Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Studeni 2020. 13:52

Ljutopile🐥

MTB

LUCIJA007

MTB

Bozma, ako ne ode samo, ići ću kod nekog privatnika na vakuumsku, a onda ću tražiti i analizu ploda. Hvala na sugestiji.

Ljutopile, ma u pravu si, samo sam ja sad malo nabrijana na sve ovo. U ovom drugom postupku ću sve što budem mogla napraviti preko uputnica, u prvom sam samo te markere i muka mi je bila kad sam morala ići kod tog starog ginekologa. Sad imam novu ginekologicu, nju ću pilati za uputnice. Ali da je naše zdravstvo besplatno stvarno mislim da je samo iluzija.
    I ja ne plivam u novcu, mi smo podstanari i živimo sasvim normalan život. Ali odavno sam odlučila da za zdravlje ne štedimo jer se ne isplati.

Za genetsku analizu embrija se mora naglasiti prije kiretaze da, se to zeli. Tada, se radi klasicna, kiretaza i gin mora paziti kako kiretirali… Prije kiretaze se mora imati uputnica za sveti duh i suprug ili netko mora biti s tobom tj cim se plod iz sdi mora se staviti u sterilnu posudu koju suprug nosi na Sv duh i to se mora prije najaviti kod njih…

OK, onda ništa od toga
    Hvala na info.
    Želim izbjeći pravu kiretažu, čujem da onda moram pauzirati 6 mjeseci, a to mi je stvarno previše.

Ne moraš. Ja sam mogla ici nakon tri ciklusa.

OK, to nisam znala. Ja sam mislila da nakon prirodnog spontanog i vakuumske mogu za 3 mjeseca, a nakon mehaničke moram čekati 6 mjeseci...

💔💔💔

• *.Women_name.*
    28. Studeni 2020. 13:54

MTB

*.Women_name.*

I ja sam imala hrpu groznih iskustava s kolegicama i kolegama, i s doktorima. Imala sam iskustvo zbog kojeg mi je rođak u obitelji u kasnim tridesetima preminuo zbog ne odgovornosti obiteljskog liječnika,pa je u zadnji tren došao u bolnicu, nažalost prekasno. Ali msm da neke grozne postupke treba i prijaviti onda nadležnoj osobi. Jer odbiti pomoću pacijentu kao med sestra je kažnjivo i ne treba ostati na riječima. Nažalost svakome ko radi taj posao može se desiti da joj pacijent završi na podu. Neznam za druge kolege Al ja rijetko stignem na odjelu piskit a kamoli kavu popit ali u 12 sati rada moram otic bar si pojest. I nije mi se jednom desilo da mi je pacijent nažalost zavresio na podu. Jer uz sve nove dijagnoze koje imaju dođu i sa različitim psihoorganskim promjenama stanja gdje ne znaju šta rade. I kad dobijemo dozvolu za humanu fiksaciju ti pacijenti dok se okrenes odvezu se i na podu završe. A ti odgovaraš za njega. Ali odbiti mu pomoći kad završi na podu, e to je disciplinski kažnjivo i uopće nemogu vjerovati da jedna medicinska sestra to može napreaviti. Svi mi odgovaramo za svoje poslove.

Draga, nije meni problem što je žena bila na podu, nego što je barem 15 minuta zapomagala dok joj ja nisam pomogla.
    Ali ja inače mislim da je većina zdravstvenih radnika barem OK, neki manji dio su stvarno anđeli koji rade i više nego što im je posao, a najmanji dio su obične seronje koje ne bi smjela prismrditi drugom ljudskom biću. Na žalost, u tim traumatičnim iskustvima, ovi zadnji nam najviše ostanu u pamćenju.
    I mislim da je to jako težak posao i cijenim svakog od vas koji ga je izabrao i koji ga radi najbolje što može. A greške će se uvijek događati, nehumanost je ono što mene pogađa.

