Bozma, ako ne ode samo, ići ću kod nekog privatnika na vakuumsku, a onda ću tražiti i analizu ploda. Hvala na sugestiji.
Ljutopile, ma u pravu si, samo sam ja sad malo nabrijana na sve ovo. U ovom drugom postupku ću sve što budem mogla napraviti preko uputnica, u prvom sam samo te markere i muka mi je bila kad sam morala ići kod tog starog ginekologa. Sad imam novu ginekologicu, nju ću pilati za uputnice. Ali da je naše zdravstvo besplatno stvarno mislim da je samo iluzija.
I ja ne plivam u novcu, mi smo podstanari i živimo sasvim normalan život. Ali odavno sam odlučila da za zdravlje ne štedimo jer se ne isplati.
Za genetsku analizu embrija se mora naglasiti prije kiretaze da, se to zeli. Tada, se radi klasicna, kiretaza i gin mora paziti kako kiretirali… Prije kiretaze se mora imati uputnica za sveti duh i suprug ili netko mora biti s tobom tj cim se plod iz sdi mora se staviti u sterilnu posudu koju suprug nosi na Sv duh i to se mora prije najaviti kod njih…
OK, onda ništa od toga
Hvala na info.
Želim izbjeći pravu kiretažu, čujem da onda moram pauzirati 6 mjeseci, a to mi je stvarno previše.
💔💔💔
Marinela sretno i tebi! Ja se nekako nadam,buduci je folikul na zdravom jajniku,da ce stanica biti dobra i uspjesan postupak,kao mozda smeta endo kod oplodnje. Vidjet cemo,moram i zelim se nadat i vjerovat 🙏🤞❤
MTB, Ljutopile tesko je naci dobro lijecnika. Ja sam imala svakakva iskustva,privatni zubar mi je unistio zube i to masno naplatio,imam izjave 3 stručnjaka da je to bilo nesavjesno lijecenje i nemar,nikom nista,socijalni ginekolog mi je divan,daje mi uputnice,primi me hitno da mi napravi papa test da stignem u postupak,privatni ginekolog mi je isto bio divan,LOM mi je ponekad protiv nekih uputnica ali je divna osoba i saslusa te,brine se i pomogne,odlican je dijagnosticar. Tako da,to je lutrija... a mi smo,nazalost,puno puta pokusni kunici. I ako necemo sami paziti na sebe i informirati se,mozemo ocekivati sve...bolnice su prenatrpane, sustav je pred kolapsom a sad imaju izliku korona,privatnici puno puta deru gdje god stignu samo upakiraju u lijepe rijeci. Na kraju,većinu toga u zivotu sam isla privatno bas zbog liste cekanja i "humanijeg" pristupa...
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Bozma, ako ne ode samo, ići ću kod nekog privatnika na vakuumsku, a onda ću tražiti i analizu ploda. Hvala na sugestiji.
Ljutopile, ma u pravu si, samo sam ja sad malo nabrijana na sve ovo. U ovom drugom postupku ću sve što budem mogla napraviti preko uputnica, u prvom sam samo te markere i muka mi je bila kad sam morala ići kod tog starog ginekologa. Sad imam novu ginekologicu, nju ću pilati za uputnice. Ali da je naše zdravstvo besplatno stvarno mislim da je samo iluzija.
I ja ne plivam u novcu, mi smo podstanari i živimo sasvim normalan život. Ali odavno sam odlučila da za zdravlje ne štedimo jer se ne isplati.
Za genetsku analizu embrija se mora naglasiti prije kiretaze da, se to zeli. Tada, se radi klasicna, kiretaza i gin mora paziti kako kiretirali… Prije kiretaze se mora imati uputnica za sveti duh i suprug ili netko mora biti s tobom tj cim se plod iz sdi mora se staviti u sterilnu posudu koju suprug nosi na Sv duh i to se mora prije najaviti kod njih…
OK, onda ništa od toga
Hvala na info.
Želim izbjeći pravu kiretažu, čujem da onda moram pauzirati 6 mjeseci, a to mi je stvarno previše.
Meni su nakon kiretaže rekli da sačekam 3mj.
👱♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
👨💼 31 OAT
4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
3/21 ET 1 blastice - ❌
4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
1/22 ET 2 dvodnevna-❌
10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
12/22 FET 6+3 imamo ❤️
9/2023 BABY BOY 💙
Nisam mislila na osoblje da ima izliku,mislim da vecina njih se trudi i radi koliko moze najbolje u danim uvjetima. Mislila sam na vladajuce da sad sve pripisuju koroni a godinama je stanje u bolnicama i redovi cekanja i manjak osoblja i materijala alarmantan...
