Nikkita, u tisini vas citam, zao mi je sta je takva situacija i ja jedva cekam da napravis tu operaciju i da budes konacno mirna , zasluzila si malo mira i da te nista ne boli..tezak je to put i ne mogu ni zamisliti,ali uspit ces ti to sve i napokon docekati svoju srecu ..
A ja sam dobro, strah me i napisati da se ne ureknem ali krvarenje se skoro skroz smirilo , grcevi se jave tu i tamo,ali punooo manji , danas mi je vise feeling ko da mi se u trbuhu nesto krcka, stalno cujem neke zvukove...i dalje sam u strahu, odmaram i pazim se ali cim je manje krvi (skoro ništa) mirnija sam .. nadam se da se smiruje i da ce sve bit ok..jedva cekam novu betu i datum za uzv..
Simba predivno , ne mogu ni zamisliti taj divan osjecaj....
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Evo da napišem sve odjednom jer sam turbo zaboravna 😂
Ovaj put sam bila na puregonu i duplo manja doza nego inače a isti broj stanica.
S obzirom na muževu situaciju izgubili smo nadu za biološko dijete, a onda nas iznenade jednojajčane trojke 🎉🎉🎉
Ima dana kada sam užasno nervozna i zabrinuta ali mojih par cura je uvijek tu i bude mi lakše.
Čeka nas težak put ali objerucke smo ga prihvatili i spremni smo na sve 😊
Simba, jucer dok me muz u autu cekao da izadjem sa humane je zena izasla iz rodilista sa trojkama, sinoc mi prepricavao pa smo se oboje raspekmezili 😻 odmah sam se sjetila tebe.
bit ce to sve ok
Bozma, ako ne ode samo, ići ću kod nekog privatnika na vakuumsku, a onda ću tražiti i analizu ploda. Hvala na sugestiji.
Ljutopile, ma u pravu si, samo sam ja sad malo nabrijana na sve ovo. U ovom drugom postupku ću sve što budem mogla napraviti preko uputnica, u prvom sam samo te markere i muka mi je bila kad sam morala ići kod tog starog ginekologa. Sad imam novu ginekologicu, nju ću pilati za uputnice. Ali da je naše zdravstvo besplatno stvarno mislim da je samo iluzija.
I ja ne plivam u novcu, mi smo podstanari i živimo sasvim normalan život. Ali odavno sam odlučila da za zdravlje ne štedimo jer se ne isplati.
Za genetsku analizu embrija se mora naglasiti prije kiretaze da, se to zeli. Tada, se radi klasicna, kiretaza i gin mora paziti kako kiretirali… Prije kiretaze se mora imati uputnica za sveti duh i suprug ili netko mora biti s tobom tj cim se plod iz sdi mora se staviti u sterilnu posudu koju suprug nosi na Sv duh i to se mora prije najaviti kod njih…
OK, onda ništa od toga
Hvala na info.
Želim izbjeći pravu kiretažu, čujem da onda moram pauzirati 6 mjeseci, a to mi je stvarno previše.
Moja prijateljica je imala 3 spontana. Nakon prve kiretaze joj rekli 6 mjeseci, druge isto, a sad kako vec ima godina su rekli da nema sta cekat, da moze i za 2-3 mjeseca
I jesu li joj ikada otkrili razloge spontanih, ili je kao i kod mene, 🙉
Hrpa pretraga a ja i dalje bez odgovora… I dijagnoze…
Tek zadnji su poslali za zg. na analizu. Kromosomske greske, tocnije trisomija 20. A prije toga je isto napravila hrpu pretraga pa su za ove prve jednostavno okrivili trombofiliju jer nista drugo nisu nasli. Uvije bude prvi pregled kuca srce, drugi ili treci vise ne
I sad kad zna za trisomiju 20, je li to nešto što se nekako može spriječiti, zaobići, ili se samo nadati da iduće neće imati? Možda pitam gluposti, ne znam ništa o ovome...
Inače užasno iskustvo, ne želim ni zamišljati kako je u njenoj koži.
💔💔💔
Bozma, ako ne ode samo, ići ću kod nekog privatnika na vakuumsku, a onda ću tražiti i analizu ploda. Hvala na sugestiji.
Ljutopile, ma u pravu si, samo sam ja sad malo nabrijana na sve ovo. U ovom drugom postupku ću sve što budem mogla napraviti preko uputnica, u prvom sam samo te markere i muka mi je bila kad sam morala ići kod tog starog ginekologa. Sad imam novu ginekologicu, nju ću pilati za uputnice. Ali da je naše zdravstvo besplatno stvarno mislim da je samo iluzija.
I ja ne plivam u novcu, mi smo podstanari i živimo sasvim normalan život. Ali odavno sam odlučila da za zdravlje ne štedimo jer se ne isplati.
Za genetsku analizu embrija se mora naglasiti prije kiretaze da, se to zeli. Tada, se radi klasicna, kiretaza i gin mora paziti kako kiretirali… Prije kiretaze se mora imati uputnica za sveti duh i suprug ili netko mora biti s tobom tj cim se plod iz sdi mora se staviti u sterilnu posudu koju suprug nosi na Sv duh i to se mora prije najaviti kod njih…
OK, onda ništa od toga
Hvala na info.
