MTB wow hvala ♥️♥️
Vidjecemo kakve su i moje jajne celije, i ja sam neka sumnjiva sa ovim PCOS, ludilo sve skupa kao kod sviju vjerujem :)
Super sto si ovo napisala, jer je meni na neki nacin laknulo da je do sperme, znam da se to moze pogurati lakse nego mi zene i zavrzlame u nasem tijelu i glavi, grozna sam znam ali sta mogu laknulo mi na neki cudan nacin 😂
Radujem se da pokupim vase znanje 🙌🏻
Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
👩🏼🦱 30 (Blagi PCOS)
🤵🏻 33 (Teratozoospermia, 2% normalnog oblika)
ProFertil (oboje)
Prve konsultacije IVF/ICSI 18.12 ✍🏼
Vadjenje svih nalaza (prvi put) 2.2021
Planiran postupak 3.2021
https://lbdf.lilypie.com/t41up2.png
Primate li nove radoznale clanice?
Procitala obavezan pocetni post, za pocetnika spas 🤗
Citala sam danas 3h i ne mogu vise, vrti mi se u glavi, nemoguce je da sve iscitam ali energija vam je top 👍🏼
Uglavnom piskarala sam nekad na LH temi dok sam mislila da je sve ok sa nama, juce smo primili nalaz od muza da nije ok i da idemo na IVF.
Korona je u AT bas u mahu, doktoru ne mogu a termin je u klinici za razgovor tek 18.12, kao sto mozete pretpostaviti izludicu do tad ako nesto ne saznam 😂
Ako se neko od vas susreo sa dijagnozom Teratozoospermia, 2% spermica normalnog oblika 98% apsolutno izludili.
Ljetos smo radili sve nalaze i on i ja u Bosni sve bilo ok, posto smo se preselili u AT logicno moramo sve ispocetka ovdje i ono ispada da nikako nije ok.. SOK, ja sam zbunjena ali jutros dok sam citala vase poruke, osjecam se mnogo bolje i smirenije. Ako neko nesto zna…
Help please 🥰
Curly29 sad će Dada nešto da ti kaže... Spermiogram mog supruga je teratozoospermia 0% pravilnih i doktor mi je rekao ovako :znači da to ništa ne znači 😂 i ja sam se uplašila i neke cure ovdje su me stvarno smirile i na idućem sam pregledu malo detaljnije doktora upitala o tome. Znači stvar je takva je do prirodne trudnoće teško (čitaj nemoguće) doći jer su plivači nestašni i teško direkt prođu u js. Zato se za takvu dijagnozu ide odmah na ICSI jer on inekcijom direktno ubrizgava malca unutra. Za samu oplodnju oblik nema veze. Meni je to doktor rekao ovako : Oblik broda nema veze sa sposobnostima kapetana broda. Znači ovdje si ključna TI.
Vidip ja recimo imam školski dobre sve nalaze iako imam endometriozu i 99% je da su mi začepljena oba jajovoda. Tako da ako Bog dragi da, nadam se da je ICSI naša dobitna šansa. Makar doktor je rekao da bi i obični IVF u redu prošao ali mi smo se ipak odlučili na sigurniju metodu radi tih 0% što ne znači ako je tako mali postotak da NIJEDAN nije normalan. Uglavnom što se terapije tiče nije mu rekao ništa osim da pije Folio Man tako da ti savjetujem da kupite u apoteci. Sretno 😊 😊 😊 😊 🙏❤️
endometrioza
I da.. oboje smo saznali taj dan navece da smo korona pozitivni, moguce da to utice nekako na spermiogram?
