Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tuma
    28. Studeni 2020. 16:56

Jeremija

Tuma

MTBBozma jel trisomija 20 ili 22? Za 20 ne znam i ne znam sta je poznato uopce o tome, ali znam ponesto o trisomiji 22. kromosoma. To je trisomija kao i Down (21) , Patau (13) i Edwards (18). Ove 3 su najcesce trisomije, al postoje i trisomija 9., 16 i 22.kromosoma. Ona je smrtonosna i cest uzrok pobacaja u 1.tromjesecju. Trudnoca se rijetko odrzi do 2.tromjesecja, a jos rijede do rodenja djeteta. I ako se dijete rodi, ne prezivi dulje od par dana… Nifty plus testira i te trisomije….

20, imam sliku nalaza pa sam je pogledala prije nego sam napisala, i ispod slicica sa kromosomima i tocno se vidi kako su na tom 20 tri stapica, a na drugima dva.

Aha, e to ne znam... nisam cula za tu trisomiju.... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

28. Studeni 2020. 17:01

Tuma

LUCIJA007

Tuma

Tuma

MTBBozma jel trisomija 20 ili 22? Za 20 ne znam i ne znam sta je poznato uopce o tome, ali znam ponesto o trisomiji 22. kromosoma. To je trisomija kao i Down (21) , Patau (13) i Edwards (18). Ove 3 su najcesce trisomije, al postoje i trisomija 9., 16 i 22.kromosoma. Ona je smrtonosna i cest uzrok pobacaja u 1.tromjesecju. Trudnoca se rijetko odrzi do 2.tromjesecja, a jos rijede do rodenja djeteta. I ako se dijete rodi, ne prezivi dulje od par dana… Nifty plus testira i te trisomije….

I zab sam napisat da u nekim slucajecima su trisomije nasljede. Moja prijateljica ima 30% sanse imati dijete s Patauom, 30% za sponatane pobacaje (iako i Patau najcesce zavrsi pobacajem) i 30%za urednu trudnocu. I to je sasvim slucajno otkrila na nekim pretragama jer ona sama ima kromosom manje (ali bez ikakvih posljedica osim na vlastite trudnoce). Isto tako postoji i nasljedni Down, moji roditelji su se testirali i kod njih je slucajan…. ali 2% je nasljedni oblik pa te obitelji imaju velike sanse da svaka ili 50% trudnoca zavrsi kao trisomija 21…. tako da vjerujem da je tako kod svih trisomija….

Da… Mojoj susjedi su rekli da ima 30 posto roditi zdravo dijete(uvidom u kariogram)
    Rodila je dvoje zdrave djece nakon tog bolesnog i sad planiraju i cetvrto..

Grozno koliko ljudi se zapravo bori s nekom vrstom neplodnosti ili imaju los kariogram i neodrzive trudnoce, koliko ruznih stvari se zenama dogada i u poodmaklim trudnocama, a da ne pricam u ovim ranim, a koliko malo se o tome prica u javnosti, radi na podizanju svijesti ljudi i podizanju kvalitete postupaka i pregleda zena i utvrdivanju gdje nastaju problemi. Bas tuzno.

Slazem se. Plus jos sto se pise o poznatim glumicama, pjevacicama koje su rodile u poodmaklim godinama. Ni ja prva nisam nikad razmisljala da mi je 38 prestaro za radjat djecu, pojma nisam imala da postoje donacije stanica. Mislila sam ako je ona sa 47 rodila prvo, ma imam ja fore do 47-me 🙈 zvucim mozda glupasta, ali i sad kad nekome kazem da ne ide jer eto godine su tu svi se iscudjavaju, o kojim godinama ja pricam, pa ona tamo rodila sa 50, ona sa 47, jedna ima blizance sa 48 i slicne price. Ljudi koji nisu u ovome nemaju pojma da postoji donacija jajnih stanica

28. Studeni 2020. 17:19

Hahahhaha bas to.. Tako je jedna moja poznanica s 45 sva bitna isla kod L puna vjere u uspjeh od prve i jos mu rekla  da ce ona ici ako joj uspije kod njega(sta reci🙉svega, se i oni naslusaju ), kad joj je rekao da treba ipak biti svjesna svojih godina i da on nije carobnjak ali ce dati sve od sebe da izvuce maximum🙉😂 a ona njemu sva bitna da kako je tamo neka xy rodila s 48, ona tamo također bla bla..
    Kaze on njoj gospodo naravno da postoje i takvi iznimni slucajevi no nisu bas cesti a najvjerojatnije je stanica od neke tamo s 25🙉..
    Kaze znate one sve imaju jako puno i godina i novaca🙉🙊... 

