Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    22. Studeni 2020. 13:38

Nikitta

Ajme gledam ko tele tko je sad MaloTele, jel to sad pred kraj godine neka sezona mijenjanja nickova? 🤣🤷🏼‍♀️ This year is to be burned 😅 Okrenimo se 2021!
    Lucyinthesky koliko puta dnevno si tako činila? Ujutro i navečer ili 3x dnevno?
    Ruska1986 joj čitala sam da je baš zajebano, da su se mnoge cure tako zajebale. Da treba možda debelo namazati kremom kožu okolo, i onda premazati pažljivo nokat. 🤯 Kako ti je to sada?

Pomaže i soda bikarbona, provjereno!! Ali to je malo duži proces, bar mjesec dana. Zasto jednostavno ne uzmes canesten koji ubija gljivurde kroz par dana. Da se ne mučis.

MaloTele

manemoj

MaloTele

manemoj

Chloe18

Ajme sta ste aktivne, ne mogu ja to popratiti sve 🙊😤😤to bi godisnji trebala uzet a kako sam se taman vratila na posao neizvedivo je 😂 svim cekalicama puno srece i da vrijeme brzo prode do bete, curkama s pozitivnim testicima cestitaaaaamm, mislim da je osjecaj divan vidjeti to a kamoli ono dalje docekati 😊 nadam se da cemo svi tako uskoro 🤞🤞 meni je danas 6dnt i apsolutno nista ne osjecam, nit me sta boli,nit imam proljev 😂 a bome nis ni ne sanjam, jedino se budim znojna ujutro , a tako mi je svAki mjesec prije nego sto dobijem, a trebala bi dobit u pon iako ne vj da cu procuriti pod utricima, tako da nisam uopce optimisticna iako znam da su sanse 50-50 jos uvijek, i da simptomi ne moraju nista znacit ali nekako bi radije da barem nesto osjecam pa da se lakse nadam i cekam, jedino me jucer navecer nesto probolo u trbuhu, htjela sam se nasmijati jer je mm izvalio nesto extra smjesno i probolo me po sredini trbuha kao da mi je netko ostrim nozem napravio rez ispod pupka,nez kak da to drukčije opisem, to mi se nije nikad desilo pa eto,jedina stvar koja je 'drukcija'.. sutra je novi dan i ajmo samo naprijed 🤞😊

Ništa ti to ne znači. Ja sam imala sve "simptome" pa je test negativan. Svatko reagira drugačije. Ti ćeš vjerojatno biti jedna od onih sretnica koja će kroz trudnoću proći bez ikakvih simptoma i muka 😉
    Ja baš vjerujem tu tvoju trudnoću 🥰
    Hoćeš raditi test?

Evo promijenih i nadimak u vecoj nadi 🤗😊znam da nista ne znaci,svjesna sam toga ali manje sam optimisticna malo,iako moja seka je 3x bila trudna,prirodnim putem i osim sta joj je trbuh rastao nikakvih simptoma nije imala, tako da mozda i malo genetike ima u tome 🤞😂😂 hbatam se bas za sve xd ocu ocu, u utorak cu radit, ne radim tad pa mi je lakse nekako taj dan 😂 hvala sta vjerujes,lijepo je to cut 🥰kad ti trebss dobit da vidis za smrzlice?

Hahhaha pa kud baš malo tele 😂😂😂😂
    Znaš šta, ako ispadne da ta promjena nadimka pomaže a ja od svega to nisam napravila poluditi ću 😂😂😂😂😂
    U petak sam prestala s terapijom pa se nadam da će brzo doći. Trenutno me dosta boli trbuh pa si mislim da se probija 🙈

Sta fali teletu,ima da je dobitan nick 😂😂 ako uspijem s nadimkom ima da ga svi promijene 😊 drzim fige da onda dode sto prije pada mos po malce 🥰🥳 i da ndce boljet kad dode to ie isto vidim popularno 🙊

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Ruska1986

Nikitta

Ajme gledam ko tele tko je sad MaloTele, jel to sad pred kraj godine neka sezona mijenjanja nickova? 🤣🤷🏼‍♀️ This year is to be burned 😅 Okrenimo se 2021!
    Lucyinthesky koliko puta dnevno si tako činila? Ujutro i navečer ili 3x dnevno?
    Ruska1986 joj čitala sam da je baš zajebano, da su se mnoge cure tako zajebale. Da treba možda debelo namazati kremom kožu okolo, i onda premazati pažljivo nokat. 🤯 Kako ti je to sada?

Pa ono, zalijecim pa se pojavi itd.. Al ovo ne bi vise pokusavala jer nisam spretna bas i mislim da bi zavrsilo isto! Mada mi se cini kao mozda najbolji nacin jer gljivetine mrze kiselo. Ali sam koristila i ovu kupku sa sodom i octom al nisam bila redovita bas.. Sad si mislim mozda opet s tim krenut jer sam stalno doma i imam vremena...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• LucyLou
    22. Studeni 2020. 13:39

Pami, Nikitta, Lucyinthesky, hvala vam od srca na ohrabrenju, bodrenju i navijanju! 😘 zbilja ste divne, a vasa podrska u ovakvim trenucima je neprocijenjiva! Cekam nalaze briseva i markera jer smo morali sve ispocetka vaditi pa cemo onda vidjeti sto dalje - naginjem dodatnim konzultacijam jer sam i sama pobornik toga da se sve opcije istraze, a mm i ja smo od pocetka rekli da nema predaje sve dok nam netko od strucnjaka ne kaze da smo iscrpili sve mogucnosti i da je doslo vrijeme za bijelu zastavu 😉 U svakom slucaju, javim sto smo odlucili. 

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Studeni 2020. 13:39

LucyLou, slažem se da tražiš drugo mišljenje, nema smisla stalno glavom u zid.
    Ja sam u Beti bila na konzultacijama kod tri različita doktora (jer sam poremećena ). Nije mi nitko dopao, ja sam ih birala.
    Dr Vlaisavljević je stari stručnjak, on me oduševio (između ostalog, bio je mentor Lucingeru, jedan je od pionira u ovom dijelu Europe). Međutim, on je samo par puta godišnje u Zagrebu, za njega se javiš Beti i kažeš da te stave na listu pa ti jave kad je tu. Da sam išla na proljeće na postupak (kao što je bilo planirano), išla bih kod njega, sad više nisam htjela čekati.
    Na jesen sam bila na konzultacijama kod dr. Dmitrović i dr Bračun. Obje su bile dobre i stručne, ali sa dr Bračun sam baš imala kemiju i sjela mi je kao kec na desetku, pa sam zato izabrala nju.
    Inače, jesi li primijetila kako si par postova iza, greškom, umjesto Lucyinthesky, napisala LucyLou. I onda si napisala ovo: ja stvarno za tebe imam dobar osjecaj. I mislim da je nekada ustvari lakse biti optimisticna i vjerovati za druge nego za samu sebe…ali samo hrabro naprijed, bit ce to sve dobro. 
    Kako si zapravo to pisala sebi, pročitaj to još koji put - to ti tvoja podsvijest govori. 

Meto, eto, kad doguraš do 40 i muž već izgubi svaku nadu da će ikad dobiti potomka, i onda ostaneš trudna - ČUDA se događaju!!! 

Pami, slažem se sa tvojom filozofijom. Jako želim dijete, bit ću tužna ako se ne ostvari, ali moj život nije određen time da moram biti majka, naći ću druge planove i druge životne ciljeve. Iako, sad ću biti majka pa ne moram. 
    Ali da, moj je cilj bio dati sve od sebe, potruditi se, pa da kasnije ni za čim ne žalim.

Ljutopile, moj malac je treći dan bio u fazi kompaktacije, bio je skoro na razini petog dana. Ne znam je li imao polarna tijela, nikad čula za to. Još dva sam imala koja su bila napredna, kao da su četverodnevni, ali ti su propali do idućeg dana.

Chloe18/MaloTele, ti meni želiš zakomplicirati listu!  Srećom, doskočila sam vam svima. Inače, baš takva probadanja sam ti ja imala. 

manemoj, stigneš promijeniti do idućeg puta.  

💔💔💔

Lucyinthesky
    22. Studeni 2020. 13:46

LUCIJA007

Omg zbog 2 stimulirana postupka u kojem su stanice nezrele reci da idete na donaciju🙄🤢…
    A ne bi rekli npr da ce drugi put napraviti punkciju dan kasnije 🤷‍♀️..
    I ja sam jednom imala prezrele stanice i biologica mi je rekla da nije bas imala s cim raditi jer je po njenom punkcija trebala biti dan ranije 🤷‍♀️..

S time da u prvom nisu bile, tu smo dobili 5 embrija, od kojih su doduše 4 propala nakon 3 dana, ali to nema veze sa nezrelošću.
    Te nezrele su bile kompletno sve u zadnjem stimuliranom i u jednom prirodno  prije toga.
    Ovo što ti je rekla biologica sam ja tamo pitala.
    Nikitta radila sam to samo jednom dnevno, navečer.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

manemoj
    22. Studeni 2020. 13:46

Cure jel mi može netko tko je prošao FET napisati kako to ide? Nigdje ne nalazim baš proces. Jel idem na UZV za vrijeme menstruacije kao u stimuliranom? Ili tek u nekom trenu pred ovulaciju? Jel se pikam opet s nečim? I sve ostalo što mi nije palo na pamet 🙈

