Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Studeni 2020. 14:30

Bozma

Nikitta, nazvala sam necakinju koja radi u ljekarni i pitala ima li to pa je rekla da je praznik i ne radi ali da ima doma neke slicne koje isto kostaju kao svetog Petra kajgana, dobila je testere, a kako je nju mucilo ima ih uz sebe. Zovu se omni biotic stres i isto se piju ujutro. Ako ovo ne pomogne do kraja tjedna idem po te tvoje. Maja555ovo sto sam dovila se rastapa u 1dcl vode i onda popije. Probala sam 3 razlicite vrste kapsula u ovih mjesec dana i nista ne prolazi.
    Jedino sto jos nisam probala je otic kod doktora 😂. Zvala sam ga, kaze sestra da idem na dijetu…to je ono sta mi treba sa 48kg 😂
    Ljutopile, dobro, kod njih je uvijek transfer treci dan i da imas 10embrija, ali imat ce onda ona sta i za zamrznut. A ja sam sad vec odabrala Menopur, pa kud puklo. A ovo za transfere treci dan, ja sam prosli tjedan imala konzultacije sa nekoliko klinika vani, ne pisem jer to ekipu tu ne zanima, ali svi doktori i embriolozi su se uscudjavali mojim transferima treci dan. Da kako su oni meni odabrali najkvalitetniji na 3.dan, da se tek na 5-ti dan moze vidjet koji je zapravo najkvalitetniji i da ako ne dodju do blastice ne bi prezivjeli ni u maternici. Nisam ulazila u rasprave, kod mene se obicno nije imalo sta ni birat, vracali su sta su imali, a i sad mi vise nije bitno. Mozda oni jendostavno imaji bolje medije, inkubatore i sta ti ga ja znam sta sve ne za cuvanje embrija pa tako rade.

Bozma, otkud ti ideja da ekipu ovdje ne zanimaju tvoje konzultacije sa stranim klinikama?
    Pa mislim da nam je svima zanimljivo pročitati - i zato što nas zanimaš ti i zato što nas zanima kako oni rade. 

💔💔💔

18. Studeni 2020. 14:34

tera_

Pozdrav borilice,
    Mi pokusavamo zaceti 2,5g(ja imam 29, m 28 godina) ja sam redovno godisnje isla na preglede i sve je uvjek bilo u redu, m je bilo tesko nagovoriti na spermiogram, napokon sam uspjela i onda je usljedio sok. Njegova dijagnoza je oligoasthenozoospermia, receno nam je da tu nema pomoci vitaminina nit icim da popravimo spermio, samo postupak icsi+ivf. Mene sad zanima ako netko zna da mi objasni proceduru postupka preko hzzo, kakvi su rezultati u st-u, koji dr je najbolji? Do sada sam isla samo kod privatnih ginekologa,tako da nisam kod niti jednog upisana.
    Hvala

Mislim  da moraš bit kod nekoga upisana. Pogledaj na e-građani na Portal zdravlja tko ti je ginekolog. Ako stvarno nemaš tmožeš provjerit tko je slobodan pa se upisat. Kod ginekologa onda uzmi uputnicu za konzultacije. U KBC ti rade ti dr. Mršić, Budimir, Pecotić, Mimica, Marušić i Šunj. I stvarno su svi OK, mlada si i zdrava, ne kužim se u dijagnoze spermiograma, ali ako ih bar nešto ima neće bit nekih problema, pa koga god odabereš nećeš falit

tera_
    18. Studeni 2020. 14:46

Bozma

tera_

Pozdrav borilice,
    Mi pokusavamo zaceti 2,5g(ja imam 29, m 28 godina) ja sam redovno godisnje isla na preglede i sve je uvjek bilo u redu, m je bilo tesko nagovoriti na spermiogram, napokon sam uspjela i onda je usljedio sok. Njegova dijagnoza je oligoasthenozoospermia, receno nam je da tu nema pomoci vitaminina nit icim da popravimo spermio, samo postupak icsi+ivf. Mene sad zanima ako netko zna da mi objasni proceduru postupka preko hzzo, kakvi su rezultati u st-u, koji dr je najbolji? Do sada sam isla samo kod privatnih ginekologa,tako da nisam kod niti jednog upisana.
    Hvala

Mislim da moraš bit kod nekoga upisana. Pogledaj na e-građani na Portal zdravlja tko ti je ginekolog. Ako stvarno nemaš tmožeš provjerit tko je slobodan pa se upisat. Kod ginekologa onda uzmi uputnicu za konzultacije. U KBC ti rade ti dr. Mršić, Budimir, Pecotić, Mimica, Marušić i Šunj. I stvarno su svi OK, mlada si i zdrava, ne kužim se u dijagnoze spermiograma, ali ako ih bar nešto ima neće bit nekih problema, pa koga god odabereš nećeš falit

Hvala na odgovoru :) imamo ih 2,8%...kad se upisem porazgovarat cu s gin kojeg mi preporucuju, jer koliko sam shvatila tako sad trebaju raditi :)

👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
    👨32g, oligoasthenozoospermia
    Kbc St
    1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
    FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
    2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
    FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
    FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵

• ruška
    18. Studeni 2020. 14:53

miss1502

Jel rano za bol u leđima kao simptom? 4dnt ?😂😂

Nije mene bolilo prvih dana nakon transfera

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

• ruška
    18. Studeni 2020. 14:57

Cure hvala svima na podršci😘,da ne pišem svakoj posebno.držim fige svima da što prije ugledaju pozitivan test,a trudnicama dosadnu trudnoću ♥️

