Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    28. Studeni 2020. 14:14

MTB

Ljutopile🐥

MTB

Ljutopile🐥

MTB

LUCIJA007

MTB

Bozma, ako ne ode samo, ići ću kod nekog privatnika na vakuumsku, a onda ću tražiti i analizu ploda. Hvala na sugestiji.

Ljutopile, ma u pravu si, samo sam ja sad malo nabrijana na sve ovo. U ovom drugom postupku ću sve što budem mogla napraviti preko uputnica, u prvom sam samo te markere i muka mi je bila kad sam morala ići kod tog starog ginekologa. Sad imam novu ginekologicu, nju ću pilati za uputnice. Ali da je naše zdravstvo besplatno stvarno mislim da je samo iluzija.
    I ja ne plivam u novcu, mi smo podstanari i živimo sasvim normalan život. Ali odavno sam odlučila da za zdravlje ne štedimo jer se ne isplati.

Za genetsku analizu embrija se mora naglasiti prije kiretaze da, se to zeli. Tada, se radi klasicna, kiretaza i gin mora paziti kako kiretirali… Prije kiretaze se mora imati uputnica za sveti duh i suprug ili netko mora biti s tobom tj cim se plod iz sdi mora se staviti u sterilnu posudu koju suprug nosi na Sv duh i to se mora prije najaviti kod njih…

OK, onda ništa od toga
    Hvala na info.
    Želim izbjeći pravu kiretažu, čujem da onda moram pauzirati 6 mjeseci, a to mi je stvarno previše.

Ne moraš. Ja sam mogla ici nakon tri ciklusa.

OK, to nisam znala. Ja sam mislila da nakon prirodnog spontanog i vakuumske mogu za 3 mjeseca, a nakon mehaničke moram čekati 6 mjeseci…

Pa evo meni je to bilo na kraj srpnja a vec sam i prosli mjesec mogla😊

To je dobra vijest. Ne to da si prošla kroz tu priču, nego da pauza nije ogromna. Hvala ti na informaciji.

Tako je, i ja, sam nakon kladicne kiretaze isla za 3 mjeseca.. Bitno je samo da se endometrij oporavi..

28. Studeni 2020. 14:21

*.Women_name.*

MTB

Ljutopile🐥

MTB

LUCIJA007

MTB

Bozma, ako ne ode samo, ići ću kod nekog privatnika na vakuumsku, a onda ću tražiti i analizu ploda. Hvala na sugestiji.

Ljutopile, ma u pravu si, samo sam ja sad malo nabrijana na sve ovo. U ovom drugom postupku ću sve što budem mogla napraviti preko uputnica, u prvom sam samo te markere i muka mi je bila kad sam morala ići kod tog starog ginekologa. Sad imam novu ginekologicu, nju ću pilati za uputnice. Ali da je naše zdravstvo besplatno stvarno mislim da je samo iluzija.
    I ja ne plivam u novcu, mi smo podstanari i živimo sasvim normalan život. Ali odavno sam odlučila da za zdravlje ne štedimo jer se ne isplati.

Za genetsku analizu embrija se mora naglasiti prije kiretaze da, se to zeli. Tada, se radi klasicna, kiretaza i gin mora paziti kako kiretirali… Prije kiretaze se mora imati uputnica za sveti duh i suprug ili netko mora biti s tobom tj cim se plod iz sdi mora se staviti u sterilnu posudu koju suprug nosi na Sv duh i to se mora prije najaviti kod njih…

OK, onda ništa od toga
    Hvala na info.
    Želim izbjeći pravu kiretažu, čujem da onda moram pauzirati 6 mjeseci, a to mi je stvarno previše.

Ne moraš. Ja sam mogla ici nakon tri ciklusa.

OK, to nisam znala. Ja sam mislila da nakon prirodnog spontanog i vakuumske mogu za 3 mjeseca, a nakon mehaničke moram čekati 6 mjeseci…

Meni je isto Škvorc rekao 6 mjeseci 😫 a i nakon ovog prirodnog sam 3 morala cekat. Ne kuzim zkj je to kod nekog drugačije, kkj nebi trebalo biti kod svih isto

Vjerojatno zato sto si ti mlada i imas vremena cekati, ja npr cim sam imala klasicnu kiretazu doktorica koja me kiretirala mi je odmah rekla da za 3 mjeseca idem opet i da nemam sto cekati... ...
    Inace nikakvog razloga nema ako je na ultrazvuku sve ok tj endometrij se oporavio od kiretaze . Ja sam na vv bez problema isla nakon 3 mjeseca klasicne kiretaze... 

• *.Women_name.*
    28. Studeni 2020. 14:25

MTB

*.Women_name.*

Neznam, žao mi je što takve stvari se ne kaznjavaju. Kao i slučaj s ovim rodakom. Nemogu vjerovat da zbog krivice obiteljske doktorice može umrijeti čovjek od 38 godina od upale pluća. Da se mene pita ta doktorica nebi više radila. Ista ta doktorica je mom mužu rekla da leži doma i smijala mi se na njegov proljev, dok ga ja nisam odvela u bolnicu jer dečko od 25 godina nemoze stajati na nogama, jer je bilo očito da to nije virus samo. Žao mi je što se neki divni ljudi ne nagrađuju, a ovakvi kaznjavaju. Svi istu plaću dobivaju a ne rade isti posao.. 😏

Objektivno, to je problem posvuda.
    Učitelji - ima ih fantastičnih. Radi par gnjilih jabuka, cijela struka često završi "na lomači". Jednako plaćeni oni koji rade hrpu neplaćenih prekovremenih i doslovno oblikuju živote, kao i oni koji zlostavljaju učenike.
    Državni službenici - ima ih stvarno dobrih koji puno pomognu - ali sad su svi uhljebi i paraziti jer nikako da se pročiste njihovi redovi.
    Itd itd.
    I onda kažu da više nismo u socijalizmu.

Istina. Kojih se mi tema sve dotaknemo na forumu 😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

darliv
    28. Studeni 2020. 14:35

Vauuuu Simba 😍😍😍 kakvo to iskustvo mora biti 🤩
    Meni su danas krenuli lagani menstrualni grcevi, a od samog transfera me prati neka cudna bol ispod zeluca. Sad razmisljam koliko je moguce da vec reagiram na nesto, tj kolika je vjerojatnost da mi psiha to radi. Ajme a proslo tek dva dana od transfera, sad tek kuzim koliko je sam period do aspiracije ustvari laksi za podnijeti od ovoga sto slijedi kasnije.. 

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

• Mare0208
    28. Studeni 2020. 14:44

Pozdrav cure! Ja sam bila u srijedu u OS na konzultacijama. Zapisali su me za ivf u 12.mj. Fali nam još abg urina i ejakulata i moram kod anesteziologa. U utorak cu na razgovor i mm će dobiti nalaze. A menstruaciju trebam dobiti u srijedu ili četvrtak. E sad ne znam hoću li u postupak odmah ili prvo moram donjet nalaze. Nisam baš shvatila. Sestra je rekla nek nazovem, a dr da će mi dat uputnicu za kontrolu. Skroz sam bila pogubljena.. a 1.dc trebam na testiranje na covid.. baš je sve nategnuto. Rekao je da ću dobiti rekovele. Ali nije odredio dozu jer mu neka aplikacija nije radila. 
     Blacky89 ili Tockica kako je to bilo kod vas? Ako dolazim s nalazima na kontrolu, moram li se naručiti? Ili je dovoljno javiti ako su nalazi dobri i mogu krenit u postupak? 

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

28. Studeni 2020. 14:59

MTB

LUCIJA007

MTB

OK, onda ništa od toga
    Hvala na info.

Moja prijateljica je imala 3 spontana. Nakon prve kiretaze joj rekli 6 mjeseci, druge isto, a sad kako vec ima godina su rekli da nema sta cekat, da moze i za 2-3 mjeseca

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Studeni 2020. 15:02

Nikitta
    Jedva čekam da odeš na tu operaciju, iako znam da nije lagana operacija i da će oporavak trajati.
    Ovakve muke nitko ne zaslužuje, ti najmanje. 

💔💔💔

28. Studeni 2020. 15:02

Jeremija

MTB

LUCIJA007

MTB

OK, onda ništa od toga
    Hvala na info.

Moja prijateljica je imala 3 spontana. Nakon prve kiretaze joj rekli 6 mjeseci, druge isto, a sad kako vec ima godina su rekli da nema sta cekat, da moze i za 2-3 mjeseca

I jesu li joj ikada otkrili razloge spontanih, ili je kao i kod mene, 🙉
    Hrpa pretraga a ja i dalje bez odgovora... I dijagnoze... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Studeni 2020. 15:04

Jeremija

MTB

LUCIJA007

MTB

OK, onda ništa od toga
    Hvala na info.

Svejedno ću ja pokušati izbjeći mehaničku kiretažu za svaki slučaj. Nemam ništa od toga da odem za tri mjeseca i da se onda ne uhvati ili da i nova beba odustane jer mi se maternica ipak nije do kraja oporavila.
    A ako bude suđena mehanička, budemo i to prošli. Sve uvijek na kraju valjda bude kako treba biti.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    28. Studeni 2020. 15:04

Nikitta

Erica i Dada31 nažalost puno puta sam ovdje pisala da endometrioza uništava živote na svim razinama. Brak, obitelj, posao, prijatelji, hobiji, snovi koje ne ostvaruješ. Nema lijeka. Samo flasteri, a nekad ni oni ne pomažu. Ja sam zaista se nadala da će mi Visanne pomoći, a evo drugi dan kako ih sam morala prestati piti, i ja umirem koliko krvarim i koliko me utroba boli. Frendica mi je trebala doći, ja sam joj sad rekla da ne dolazi, jer sam već pola sata na wcu-u, kakam i umirem. Tako ova bolest uništava slobodan dan, druženje, male i velike radosti, i meni osobno to radi na dnevnoj bazi. Prokletstvo, nažalost. Razmišljam još o drugoj, radikalnijoj opciji umjesto Visanne (koji mi očito ne odgovara), a to su inekcije Zoladex. Idu 1x mjesečno u trbuh. Nuspojave užasne naravno, no ne znam kako zaustaviti ciklus i bolove. Nekad mislim da meni jednostavno nema pomoći, a Bog zna zašto i ja to moram iz dana u dan prihvaćati. Ljuta sam. Tužna sam. Slomljena. Satrana. Boli me. 😭 Neka ide sve u tri lepe.

Prezao mi je kj to prolazis 😒😒 nadam se da će ti 2021.sonesti tu operaciju uspješnu, i novi život. ❤️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.