Želim izbjeći pravu kiretažu, čujem da onda moram pauzirati 6 mjeseci, a to mi je stvarno previše.
Moja prijateljica je imala 3 spontana. Nakon prve kiretaze joj rekli 6 mjeseci, druge isto, a sad kako vec ima godina su rekli da nema sta cekat, da moze i za 2-3 mjeseca
Tek zadnji su poslali za zg. na analizu. Kromosomske greske, tocnije trisomija 20. A prije toga je isto napravila hrpu pretraga pa su za ove prve jednostavno okrivili trombofiliju jer nista drugo nisu nasli. Uvije bude prvi pregled kuca srce, drugi ili treci vise ne
Isto kao kod mene.. No ja ni Trombofiliju nemam pa ni to nisu mogli reci, preduhitrila sam ih jer se uvijek vade ili na nju ili kromosomsku gresku koja je eto normalna u prvom tromjesecju i najcesce je uzrok spontanih😪.. Prvi ultrazvuk sve super i drugi nista... Uzas...
Kad bude prvi ultrazvuk, kad drugi? I jel se oba idu kod mpo doktora ili? Kad se prelazi kod obicnog ginekologa?
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
OK, onda ništa od toga
Hvala na info.
I sad kad zna za trisomiju 20, je li to nešto što se nekako može spriječiti, zaobići, ili se samo nadati da iduće neće imati? Možda pitam gluposti, ne znam ništa o ovome…
Ne... Odgovor je da je to eto prirodna selekcija i ne mora znaciti da ce se to opet i opet ponoviti jer ne znaju kako ce se jajna i spermić povezati i da li ce od tog ispasti zdravo dijete.. Mojoj susjedi koja nema uredan kariogram su cak to isto rekli jer je rodila jako bolesno dijete.. I stvarno je bilo tako.. Nakon tog rodila 2 zdrave djece...
OK, onda ništa od toga
Hvala na info.
I sad kad zna za trisomiju 20, je li to nešto što se nekako može spriječiti, zaobići, ili se samo nadati da iduće neće imati? Možda pitam gluposti, ne znam ništa o ovome…
Nista, bas nista. Moze jedino ici na PGD, ali tu smo se uvjerili da ni tu nema garancije.
Njene su sve trudnoce prirodne i mislim da nije ni razmisljla o PGD ni o IVF iako je i ona u godinama. Ona je klasa optimist i vjeruje da ce bit. Totalna suprotnost od mene 😁
Vezano za kiretažu. Meni su ju radili kad je bila izvanmaternična. Nisu bili sigurni jel je ili je bio spontani. Pa su prvo radili kiretažu da vide ima li karionskih resica. Tek nakon toga laparo.
Dr mi je rekao da mora biti 3 mj pauza. Ja zatrudnila nakon manje od 2 mj. I sve prošlo ok
Ovo mi tako utješno zvuči. Moram priznati da me malo strah što ako prirodno zatrudnim a da nije prošlo tri mjeseca od spontanog/kiretaže, u mojoj glavi to uvijek završi loše pa smo muž i ja čak i pričali o zaštiti ili apstinenciji.
Mi se nismo štitili jer su mi rekli da od trudnoće sigurno ništa. Nek prođu ta 3 mjeseca i da me se uputi na IVF. I eto, dobro da nismo pazili 😀
Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
Mm 37 - svo ok
Borba za bebu no2
1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0
MTB
Bozma jel trisomija 20 ili 22? Za 20 ne znam i ne znam sta je poznato uopce o tome, ali znam ponesto o trisomiji 22. kromosoma. To je trisomija kao i Down (21) , Patau (13) i Edwards (18). Ove 3 su najcesce trisomije, al postoje i trisomija 9., 16 i 22.kromosoma. Ona je smrtonosna i cest uzrok pobacaja u 1.tromjesecju. Trudnoca se rijetko odrzi do 2.tromjesecja, a jos rijede do rodenja djeteta. I ako se dijete rodi, ne prezivi dulje od par dana... Nifty plus testira i te trisomije....
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
MTB i ja vidim sve te emocije kod sebe, samo ih dosta usmjerim ka samoj sebi, manje prema drugima ili svijetu, što je malo bezveze, na tome sada radim. Meni je pisanje puštanje emocija, tako da sam već bolje nakon ove naše prepiske. A i upalila sam si Friends. Odmah je sve ljepše. Hvala ti ❤️
Miss uh, dobro je, samo da nema krvi. Odmaraj, čekamo s tobom 💋
Jeremija Nevena Rendeli poklanja rabljena kolica McLaren za twinse, ali nemamo kome tu to ponuditi? Ne javlja se nam ae ništa u zadnje vrijemeFlower? Jesam zaboravila još koju mamu blizića?
Eh da, ja sam godinama bila samodestruktivna. Terapije su mi pomogle da taj otrov usmjerim prema vani - najčešće tamo gdje i treba ići. Ne iživljavam se na nevinim ljudima, to je valjda jasno Pisanje i meni pomaže, kao da preslagujem neke police u sebi kad se ovako dopisujem u ugodnom društvu
Po mojim bilješkama, dvojčeke nam nose flower93, ruby22 i more2309, ali ne javljaju se već neko vrijeme...
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji