Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Studeni 2020. 12:30

Ljutopile, drago mi je da ti imaš dobre doktore i da imaš dobra iskustva. Ja nemam. Tek sam nedavno promijenila socijalnu ginekologicu, ali ne usuđujem se eksperimentirati i ići na pregled kod nje, dovoljno mi je da mi daje recepte. S ginekolozima sam posebno osjetljiva, nakon svog prvog ginekologa nisam mogla hodati koliko je grub bio, i danas imam blage napadaje panike kad moram ići na pregled.
    LOM mi je odbila dati hrpu uputnica koje sam je tražila, uvijek mi patronizirajuće objasni kako je to što je pitam glupost i kako sam si sve umislila, radim na tome da je zamijenim.
    I da, platila sam preko 4000 kn na sve naše preglede. 
    Moja obitelj ima previše loših iskustava sa doktorima. Znam da ih ima divnih, ali kad ti roditelj dva puta skoro umre jer ga nisu slušali na hitnoj, kad ženu na umoru napadnu da izmišlja da je boli jer je nemoguće kad je na epiduralnoj (a ni ne provjere da li se igla možda pomakla dok ja nisam napravila scenu, radilo se o gadnom tumoru i bolovi su bili prestrašni bez epiduralne), kad doživiš da hodaš bolnicom i prođeš kraj polugole žene koja puzi po podu i viče za pomoć, dok medicinske sestre piju kavu u susjednoj sobi i kažu da je njima sad pauza pa ti pomažeš nepoznatoj ženi ... ovo su samo horor priče koje sam ja proživjela, i to je ništa u odnosu na one koje se događaju u nekim našim bolnicama i ustanovama. I opet, znam da ih ima divnih, i upoznala sam stvarno i anđele. Ali ovi loši su ostavili previše loših sjećanja i trauma da bih bila opuštena. 

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    28. Studeni 2020. 12:36

Leoni 🌸

Zdravo devojke, ja krenula u proces, danas drugi dan sa spricevima. Sledece nedelje na 6 dan od pocetka imam UZ kontrolu.
    Ujutru spricam 150 IE Puregon Pen, uvece 40 mg Lovenox, i dnevno 7,5 mg prednisolon uzimam.
    Evo danas drugi dan, ja se super osecam. 😊
    Kada su se vama javili prvi simptomi da vam rastu celijice?
    Da li trebam nesto posebno da pazim dok ih koristim? Mislim na hranu, kretanje i te stvari…
    Hvala vam mile moje, jako mi je drago sto imam nekoga ko prolazi kroz isto 💙

Hej Leoni i meni je danas drugi dan bocke...osjećam povremeno napetost kao rezanje, grčeve u maternici ali ja mislim da to nije od inekcija nego od toga što još čekam M a nisam ju dobila... Neznam gdje je i zašto kasni a bila sam na pilulama... Ja 5.dan idem na UZV, tj u ponedjeljak 😊😊 na Pergoveris PEN-u sam 125 dnevno, svako jutro 😊
    Jesi ti išla u redovnom ciklusu ili si bila na pilulama prije hormona? 

endometrioza

• ribic
    28. Studeni 2020. 12:41

Da li je netko od vas ima vodeci folikul dva mjeseca zaredom na istom jajniku?

Prosli ciklus sam pila Femaru i imala dva na lijevom jajniku. Sad sam opet pila Femaru i imam samo jedan na lijevom jajniku (9dc, 14 mm). Ima jos jedan 7,8 mm na lijevom i nekoliko na desnom (7mm). 

Mislim da od tih svih nista pa mi nije bas jasno kako opet isti jajnik i zasto samo jedan veci.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

28. Studeni 2020. 12:43

MTB

Ljutopile, drago mi je da ti imaš dobre doktore i da imaš dobra iskustva. Ja nemam. Tek sam nedavno promijenila socijalnu ginekologicu, ali ne usuđujem se eksperimentirati i ići na pregled kod nje, dovoljno mi je da mi daje recepte. S ginekolozima sam posebno osjetljiva, nakon svog prvog ginekologa nisam mogla hodati koliko je grub bio, i danas imam blage napadaje panike kad moram ići na pregled.
    LOM mi je odbila dati hrpu uputnica koje sam je tražila, uvijek mi patronizirajuće objasni kako je to što je pitam glupost i kako sam si sve umislila, radim na tome da je zamijenim.
    I da, platila sam preko 4000 kn na sve naše preglede.
    Moja obitelj ima previše loših iskustava sa doktorima. Znam da ih ima divnih, ali kad ti roditelj dva puta skoro umre jer ga nisu slušali na hitnoj, kad ženu na umoru napadnu da izmišlja da je boli jer je nemoguće kad je na epiduralnoj (a ni ne provjere da li se igla možda pomakla dok ja nisam napravila scenu, radilo se o gadnom tumoru i bolovi su bili prestrašni bez epiduralne), kad doživiš da hodaš bolnicom i prođeš kraj polugole žene koja puzi po podu i viče za pomoć, dok medicinske sestre piju kavu u susjednoj sobi i kažu da je njima sad pauza pa ti pomažeš nepoznatoj ženi … ovo su samo horor priče koje sam ja proživjela, i to je ništa u odnosu na one koje se događaju u nekim našim bolnicama i ustanovama. I opet, znam da ih ima divnih, i upoznala sam stvarno i anđele. Ali ovi loši su ostavili previše loših sjećanja i trauma da bih bila opuštena.