Neznam, žao mi je što takve stvari se ne kaznjavaju. Kao i slučaj s ovim rodakom. Nemogu vjerovat da zbog krivice obiteljske doktorice može umrijeti čovjek od 38 godina od upale pluća. Da se mene pita ta doktorica nebi više radila. Ista ta doktorica je mom mužu rekla da leži doma i smijala mi se na njegov proljev, dok ga ja nisam odvela u bolnicu jer dečko od 25 godina nemoze stajati na nogama, jer je bilo očito da to nije virus samo. Žao mi je što se neki divni ljudi  ne nagrađuju, a ovakvi kaznjavaju. Svi istu plaću dobivaju a ne rade isti posao.. 😏

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    28. Studeni 2020. 13:56

MTB

Ljutopile🐥

MTB

LUCIJA007

MTB

Bozma, ako ne ode samo, ići ću kod nekog privatnika na vakuumsku, a onda ću tražiti i analizu ploda. Hvala na sugestiji.

Ljutopile, ma u pravu si, samo sam ja sad malo nabrijana na sve ovo. U ovom drugom postupku ću sve što budem mogla napraviti preko uputnica, u prvom sam samo te markere i muka mi je bila kad sam morala ići kod tog starog ginekologa. Sad imam novu ginekologicu, nju ću pilati za uputnice. Ali da je naše zdravstvo besplatno stvarno mislim da je samo iluzija.
    I ja ne plivam u novcu, mi smo podstanari i živimo sasvim normalan život. Ali odavno sam odlučila da za zdravlje ne štedimo jer se ne isplati.

Za genetsku analizu embrija se mora naglasiti prije kiretaze da, se to zeli. Tada, se radi klasicna, kiretaza i gin mora paziti kako kiretirali… Prije kiretaze se mora imati uputnica za sveti duh i suprug ili netko mora biti s tobom tj cim se plod iz sdi mora se staviti u sterilnu posudu koju suprug nosi na Sv duh i to se mora prije najaviti kod njih…

OK, onda ništa od toga
    Hvala na info.
    Želim izbjeći pravu kiretažu, čujem da onda moram pauzirati 6 mjeseci, a to mi je stvarno previše.

OK, to nisam znala. Ja sam mislila da nakon prirodnog spontanog i vakuumske mogu za 3 mjeseca, a nakon mehaničke moram čekati 6 mjeseci…

Meni je isto Škvorc rekao 6 mjeseci 😫 a i nakon ovog prirodnog sam 3 morala cekat. Ne kuzim zkj je to kod nekog drugačije, kkj nebi trebalo biti kod svih isto 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

ericaa
    28. Studeni 2020. 14:00

🌺Dada31🌺

ericaa ja tu našu endo zovem "prokletstvo". Imamo mi sreće da nam nije kao Nikitti, nadam se da će joj operacija pomoći 🙏❤️
    Bolest koja nije istražena, nezna joj se uzrok, nema joj lijeka, i neznaju ništa o njoj,i tako godinamaa, i dok se obavi operacija opet se može vratiti 🙄🙄 ostavlja metastaze okolo. Hvala Bogu da nije zloćudna, ali opet nam stvara užasne probleme ☹️

Najveci problem je sto je neistrazena,kako neznaju uzrok,oni saniraju posljedice. Kao da lijepis flaster na amputiranu nogu. Ultrazvuk,endo,laparoskopija,kontracepcija,repeat. Da,imamo srece da je pod kontrolom i nadajmo se da ce tako i ostati. Nikita je nazalost zaista lose prosla i molim se da joj konacno vrate zivot.. 
    Ali kad bolje razmislilm,sva stanja koja neznaju uzrok su isto sr.... mislim,ponavljajuci spontani,idiopatska neplodnost,pcos,sve moze takoder zavrsavat opetovano lose bez konkretnog uzroka. A cini mi se da je u zadnjih 10 g porastao jako broj problema vezanih bas za trudnocu i ciste/miome/polipe.... jesu li to hormoni po svuda oko nas ili sto je,ne znam...

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Studeni 2020. 14:00

*.Women_name.*

Neznam, žao mi je što takve stvari se ne kaznjavaju. Kao i slučaj s ovim rodakom. Nemogu vjerovat da zbog krivice obiteljske doktorice može umrijeti čovjek od 38 godina od upale pluća. Da se mene pita ta doktorica nebi više radila. Ista ta doktorica je mom mužu rekla da leži doma i smijala mi se na njegov proljev, dok ga ja nisam odvela u bolnicu jer dečko od 25 godina nemoze stajati na nogama, jer je bilo očito da to nije virus samo. Žao mi je što se neki divni ljudi ne nagrađuju, a ovakvi kaznjavaju. Svi istu plaću dobivaju a ne rade isti posao.. 😏

Objektivno, to je problem posvuda. 
    Učitelji - ima ih fantastičnih. Radi par gnjilih jabuka, cijela struka često završi "na lomači". Jednako plaćeni oni koji rade hrpu neplaćenih prekovremenih i doslovno oblikuju živote, kao i oni koji zlostavljaju učenike.
    Državni službenici - ima ih stvarno dobrih koji puno pomognu - ali sad su svi uhljebi i paraziti jer nikako da se pročiste njihovi redovi.
    Itd itd.
    I onda kažu da više nismo u socijalizmu.

💔💔💔

Simba 1989
    28. Studeni 2020. 14:06

Ruska1986

Simba 1989

Cure kako ste? Mtb stvarno mi je žao, međutim ja bi čekala do zadnjeg, uvijek vjerujem da se čuda drugima mogu dogoditi.
    Ja sam se malo također povukla jer mi je tako odgovaralo

Jel sve ok kod tebe?

Bili smo u četvrtak na uzv i hvala Bogu svi smo dobro vec masemo rukama i nogama. Kaže doktor da je nuhalni nabor savršen i da su baš napredni i živahni

1.postupak vinogradska beta 0
    2.postupak molarna trudnoća
    3.postupak beta 0
    4.postupak jednojajčane trojke
    Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
    Jednojajčane trojke 💙💙💙

28. Studeni 2020. 14:07

MTB

Ljutopile🐥

MTB

LUCIJA007

MTB

OK, onda ništa od toga
    Hvala na info.

OK, to nisam znala. Ja sam mislila da nakon prirodnog spontanog i vakuumske mogu za 3 mjeseca, a nakon mehaničke moram čekati 6 mjeseci…

Pa evo meni je to bilo na kraj srpnja a vec sam i prosli mjesec mogla😊

Ruska1986
    28. Studeni 2020. 14:07

Simba 1989

Ruska1986

Simba 1989

Cure kako ste? Mtb stvarno mi je žao, međutim ja bi čekala do zadnjeg, uvijek vjerujem da se čuda drugima mogu dogoditi.

Jel sve ok kod tebe?

Bili smo u četvrtak na uzv i hvala Bogu svi smo dobro vec masemo rukama i nogama. Kaže doktor da je nuhalni nabor savršen i da su baš napredni i živahni

Jao, super! Zamisljam taj prizor, tih 6 rucica 🤗🤗 predivno ❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Studeni 2020. 14:09

Simba 1989

Ruska1986

Simba 1989

Jel sve ok kod tebe?

Predivno 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Studeni 2020. 14:10

Ljutopile🐥

MTB

Ljutopile🐥

MTB

LUCIJA007

MTB

OK, onda ništa od toga
    Hvala na info.

Pa evo meni je to bilo na kraj srpnja a vec sam i prosli mjesec mogla😊

To je dobra vijest. Ne to da si prošla kroz tu priču, nego da pauza nije ogromna. Hvala ti na informaciji.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.