Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anamarija0801
    28. Studeni 2020. 10:53

Pozz cure i unaprijed se ispričavam ako je objava možda neprimjerena. Slobodno ju admin obriše ;). Naime ostalo nam je cijelo pakiraje Fertil upa za muškarce + 26 kapsula u otvorenom pakiranju. (Ukupno 86 kapsula). Ako ih netko želi dajem sve skupa za 300 kn s mojom poštarinom...ako nekoga zanima javite se na anamarija0801@gmail.com. Također sretno svima u MPO borbama, nek vam blagdani donesu lijepe vijesti kao što su nama :). U 12. smo tjednu nakon 1. IVF-a <3

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Studeni 2020. 11:06

Bozma, nalijepim popis kasnije.

Ma da, dosta me to živcira, imam osjećaj da smo malo tretirane kao rasplodne kobile, a da smo mi toliko navikle na to da se i ne bunimo. Sve ove aspiracije i kiretaže na živo, milion uzaludnih postupaka "dok ne upali i dok ne uhvatimo pobjednički par", pikanje hormonima na slijepo bez individualiziranih programa po našim nalazima, hrpa dijagnostičkih tretmana i postupaka kod nas uopće ne postoji ili se ne provodi (recimo, analiza ploda nakon spontanog, analiza zametaka prije transfera, ...), ograničenje na broj oplođenih jajnih stanica plus ono neoprostivo ograničenje od prije par godina kad nisu bilo dozvoljeni smrzlići... I to sve u vrijeme kad ima hrpa istraživanja i hrpa postupaka "tu pri ruci", ali se kod nas jednostavno ne primjenjuju. Sramota je da se mi pri postupcima moramo educirati i tražiti što želimo umjesto da se samo damo u ruke stručnjacima.

Pri čemu sam ja stvarno jako dobro prošla. Ali sve cure koje su prošle kroz nekoliko aspiracija sa nezrelim jajnim stanicama ili nekoliko spontanih bez ikakve obrade - to je zločin što vam rade. Nadam se da će se naše kćeri puno bolje tretirati nego što se tretira nas.

💔💔💔

Marinela87
    28. Studeni 2020. 11:16

Ericaa  da, kuzim, i super mi je to sve poslozeno da se ne leti odmah na hormone, tim više što nema zurbe s obzirom na godine! Lijepo probaš ovako, pa onda detaljnije analize ako ne bude išlo. Ja idem sad u prirodni jer sam prošli ciklus bila u stimuliranom, pa dok se čeka da se tijelo oporavi, kad je vidjela folikul, rekla je ajmo probat prirodni.. Pa me zanimalo zašto tebi.. Super. Da bar uspije🤞🤞🤞
    MTB kak uspiješ sve popratit, svaka čast, vidim da si me promjenila na listi, tnx, bas je lijepo vidjet da sam opet u akciji 😄 inače, i meni je glupasta izjava tvoje soc.ginekologice..zvuci mi kao neko izrazavanje njenih osjećaja ili ideologije, kojem nije tamo bilo mjesto.. Bas malo neprofesionalno.
    Super za popis pregleda, dok si u praznom hodu možeš nešto saznat, a ne kao što si rekla potencijalno prolazit kroz blago rečeno neugodna iskustva koja su se mogla lagano prevenirat.meni nije jasno da npr. nije uobičajeno ni običnu stitnjacu provjerit prije planiranja trudnoće! Imam frendicu koju su tek nakon 2 spontana poslali na tsh i ustanovili da je previsok, kad je to rijesila, sve super. Kad gledam YouTube filmice američke o ivfu, dođe mi da prodam stan i odem to tamo rijesit 🙄 

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

28. Studeni 2020. 11:29

Ne daj Bože da nam ikada dođe američki tip organizacije zdravstva jer bi nas vise od pola ostalo bez zdravstvenog osiguranja. Sve te pretrage kod nas se mogu napraviti o "trosku drzave" tj. o vlastitom trosku jer izdvajamo dosta novca za zdravstvo. Stvar je u tome sto liječnici kod nas imaju takav neki stav gdje se dosta stvari pepusta slucaju i sam trebaš biti upucen u sve i sam traziti dodatne pretrage...... 

Simba 1989
    28. Studeni 2020. 11:33

Cure kako ste? Mtb stvarno mi je žao, međutim ja bi čekala do zadnjeg, uvijek vjerujem da se čuda drugima mogu dogoditi.
    Ja sam se malo također povukla jer mi je tako odgovaralo

1.postupak vinogradska beta 0
    2.postupak molarna trudnoća
    3.postupak beta 0
    4.postupak jednojajčane trojke
    Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
    Jednojajčane trojke 💙💙💙

Lucyinthesky
    28. Studeni 2020. 11:38

Jeremija

Lucyinthesky

Jeremija

Eto kako je strucnjak jednostavno objasnio, a ne ja 😂.
    Sretno na transferu, tj. poslije njega.

Ma obje ste mi super 😊
    Tiky92 sretno na transferu 💪

https://ibb.co/FJQfKDc

Bozma hvala ti 😊
    vuky kupila sam i rozu i još neke pa ćemo vidjet, to mi treba za sutra i preksutra.
    MTB super si ovo napisala, ja se osjećam kao da smo pokusni kunići.
    Ono kad mi dr kaže "a u idućoj stimulaciji ćemo probat drugu terapiju, čisto da ne ispadne da ne radimo ništa, to vam je sve ono pokušaji i pogreške". Wtf pa tko bi to financijski izdržao.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Ruska1986
    28. Studeni 2020. 12:06

Simba 1989

Cure kako ste? Mtb stvarno mi je žao, međutim ja bi čekala do zadnjeg, uvijek vjerujem da se čuda drugima mogu dogoditi.
    Ja sam se malo također povukla jer mi je tako odgovaralo

Jel sve ok kod tebe?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Studeni 2020. 12:09

Ljutopile🐥

Ne daj Bože da nam ikada dođe američki tip organizacije zdravstva jer bi nas vise od pola ostalo bez zdravstvenog osiguranja. Sve te pretrage kod nas se mogu napraviti o "trosku drzave" tj. o vlastitom trosku jer izdvajamo dosta novca za zdravstvo. Stvar je u tome sto liječnici kod nas imaju takav neki stav gdje se dosta stvari pepusta slucaju i sam trebaš biti upucen u sve i sam traziti dodatne pretrage……

Ne želim njihov sustav i generalno mi se ne sviđa američka kultura života,  ali ja iskreno od našeg besplatnog zdravstva nemam ništa osim što mi godinama uzimaju hrpu novaca. Kod svog LOMa nisam bila preko 10 godina, kod socijalnog ginekologa već 20, kod socijalnog zubara od djetinjstva. U zadnjih 10 godina, jedino što mi je socijalno platilo je zadnjih par kutija utrića (prvih nekoliko sam sama kupila) i markere na spolne bolesti (jer nisam našla gdje bih to mogla privatno). I sve to sa veoma dobrim razlogom, kad god sam imala probleme, socijalci bi me odjebali, pa bih riješila preko privatnika. I onda sam na kraju odustala od socijalaca.

💔💔💔

28. Studeni 2020. 12:20

MTB

Ljutopile🐥

Ne daj Bože da nam ikada dođe američki tip organizacije zdravstva jer bi nas vise od pola ostalo bez zdravstvenog osiguranja. Sve te pretrage kod nas se mogu napraviti o "trosku drzave" tj. o vlastitom trosku jer izdvajamo dosta novca za zdravstvo. Stvar je u tome sto liječnici kod nas imaju takav neki stav gdje se dosta stvari pepusta slucaju i sam trebaš biti upucen u sve i sam traziti dodatne pretrage……

Ne želim njihov sustav i generalno mi se ne sviđa američka kultura života, ali ja iskreno od našeg besplatnog zdravstva nemam ništa osim što mi godinama uzimaju hrpu novaca. Kod svog LOMa nisam bila preko 10 godina, kod socijalnog ginekologa već 20, kod socijalnog zubara od djetinjstva. U zadnjih 10 godina, jedino što mi je socijalno platilo je zadnjih par kutija utrića (prvih nekoliko sam sama kupila) i markere na spolne bolesti (jer nisam našla gdje bih to mogla privatno). I sve to sa veoma dobrim razlogom, kad god sam imala probleme, socijalci bi me odjebali, pa bih riješila preko privatnika. I onda sam na kraju odustala od socijalaca.

Ja imam stvarno divnu ginekologicu socijalnu, baš divnu, pola privatnika joj nije ni blizu. A i lijecnika obiteljske medicine. Ne znam zasto raditi bilo kakve pretrage tipa hormona i tih markera privatno kad imas pravo na njih besplatno, jer nisu to mali novci. Meni bez pogovora daju uputnice za bilo šta, ne znam kakvi bi to bili liječnici da ne daju. Znaci ja sam sve svoje nalaze napravila preko uputnica, od hormona, do tsh, do markera, briseva, ma svega...... i zasto ne bih, to sve bi me sigurno kostalo bar 4000kn za nas dvoje, ako ne i više.

28. Studeni 2020. 12:26

MTB, mozes li ikako trazit bar analizu ploda? Znam da to ne prakticiraju kad je prvi, ali ako ikako mozes to isposlovat...bar cete bit malo pametniji za sljedeci postupak.
    Ljutopile, slazem se za americki zdravstveni sustav, moji su zivili tamo, i ja skupa s njima jako kratko. Nema kod njih rastezanja po porodiljnom kao kod nas, po 7 i vise godna u komadu. Evo sad su imali koronu i uzeli su godisnji 15 dana i natrag na posao.
    Ali ni ovaj nas nije bajan....jedna jedina humana na citavu dalmaciju, otoke i bih, samo 3, a cesto i 2 medicinske sestre na sve nas, samo 2 embriologa,  jedan jedini centralni laboratorij u kojem mozemo izvadit hormone i betu, a na tom istom krv vade i svi ostali, pa i onkoloski bolesnici. Na kraju samo nezaposleni i zdravi imaju toliko vremena cekat termine i redove, a zaposleni i bolesni opet plate i idu privatno, osim ako imaju vezu. Ali npr i te privatne klinike u koje mi idemo? Nitko te nece niti narucit 2dc za vadjenje hormona i prvi uzv na 2dc nego sve na slijepo (bar ne ove dvije u koje sam ja bila). Nije upalilo, ma nista, treba vrtit postupke dok ne upali. Spontani, ma sve ok, treba samo vrtit postupke jednom ce naic pravi embrij i odrzat se.
    Doktorima u bolnici se ne cudim, oni su toliko optereceni sa jos 100 drugih stvari i rastegnuti na vise odjela da bi oni sad mogli razbijat glavu zasto je netko imao spontani ili zasto nekome nije upalilo

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.