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

22. Studeni 2020. 13:49

NadimakMTB

LucyLou, slažem se da tražiš drugo mišljenje, nema smisla stalno glavom u zid.
    Ja sam u Beti bila na konzultacijama kod tri različita doktora (jer sam poremećena ). Nije mi nitko dopao, ja sam ih birala.
    Dr Vlaisavljević je stari stručnjak, on me oduševio (između ostalog, bio je mentor Lucingeru, jedan je od pionira u ovom dijelu Europe). Međutim, on je samo par puta godišnje u Zagrebu, za njega se javiš Beti i kažeš da te stave na listu pa ti jave kad je tu. Da sam išla na proljeće na postupak (kao što je bilo planirano), išla bih kod njega, sad više nisam htjela čekati.
    Na jesen sam bila na konzultacijama kod dr. Dmitrović i dr Bračun. Obje su bile dobre i stručne, ali sa dr Bračun sam baš imala kemiju i sjela mi je kao kec na desetku, pa sam zato izabrala nju.
    Inače, jesi li primijetila kako si par postova iza, greškom, umjesto Lucyinthesky, napisala LucyLou. I onda si napisala ovo: ja stvarno za tebe imam dobar osjecaj. I mislim da je nekada ustvari lakse biti optimisticna i vjerovati za druge nego za samu sebe…ali samo hrabro naprijed, bit ce to sve dobro.
    Kako si zapravo to pisala sebi, pročitaj to još koji put - to ti tvoja podsvijest govori.Meto, eto, kad doguraš do 40 i muž već izgubi svaku nadu da će ikad dobiti potomka, i onda ostaneš trudna - ČUDA se događaju!!!Pami, slažem se sa tvojom filozofijom. Jako želim dijete, bit ću tužna ako se ne ostvari, ali moj život nije određen time da moram biti majka, naći ću druge planove i druge životne ciljeve. Iako, sad ću biti majka pa ne moram.
    Ali da, moj je cilj bio dati sve od sebe, potruditi se, pa da kasnije ni za čim ne žalim.

Ljutopile, moj malac je treći dan bio u fazi kompaktacije, bio je skoro na razini petog dana. Ne znam je li imao polarna tijela, nikad čula za to. Još dva sam imala koja su bila napredna, kao da su četverodnevni, ali ti su propali do idućeg dana.

Chloe18/MaloTele, ti meni želiš zakomplicirati listu! Srećom, doskočila sam vam svima. Inače, baš takva probadanja sam ti ja imala.manemoj, stigneš promijeniti do idućeg puta.

Da zato guglam, razlika je valjda pocetni stadij kompakcije i zavrsni stadij kompakcije. Pocetni nije rijedak i događa se. Ne znam dal je dobro da budu previše napredni, no kao sto sam rekla zamaram i sebe i vas.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Studeni 2020. 13:53

Ljutopile, moja je doktorica baš bila jako sretna zbog ovog u fazi kompaktacije, zato pretpostavljam da je to bila dobra vijest.
    Za ove četverodnevne je odmah rekla jesu napredni, ali da ne zna da li će dogurati do sljedećeg dana - za jednog se nadala da hoće, za drugog je već bilo indikacija da možda neće. Ali, majka ko majka, ja sam se nadala i za njih dva i za onog trećeg, slatkog prosječnog 

💔💔💔

22. Studeni 2020. 13:57

Lucyinthesky

LUCIJA007

Omg zbog 2 stimulirana postupka u kojem su stanice nezrele reci da idete na donaciju🙄🤢…
    A ne bi rekli npr da ce drugi put napraviti punkciju dan kasnije 🤷‍♀️..
    I ja sam jednom imala prezrele stanice i biologica mi je rekla da nije bas imala s cim raditi jer je po njenom punkcija trebala biti dan ranije 🤷‍♀️..

S time da u prvom nisu bile, tu smo dobili 5 embrija, od kojih su doduše 4 propala nakon 3 dana, ali to nema veze sa nezrelošću.
    Te nezrele su bile kompletno sve u zadnjem stimuliranom i u jednom prirodno prije toga.
    Ovo što ti je rekla biologica sam ja tamo pitala.
    Nikitta radila sam to samo jednom dnevno, navečer.

Svasta... Meni je rekla jer je vidjela kako sam bila vidljivo ljuta jer sam od hrpu stanica dobila jedva 2 trodnevna inace ni meni ne bi vjerovatno nista rekla. Tad sam bila na pocetku price i kako sam na punkciji od njih imala samo rijeci super broj(13 stanica) cak je bilo rijeci o tome da ce biti freeze all zbog uvecanih jajnika i da mi je prosao implantacijski prozor(zbilja ne znam na temelju cega su to zaključili), oni meni da dodjem treci dan no vjerojatno nece biti transfera. Ja dodjem 3 dan  i tu sam skuzila da nesto ne stima jer su mi transfer napravili, tad nisam ni upola znala o nicem kao sad... Za  zamrznuti nista.. Samo znam da je drugi doktor na transferu mi rekao kako je to los rezultat oplodnje i presutio je dio o fulanom implantacijskom prozoru.. Tad me vodili 3 doktora i svaki svoje... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.