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
I ja sam imala hrpu groznih iskustava s kolegicama i kolegama, i s doktorima. Imala sam iskustvo zbog kojeg mi je rođak u obitelji u kasnim tridesetima preminuo zbog ne odgovornosti obiteljskog liječnika,pa je u zadnji tren došao u bolnicu, nažalost prekasno. Ali msm da neke grozne postupke treba i prijaviti onda nadležnoj osobi. Jer odbiti pomoću pacijentu kao med sestra je kažnjivo i ne treba ostati na riječima. Nažalost svakome ko radi taj posao može se desiti da joj pacijent završi na podu. Neznam za druge kolege Al ja rijetko stignem na odjelu piskit a kamoli kavu popit ali u 12 sati rada moram otic bar si pojest. I nije mi se jednom desilo da mi je pacijent nažalost zavresio na podu. Jer uz sve nove dijagnoze koje imaju dođu i sa različitim psihoorganskim promjenama stanja gdje ne znaju šta rade. I kad dobijemo dozvolu za humanu fiksaciju ti pacijenti dok se okrenes odvezu se i na podu završe. A ti odgovaraš za njega. Ali odbiti mu pomoći kad završi na podu, e to je disciplinski kažnjivo i uopće nemogu vjerovati da jedna medicinska sestra to može napreaviti. Svi mi odgovaramo za svoje poslove.
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
ericaa ja tu našu endo zovem "prokletstvo". Imamo mi sreće da nam nije kao Nikitti, nadam se da će joj operacija pomoći 🙏❤️
Bolest koja nije istražena, nezna joj se uzrok, nema joj lijeka, i neznaju ništa o njoj,i tako godinamaa, i dok se obavi operacija opet se može vratiti 🙄🙄 ostavlja metastaze okolo. Hvala Bogu da nije zloćudna, ali opet nam stvara užasne probleme ☹️
endometrioza
Moj muž se liječio na Rebru. Svi su bili tako divni da ja nisam mogla vjerovati da netko može biti toliko divan. Njegova doktorica mu je dala privatni broj mobitela i da ju može nazvati u bilo koje doba. Na sve kontrolne pretrage ga je ona naručivala da što prije dođe na red. Tako je i dan danas. Ili ako treba kontrolu ona ga pita kad njemu odgovara termin i odmah ga ubaci. Čak ga ubaci i kad je dežurna.
Žalosno je kad čujem iskustva kakvih sve ima med. sestara i doktora.
👱♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
👨💼 31 OAT
4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
3/21 ET 1 blastice - ❌
4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
1/22 ET 2 dvodnevna-❌
10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
12/22 FET 6+3 imamo ❤️
9/2023 BABY BOY 💙
I ja sam imala hrpu groznih iskustava s kolegicama i kolegama, i s doktorima. Imala sam iskustvo zbog kojeg mi je rođak u obitelji u kasnim tridesetima preminuo zbog ne odgovornosti obiteljskog liječnika,pa je u zadnji tren došao u bolnicu, nažalost prekasno. Ali msm da neke grozne postupke treba i prijaviti onda nadležnoj osobi. Jer odbiti pomoću pacijentu kao med sestra je kažnjivo i ne treba ostati na riječima. Nažalost svakome ko radi taj posao može se desiti da joj pacijent završi na podu. Neznam za druge kolege Al ja rijetko stignem na odjelu piskit a kamoli kavu popit ali u 12 sati rada moram otic bar si pojest. I nije mi se jednom desilo da mi je pacijent nažalost zavresio na podu. Jer uz sve nove dijagnoze koje imaju dođu i sa različitim psihoorganskim promjenama stanja gdje ne znaju šta rade. I kad dobijemo dozvolu za humanu fiksaciju ti pacijenti dok se okrenes odvezu se i na podu završe. A ti odgovaraš za njega. Ali odbiti mu pomoći kad završi na podu, e to je disciplinski kažnjivo i uopće nemogu vjerovati da jedna medicinska sestra to može napreaviti. Svi mi odgovaramo za svoje poslove.
Draga, nije meni problem što je žena bila na podu, nego što je barem 15 minuta zapomagala dok joj ja nisam pomogla.
Ali ja inače mislim da je većina zdravstvenih radnika barem OK, neki manji dio su stvarno anđeli koji rade i više nego što im je posao, a najmanji dio su obične seronje koje ne bi smjela prismrditi drugom ljudskom biću. Na žalost, u tim traumatičnim iskustvima, ovi zadnji nam najviše ostanu u pamćenju.
I mislim da je to jako težak posao i cijenim svakog od vas koji ga je izabrao i koji ga radi najbolje što može. A greške će se uvijek događati, nehumanost je ono što mene pogađa.
💔💔💔
OK, onda ništa od toga
Hvala na info.
Ne moraš. Ja sam mogla ici nakon tri ciklusa.
Iako malo ozbiljnije pišem zadnjih dana, zanimljivo mi je kako mi se optimizam vraća. Opet imam planove, sad si dajem još malo vremena za oporavak a onda idemo dalje.
I realno, statistika kaže da se moj slučaj relativno često događa, ali da se i relativno rijetko ponavlja. Znam da ovdje, na žalost, imamo priče lavica kojima se ovakva priča ponavlja, ali ja ću za sad vjerovati da ću biti u onoj sretnijoj skupini
I uz put napraviti sve pretrage kojima mogu saznati je li to stvarno tako ili nije.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji