Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🍀🐞MISS🐞🍀
    22. Studeni 2020. 16:49

MTB daaa, to sam i ja promislila, u utorak mora bit puno dobrih vijesti,nas dvije i ako nam se Chloe jos pridruzi bit ce prava fešta, a bit ce još sigurno nekih testova, betica ,uspjesnih aspiracija i transfera! Ma taj 24.11 ce bit TOP!! 🙏🙏🙏
    Jeremija hvala!! Da, ta zgaravica nije naš simptom, mi imamo svoj djir 😂😂

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

22. Studeni 2020. 16:59

Meni je tek peti transfer rezultirao trudnocom, i tocno se sjecam da sam mislila ma kad zatrudnim znat cu, osjetit cu neku promjenu, nesto.. Iako mi frendica koja je prosla mpo stalno i stalno govorila da ne moram imat simptome i da oni kasnije dodju nisam joj vjerovala🙄🤷‍♀️.. I onda taj peti transfer put opet nista... Sjecam se osluškujem simptome s njih nigdje🙄😂... I tad sam napravila test 6dt 2 blastice i kao da mi se ucinila neka sjena.. Tocno se sjecam koliko sam ga vrtila po ruci nisam muzu nista htjela ni rec rekoh sama sebi ma pricinjava ti se☺️...ono prva sjena u zivotu ma to test nesto krivo pokazuje😂. 
    Kad ponovim ja ujutro a ona lijepa crtica... A simptoma nigdje😂... Tek 10dnt sam imala kratkotrajno probadanje kao pred M no tad sam vec znala da sam trudna jer sam i izvadila betu... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Studeni 2020. 16:59

Žgaravica se javlja kod nekih žena u otprilike isto vrijeme kad i mučnine i nesvjestice. A to nije u 4tt.
    Žene obično ne znaju i ne prate da su trudne toliko rano kao mi, koje se počnemo testirati prije aspiracije 
    Inače, ja još nemam ni žgaravicu ni mučnine, ponekad blagu odbojnost prema nekoj hrani i hvataju me nesvjestice.
    Kad bih znala da je sve u redu s bebom (a znat ću u utorak), bila bih jako sretna radi toliko lagane trudnoće za sad. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Studeni 2020. 17:02

LUCIJA007

Meni je tek peti transfer rezultirao trudnocom, i tocno se sjecam da sam mislila ma kad zatrudnim znat cu, osjetit cu neku promjenu, nesto.. Iako mi frendica koja je prosla mpo stalno i stalno govorila da ne moram imat simptome i da oni kasnije dodju nisam joj vjerovala🙄🤷‍♀️.. I onda taj peti transfer put opet nista… Sjecam se osluškujem simptome s njih nigdje🙄😂… I tad sam napravila test 6dt 2 blastice i kao da mi se ucinila neka sjena.. Tocno se sjecam koliko sam ga vrtila po ruci nisam muzu nista htjela ni rec rekoh sama sebi ma pricinjava ti se☺️…ono prva sjena u zivotu ma to test nesto krivo pokazuje😂.
    Kad ponovim ja ujutro a ona lijepa crtica… A simptoma nigdje😂… Tek 10dnt sam imala kratkotrajno probadanje kao pred M no tad sam vec znala da sam trudna jer sam i izvadila betu…

Nakon što sam nekih 3, 4 puta bila uvjerena da sam ostala prirodno trudna jer sam imala sve simptome ikad (i mučninu, i pospanost i "onaj neki unutarnji osjećaj koji samo majka može imati jer zna da u njoj raste plod njene ljubavi"), shvatila sam da je moje tijelo tupo, da sam ja totalno nesvjesna i sebe i svega i da ne mogu vjerovati nikakvom osjećaju 
    Inače sam dosta racionalna i stojim čvrsto nogama na tlu, nemam osjećaj romantizirati stvari, ali tih par puta sam bila toliko emotivna i toliko su me hormoni šorali da je to jednostavno morala biti trudnoća... NOT! 

💔💔💔

22. Studeni 2020. 17:04

NadimakMTB

LUCIJA007

Meni je tek peti transfer rezultirao trudnocom, i tocno se sjecam da sam mislila ma kad zatrudnim znat cu, osjetit cu neku promjenu, nesto.. Iako mi frendica koja je prosla mpo stalno i stalno govorila da ne moram imat simptome i da oni kasnije dodju nisam joj vjerovala🙄🤷‍♀️.. I onda taj peti transfer put opet nista… Sjecam se osluškujem simptome s njih nigdje🙄😂… I tad sam napravila test 6dt 2 blastice i kao da mi se ucinila neka sjena.. Tocno se sjecam koliko sam ga vrtila po ruci nisam muzu nista htjela ni rec rekoh sama sebi ma pricinjava ti se☺️…ono prva sjena u zivotu ma to test nesto krivo pokazuje😂.
    Kad ponovim ja ujutro a ona lijepa crtica… A simptoma nigdje😂… Tek 10dnt sam imala kratkotrajno probadanje kao pred M no tad sam vec znala da sam trudna jer sam i izvadila betu…

Nakon što sam nekih 3, 4 puta bila uvjerena da sam ostala prirodno trudna jer sam imala sve simptome ikad (i mučninu, i pospanost i "onaj neki unutarnji osjećaj koji samo majka može imati jer zna da u njoj raste plod njene ljubavi"), shvatila sam da je moje tijelo tupo, da sam ja totalno nesvjesna i sebe i svega i da ne mogu vjerovati nikakvom osjećaju
    Inače sam dosta racionalna i stojim čvrsto nogama na tlu, nemam osjećaj romantizirati stvari, ali tih par puta sam bila toliko emotivna i toliko su me hormoni šorali da je to jednostavno morala biti trudnoća… NOT!

😂😂😂😂

22. Studeni 2020. 17:07

Hej cure.. Ja nikako sve procitat.. Kad uhvatim vremena procitam par zadnjih stranica a onda dok procitam i vratim se opet na forum doceka  me jos novih.. Tako da sam skroz ispala iz stosa 🤐

Miss jedva cekam tvoj test u utorak 🤞🤞👶🥳

Vidim puno novih nickova.. Forum je zivniooo nadam se da uskoro svi selimo na ljepse teme ❤️

Mtb mene mozes maknuti s liste za ET  ja jednostavno nisam spremna... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Studeni 2020. 17:15

Sanjich🤞🤰

Hej cure.. Ja nikako sve procitat.. Kad uhvatim vremena procitam par zadnjih stranica a onda dok procitam i vratim se opet na forum doceka me jos novih.. Tako da sam skroz ispala iz stosa 🤐

Miss jedva cekam tvoj test u utorak 🤞🤞👶🥳

Vidim puno novih nickova.. Forum je zivniooo nadam se da uskoro svi selimo na ljepse teme ❤️

Mtb mene mozes maknuti s liste za ET ja jednostavno nisam spremna…

Sanjich, super da si to odlučila. Treba slušati svoje tijelo 

💔💔💔

🍀🐞MISS🐞🍀
    22. Studeni 2020. 17:23

Sanjich , daj si vremena koliko god je potrebno, znat ces kad budes spremna. Odmori se i radi stvari koje volis i koje te vesele! Doci ce vrijeme kad budes znala da si spremna ❤️❤️❤️
    Hvala,i ja jedva cekam 🙏🙏🙏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Piky
    22. Studeni 2020. 17:43

Tanja79

Al stvarno pre prvog puta nisam znala nit sam se posebno bavila oko toga sta ce dr. i na koji nacin to odraditi. Vidim, zaokruzio na papiru metod ICS, googlam vidim sta je to, par videa na YouTube i to je to. Dalje samo sledim uputstva
    Razmisljala sam, ne moram ja se posebno baviti tim, on je "gulio stolicu" u Briselu
    Al definitivno, moras znati sve i sugerirati i majstoru sto pravi kuhinju i zubaru i frizeru i doktoru… Zasto velika vecina samo otaljava posao, umesto da se posveti…. Cast izuzetcima
    Jbt sanjam preksinoć coveka iz moje Pra proslosti, kaze " Tanja, nije ti dovoljno 200mg Q10, povecaj na 400" i tu se probudim. Fuck hocu da sanjam nesto drugo a ne Q10..
    jer doktor ne zna da kaze uzmi to, to, to i kraj

Ajme kad se sjetim, 100 % si u pravu.

Kad sam I 7 mj išla prvi put na vv znači PRVI PUT, oni meni zaborave napisati terapiju klomifena i kao dođi za 5 dana... Ja došla pita doktor jeste popili terapiju, ja gledam, ne kakvu terapiju???
    Pa klomifen jeste dobili recept, ja kažem NEEE, čak se i zakunem, on meni kaže nemoguće...
    Aj sad reci... I na to kaže pa ako vam je sestra i zaboravila dati mogli ste se sami sjetiti 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    I onda sam išla full prirodno, jedan fulikul i bio prazan i taj mjesec mislim da sam imala živčani slom...
    Sve moraš sam znati.. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

Ruska1986
    22. Studeni 2020. 17:56

NadimakMTB

Žgaravica se javlja kod nekih žena u otprilike isto vrijeme kad i mučnine i nesvjestice. A to nije u 4tt.
    Žene obično ne znaju i ne prate da su trudne toliko rano kao mi, koje se počnemo testirati prije aspiracije
    Inače, ja još nemam ni žgaravicu ni mučnine, ponekad blagu odbojnost prema nekoj hrani i hvataju me nesvjestice.
    Kad bih znala da je sve u redu s bebom (a znat ću u utorak), bila bih jako sretna radi toliko lagane trudnoće za sad.

Mucnine krecu od 6, 7 tt 😊 prije ne... Ja sam mislila da je to ko u filmovima, odma padas u nesvjest i povracas..Ali ne, tek kasnije to krene... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.