Evo ga dusa moja citav dan trubi da je to zbog korone tako 🥺
Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
👩🏼🦱 30 (Blagi PCOS)
ProFertil (oboje)
Planiran postupak 3.2021
Dada hvala ti do neba, i ja tebi zelim da je ovo sad vasa dobitna sansa i jeste! 🥰 Danas nam je bas tezak dan, puno mi znaci pozitiva i tudja iskustva. Nama su dali ProFertil i prije nalaza, nadam se da ce to pomoci. Ma nisam upucena nikako, ali kako vas citam sve mi se cini da trazim taj ICSI ako moze, vidim bas pisete da je to sigurnije? Totalni sam laik, prvi mi je dan u ovoj skoli 😅
Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
👩🏼🦱 30 (Blagi PCOS)
ProFertil (oboje)
Planiran postupak 3.2021
LioraLiora, htjela sam ti stavit sliku ali mi ne radi danas onaj link za slike pa ti evo link sa stranica zdravstvenoj
https://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-place-za-vrijeme-bolovanja/
Skrolaj dole na naslov Kada se naknada prima direktno od HZZO. Tako da ti nekoga tko bi te prijavio cim ti tu istekne ugovor i za par dana otisla na komplikcije ne bi bas nista kostala.
I da.. oboje smo saznali taj dan navece da smo korona pozitivni, moguce da to utice nekako na spermiogram?
Evo ga dusa moja citav dan trubi da je to zbog korone tako 🥺
Moj je bio na antibioticima, i pio tablete za bolove kad je davao uzorak. Mislim da to nema veze sa tim 🙄🙄
endometrioza
Bozma, ništa ti ne okupiraš, ovo je tvoja grupa.curly29, dobro nam došla, i nadam se da ćeš na brzo otići!
Da bi oplodnja uspješno prošla, idealna kombinacija je da si ti OK i da imaš kvalitetne jajne stanice, a da muž ima barem 1 dobar spermić. S obzirom da ih ima čak 2%, to je puno bolje od barem jednog.
Prirodno ćete teško zanijeti, ali pomoću ICSI-ja ćete vjerojatno biti uspješni - izabrat će se njegovi najbolji spermići i pomoći će im se da probiju tvoje jajne stanice - pod uvjetom da su tvoje jajne stanice kvalitetne.
Ako već netko mora imati problem, uvijek je bolje da je to muški faktor nego ženski, mi smo tu problematičnija sorta. Iako se i tad, uz malo pomoći, može doći do bebe.
Obavite sve početne preglede, dogovorite konzultacije i bacite se u postupke. Vrijeme možeš kratiti ovdje sa ovom zabavnom skupinicom.
LioraLiora, Bozma, nisam sigurna da je ovo "fiktivno zapošljavanje" dobro jer mislim da jest trošak poslodavcu prvih 42 dana? Ili tako nešto - 70% plaće daje poslodavac. Plus taj poslodavac riskira jer ako LioraLiora odluči ne biti na bolovanju i punom porodiljnom, on joj mora plaćati plaću i ne može joj dati otkaz makar mu se ona svaki dan beljila na radnom mjestu i odbijala raditi posao. Ne kažem da bi ona to napravilanego da će iz tog razloga dosta ljudi teško pristati raditi takvu uslugu.
LioraLiora, najbolje ti je da to pitaš HZZO ako ovdje nitko nema iskustva. Također, moguće i da ti HZZ mora plaćati neku naknadu određeno vrijeme nakon što ti ugovor istekne - radi staža, tzv naknadu za nezaposlene.
vickivale, ne moraju to biti loše vijesti dok god je smeđarenje. Čitala sam da 25% trudnica imaju nekakvo krvarenje u prvom tromjesečju koje završi OK, nekad je čak i pravo krvarenje u pitanju. Samo smireno, a mi ćemo ovdje svi navijati za tebe i tvoju bebu. Inače, ne sjećam se da si nam lijepila sličicu jučer?
