Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    22. Studeni 2020. 17:56

Piky

Tanja79

Al stvarno pre prvog puta nisam znala nit sam se posebno bavila oko toga sta ce dr. i na koji nacin to odraditi. Vidim, zaokruzio na papiru metod ICS, googlam vidim sta je to, par videa na YouTube i to je to. Dalje samo sledim uputstva
    Razmisljala sam, ne moram ja se posebno baviti tim, on je "gulio stolicu" u Briselu
    Al definitivno, moras znati sve i sugerirati i majstoru sto pravi kuhinju i zubaru i frizeru i doktoru… Zasto velika vecina samo otaljava posao, umesto da se posveti…. Cast izuzetcima
    Jbt sanjam preksinoć coveka iz moje Pra proslosti, kaze " Tanja, nije ti dovoljno 200mg Q10, povecaj na 400" i tu se probudim. Fuck hocu da sanjam nesto drugo a ne Q10..
    jer doktor ne zna da kaze uzmi to, to, to i kraj

Ajme kad se sjetim, 100 % si u pravu.

Kad sam I 7 mj išla prvi put na vv znači PRVI PUT, oni meni zaborave napisati terapiju klomifena i kao dođi za 5 dana… Ja došla pita doktor jeste popili terapiju, ja gledam, ne kakvu terapiju???
    Pa klomifen jeste dobili recept, ja kažem NEEE, čak se i zakunem, on meni kaže nemoguće…
    Aj sad reci… I na to kaže pa ako vam je sestra i zaboravila dati mogli ste se sami sjetiti 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    I onda sam išla full prirodno, jedan fulikul i bio prazan i taj mjesec mislim da sam imala živčani slom…
    Sve moraš sam znati..

Kako si nam ti? 💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Studeni 2020. 17:59

Ruska1986

NadimakMTB

Žgaravica se javlja kod nekih žena u otprilike isto vrijeme kad i mučnine i nesvjestice. A to nije u 4tt.
    Žene obično ne znaju i ne prate da su trudne toliko rano kao mi, koje se počnemo testirati prije aspiracije
    Inače, ja još nemam ni žgaravicu ni mučnine, ponekad blagu odbojnost prema nekoj hrani i hvataju me nesvjestice.
    Kad bih znala da je sve u redu s bebom (a znat ću u utorak), bila bih jako sretna radi toliko lagane trudnoće za sad.

Mucnine krecu od 6, 7 tt 😊 prije ne… Ja sam mislila da je to ko u filmovima, odma padas u nesvjest i povracas..Ali ne, tek kasnije to krene…

Pa sad sam 6+5, dakle, pri kraju sedmog tjedna 

💔💔💔

Amaranta
    22. Studeni 2020. 18:09

Jeremija

evo nazvala dežurnog epidemiologa, negativna sam, šalje mi na mail. Jedna briga manje.
    Miss1502 hvala

Sretno sutra! Ako te pitaju koliko kila imaš, reci 50, da dobiješ onaj čuveni koktelčić, znamo da mu se veseliš 🤞❤️

Ja 84.,endometrioza, loše stanice;
    M. M. 77., 193 cm, ali asthenozoospermia
    Pokušavamo 9 god., nikad ništa.
    3/17. AIH, 5/17. AIH;
    10/17. LPSC (endometrioza), 3/18. HYSC (polip, septum + LPSC);
    9./18. AIH, 11./18. AIH;
    9./19. ICSI-bhcg 0;
    2./20. ICSI-bhcg 0.
    10./20. IVF prirodni - otkazan (CIN)

🍀🐞MISS🐞🍀
    22. Studeni 2020. 18:13

Upravo mi je na wc papiru sad bilo malo svježe krvi (pomijesane sa sluzi) ..isto tako mi je prošli put krenila biokemijska, ne zelim bit negativna ni nisam, ali se uzasno pribojavam da ce mi se ponoviti isto...🤦

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Nina985
    22. Studeni 2020. 18:14

Lucyinthesky

Meto

Lucyinthesky sretno u postupku, navijam da ovaj put bude sve kako zelis🤗 I barem jefan fet za braju ili seku😍

Joj Meto, hvala ti puno, ma ja sam veliki skeptik ovaj put, ne zanosim se uopće, pa kako bude.Fet i smrzlići su meni čisti sf, to ne mogu ni zamisliti trenutno.Istresirali me nakon zadnjeg postupka jako, da ne znaju kako to da ja imam tako jako loše stanice, čak spominjali donaciju(napisali u otpusnom😱), tak da, we will see…
    Isto ja i tebi želim naravno 😊
    Nego, jesam ja dobro zapamtila da si ti daaaaaaavno pisala sa iskustvom e coli u ejakulatu ili sam to pomiješala s nekim drugim?Ako jesi, kako ste je riješili i čime?

