MTBBozma jel trisomija 20 ili 22? Za 20 ne znam i ne znam sta je poznato uopce o tome, ali znam ponesto o trisomiji 22. kromosoma. To je trisomija kao i Down (21) , Patau (13) i Edwards (18). Ove 3 su najcesce trisomije, al postoje i trisomija 9., 16 i 22.kromosoma. Ona je smrtonosna i cest uzrok pobacaja u 1.tromjesecju. Trudnoca se rijetko odrzi do 2.tromjesecja, a jos rijede do rodenja djeteta. I ako se dijete rodi, ne prezivi dulje od par dana… Nifty plus testira i te trisomije….
I zab sam napisat da u nekim slucajecima su trisomije nasljede. Moja prijateljica ima 30% sanse imati dijete s Patauom, 30% za sponatane pobacaje (iako i Patau najcesce zavrsi pobacajem) i 30%za urednu trudnocu. I to je sasvim slucajno otkrila na nekim pretragama jer ona sama ima kromosom manje (ali bez ikakvih posljedica osim na vlastite trudnoce). Isto tako postoji i nasljedni Down, moji roditelji su se testirali i kod njih je slucajan.... ali 2% je nasljedni oblik pa te obitelji imaju velike sanse da svaka ili 50% trudnoca zavrsi kao trisomija 21.... tako da vjerujem da je tako kod svih trisomija....
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Isto to je i meni L rekao..
Da jedino jos mogu pokusati ići van na postupak i da mi naprave PGD no da ni on nije garancija NIČEGA, kao sto je i nasa Lemon prosla...
Isto kao sto uredan kariogram ne znaci da nece biti spontanih, bolesnog djeteta ili nikad djeteta 😪, i ako ne valja ne znaci da par ne moze imati zdravo dijete.. I sto onda zaključiti......
MTBBozma jel trisomija 20 ili 22? Za 20 ne znam i ne znam sta je poznato uopce o tome, ali znam ponesto o trisomiji 22. kromosoma. To je trisomija kao i Down (21) , Patau (13) i Edwards (18). Ove 3 su najcesce trisomije, al postoje i trisomija 9., 16 i 22.kromosoma. Ona je smrtonosna i cest uzrok pobacaja u 1.tromjesecju. Trudnoca se rijetko odrzi do 2.tromjesecja, a jos rijede do rodenja djeteta. I ako se dijete rodi, ne prezivi dulje od par dana… Nifty plus testira i te trisomije….
I zab sam napisat da u nekim slucajecima su trisomije nasljede. Moja prijateljica ima 30% sanse imati dijete s Patauom, 30% za sponatane pobacaje (iako i Patau najcesce zavrsi pobacajem) i 30%za urednu trudnocu. I to je sasvim slucajno otkrila na nekim pretragama jer ona sama ima kromosom manje (ali bez ikakvih posljedica osim na vlastite trudnoce). Isto tako postoji i nasljedni Down, moji roditelji su se testirali i kod njih je slucajan…. ali 2% je nasljedni oblik pa te obitelji imaju velike sanse da svaka ili 50% trudnoca zavrsi kao trisomija 21…. tako da vjerujem da je tako kod svih trisomija….
Da... Mojoj susjedi su rekli da ima 30 posto roditi zdravo dijete(uvidom u kariogram)
Rodila je dvoje zdrave djece nakon tog bolesnog i sad planiraju i cetvrto..
Da jedino jos mogu pokusati ići van na postupak i da mi naprave PGD no da ni on nije garancija NIČEGA, kao sto je i nasa Lemon prosla…
Isto kao sto uredan kariogram ne znaci da nece biti spontanih, bolesnog djeteta ili nikad djeteta 😪, i ako ne valja ne znaci da par ne moze imati zdravo dijete.. I sto onda zaključiti……
Moja prijateljica kad odluci imati dijete odmah treba van na postupak i moze na trosak hzzo-a jer kod nas to ne rade. Mislim da je rekla da najblize nama ima u Ljubljani gdje joj mogu genetski testirati embrije i probrati one dobre.
👨 31 g, sve ok
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
Imamo Laru ❤
Sad kad vec spominjete proslost, cini mi se da prije nije bilo ovoliko spontanih ili sam ja bila jako mlada pa se ispred mene nije o tome pricalo. Od prije se sjecam dva slucaja vanmaternicne, a ovo drugo su bas bili rijetki slucajevi, a sad malo tko da nije prosao spontani, ne samo tu iz IVF-a nego znam i hrpu prirodnih trudnoca. Sad bi mi neki dr.rekao da je razlog u tome sto radjamo kasnije, prije su zene radjale u ranim 20-tim. Ali te iste zene su vec sa 40 igledale kao bakice, bile naborane, bolesne.....kako to da iznutra starimo jednako brzo, a iz vani mi se cini da starimo sporije nego prije (ne mislim sad na ove tipa suputica koje brisu bore svim i svacim, nego zene koje se ne bave time). Jednom mi je dr. XY rekao: sta bi ti, pa prije se sa 50 godina umiralo od starosti, a ti mislis da si jos mlada za rodit 😂. A u pravu je 🙈
Da jedino jos mogu pokusati ići van na postupak i da mi naprave PGD no da ni on nije garancija NIČEGA, kao sto je i nasa Lemon prosla…
Isto kao sto uredan kariogram ne znaci da nece biti spontanih, bolesnog djeteta ili nikad djeteta 😪, i ako ne valja ne znaci da par ne moze imati zdravo dijete.. I sto onda zaključiti……
Moja prijateljica kad odluci imati dijete odmah treba van na postupak i moze na trosak hzzo-a jer kod nas to ne rade. Mislim da je rekla da najblize nama ima u Ljubljani gdje joj mogu genetski testirati embrije i probrati one dobre.
Kod moje susjede su sve prirodne trudnoće, i vjerujem da je tako ipak donekle lakse nego kad ti se to dogodi nakon postupka...
I njoj su to rekli ali ona nije htjela ici na potpomognutu... I eto super je zavrsilo..
Ja i da hocu ići van sve bi morala platiti jer sam sve postupke preko HZZOa iskoristila i imamo uredne kariograme.
I zab sam napisat da u nekim slucajecima su trisomije nasljede. Moja prijateljica ima 30% sanse imati dijete s Patauom, 30% za sponatane pobacaje (iako i Patau najcesce zavrsi pobacajem) i 30%za urednu trudnocu. I to je sasvim slucajno otkrila na nekim pretragama jer ona sama ima kromosom manje (ali bez ikakvih posljedica osim na vlastite trudnoce). Isto tako postoji i nasljedni Down, moji roditelji su se testirali i kod njih je slucajan…. ali 2% je nasljedni oblik pa te obitelji imaju velike sanse da svaka ili 50% trudnoca zavrsi kao trisomija 21…. tako da vjerujem da je tako kod svih trisomija….
Da… Mojoj susjedi su rekli da ima 30 posto roditi zdravo dijete(uvidom u kariogram)
Grozno koliko ljudi se zapravo bori s nekom vrstom neplodnosti ili imaju los kariogram i neodrzive trudnoce, koliko ruznih stvari se zenama dogada i u poodmaklim trudnocama, a da ne pricam u ovim ranim, a koliko malo se o tome prica u javnosti, radi na podizanju svijesti ljudi i podizanju kvalitete postupaka i pregleda zena i utvrdivanju gdje nastaju problemi. Bas tuzno.
👨 31 g, sve ok
Imamo Laru ❤
Da… Mojoj susjedi su rekli da ima 30 posto roditi zdravo dijete(uvidom u kariogram)
Grozno koliko ljudi se zapravo bori s nekom vrstom neplodnosti ili imaju los kariogram i neodrzive trudnoce, koliko ruznih stvari se zenama dogada i u poodmaklim trudnocama, a da ne pricam u ovim ranim, a koliko malo se o tome prica u javnosti, radi na podizanju svijesti ljudi i podizanju kvalitete postupaka i pregleda zena i utvrdivanju gdje nastaju problemi. Bas tuzno.
Meni je najgore sto se kod svih tih pretraga u konačnici sve svodi na neke statistike i brojeve, postotke necega ili nicega...i niceg konkretno se ne mozes uhvatiti i ljeciti uzrok a ne posljedicu...
20, imam sliku nalaza pa sam je pogledala prije nego sam napisala, i ispod slicica sa kromosomima i tocno se vidi kako su na tom 20 tri stapica, a na drugima dva.
Zato ja nemogu vjerovat kad meni moja mama priča da je išla na ultrazvuk tek u 4 mjesecu trudnoće. U početku kad ju je bolilo kao pred mengu čak je mislila možda mi kasni 😂 a ujna dosla u 6 mj kad je prokvarila, pa ju doktor oprao. Kako žene prije uopće nisu bile tako zabrinute kao mi 🤷♀️
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️