Hvala ti, tesko se ne brinuti i ne misliti o najgorem scenariju... evo jucerasnja fotka za srecu. https://ibb.co/SJcNKkV
Dvojajcane blizanke 🍒
Dada hvala ti do neba, i ja tebi zelim da je ovo sad vasa dobitna sansa i jeste! 🥰 Danas nam je bas tezak dan, puno mi znaci pozitiva i tudja iskustva. Nama su dali ProFertil i prije nalaza, nadam se da ce to pomoci. Ma nisam upucena nikako, ali kako vas citam sve mi se cini da trazim taj ICSI ako moze, vidim bas pisete da je to sigurnije? Totalni sam laik, prvi mi je dan u ovoj skoli 😅
Svi smo mi bili kad smo tek kretali. Žene su ovdje divne, ovdje nema osuda, nema srama pitati bilo što. Jedna za drugu smo ovdje kao da se znamo cijeli život a zapravo ništa neznamo 😂
Probaj dogovoriti ICSI, neznam idete li privatno ili preko socijalnog ali kod privatnika vi možete birati. Pokušaj se dogovoriti s liječnikom.
Kakvi su tvoji nalazi što se hormona tiče, amh, lh, tsh itd? 😊 Imaš li išta?
endometrioza
Znači kužim ovaj dio do isteka ugovora ako odem na komplikacije država će me financirat do isteka ugovora. Mene kopka vrijeme iza ugovora, hocu par mjeseci onda do rođenja djeteta biti skroz bez primanja? Oprostite ako vas smaram, čisto me zanimaju vaša mišljenja.. ja sam jedina u obitelji koja radi vječito na ugovor na određeno, pa malo zavod pa tako u krug.
Koga mogu to sve pitati? Zavod za zaposljavanje?
a da te netko od poznanika tko ima firmu prijavi na ugovor od 2 godine ili naštimajte da ugovor o radu bude do otprilike djetetove prve godine? Nećeš im bit nikakav trošak
Vidiš zanimljivo, budem se raspitala kod poznanika.. znači njega ništa neće koštati..samo ću mu doprinose plaćati jelda?
Ni doprinose mu neces placat. Mozda za par dana dok ne odes na komplikacije, ali to je sica. Gledaj da ti bude u komadu. Ne znam kolilo sad u komadu radis jer i to ti ima veze do kad ces dobivat porodiljni, gledaj da te odmah sutradan prijavi da ti ne stvara komplikacije rupa u stazu za neke druge stvari.
Pozdrav borilice,
Mi pokusavamo zaceti 2,5g(ja imam 29, m 28 godina) ja sam redovno godisnje isla na preglede i sve je uvjek bilo u redu, m je bilo tesko nagovoriti na spermiogram, napokon sam uspjela i onda je usljedio sok. Njegova dijagnoza je oligoasthenozoospermia, receno nam je da tu nema pomoci vitaminina nit icim da popravimo spermio, samo postupak icsi+ivf. Mene sad zanima ako netko zna da mi objasni proceduru postupka preko hzzo, kakvi su rezultati u st-u, koji dr je najbolji? Do sada sam isla samo kod privatnih ginekologa,tako da nisam kod niti jednog upisana.
Hvala
Mislim da moraš bit kod nekoga upisana. Pogledaj na e-građani na Portal zdravlja tko ti je ginekolog. Ako stvarno nemaš tmožeš provjerit tko je slobodan pa se upisat. Kod ginekologa onda uzmi uputnicu za konzultacije. U KBC ti rade ti dr. Mršić, Budimir, Pecotić, Mimica, Marušić i Šunj. I stvarno su svi OK, mlada si i zdrava, ne kužim se u dijagnoze spermiograma, ali ako ih bar nešto ima neće bit nekih problema, pa koga god odabereš nećeš falit
Hvala na odgovoru :) imamo ih 2,8%…kad se upisem porazgovarat cu s gin kojeg mi preporucuju, jer koliko sam shvatila tako sad trebaju raditi :)
To ti se jako mjenja, moj suprug je imao 8% dobrih pa 3%,pa 16%. Od kaotičnog do na greanici s normalnim spermiogramom. Kao što su ti curke rekle najbitnije je da nkj ima da nije 0,jer onda mora prolazit TESA zahvat i slično, iako ni to nije smak svijeta, samo malo više zezancije. Bit će vrlo brzo sve ok 🤞🥰
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️