Simba prekrasno 😍😍😍
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Nikitta bas mi je zao da moras prolaziti toliku patnju u kojoj si nazalost gotovo prepusten sam sebi. Jedva cekam da ti prođe operacija i da nam pocnes pisati kako se dobro osjecas i koliko ti je lakse ❤️
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Vezano za kiretažu. Meni su ju radili kad je bila izvanmaternična. Nisu bili sigurni jel je ili je bio spontani. Pa su prvo radili kiretažu da vide ima li karionskih resica. Tek nakon toga laparo.
Dr mi je rekao da mora biti 3 mj pauza. Ja zatrudnila nakon manje od 2 mj. I sve prošlo ok
Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
Mm 37 - svo ok
Borba za bebu no2
1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0
Evo da napišem sve odjednom jer sam turbo zaboravna 😂
Ovaj put sam bila na puregonu i duplo manja doza nego inače a isti broj stanica.
S obzirom na muževu situaciju izgubili smo nadu za biološko dijete, a onda nas iznenade jednojajčane trojke 🎉🎉🎉
Ima dana kada sam užasno nervozna i zabrinuta ali mojih par cura je uvijek tu i bude mi lakše.
Čeka nas težak put ali objerucke smo ga prihvatili i spremni smo na sve 😊
1.postupak vinogradska beta 0
2.postupak molarna trudnoća
3.postupak beta 0
4.postupak jednojajčane trojke
Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
Jednojajčane trojke 💙💙💙
Simba bas prekrasne vijesti. Drago mi je da ste svi dobro i da je sve ok 💕
Ja:AMH 21, sve u redu
MM: OAT visokog stupnja
Poliklinika Škvorc 👍
03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
Prva beta 517, druga 1239🎉
1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
2.UZV- imamo ❤️
It's a boy 👣👶💙
Nikitta, sad te boli, i očajna si, i zato ovako pišeš. Naravno da nisi zaslužila ovako nešto. Nisam ni ja zaslužila svoj miss ab koji mi se kuha (ne očekujem čudo, niti ga tražim - pomirila sam se s tim da je ova priča gotova). Nitko ne zaslužuje dobro ili loše, jednostavno nam se događa.
Recimo, ja stvarno, bez ikakvog pretjerivanja, imam fantastičnog muža, koji je skrojen za mene. Naravno da ima hrpu mana, i da ne bi odgovarao svakoj, ali meni je baš takav kakav jest - pravi. Mogu li reći da sam ga zaslužila? Ne mogu, mogu reći samo da sam nevjerojatno sretna da sam ga upoznala, da se to dogodilo dosta rano u mom životu, i da smo nekim čudom opstali sve ove godine (a nije da i on i ja nismo bili glupi u nekim periodima i veza nam je tad mogla sasvim lijepo puknuti). Jednostavno, imala sam sreće.
Sad, trenutno, u ovoj priči, nemam sreće. Ali ako ću biti jako objektivna (a bila sam u prošlosti sklona samosažaljenju i depresijama, pisala sam o tome) - u životu mi se dogodilo baš dosta lijepih stvari radi kojima bih trebala na koljenima zahvaljivati višoj sili. I dogodilo mi se dosta ružnih stvari, radi kojeg bih mogla proklinjati zlu sudbu. Nisam zaslužila ni jedno ni drugo, jednostavno se dogodilo. Jer to je život. Imamo bolje, imamo lošije periode, ali sve je to život. I iako su neka moja iskustva, da ih idem prepričati nekome, stvarno loša i nekome bi djelovala kao previše, meni su jednostavno... moja, prihvatila sam ih, proživjela i neka druga, tuđa mi se čine puno puno gorima od mojih.
Mislim da se to svodi na ono da je svakome baš njegov križ i najteži i najlakši.
Draga, jako jako jako je bitno da ti, u ovoj svojoj priči, činiš sve ono što TEBI pomaže. Sad je stvarno vrijeme za tebe, idućih par mjeseci dok ne prođeš operaciju i dok se ne oporaviš od nje su vrijeme kad si trebaš svakim potezom, svakom i najmanjom sitnicom, pokazati koliko si se spremna brinuti za sebe i možda si i nadoknaditi sve one godine kad možda nisi bila onoliko nježna prema sebi koliko si trebala. Vidim i osjećam da imaš ogromni kapacitet biti predivna majka - već jesi majka djeci svog muža, bila si majka onom psiću oko kojeg si se brinula, na neki način si majka svima nama ovdje, iako je dosta nas starije od tebe. Možeš li sad biti ista takva majka - sebi?
💔💔💔
Vezano za kiretažu. Meni su ju radili kad je bila izvanmaternična. Nisu bili sigurni jel je ili je bio spontani. Pa su prvo radili kiretažu da vide ima li karionskih resica. Tek nakon toga laparo.
Dr mi je rekao da mora biti 3 mj pauza. Ja zatrudnila nakon manje od 2 mj. I sve prošlo ok
Ovo mi tako utješno zvuči. Moram priznati da me malo strah što ako prirodno zatrudnim a da nije prošlo tri mjeseca od spontanog/kiretaže, u mojoj glavi to uvijek završi loše pa smo muž i ja čak i pričali o zaštiti ili apstinenciji.
💔💔💔
Simbq 💗 Jako mi je drago i zelim da i sve dalje ide super ☺️
Nikita zao mi je sto te boli, ta k... endo bas unistava zivote, isto imam cistu i ko zna sto me ceka, ali eto zasad je samo fizicki tu, a bolova nema. Želim da ti operacija uspije i da napokon možeš početi sa normalnim životom, a ne otkazivati planove zbog boli... Ponekad mislim - pa što ja moram prolaziti sve nekim težim i dužim putem, baš neki dan mi frendica kaze, Vuki, ti znaš da se ti moras za sve izboriti, tako i za bebu! Uglavnom, zbog toga sam ovakva kakva jesam, to me cini jacom, empatičnijom i spremnom na sve! Tako mislim da je sa svakom od nas, nas put je tu da postanemo osobe koje trebamo biti... A da, ovaj planet smo unistili, ponekad pomislim, ova 2020. je tocno onakva kakvu smo zasluzili... samo uzimamo, unistavamo, ubijamo, trujemo, sve sebi, samo i sebicno sebi... a nas vijek je kratak- i da, sve vise i vise je problema sa neplodnosti- gotovo da nema hrane bez hormona, sto ce uskoro biti, tko zna... ali da, ja bi isto da sam se rodila prije... kad je trava bila zelena, nebo plavo, voda cista i hrana je imala okus, a ljudi su se uistinu vidjeli! No, sad sno tu i eto- probajmo utjecati bar na ljude oko sebe, malo, minimalno -koliko mozemo!
MTB tako je, upozorila sam u postu prije da sam očajna i u boli. Slažem se sa svim što si napisala, sve je to život. Mnogi se zgražaju kad čuju sve što sam ja od ranog djetinjstva do danas prošla, ali uvijek ima gorih priča. Ovdje ima ženica koje prolaze i prošle su puno gore stvari od mene. Nema razloga zašto, to je tzv. misterij križa. Ja sam ipak sretna, unatoč bolesti, poslovnim problemima, podstanarstvu, kreditima i sl. Imam prekrasnog muža, dječicu, zdrave roditelje, bake, djeda i braću, zdrave nećakinje, krov nad glavom i hranu na stolu. Nije mi teško nikome biti majka, osim samoj sebi, o tome se tek učim. Jasno si to primjetila, a i nije da to skrivam. Zaključit ću svoje razmišljanje o svemu što se tiče zasluga ljudi sa jednom super maksimom:“Justice is when you get what you deserve. Mercy is when you don’t get what you deserve. Grace is when you get what you don’t deserve.” Voljela bih da ovdje zavlada amazing grace svakoj od nas. 😘
Super si to napisala.
I da, jasno je da si očajna danas, i generalno ovih dana. Svatko od nas bi bio.
Ja baš vidim kod sebe kako mi se kad sam očajna izmjenjuju samosažaljenje, tuga, pa čak i ljutnja, ogorčenje i mržnja prema cijelom svijetu. Sve je to ljudski, treba pustiti sve emocije da teku upravo takve kakve jesu. U suprotnom se ugnjile u nama i naprave sranja.
💔💔💔
Bozma, ako ne ode samo, ići ću kod nekog privatnika na vakuumsku, a onda ću tražiti i analizu ploda. Hvala na sugestiji.
Ljutopile, ma u pravu si, samo sam ja sad malo nabrijana na sve ovo. U ovom drugom postupku ću sve što budem mogla napraviti preko uputnica, u prvom sam samo te markere i muka mi je bila kad sam morala ići kod tog starog ginekologa. Sad imam novu ginekologicu, nju ću pilati za uputnice. Ali da je naše zdravstvo besplatno stvarno mislim da je samo iluzija.
I ja ne plivam u novcu, mi smo podstanari i živimo sasvim normalan život. Ali odavno sam odlučila da za zdravlje ne štedimo jer se ne isplati.
Za genetsku analizu embrija se mora naglasiti prije kiretaze da, se to zeli. Tada, se radi klasicna, kiretaza i gin mora paziti kako kiretirali… Prije kiretaze se mora imati uputnica za sveti duh i suprug ili netko mora biti s tobom tj cim se plod iz sdi mora se staviti u sterilnu posudu koju suprug nosi na Sv duh i to se mora prije najaviti kod njih…
OK, onda ništa od toga
Hvala na info.
Želim izbjeći pravu kiretažu, čujem da onda moram pauzirati 6 mjeseci, a to mi je stvarno previše.
Moja prijateljica je imala 3 spontana. Nakon prve kiretaze joj rekli 6 mjeseci, druge isto, a sad kako vec ima godina su rekli da nema sta cekat, da moze i za 2-3 mjeseca
I jesu li joj ikada otkrili razloge spontanih, ili je kao i kod mene, 🙉
Hrpa pretraga a ja i dalje bez odgovora… I dijagnoze…
Tek zadnji su poslali za zg. na analizu. Kromosomske greske, tocnije trisomija 20. A prije toga je isto napravila hrpu pretraga pa su za ove prve jednostavno okrivili trombofiliju jer nista drugo nisu nasli. Uvije bude prvi pregled kuca srce, drugi ili treci vise ne
Sortiraj odgovore
Najstariji