28. Studeni 2020. 17:21

Uh ti kromosomi, baš ih se bojim.... bojim se tog kariograma i bojim se tih anomalija. I još na tom razgovoru sa geneticarem u Ljubljani uopce nam nije savjetovan taj kariogram nego kao ako je i loš opet postoji 50 posto šanse za zdravo dijete i ako je uredan opet postoji sansa za kromosomske greske koje mogu biti greska prirode, a i koje mogu biti nasljedne jer tko zna da li nasi roditelji, djedovi i bake..... imaju ok kromosome. Jer nikad ne znas ciji gen ce dijete pokupit.......
    I što onda??? Sve se svodi na sreću.....

Samara
    28. Studeni 2020. 17:27

Flower se bila nedugo javila, rekla da ima curu i decka i da je sve super. Čita nas povremeno. A more se na zalost nije javila nakon ultrazvuka. Nadam se da je sve ok s njom

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

28. Studeni 2020. 17:38

LUCIJA007

Hahahhaha bas to.. Tako je jedna moja poznanica s 45 sva bitna isla kod L puna vjere u uspjeh od prve i jos mu rekla da ce ona ici ako joj uspije kod njega(sta reci🙉svega, se i oni naslusaju ), kad joj je rekao da treba ipak biti svjesna svojih godina i da on nije carobnjak ali ce dati sve od sebe da izvuce maximum🙉😂 a ona njemu sva bitna da kako je tamo neka xy rodila s 48, ona tamo također bla bla..
    Kaze on njoj gospodo naravno da postoje i takvi iznimni slucajevi no nisu bas cesti a najvjerojatnije je stanica od neke tamo s 25🙉..
    Kaze znate one sve imaju jako puno i godina i novaca🙉🙊…

Kad mi krenu navodit primjere žena koje su rodile u tim godinama mi je postalo ogavnije od onoga opustite se .
    Evo i jedna sličica sa onog drugog foruma

https://images.slideplayer.com/24/7339040/slides/slide_65.jpg

28. Studeni 2020. 17:38

Ljutopile🐥

Uh ti kromosomi, baš ih se bojim…. bojim se tog kariograma i bojim se tih anomalija. I još na tom razgovoru sa geneticarem u Ljubljani uopce nam nije savjetovan taj kariogram nego kao ako je i loš opet postoji 50 posto šanse za zdravo dijete i ako je uredan opet postoji sansa za kromosomske greske koje mogu biti greska prirode, a i koje mogu biti nasljedne jer tko zna da li nasi roditelji, djedovi i bake….. imaju ok kromosome. Jer nikad ne znas ciji gen ce dijete pokupit…….
    I što onda??? Sve se svodi na sreću…..

Pa bas to... Zato je meni taj kariogram bas 'glupa' pretraga.. Ocekivala, sam da ce nam dati neki odgovor... 
    Mislim ok lakse ti je kad znas da su uredni, no opet ni to nista ne znaci... Sto mi vrijede kad sam imala 3 spontana..
    Opet da nisu ni to ne znaci da ne mozemo imati zdravo dijete jer se ne zna kako ce se kromosomu spojiti.. 
    I znam da nista ne znam 🤢.... 

28. Studeni 2020. 17:43

LUCIJA007

Ljutopile🐥

Uh ti kromosomi, baš ih se bojim…. bojim se tog kariograma i bojim se tih anomalija. I još na tom razgovoru sa geneticarem u Ljubljani uopce nam nije savjetovan taj kariogram nego kao ako je i loš opet postoji 50 posto šanse za zdravo dijete i ako je uredan opet postoji sansa za kromosomske greske koje mogu biti greska prirode, a i koje mogu biti nasljedne jer tko zna da li nasi roditelji, djedovi i bake….. imaju ok kromosome. Jer nikad ne znas ciji gen ce dijete pokupit…….
    I što onda??? Sve se svodi na sreću…..

Pa bas to… Zato je meni taj kariogram bas 'glupa' pretraga.. Ocekivala, sam da ce nam dati neki odgovor…
    Mislim ok lakse ti je kad znas da su uredni, no opet ni to nista ne znaci… Sto mi vrijede kad sam imala 3 spontana..
    Opet da nisu ni to ne znaci da ne mozemo imati zdravo dijete jer se ne zna kako ce se kromosomu spojiti..
    I znam da nista ne znam 🤢….

I taj pgd koliko sam shvatila on se radi iskljucivo na petodnevnim embrijima jer trodnevni ako nije ok genetski do petog dana se moze ispraviti. Nemojte me uzeti za rijec da je to tocno, ali citanjem nekih foruma sam skuzila da neke zene pristaju na prebacivanje pgd "neispravnih" embrija i na kraju rode zdravu djecu.
    I još, oni u Ljubljani imaju kao jako napredan i uspjesan tim genetičara pa valjda znaju što pričaju. Valjda.

28. Studeni 2020. 17:44

Simba 1989

Ruska1986

Simba 1989

Cure kako ste? Mtb stvarno mi je žao, međutim ja bi čekala do zadnjeg, uvijek vjerujem da se čuda drugima mogu dogoditi.
    Ja sam se malo također povukla jer mi je tako odgovaralo

Jel sve ok kod tebe?

Bili smo u četvrtak na uzv i hvala Bogu svi smo dobro vec masemo rukama i nogama. Kaže doktor da je nuhalni nabor savršen i da su baš napredni i živahni

Simba javljaj nam tako lijepe vijesti uvijek ❤️❤️❤️👶👶👶 ja kad god vidim u kbc sliku trojki sjetim se tebe 😊

28. Studeni 2020. 17:50

Jeremija

LUCIJA007

Hahahhaha bas to.. Tako je jedna moja poznanica s 45 sva bitna isla kod L puna vjere u uspjeh od prve i jos mu rekla da ce ona ici ako joj uspije kod njega(sta reci🙉svega, se i oni naslusaju ), kad joj je rekao da treba ipak biti svjesna svojih godina i da on nije carobnjak ali ce dati sve od sebe da izvuce maximum🙉😂 a ona njemu sva bitna da kako je tamo neka xy rodila s 48, ona tamo također bla bla..
    Kaze znate one sve imaju jako puno i godina i novaca🙉🙊…

Kad mi krenu navodit primjere žena koje su rodile u tim godinama mi je postalo ogavnije od onoga opustite se .
    Evo i jedna sličica sa onog drugog foruma

https://images.slideplayer.com/24/7339040/slides/slide_65.jpg

Hm... No eto ja sam s 31 krenula.. I imala hrpu takvih divnih stanica.. I tek s 34 prvi put zatrudnila... I sad s 36...zasto onda nisam tam s 31 uopce ostala trudna (i rodila🙄🙃).. 
    Mislim cemu da se onda nadam uopce ako mi prije 5 godina nije uspjelo da ce sad🙉🙉🙉... 
    I opcenito ja, sto starija imam vise blastica sto mi je nevjerojatno.. Npr moj prvi stimulirani postupak je bio OPCA KATASTROFA.. 14 stanica i samo 2 trodnevna embrija.. A sad s 36 12 stanica, 6 embrija od kojih se 2 primila i jos imam 4...ne znam zbilja sta misliti...
    I ipak smatram da Lana ima vise iskustva od biologa s vv.. I sama mi je rekla da od tih 6 su 3 super a 3 u kategoriji dobar i malo losiji... 
    Ma zapravo  i te njihove ocjene vise 'okacim macku o rep' 🤢🙊🙊... Nista mi to ne znaci...
    Bas sam baksuz! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.