Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tuma
    21. Studeni 2020. 13:17

Nikitta a jao pa nikad mira kod tebe😰 nadam se da ce nakon ovih antibiotika stvarno proci...
    Moja svekrva je oke... zivi u kuci u stanu ispod nas, imamo odvojene ulaze, ne mijesa se PREVISE😅 al je svakako dobronamjerna. Stalo joj je do mene i pogotovo sad kad sam trudna me jako tetosi i pazi. Dere se na muza da on mora kuhat, cistit i da ni slucajno ja nista ne radim i da ga zato i imam🤣 i naravno i ona se ponudi da mi pomogne. Na pocetku veze dok smo poceli zivjeti skupa, znala bi nenajavljemo doci, uzeti moj zmazani ves da ga opere, dok bi mi otisli iz kuce bi dosla cisitit , nakon stp sam ja pocistila!! Al sam poludila, muz i sogorica su joj rekli da je to ludo i da joj to vise ne pada na pamet, pa se ispricala i stvarno vise nije ponavljala. I sad je puno veca podrska  nego sto smeta icime.

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

vuky
    21. Studeni 2020. 13:24

Cure, znam da sam padobranac, no pitanje, dal je itko imao terapiju gonal pregoveris? Ja nikad jos nisam bila u stimulaciji, uvijek neka polustimulacija, letrozol 2-6dc, pa menopur i cetrotide? Koliko sam skuzila, pregoveris bi trebao pomoci da sazriju js... ali bas nisam naisla na iskustvo ovakvom stimulacijom, pa eto ako netko vise zna? 
    Inace mi aspiracija bude 11dc, kako je vama bila? I ako popijem malo pivo je to ok za endometrij?

tera_
    21. Studeni 2020. 13:31

Meto

Ja konacno procitala od ranog jutra 100 str🤦‍♀️
    Cestitam na lijepim betama😍
    Vickivale zao mi je, znam da boli, a i ovo je dobar znak da se nesto dogadjalo.. iduci ce biti uspjesan, tu smo uvijek😘
    Bozma nick ti je vrh😂😂 jedva cekam tvoj izvjestaj, drzim 🤞🤞 na najjace!🤗
    Piky uf ti se jos mucis.. nadam se da ce to proci vise🍀💞
    Tera vi idete odmah na icsi, kao netko sa iskustvom sgama, samo cu ti reci da ne gubite vrijeme jer ta dijagnoza sgama moze ici do potpune azzoo zbog ne spustenih testisa i samo je pitanje vremena kad ce se prestati proizvoditi sjeme. Ono sto je super je da imate sa cim raditi, dovoljno materijala za postupak 🤞 Uradi briseve i papu, spole hormone 2-3dc i sa tim nalazima kod dr i odmah bi trebali uci u postupak. Sretno🍀
    Curly stalkala sam i ja lh trakice i navijala poskrivecki💪😜
    Tuma cestitam na urednom Niftyiju i curiciii😍
    Nirvana cestitke na prelasku na donju listu- sluzbeno trudnica😍
    Nadalice ah te svekrve, zabila bi joj krastavac u oko😤😠

Nadam se pocetkom nove godine, dok prikupim nalaze, cekam mengu da mogu sa svim krenuti... da nalaz je los,receno mi je da nema popravka ali valjda me nisu htjeli plasiti da ce se pogorsati :/

👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
    👨32g, oligoasthenozoospermia
    Kbc St
    1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
    FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
    2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
    FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
    FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵

manemoj
    21. Studeni 2020. 13:31

Nikitta

Blacky hvala, ja baš vjerujem u tvog Posljednjeg Mohikanca. 🙏🏼
    Nadalica zgrožena sam ponašanjem tvoje svekrve. Vidim da ne živite zajedno, vrijeme je za granice. Nečuveno! Uopće ne znam kako bih se postavila u tvojoj situaciji 🥵 Ja sam prošla horor sa svojom svekrvom, od prvog dana me nije prihvaćala, nije došla na vjenčanje, pazi - a nikad me nije ni upoznala. Šest i pol godina je nisam upoznala. Meni je to odgovaralo, svekar super, redovno nas posjećivao, bio na svadbi. Prije dvije godine za Božić, sama od sebe je nadošla, pozvala nas na ručak, ispričala se za sve, plakala je kao kiša, rekla da se kaje. Sad je druga priča. Mislim da je to samo čudo Božje. 🤷🏼‍♀️
    Cure meni se palac upalio, 4 tjedna od operacije. Moram opet, po peti put na antibiotike. Pakao je mala riječ kako se osjećam. Ne spavam. Plačem. Molim. U kurcu sam. Ne nazire se kraj. Ne bih mogla niti biti operirana u Beču da sam ostavila termin. Nemam riječi. Ne znam kako, ne znam zašto. Ni doktor ne kuži. Jednostavno. Ne znam.

Ajme mogu misliti kako si luda. Užas. Nadam se da će ti što prije proći i da će ta priča brzo završiti.
    Drži se ❤️

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• *.Women_name.*
    21. Studeni 2020. 14:24

ruška

ruška

*.Women_name.*

NadimakMTB

*.Women_name.*

ruška

Jutro svima,odmorite jer je vikend😀
    Women_name molim te reci mi da li piješ dhuphaston,decortin,folacin,Andol ili aspirin 100,utrogestan,u mom slučaju crinone gel uzima se do 12tt.do kada ti je doktor rekao da piješ tablete?

Ja ne pijem duphaston. Decortin mi je izbačen nakon prvog pregleda odma, smanjila sam ga na jednu dnevno i još pila do 8tt tako i prestala. Folacin i aspirin pijem i dalje, utrogestan takoder. Sad idem na pregled sljedeći ponedjeljak, bit ću 11.tt pa ću vidjet, nadam se da će mi ukinut bar utrogestan.

Zbog čega su ti dali sve te terapije? Decortin, folacin i aspirin?

Skvorc uvijek daje tu terapiju. Decortin daje kako tijelo nebi odbacili plod, zapravo ne preporuča ni korištenje nekih prepareata za dizanje imuniteta jer naše tijelo prepoznaje bebicu kao strano tijelo. I zbog različitih eventualno autoimunih bolesti. Folacin za dobar razvoj bebice, a aspirin za prokvrljenost, odnosno i kao "profilaksa" u slučaju eventualne hemofilije

Ja uz sve to vec duze vrijeme uzimam magnezij,cink,kalcij i vitamin d.Nije mi bilo rečeno da uz decortin nesmijem nista uzimati od dodataka prehrani.ti nista ne uzimaš?

Bas si me sada zabrinula,sta da prestanem uzimati magnezij solgar i vitamin d u kapima?nemogu nigdje naci nista

A zašto se brineš? Pa beta ti je pozitivna to je najvažnije. Taj decortin se odnosi da se u gnijezdi, a kod tebe je beta ogromna i beba je već tu. Znači da sve što si napravila si dobro napravila.  Nemoze ti ništa biti od magnezija i vitamina d. Nastavi uzimati kako i jesi, jer je to očito bila do bitna kombinacija kod tebe. Kad budeš išla na pregled pitaj doktora dali je potrebno uzimati. Magnezij je pogotovo dobar kod grceva na početku, ne može ti od moći. Ja sam u prvom postupku jako bildala imunitet prije postupka, na to sam mislila. A sad nisam htjela, već sam obrnuto pila samo kj su preporučili. Ti si već trudna, ne sekiraj se. Ne može ti to odmoci u ovom trenutku nikako. Doktorica i meni je vjerojatno mislila da nije potrebno ništa uzimati dodatno, jer sam ju ispitivala jel trebam ciklu i prenatal piti, ali to je bilo još kod aspiracije. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

21. Studeni 2020. 14:29

Joj ja, sam s tim dijelom stvarno prezadovoljna... Svekrva mi je stvarno super, ne petlja se nista, vidjamo se samo i kad mi dodjemo kod njih.. Ona je odmah rekla kad smo mm i ja poceli zivjeti zajedno da je ona imala svekrvu iz pakla i da ona takva nece biti... I nije... 
    Ona se vise 'boji' mene nego ja nje🤭😂...
    Ako nesto treba mene (sto je rijetkost) prvo zove muza da ga pita da li me smije nazvati ili ako od njega nesto treba pita da li se ja necu ljutit ako moj muz to i to... Tako za sve od pocetaka... Nekad si mislim Omg pretjerujes ga zeno pa nisam tak zlocesta opusti se 💪😂. Ali znam da ih ima svakakvih pa onda opet.. Neka meni bolje nje takve 😅💓... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Studeni 2020. 14:37

Ivanaxx, super si to isplanirala. To i hoće biti Tvoj Dan 

MilaSt, pa da, naravno da nas pogode, nismo roboti. Mene i danas neki ljudi iznova i iznova povrijede kad nešto naprave, iako znam kakvi su. Dam si malo vremena, i idem dalje. 

ruška, naškodila do sad nisi. Ja sam prestala sve uzimati do konzultacija, ako te strah, prestani i ti.

Tuma, super je da je spremna učiti. Svaki odnos se gradi s vremenom, važno je ne zamjerati previše greške dok god su obje strane dobronamjerne i spremne raditi na odnosu. 

tera_, bez brige, ako vide da ide prema lošijem, uvijek ima opcija da mu zalede nekoliko ampula spermića da imate za budućnost. Samo ti prati svog doktora. Za sad je dovoljno da ima nekoliko komada po ejakulatu - taman dovoljno da oplodi tvoje jajne stanice. A tvoji nalazi su super, i to je puno bitnije 

💔💔💔

• Ana26
    21. Studeni 2020. 14:47

Čestitke curama na pozitivnim betama. 
    Moram se i ja pohvaliti sa pozitivnim testom, ali onim na koronu. 😂 Izašla sam iz samoizolacije i prije povratka na posao se testirala kad ono pozitivna, a nemam simptome. 
    Nikitta žao mi je, drži se, želim ti brz oporavak! 