Lucyinthesky moj muž je ljetos bakterioloskom nalazu ejakulata imao e colli i streptokok. Dobio je antibiotike, pio ih je 10 dana,  nakon sto je završio s antibioticima pio je čaj protiv e colli. Mješavinu čaja smo uzeli od dr.Ksenije Krajine Pokupec. Nakon nekih mjesec dana je ponovno uradio nalaz i bio je čist.

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

22. Studeni 2020. 18:22

Piky

Tanja79

Al stvarno pre prvog puta nisam znala nit sam se posebno bavila oko toga sta ce dr. i na koji nacin to odraditi. Vidim, zaokruzio na papiru metod ICS, googlam vidim sta je to, par videa na YouTube i to je to. Dalje samo sledim uputstva
    Razmisljala sam, ne moram ja se posebno baviti tim, on je "gulio stolicu" u Briselu
    Al definitivno, moras znati sve i sugerirati i majstoru sto pravi kuhinju i zubaru i frizeru i doktoru… Zasto velika vecina samo otaljava posao, umesto da se posveti…. Cast izuzetcima
    Jbt sanjam preksinoć coveka iz moje Pra proslosti, kaze " Tanja, nije ti dovoljno 200mg Q10, povecaj na 400" i tu se probudim. Fuck hocu da sanjam nesto drugo a ne Q10..
    jer doktor ne zna da kaze uzmi to, to, to i kraj

Ajme kad se sjetim, 100 % si u pravu.

Kad sam I 7 mj išla prvi put na vv znači PRVI PUT, oni meni zaborave napisati terapiju klomifena i kao dođi za 5 dana… Ja došla pita doktor jeste popili terapiju, ja gledam, ne kakvu terapiju???
    Pa klomifen jeste dobili recept, ja kažem NEEE, čak se i zakunem, on meni kaže nemoguće…
    Aj sad reci… I na to kaže pa ako vam je sestra i zaboravila dati mogli ste se sami sjetiti 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    I onda sam išla full prirodno, jedan fulikul i bio prazan i taj mjesec mislim da sam imala živčani slom…
    Sve moraš sam znati..

Pikyyyyyy
    Jako jako cesto te se sjetim.. Pogotovo danas jer mi eto vec i M krece 4 tjedna nakon kiretaze... 
    Vjerojatno jos nista kod tebe ?? 
    Medikamemtntizno pokusati? 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Studeni 2020. 18:23

miss1502

Upravo mi je na wc papiru sad bilo malo svježe krvi (pomijesane sa sluzi) ..isto tako mi je prošli put krenila biokemijska, ne zelim bit negativna ni nisam, ali se uzasno pribojavam da ce mi se ponoviti isto…🤦

Draga, držimo fige na najjače. Naravno da može biti svašta, ali mi ćemo vjerovati da je implatacijsko. Ili da si bila smotana kao i ja na početku i da si se ogrebala. 

💔💔💔

• maja555
    22. Studeni 2020. 18:27

Miss1502 drzim fige da je implat. I da ce test bit pozitivan! 

Cure, trebala sam pocet pit d vital ampule ali procitala sam na uputama da nesmiju ljudi koji imaju povisen kalcij. A ja sam vadila na svoju ruku minerale i vitamine prije nekih godinu dana i povisen mi bio! Jedna ta ampula sadrzi 25 000 IU. Malo me strah piti..

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

Lucyinthesky
    22. Studeni 2020. 18:31

Nina985

Lucyinthesky moj muž je ljetos bakterioloskom nalazu ejakulata imao e colli i streptokok. Dobio je antibiotike, pio ih je 10 dana, nakon sto je završio s antibioticima pio je čaj protiv e colli. Mješavinu čaja smo uzeli od dr.Ksenije Krajine Pokupec. Nakon nekih mjesec dana je ponovno uradio nalaz i bio je čist.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

🍀🐞MISS🐞🍀
    22. Studeni 2020. 18:31

Ima li smisla sad nalokat se i pravit test pa usporedivat sa jutarnjim da li svijetli/tamni ako crte uopce bude ...sumnjam da je implatacijsko kad je svjeza sluzava krv...nemam pojma sta je pametno da napravim...jel moguce da mi je sve identicno ko prosli put,cak se sve poklapa sa danima 🤦🤦

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.