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

18. Studeni 2020. 14:59

NadimakMTB

Bozma

Ljutopile, dobro, kod njih je uvijek transfer treci dan i da imas 10embrija, ali imat ce onda ona sta i za zamrznut. A ja sam sad vec odabrala Menopur, pa kud puklo. A ovo za transfere treci dan, ja sam prosli tjedan imala konzultacije sa nekoliko klinika vani, ne pisem jer to ekipu tu ne zanima, ali svi doktori i embriolozi su se uscudjavali mojim transferima treci dan. Da kako su oni meni odabrali najkvalitetniji na 3.dan, da se tek na 5-ti dan moze vidjet koji je zapravo najkvalitetniji i da ako ne dodju do blastice ne bi prezivjeli ni u maternici. Nisam ulazila u rasprave, kod mene se obicno nije imalo sta ni birat, vracali su sta su imali, a i sad mi vise nije bitno. Mozda oni jendostavno imaji bolje medije, inkubatore i sta ti ga ja znam sta sve ne za cuvanje embrija pa tako rade.

Bozma, otkud ti ideja da ekipu ovdje ne zanimaju tvoje konzultacije sa stranim klinikama?
    Pa mislim da nam je svima zanimljivo pročitati - i zato što nas zanimaš ti i zato što nas zanima kako oni rade.

Nije da ne zanima, nego je skroz druga tema, a i koliko toga ima, a i bez toga sam poprilično okupirala forum

vuky
    18. Studeni 2020. 15:16

Pozdrav! Jutros sam otisla napraviti test na rebro, tamo su mi rekli da me ceka na Petrovoj nalaz, a zatim sam kroz 1h dobila M koja je trebala doci sutra, ali dosla je danas.... Sad ja bi ujutro trebala doci u Petrovu, ali ne znam jel bitno u koliko h? Meni je sestra rekla samo ujutro.... :/ 

18. Studeni 2020. 15:16

Znači kužim ovaj dio do isteka ugovora ako odem na komplikacije država će me financirat do isteka ugovora. Mene kopka vrijeme iza ugovora, hocu par mjeseci onda do rođenja djeteta biti skroz bez primanja? Oprostite ako vas smaram, čisto me zanimaju vaša mišljenja.. ja sam jedina u obitelji koja radi vječito na ugovor na određeno, pa malo zavod pa tako u krug.
    Koga mogu to sve pitati? Zavod za zaposljavanje?

curly29
    18. Studeni 2020. 15:20

Primate li nove radoznale clanice? 
    Procitala obavezan pocetni post, za pocetnika spas 🤗
    Citala sam danas 3h i ne mogu vise, vrti mi se u glavi, nemoguce je da sve iscitam ali energija vam je top 👍🏼
    Uglavnom piskarala sam nekad na LH temi dok sam mislila da je sve ok sa nama, juce smo primili nalaz od muza da nije ok i da idemo na IVF.
    Korona je u AT bas u mahu, doktoru ne mogu a termin je u klinici za razgovor tek 18.12, kao sto mozete pretpostaviti izludicu do tad ako nesto ne saznam 😂
    Ako se neko od vas susreo sa dijagnozom Teratozoospermia, 2% spermica normalnog oblika 98% apsolutno izludili.
    Ljetos smo radili sve nalaze i on i ja u Bosni sve bilo ok, posto smo se preselili u AT logicno moramo sve ispocetka ovdje i ono ispada da nikako nije ok.. SOK, ja sam zbunjena ali jutros dok sam citala vase poruke, osjecam se mnogo bolje i smirenije. Ako neko nesto zna...
    Help please 🥰

Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
    👩🏼‍🦱 30 (Blagi PCOS)
    🤵🏻 33 (Teratozoospermia, 2% normalnog oblika)
    ProFertil (oboje)
    Prve konsultacije IVF/ICSI 18.12 ✍🏼
    Vadjenje svih nalaza (prvi put) 2.2021
    Planiran postupak 3.2021
    https://lbdf.lilypie.com/t41up2.png

• Oolive
    18. Studeni 2020. 15:25

curly29

Primate li nove radoznale clanice?
    Procitala obavezan pocetni post, za pocetnika spas 🤗
    Citala sam danas 3h i ne mogu vise, vrti mi se u glavi, nemoguce je da sve iscitam ali energija vam je top 👍🏼
    Uglavnom piskarala sam nekad na LH temi dok sam mislila da je sve ok sa nama, juce smo primili nalaz od muza da nije ok i da idemo na IVF.
    Korona je u AT bas u mahu, doktoru ne mogu a termin je u klinici za razgovor tek 18.12, kao sto mozete pretpostaviti izludicu do tad ako nesto ne saznam 😂
    Ako se neko od vas susreo sa dijagnozom Teratozoospermia, 2% spermica normalnog oblika 98% apsolutno izludili.
    Ljetos smo radili sve nalaze i on i ja u Bosni sve bilo ok, posto smo se preselili u AT logicno moramo sve ispocetka ovdje i ono ispada da nikako nije ok.. SOK, ja sam zbunjena ali jutros dok sam citala vase poruke, osjecam se mnogo bolje i smirenije. Ako neko nesto zna…
    Help please 🥰

Dobrodošla! Ja ti nazalost ne znam pomoci ali mozda se javi netko tko bi znao. U ovom svijetu cekanje je najgori neprijatelj tako da apsolutno razumijem. Ovdje je dobra ekipa uz koju vrijeme brze leti😁

👸33god. 🤴🏻 32.god

*par god. pokušavanja
    *jedna uredna spontana trudnoća prije 10 god. Moja velika beba savršena sa željom za bratom ili sestrom🙏
    *7./2020 AIH
    *9./2020- cista postupak odgođen
    *10./2020 AIH
    *11./2020 prvi IVF 🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.