da je dobar znak da nema krvi kod mene. A bolovi su isti sad kao i prije 5-7 dana, sve je kako triba. Nisam pila alkohol, kavu sam svela na 3 gutljaja dnevno, jela sam raznoliko. Tribalo bi bit dobro sve unatoč tom jednom preskoku terapije. Al tolko sam tužna. Tribala sam imat vjeru i u Boga i u znanost i u svoje bebe. I osjećam se kao da sam ih iznevjerila na prvom testu i preloše sam. Baš preloše. Premotala bi vrime do sutra da konačno saznam jel sve ok.
Nemoj se grist zbog toga, nista se lose nece dogodit! Kazem ti moje sve frendice ni ne znaju sta su utrici i ostale tablete koje mi koristimo, a trudnoce sve savrsene! Nece se nista dogoditi zato sta nisi uzimala terapiju jedan dan. Kako i cure kazu, mozda nam sve to ni ne treba, ali nam daju preventivno. Sve ce biti ok, vidit ces 🤗🤗
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Pami , super da te narucio vec tako brzo..mozda je tako praksa u pocetku dolazit cesce bar 5,6 i 7.tj pa onda malo rijeđe u ovim nasim trudnocama .nadam se da ce tako i moj doktor jer tesko je bit miran dok ne cujes novosti…
Lucija nisam imala pojma da se o takvim sitnim milimetrima tu radi…do kad se uopće ide kod mpo doktora?
Najcesce do otkucaja srca... Cca 7tt tad se prelazi kod soc ginekologa ili gdje vec zelim no negdje cure nastave i kod mpo lijecnik voditi t.
Ja sam na vv u 6tt cim je srceko kucala dalje trebala kod svog soc ginekologa ici...
Djevojke, vi ste moj melem. Stvarno sam puno puno bolje kad vidim kako moje lavice navijaju za mene. Hvala ama baš svakoj od vas!
Da se razumijemo, nije mpo doktorica bila neugodna niti gruba, ona je samo bila nekako... razočarana i konsternirana. Kao da je digla ruke i odustala. Očito je ono što je njena najveća vrlina ujedno i njena mana - mene je privukla svojim optimizmom, iskrenošću, otvorenošću - koja je divna kad sve ide savršeno. Ali kad ne ide, ona se razočara, a onda to zrači jednako snažno kao i onaj optimizam prije. Što definitivno nije dobro u ovim vodama.
Ja stvarno vjerujem da mene moja beba (a nadajmo se i bebe) čekaju, i da ću na kraju ove priče biti majka. Bila naivna ili ne, i dalje ću se truditi (objektivno, tek sam počela), i s vašom potporom ići dalje. Sad mi trenutno je teško, jer jednu priču tek trebam završiti, ali vidim da ću se oporaviti, i vidim kako unutar mene svako toliko bukne moj život i optimizam koji me gura naprijed.
Što se statistike tiče, ja sam tu doma. Ona je izuzetno točna na velikom broju ljudi. Ali na jednoj osobi nam ne govori ama baš ništa. Doslovno, ili ćeš roditi ili nećeš. Fifty fifty. Zato se i ne zamaram puno s njom, osim da ostanem u realnim okvirima i ne odem predaleko u maštanja i nerealne snove.
Bozma, ma ona je za tih 10% mislila ukupno - tako da mi je zapravo dala duplo veće šanse nego tebi ova tvoja.
Uspješni postupak je onaj koji završava uspješnim porodom.
Znam da je dobro da sam uspjela zatrudniti od prve, to je čak i doktorica rekla. Kaže da je to dobar znak, znači da mi je maternica dovoljno kvalitetna za primiti zametak.
I slažem se sa tvojim doktoricama, ja ne bih odustajala dok god imam jaja.
Ruska1986, još ne znam hoću li mijenjati kliniku, ali imam želju ići na konzultacije drugdje tokom ovog mjeseca (kad završim ovu priču), čisto da čujem i druga mišljenja. Tako da ću tražiti Maričića.
Lucija007, ali kakva štednja? Ona je privatnik, ja sve radim privatno, nije to socijalac da štedi na uputnicama. Stvarno mi nije jasno, ne bi znali ni za štitnjaču da je ja nisam išla na svoju ruku kontrolirati, na žalost, tek iza transfera. Smeta me i što mi nije preporučila endokrinologa, nego mi samo dala terapiju i rekla da je i dalje moram piti. Mislim da ću i to na svoju ruku. Ali sad ću biti pametna, imam vremena, prvo ću sve pitati socijalca za uputnice, pa da barem nešto love uštedim.
💔💔💔
*.Women_name.*, hvala na info. Zapravo, jedino što mi se ovdje u postupku nije svidjelo su te pilule. Mrzim ih piti, a i nekako se bolje osjećam kad odem u postupak u svom pravom ciklusu, a ne onom namještenom s pilulama. Ako ne ide drukčije, pit ću ih, ali radije bih da ne moram.
Dada31, test ti je 700kn, ovaj od 500 je neki "manje opsežan" za koji nisam sigurna da ti ga priznaju. Svejedno ti je ideš li u Štampara ili u Mihaljevića (oboje imaju ovaj od 700kn), podjednako traje da dobiješ rezultate.
LioraLiora, Pami, srce se nekome vidi, a nekome ne sa 6+0, do 7+0 bi se moralo vidjeti. Zato bih ja idući put naštimala da idem sa 6+ par dana. Iako, nije mi žao ni da sam išla na ovaj raniji UZV, mene je umirilo da nije vanmaterična i da je za početak sve OK.
miss, koliko ja znam, ako su blizanci, moguće da to nećeš vidjeti, nekad se jedan malac malo sakrije u tako ranim trudnoćama.
Plavimak, nemaš pojma koliko te volim sad. Hvala ti na svim preporukama. Prekopirala sam si tvoj post direktno u moje popisiće. Malo se bojim bolnica, imam predrasude. Je li u VV humani pristup? Jesu li kaotični ili kad dobiješ termin, njega se i pridržavaju i ne moraš čekati satima na hodnicima? Meni je zapravo vrijeme jako važno, privatnik sam i bitno mi je da kad dobijem termin, da se taj termin i poštuje jer nemam vremena za čekanja.
Pami, hvala na preporuci. Zapravo se bojim uzimati matičnu mliječ jer neke žene ovdje pišu da im je poremetila hormone.
Ivanaxx, ama baš ništa lošeg nisi napravila što si pauzirala 1 dan. Meni je doktorica rekla da će mi nakon 5, 6 dana što sam prestala uzimati utriće tek krenuti krvarenje - a meni se radi o bebi koja je odustala prije 2 tjedna. Tebi se radi o malom ratniku kojeg jedan dan pauze ne može razuvjeriti, uzimamo ogromne količine progesterona, imaš dobre zalihe. Štogod da se dogodi kasnije, nije imalo veze s tim jednim danom.
Cici-mici, dobro nam došla. Pročitaj prvih par stranica, napravi potpis, i priključi se čoporu.
💔💔💔
Sto se tice progesterona.. I tu je drugacija situacija nego kod prirodnih trudnoca jer mi nemamo zuto tijelo koje u prirodnim t luci progesteron i zato ga uzimamo 'umjetno' .
Zato se progesteron uzima do cca 12 tt kad tu funkciju preuzima posteljica.
Mi bez progesterona uopce tesko da bi ostale trudne a pogotovo odrzale tu trudnocu jer nemamo zuto tijelo koje je odgovorno za, proizvodnju progesterona.
No nikako nije problem sto se jedan dan ne uzme terapija jer mi imamo dosta dobre zalihe sa utrogestanom i jedan dan ne uzimanja terapije sigurno plodu ne moze nastetiti,nikako...
MTB, iskreno, preporucila bih ti i jednog i drugog. Oboje su zaista strucni, ljubazni i dragi i u mom slucaju su si dali maksimalno truda i tjesili nakon svakog neuspjeha. Grijesila bih dusu kada bih rekla bilo kakvu losu rijec. S tim da sam ja inicijalne konzultacije za drugi postupak odradila kod prof. Simunica. On nije pricljiv ali je zato vrlo strucan. Mene je odmah uputio na dodatne pretrage, histeroskopiju i trombofiliju i on je postavio terapiju i vodio me sve do stoperice, kada me je preuzeo dr. Maricic. Nas neuspjeh ne pripisujem njima, vec eto, tako je valjda moralo biti. I ne, nisam pila kontracepcijske pilule, ni u jednom postupku.
Ovo za doktoricu te apsolutno razumijem ali gle, sve smo mi tu svjesne kolike su sanse i da one padaju s godinama. To je cista biologija i zdrav razum, ne treba to ni jedan doktor spominjati. Ti imas super AMH, i jos si od prve ostala trudna. Halo, to su sve super znakovi, neovisno o godinama. Tako da sve dok ima folikula, nema predaje, a kamo li nakon prvog pokusaja. Idemo dalje, dan za dan, dok ne dodjemo do cilja. 💪🏻😘
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
MTB
Da, znam da je privatnik no ona bi ti trebala napisati preporuku i onda s tom preporukom ides kod svog soc ginekologa a oni su svi itekako povezani..
Jedino ako si joj rekla u startu da sve te pretrage planiras privatno e onda ju stvarno ne kuzim🤷♀️🤷♀️🤷♀️....
Ma zanemari nju, samo ti pokusaj sto vise isposlovati kod svog soc ginekologa.. Moj je stvarno imao sluha za moje 'zelje' i bez preporuka mpo liječnika....
Sortiraj odgovore
Najstariji