Ma razumijem, pa evo i ja idem postupak privatno. Ali da sam sada u zg mislim da bih isto razmislila o kbc-u. Sto se tice privatnika evo ja imam stvarno lose iskustvo s jednim od poznatijih privatnika u Hr, tako da je sve to relativno i sreća na koga ćes se namjeriti. A bar te nalaze potrebne, pa zasto ne iskoristiti, jer izdvajamo dosta za zdravstvo i placamo visoke poreze, isto je tko mi vadi krv, ljuta teta u laboratoriju na firulama koju ne moram platiti i imam pravo na to ili vesela cura u analize koja kosta kao suho zlato🤣🤣🤣

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    28. Studeni 2020. 12:44

Leoni 🌸

🌺Dada31🌺

Leoni 🌸

Zdravo devojke, ja krenula u proces, danas drugi dan sa spricevima. Sledece nedelje na 6 dan od pocetka imam UZ kontrolu.
    Ujutru spricam 150 IE Puregon Pen, uvece 40 mg Lovenox, i dnevno 7,5 mg prednisolon uzimam.
    Evo danas drugi dan, ja se super osecam. 😊
    Kada su se vama javili prvi simptomi da vam rastu celijice?
    Da li trebam nesto posebno da pazim dok ih koristim? Mislim na hranu, kretanje i te stvari…
    Hvala vam mile moje, jako mi je drago sto imam nekoga ko prolazi kroz isto 💙

Hej Leoni i meni je danas drugi dan bocke…osjećam povremeno napetost kao rezanje, grčeve u maternici ali ja mislim da to nije od inekcija nego od toga što još čekam M a nisam ju dobila… Neznam gdje je i zašto kasni a bila sam na pilulama… Ja 5.dan idem na UZV, tj u ponedjeljak 😊😊 na Pergoveris PEN-u sam 125 dnevno, svako jutro 😊
    Jesi ti išla u redovnom ciklusu ili si bila na pilulama prije hormona?

Ja sam dobila i onda na 3dc ujutru sam pocela 😊 znaci u redovnom ciklusu. Ja sam sinoc osetila samo kao neko bockanje, ali mislim da je to zbog zavrsetka ciklusa 😅🤦🏻‍♀️ ne pripisujem odmah simptome nakon jednog dana.
    Jesu ti rekli da pazis na nesto posebno?

Nee, rekao je da sve radim kao što sam i do sada i da uopće ne moram paziti ništa posebno. Tu curke sugeriraju sok od cikle i ananas za zadebljanje endometrija pa možeš eto to uzimati. Samo sok od cikle je nešto najgore na svijetu 😂😂😂 

endometrioza

28. Studeni 2020. 12:50

Jeremija

MTB, mozes li ikako trazit bar analizu ploda? Znam da to ne prakticiraju kad je prvi, ali ako ikako mozes to isposlovat…bar cete bit malo pametniji za sljedeci postupak.
    Ljutopile, slazem se za americki zdravstveni sustav, moji su zivili tamo, i ja skupa s njima jako kratko. Nema kod njih rastezanja po porodiljnom kao kod nas, po 7 i vise godna u komadu. Evo sad su imali koronu i uzeli su godisnji 15 dana i natrag na posao.
    Ali ni ovaj nas nije bajan….jedna jedina humana na citavu dalmaciju, otoke i bih, samo 3, a cesto i 2 medicinske sestre na sve nas, samo 2 embriologa, jedan jedini centralni laboratorij u kojem mozemo izvadit hormone i betu, a na tom istom krv vade i svi ostali, pa i onkoloski bolesnici. Na kraju samo nezaposleni i zdravi imaju toliko vremena cekat termine i redove, a zaposleni i bolesni opet plate i idu privatno, osim ako imaju vezu. Ali npr i te privatne klinike u koje mi idemo? Nitko te nece niti narucit 2dc za vadjenje hormona i prvi uzv na 2dc nego sve na slijepo (bar ne ove dvije u koje sam ja bila). Nije upalilo, ma nista, treba vrtit postupke dok ne upali. Spontani, ma sve ok, treba samo vrtit postupke jednom ce naic pravi embrij i odrzat se.
    Doktorima u bolnici se ne cudim, oni su toliko optereceni sa jos 100 drugih stvari i rastegnuti na vise odjela da bi oni sad mogli razbijat glavu zasto je netko imao spontani ili zasto nekome nije upalilo

Ma slazem se da je pre loše zdravstvo generalno, ali eto bar i ljudi sa losim primanjima i nezaposleni imaju kakvu takvu zdravstvenu skrb, parovi slabijeg imovinskog stanja mogu pokusati potpomognutu a da ne plate nista.... A kako je sve pocelo sve vise i vise ce biti takvih, nezaposlenih i bez primanja za osnovne zivotne potrebe.

• Ana26
    28. Studeni 2020. 12:56

MTB kad se sjetiš stavi me za postupak u 1mj. Vjerojatno u 12 mj neću moći zbog Božića. 
    Moj plod su slali na phd, ali kad je mala trudnoća onda se uglavnom ne vidi uzrok, meni su dr rekli  da su uglavnom uzrok kromosomske greške. 
    Kiretman materijal se se sastoji od fragmenata decidue, te najvećim dijelom umjereno do tek mjestimice blago vezivno izmjenjenih korionskih resica.
    Moja socijalna ginekologinja i doktorica opće prakse su stvarno super i daju mi sve uputnice bez problema. Stvarno sam zadovoljna. 
    Kad sam krenula u mpo vode dr mi je dala uputnice  da odmah imam sve nalaze da mogu čim prije u postupak, ali se kod mene odužilo zbog drugih stvari.
    Žao mi je što vi imate svakakva iskustva s doktorima, umjesto da olakšaju oni još zakompliciraju.

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Studeni 2020. 13:00

Bozma, ako ne ode samo, ići ću kod nekog privatnika na vakuumsku, a onda ću tražiti i analizu ploda. Hvala na sugestiji.

Ljutopile, ma u pravu si, samo sam ja sad malo nabrijana na sve ovo. U ovom drugom postupku ću sve što budem mogla napraviti preko uputnica, u prvom sam samo te markere i muka mi je bila kad sam morala ići kod tog starog ginekologa. Sad imam novu ginekologicu, nju ću pilati za uputnice. Ali da je naše zdravstvo besplatno stvarno mislim da je samo iluzija.
    I ja ne plivam u novcu, mi smo podstanari i živimo sasvim normalan život. Ali odavno sam odlučila da za zdravlje ne štedimo jer se ne isplati.

💔💔💔

28. Studeni 2020. 13:23

MTB

Bozma, ako ne ode samo, ići ću kod nekog privatnika na vakuumsku, a onda ću tražiti i analizu ploda. Hvala na sugestiji.

Ljutopile, ma u pravu si, samo sam ja sad malo nabrijana na sve ovo. U ovom drugom postupku ću sve što budem mogla napraviti preko uputnica, u prvom sam samo te markere i muka mi je bila kad sam morala ići kod tog starog ginekologa. Sad imam novu ginekologicu, nju ću pilati za uputnice. Ali da je naše zdravstvo besplatno stvarno mislim da je samo iluzija.
    I ja ne plivam u novcu, mi smo podstanari i živimo sasvim normalan život. Ali odavno sam odlučila da za zdravlje ne štedimo jer se ne isplati.

Za genetsku analizu embrija se mora naglasiti prije kiretaze da, se to zeli. Tada, se radi klasicna, kiretaza i gin mora paziti kako kiretirali... Prije kiretaze se mora imati uputnica za sveti duh i suprug ili netko mora biti s tobom tj cim se plod iz sdi mora se staviti u sterilnu posudu koju suprug nosi na Sv duh i to se mora prije najaviti kod njih... 

28. Studeni 2020. 13:33

Ana26

MTB kad se sjetiš stavi me za postupak u 1mj. Vjerojatno u 12 mj neću moći zbog Božića.
    Moj plod su slali na phd, ali kad je mala trudnoća onda se uglavnom ne vidi uzrok, meni su dr rekli da su uglavnom uzrok kromosomske greške.
    Kiretman materijal se se sastoji od fragmenata decidue, te najvećim dijelom umjereno do tek mjestimice blago vezivno izmjenjenih korionskih resica.
    Moja socijalna ginekologinja i doktorica opće prakse su stvarno super i daju mi sve uputnice bez problema. Stvarno sam zadovoljna.
    Kad sam krenula u mpo vode dr mi je dala uputnice da odmah imam sve nalaze da mogu čim prije u postupak, ali se kod mene odužilo zbog drugih stvari.
    Žao mi je što vi imate svakakva iskustva s doktorima, umjesto da olakšaju oni još zakompliciraju.

Svaki plod se salje tj radi se phd i iz njega ne mozemo ni saznati razlog spontanog.. Phd je uobičajena praksa.. I podobnik mi je radio... 
    A dodatno testiranje koje se radi mislim samo na Sv duhu je nesto drugo i najcesce se vidi razlog spontanog tj da li je problem bio u plodu ili ne...
    Meni su svaki put radili phd no iz njega nista posebno ne saznajemo... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.