Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Studeni 2020. 17:55

tera_, da sve smo nestrpljive, ali ne ide brže. Iskoristi ovo vrijeme za buildanje stanica sa dodacima prehrani i za uživanje u svemu onome što više nećeš moći kad kreneš s postupkom. Obavi frizera, zubara, sistematski pregled, seksaj se, idi na bungee jumping, lasersku depilaciju, obavi bilo što što ti padne na pamet. Ako ne vježbaš, počni vježbati. Ako imaš viška kg, smanji malo. Ako pušiš, smanji malo... U svakom slučaju, razumiješ - pripremi si tijelo i psihu na trudnoću.

Nikitta, meni je blizak član obitelji imao godinama gadan oblik gljivica na nožnim noktima. Sa svim kremama, lijekovima se uvijek vraćalo. Na kraju je upalio jednostavni prirodni recept, ali je trebalo oko 6 mjeseci (da cijeli nokat izraste) i trebalo se to raditi svaki dan. Recept je bio pomiješaš oko pola litre tople vode sa oko 4dcl jabučnog octa i 5,6 žličica sode bikarbone i onda namačeš noge u tome. Kad je napokon sve bilo OK, nastavila je to raditi cca jednom tjedno i sad se već godinama nije vratilo. Ali prvih 6 mjeseci je trebalo baš svaki svaki dan.

LioraLiora, nitko ne zna o čemu ovisi beta. Istoj osobi u dvije trudnoće će biti različito. Zato ih ne uspoređujemo, bitno je samo da je u nekim okvirima i da se dupla. Beta ne govori ni o "kvaliteti" trudnoće, ni o tome je li višeplodna ili nije, ama baš ništa. Čitala sam čak o slučajevima gdje su žene mislile da je neuspješna trudnoća jer je bila minijaturna beta i nije rasla, pa je ispalo da se beba implantirala kraj mioma, pa je on ometao ispuštanje bete u krvotok dok beta nije postala prevelika (naravno, ovo je jakojako rijetko).

💔💔💔

• *.Women_name.*
    21. Studeni 2020. 17:59

LioraLiora

Cure pitanje, o cemu ovisi beta ? Tipa citam ovdje u potpisima, neko na 12dnt ima betu tipa 130, a neko na taj dan 500. Meni jucer 13 dnt pa beta 579, a nekima na taj dan citala sam puno manja, zašto to varira? Čak i transferi kad su nam isti dan, svaka ima drasticnu razliku od druge u betama. Malo sam znatizeljna samo 😅

Zavisi koji dan su vraćeni, a vjerujem da znači i dan implantacije koji mi nemozemo znati jel bio baš 4,5,6 dan

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986
    21. Studeni 2020. 17:59

LioraLiora

Cure pitanje, o cemu ovisi beta ? Tipa citam ovdje u potpisima, neko na 12dnt ima betu tipa 130, a neko na taj dan 500. Meni jucer 13 dnt pa beta 579, a nekima na taj dan citala sam puno manja, zašto to varira? Čak i transferi kad su nam isti dan, svaka ima drasticnu razliku od druge u betama. Malo sam znatizeljna samo 😅

Da, to ni meni nije jasno.. Bas znaju bit velike razlike! I mene je to uvijek zanimalo... Mislim, moja je na 10 dnt bila dosta velika, a o 12 da ni ne pricamo, a jedna beba je... 🤷‍♀️ sad, dal ima veze jer sam ja vratila 2 blastice, nemam pojma...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    21. Studeni 2020. 18:03

Jeremija

Ruska1986

Jeremija

Ruška1986, da, puno bolje. Čak sam imala volje i za jedam mali shopping, nakon 2 sata smrzavanja u redu za testiranje, a to se odavno nije desilo, nadam se samo da će potrajat. Ako se ponovi do ponedjeljka, nakon aspiracije idem u dr.jer nema mi smisla embriotransfer sa onim grčevima.

Ja se isto nadam da je sad krenulo na bolje! A nisam zapamtila, sam odjednom su ti krenuo proljev il sta?

Ma jednu večer u sred noći krenulo to i povraćanje, zvala doktora ujutro jer sam se prepala da je korona, a trebala u prirodnjak taj tjedan, kao ništa, sestra ne da doktora, ajte vi na dijetu nešto ste pojeli i naškodilo Vam, i taj dan temperatura 39. Prođe to i ostanu užasne glavobolje koje ni s čim nisu prolazile i proljev, kako sam svako 3 dana zvala da mi daju nešto za glavobolje ipak me poslali na testiranje na koronu, test negativan. Glavobolje su prestale od njihove injekcije, mislim Tramal ali proljev ostao. Ali sa takvim grčevima, da sam i M dobila 7 dana ranije od tih grčeva. Na dane bude malo bolje tipa da mogu otić do dućana, pa onda opet loše, dizanje po 3-4 puta u sred noći na wc, nigdje ne možeš otić od grčeva i na te lošije dane mi se digne i temperatura od iscpljenosti. Sad već 20-tak dana tako. Jučer opet krenula sa pozivima doktoru, kaže sestra da pričekam još koji dan, ako ne prođe da se javim, a u međuvremenu probala i novi, malo (puno) skuplji probiotik. Nadam se da sam završila s tim
    Inače nisam nikad bolesna, ali sad već u mjesec dana zovem doktora 5 puta, 4 testiranja na covid Pravi Jeremija

Jao, bas cudno... Da te ne salju nigdje dalje da se provjeri? Jer mi je palo napamet, moja sestricna je sa 30ak godina obolila od celijakije... Isto krenilo sa proljevom.. Da probas (preventivno) maknut brasno?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Studeni 2020. 18:04

Nikitta

MTB ajme hvala ti na savjetu. Guglala sam ja prirodne načine, sad sam si screenshotala ovo tvoje, jer u pon. idem dermatologu i izrešetat ću ga pitanjima:

- kapati eterično ulje čajevca? Koliko max kapi?
    - kapati Citrofit? Koliko max kapi?

To sam našla da pomaže ljudima, i još ću ga pitat za ovo tvoje. Znam da doktori inače ne vole narodnu medicinu, ali moram sve probati! ♥️

Ova moja je probala sa čajevcem, ali to nije uspjelo. Kao što rekoh, baš jako gadan slučaj, i nekad bi se malo primirilo i izgledalo kao da je otišlo, a onda bi buknulo nazad. Godinama je na tisuće kuna potrošila na to, sve moguće tablete i one olovke i kreme trošila, i sva poboljšanja su bila privremena.
    Da ne kažem da joj se povremeno dogodi da završi u bolnici (težak je kronični bolesnik) i u roku odmah se rašire ko kuga.
    Sad joj se zadnjih 5 godina nije vratilo. I uopće joj nije problem i dalje pobožno jednom tjedno to raditi. Jako je zadovoljna, kaže da joj je i koža postala predivna s tim, pa joj je to sad više beauty rutina nego zdravstvena stvar.

💔💔💔

21. Studeni 2020. 18:06

*.Women_name.*

LioraLiora

Zavisi koji dan su vraćeni, a vjerujem da znači i dan implantacije koji mi nemozemo znati jel bio baš 4,5,6 dan

Ma mislim da nema veze koji dan su vraceni, pricamo npr o blasticama, svima su nam vracene 5 dan kad meni na isti dan vracanja i isti dan vadim betu (10 dan transfera 5 dnevnih embrija) razlicite bete.. 

• *.Women_name.*
    21. Studeni 2020. 18:13

LUCIJA007

*.Women_name.*

LioraLiora

Ma mislim da nema veze koji dan su vraceni, pricamo npr o blasticama, svima su nam vracene 5 dan kad meni na isti dan vracanja i isti dan vadim betu (10 dan transfera 5 dnevnih embrija) razlicite bete..

Ali ne mora znacit da ti je isti dan došlo do implantacije, bez obzira kj su sve blastice. Oni okvirno kažu kad je najčešće 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    21. Studeni 2020. 18:20

Curke samo da vas sve pozdravim. Ja neznam šta da tafuž
    Za 6 dana se moram krenuti bockati a danas temperatura 37.5. Bila sam kod dr. i nema nikakve neznake za koronu i rekao mi da koristim paracetamol za skidanje temp, ali baš ne pomaže. Šta da radim? Da probam još par dana skidati ili da otkažem sve? Znam da me propuh sjebo, u utorak idem tek na posao, bolje ću se obući ali neznam što da radim sad ☹️ molim savjet. Hvala do neba 🙏❤️

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    21. Studeni 2020. 18:20

*šta da radim.
    Ajme mob sam piše 😂😂😂😂

endometrioza

21. Studeni 2020. 18:22

*.Women_name.*

LUCIJA007

*.Women_name.*

LioraLiora

Ali ne mora znacit da ti je isti dan došlo do implantacije, bez obzira kj su sve blastice. Oni okvirno kažu kad je najčešće

Da, ima logike da zavisi koji dan su se implantirali... No opet bas znaju biti velike razlike npr i po duplanju i to mi nije jasno.. Npr meni u prvoj T se beta jeeeedva nategnuto uduplala a drugi put gotovo utrostrucila.. A u drugoj trudnoci 1 embrij vracen..
    Dakle nema veze ni s brojem embrija... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.