Joj, volim ovu temu-svekrva. Ja nisam zadovoljna sa svojom jer se u sve miješa i pametuje. Nije ona bezobrazna prema meni niti me je ikad uvrijedila kao Nadalicu njezina, ali ja ne volim da mi netko pametuje. Uvijek je ljubazna, ali je kao vegeta. Ne živim s njom pa pretrpim, zasad se nisam svađala. Moj muž joj kaže kad nam pametuje, ali ona kaže da ne misli ništa loše i opet po starom. Onda ja uvijek mužu prigovaram u vezi nje, ne želim se svađati, ali ću očito morati, sve više i više mi to ide na živce. A nekad mislim da možda ja pretjerujem. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

• ruška
    21. Studeni 2020. 14:58

*.Women_name.*

ruška

ruška

*.Women_name.*

NadimakMTB

*.Women_name.*

ruška

Jutro svima,odmorite jer je vikend😀
    Women_name molim te reci mi da li piješ dhuphaston,decortin,folacin,Andol ili aspirin 100,utrogestan,u mom slučaju crinone gel uzima se do 12tt.do kada ti je doktor rekao da piješ tablete?

Ja ne pijem duphaston. Decortin mi je izbačen nakon prvog pregleda odma, smanjila sam ga na jednu dnevno i još pila do 8tt tako i prestala. Folacin i aspirin pijem i dalje, utrogestan takoder. Sad idem na pregled sljedeći ponedjeljak, bit ću 11.tt pa ću vidjet, nadam se da će mi ukinut bar utrogestan.

Zbog čega su ti dali sve te terapije? Decortin, folacin i aspirin?

Skvorc uvijek daje tu terapiju. Decortin daje kako tijelo nebi odbacili plod, zapravo ne preporuča ni korištenje nekih prepareata za dizanje imuniteta jer naše tijelo prepoznaje bebicu kao strano tijelo. I zbog različitih eventualno autoimunih bolesti. Folacin za dobar razvoj bebice, a aspirin za prokvrljenost, odnosno i kao "profilaksa" u slučaju eventualne hemofilije

Ja uz sve to vec duze vrijeme uzimam magnezij,cink,kalcij i vitamin d.Nije mi bilo rečeno da uz decortin nesmijem nista uzimati od dodataka prehrani.ti nista ne uzimaš?

Bas si me sada zabrinula,sta da prestanem uzimati magnezij solgar i vitamin d u kapima?nemogu nigdje naci nista

A zašto se brineš? Pa beta ti je pozitivna to je najvažnije. Taj decortin se odnosi da se u gnijezdi, a kod tebe je beta ogromna i beba je već tu. Znači da sve što si napravila si dobro napravila. Nemoze ti ništa biti od magnezija i vitamina d. Nastavi uzimati kako i jesi, jer je to očito bila do bitna kombinacija kod tebe. Kad budeš išla na pregled pitaj doktora dali je potrebno uzimati. Magnezij je pogotovo dobar kod grceva na početku, ne može ti od moći. Ja sam u prvom postupku jako bildala imunitet prije postupka, na to sam mislila. A sad nisam htjela, već sam obrnuto pila samo kj su preporučili. Ti si već trudna, ne sekiraj se. Ne može ti to odmoci u ovom trenutku nikako. Doktorica i meni je vjerojatno mislila da nije potrebno ništa uzimati dodatno, jer sam ju ispitivala jel trebam ciklu i prenatal piti, ali to je bilo još kod aspiracije.

Hvala na odgovoru😘,piti ću sve do prvog uzv-a pa cemo vidjeti dalje 

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

21. Studeni 2020. 15:00

vuky

Cure, znam da sam padobranac, no pitanje, dal je itko imao terapiju gonal pregoveris? Ja nikad jos nisam bila u stimulaciji, uvijek neka polustimulacija, letrozol 2-6dc, pa menopur i cetrotide? Koliko sam skuzila, pregoveris bi trebao pomoci da sazriju js… ali bas nisam naisla na iskustvo ovakvom stimulacijom, pa eto ako netko vise zna?
    Inace mi aspiracija bude 11dc, kako je vama bila? I ako popijem malo pivo je to ok za endometrij?

Gonal ti je simulacija kao i menopur. Dakle sad neces ici u polustimulirani vec stimulirani..
    Dobivat ces vjerojatno Gonal i cetrotide od 2 ili 3 dana ciklusa(zavisi koju dozu na dan ja, sam sad dobivala 300iu na dan)... Aspiracija ti bude kao i inace, na cca 18 mm dobit ces stopericu sad koji dan vise manje to je tesko znati koliko ce ti rasti na dan folikuli.
    Ja sam sad na njemu imala 12 stanica, 8 zrelih svih 8 se oplodilo a do 4 dana(tako su htjeli nesto novo pokusati cetvrti dan jer smo i treci  dan vracali i peti) ostalo 6...2 vratili oba se primila i od primila 🙄🙉.. I jos 4 imamo za fet... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.