Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tera_
    18. Studeni 2020. 17:05

WOMEN_NAME diagnoza mu je takva da nema popravke bar mi je tako rekao dr Poljak u citu..testisi mu nisu spusteni kako treba, a takav problem se mora rjesiti u ranoj dobi dijeteta(nazalost kao da je rodjen u kamenom dobu,ali sta je tu je)... jesmo jos pod sokom i dojmom,ali opet postoji nada a to je icsi :) 

👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
    👨32g, oligoasthenozoospermia
    Kbc St
    1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
    FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
    2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
    FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
    FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵

curly29
    18. Studeni 2020. 17:06

Dada ja sam se tek doselila u AT pa mi je njemacki osrednji, doktor me uhvatio na prepad kad me odmah poslao u kliniku njihovu Kinderwunsch (dzavna je) i nisam sigurna jos kako tacno ovdje ide, pitacu na tom razgovoru za taj ICSI prvo, znam samo da oni snose 70% mi 30% nevazno jel privatno ili drzavno (imamo pravo na 4 pokusaja) Nemam bas nikog da se raspitam ali su za sad bili jako ljubazni pa cu dati sansu drzavnom prvo.
    Hormone sam prosle godine radila kod nas dole, ok su bili TSH malo povisen cini mi se 2,9 mozda a kao idealno je 1,5 ako se dobro sjecam (danas sam malo zbunjena nadam se da se nisam izvalila) 😄 pila sam Selen 3mj i sad tek opet ovdje trebam vidjeti kakvi su. Malo su mi duzi ciklusi, ali uhvatim pik na Lh i O oko 20dc ali dzaba.. vise od dvije godine nista 😳

Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
    👩🏼‍🦱 30 (Blagi PCOS)
    🤵🏻 33 (Teratozoospermia, 2% normalnog oblika)
    ProFertil (oboje)
    Prve konsultacije IVF/ICSI 18.12 ✍🏼
    Vadjenje svih nalaza (prvi put) 2.2021
    Planiran postupak 3.2021
    https://lbdf.lilypie.com/t41up2.png

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Studeni 2020. 17:08

curly29

MTB wow hvala ♥️♥️
    Vidjecemo kakve su i moje jajne celije, i ja sam neka sumnjiva sa ovim PCOS, ludilo sve skupa kao kod sviju vjerujem :)
    Super sto si ovo napisala, jer je meni na neki nacin laknulo da je do sperme, znam da se to moze pogurati lakse nego mi zene i zavrzlame u nasem tijelu i glavi, grozna sam znam ali sta mogu laknulo mi na neki cudan nacin 😂
    Radujem se da pokupim vase znanje 🙌🏻

Ovo ti je čista matematika. Ti ćeš po postupku imati oko 10tak jajnih stanica. Dakle, dovoljno je da on ima toliko spermića.
    U svakom ejakulatu ih najčešće ima par miliona, 2% od toga je je puno više od 10 
    Ne moraš se brinuti hoće li koristiti IVF ili ICSI, biolozi odluče što je najbolje jednom kad imaju vaš materijal pred sobom.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Studeni 2020. 17:10

Bozma

LioraLiora, htjela sam ti stavit sliku ali mi ne radi danas onaj link za slike pa ti evo link sa stranica zdravstvenoj
    https://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-place-za-vrijeme-bolovanja/
    Skrolaj dole na naslov Kada se naknada prima direktno od HZZO. Tako da ti nekoga tko bi te prijavio cim ti tu istekne ugovor i za par dana otisla na komplikcije ne bi bas nista kostala.

Bozma, super si to istražila.
    Ja isto navijam da LioraLiora dobije svoju naknadu, samo nisam bila sigurna da li bi potencijalni poslodavac pristao na moguće komplikacije - osim ako je ona bliska s nekim.

💔💔💔

18. Studeni 2020. 17:12

Bozma

LioraLiora, htjela sam ti stavit sliku ali mi ne radi danas onaj link za slike pa ti evo link sa stranica zdravstvenoj
    https://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-place-za-vrijeme-bolovanja/
    Skrolaj dole na naslov Kada se naknada prima direktno od HZZO. Tako da ti nekoga tko bi te prijavio cim ti tu istekne ugovor i za par dana otisla na komplikcije ne bi bas nista kostala.

Hvala ti na pomoci, i hvala svim curkama na odg.
    NelaNela, jesi mene pitala za iscjedak ili woman name? Ja ti zasada još nemam smeđi iscjedak niti imala nikakav osim od utrića 😀

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Studeni 2020. 17:13

vickivale, to je lijepa crtica. 
    Držmo fige do sutra. Kao što rekoh, smeđarenje nije nužno loše, mogu biti ostaci krvi od implantacije.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    18. Studeni 2020. 17:22

Bozma

MTB, LioraLiora, mislim da su komplikacije odmah na teret zdravstvenog, da to ne ide kao bolovanja za druge bolesti. Ako mu i plati za par dana davanja nece je puno kostata. Zasti da gubi pravo na komplikacije i porodiljni, a puno njih bez dana pravog radnog staza to sve iskoriste.

Koji fr

🌺Dada31🌺

curly29

I da.. oboje smo saznali taj dan navece da smo korona pozitivni, moguce da to utice nekako na spermiogram?
    Evo ga dusa moja citav dan trubi da je to zbog korone tako 🥺

Moj je bio na antibioticima, i pio tablete za bolove kad je davao uzorak. Mislim da to nema veze sa tim 🙄🙄

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Studeni 2020. 17:27

Ma ne mora ponavljati nalaze. Kakve veze ima ima li 2% ili 5% dobrih spermića, osim radi eventualno ega.
    Ionako trebaju ići na IVF, to je i više nego dovoljno dobrih spermića, sad treba ići dalje sa postupkom. Čak je i bolje da izgleda lošije, da ih ne maltretiraju sa inseminacijama i tempiranim odnosima.

💔💔💔

manemoj
    18. Studeni 2020. 17:45

Evo ja napokon gotova..
    Šaljem slikicu za one koji su tražili.. kad već ne mogu pozitivnog testa 😉
    https://ibb.co/72mhvLP

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• *.Women_name.*
    18. Studeni 2020. 17:48

NadimakMTB

Ma ne mora ponavljati nalaze. Kakve veze ima ima li 2% ili 5% dobrih spermića, osim radi eventualno ega.
    Ionako trebaju ići na IVF, to je i više nego dovoljno dobrih spermića, sad treba ići dalje sa postupkom. Čak je i bolje da izgleda lošije, da ih ne maltretiraju sa inseminacijama i tempiranim odnosima.

Da jedino ako će njemu biti lakše. Inače je bolje da je lošiji jer je to odma indikaciju za IVF. Moja ona kolegica o kojoj sam pisala jučer je npr išla na inseminacije jer su njegovi nalazi bili bolji nego od kog supruga, a mi odma na IVF. Iako njima je odma prva inseminacija uspjela. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.