Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    18. Studeni 2020. 15:30

LioraLiora

Znači kužim ovaj dio do isteka ugovora ako odem na komplikacije država će me financirat do isteka ugovora. Mene kopka vrijeme iza ugovora, hocu par mjeseci onda do rođenja djeteta biti skroz bez primanja? Oprostite ako vas smaram, čisto me zanimaju vaša mišljenja.. ja sam jedina u obitelji koja radi vječito na ugovor na određeno, pa malo zavod pa tako u krug.
    Koga mogu to sve pitati? Zavod za zaposljavanje?

a da te netko od poznanika tko ima firmu prijavi na ugovor od 2 godine ili naštimajte da ugovor o radu bude do otprilike djetetove prve godine? Nećeš im bit nikakav trošak

Bjanka🍀
    18. Studeni 2020. 15:38

Nikitta hvala na pitanju 🤗 Danas sam ok, imam onak malo čudne bolove dolje kao da ću mengu dobiti (kojoj je inače danas 7.dan), al ništa strašno.Mislila sam da ću sutra ići raditi al ipak ću ostati do kraja tjedna kući, zlu ne trebalo. 

Ja 35, mm 40
    2017.vanmaternična trudnoća
    2018. 2x Op endometrioze
    2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
    11/20 OP polipa u maternici
    03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska
    23.4.sljedeće konzultacije

• vickivale
    18. Studeni 2020. 15:47

Hej curke, kod mene lose vijesti... jucer lijepe dvije crte a danas smedi spotting/ krvarenje... ne moram vam ni reci da sam van sebe... sutra beta, drzite fige 🤞🏼

Dvojajcane blizanke 🍒

curly29
    18. Studeni 2020. 15:48

Oolive hvala ti 🤗
    Znaci da se naoruzam strpljenjem tek sad 👍🏼
    Kad citam vase opise, naklon do poda!

Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
    👩🏼‍🦱 30 (Blagi PCOS)
    🤵🏻 33 (Teratozoospermia, 2% normalnog oblika)
    ProFertil (oboje)
    Prve konsultacije IVF/ICSI 18.12 ✍🏼
    Vadjenje svih nalaza (prvi put) 2.2021
    Planiran postupak 3.2021
    https://lbdf.lilypie.com/t41up2.png

18. Studeni 2020. 15:56

Bozma

LioraLiora

Znači kužim ovaj dio do isteka ugovora ako odem na komplikacije država će me financirat do isteka ugovora. Mene kopka vrijeme iza ugovora, hocu par mjeseci onda do rođenja djeteta biti skroz bez primanja? Oprostite ako vas smaram, čisto me zanimaju vaša mišljenja.. ja sam jedina u obitelji koja radi vječito na ugovor na određeno, pa malo zavod pa tako u krug.
    Koga mogu to sve pitati? Zavod za zaposljavanje?

a da te netko od poznanika tko ima firmu prijavi na ugovor od 2 godine ili naštimajte da ugovor o radu bude do otprilike djetetove prve godine? Nećeš im bit nikakav trošak

Vidiš zanimljivo, budem se raspitala kod poznanika.. znači njega ništa neće koštati..samo ću mu doprinose plaćati jelda?

manemoj
    18. Studeni 2020. 15:59

vickivale

Hej curke, kod mene lose vijesti… jucer lijepe dvije crte a danas smedi spotting/ krvarenje… ne moram vam ni reci da sam van sebe… sutra beta, drzite fige 🤞🏼

Držim fige, ne mora biti ništa loše 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

IščekivanjeDobrihStvari
    18. Studeni 2020. 16:24

*.Women_name.*

LioraLiora

*.Women_name.*

LioraLiora

Cure, jel koja zna malo bolje ovdje zakone o porodiljnom i radnom odnosu i to sve. Tipa ja sam prijavljena na 6mj.na određeno, zanima me kakva ja prava sad imam? Prije ovog posla sam bila na zavodu, a prije zavoda radila isto poslove na određeno. I tako u krug…jel imam ista pravo primati ili samo od rođenja djeteta do njegove 1 god? Unaprijed hvala.

Mislim da ako ti otvori doktorica komplikacije prije isteka tih 6 mjeseci ne može ti dat otkaz već si na komplikacijama. Onda primaš neki iznosa prosjeka ali najviše 4200

Ok tipa meni istjece ugovor tamo negdje u 4mj na proljece..i do tad mi poslodavac ne moze dat otkaz, a odem na komplikacije i primat cu nesto koliko sam shvatila? A sta nakon isteka ugovora? Onda nista nemam pravo primati?

Imaš i dalje pravo, ali moraš otic na komplikacije do tad. Jer ti nema pravo dati otkaz samo ako si na komplikacijama. Tako da npr nakon ultrazvuka kad ti utvrde trudnoću odeš kod svog ginekologa da ti otvori komplikacije. Meni je moj mpo doktor napisao da imam malo smedeg iscjedka kao i da je potrebno mirovanje, na osnovu tog otvorene su mi komplikacije još od pozitivne bete jer sam na takvom poslu gdje ne mogu raditi u ovom stanju jer ne mogu izbjeći fizički napor.

Hej, mogu li pitat jesi imala smedji iscjedak i kako je to prošlo?

Ja ga vec imam sest dana, sve vise
    Na uzv je sve u redu, dns sam 5+6, ali doktor kaze da sam rizična, mirujem stalno, ali nikako da stane vise.
    Hvala lp

89godiste PCOS
    8transfera ukupno 14 embrija, spontani 8tt…život…
    17.10 Transfer 2trodnevna 1.Beta306, 2.Beta1000, 6+2 dva srčeka , 9+1 jedna bebica LOVE , drugoj srce stalo u 6tt HOPE... ❤️
    05.01.2023. pregled 14 tt <3
    26.01.2023. pregled 17 tt Dječak :)
    22.06.2023 baby L 💋😇 3750gr ljubavi 🙏

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Studeni 2020. 16:26

Bozma, ništa ti ne okupiraš, ovo je tvoja grupa. 

curly29, dobro nam došla, i nadam se da ćeš na brzo otići!
    Da bi oplodnja uspješno prošla, idealna kombinacija je da si ti OK i da imaš kvalitetne jajne stanice, a da muž ima barem 1 dobar spermić. S obzirom da ih ima čak 2%, to je puno bolje od barem jednog.
    Prirodno ćete teško zanijeti, ali pomoću ICSI-ja ćete vjerojatno biti uspješni - izabrat će se njegovi najbolji spermići i pomoći će im se da probiju tvoje jajne stanice - pod uvjetom da su tvoje jajne stanice kvalitetne. 
    Ako već netko mora imati problem, uvijek je bolje da je to muški faktor nego ženski, mi smo tu problematičnija sorta. Iako se i tad, uz malo pomoći, može doći do bebe.
    Obavite sve početne preglede, dogovorite konzultacije i bacite se u postupke. Vrijeme možeš kratiti ovdje sa ovom zabavnom skupinicom.

LioraLiora, Bozma, nisam sigurna da je ovo "fiktivno zapošljavanje" dobro jer mislim da jest trošak poslodavcu prvih 42 dana? Ili tako nešto - 70% plaće daje poslodavac. Plus taj poslodavac riskira jer ako LioraLiora odluči ne biti na bolovanju i punom porodiljnom, on joj mora plaćati plaću i ne može joj dati otkaz makar mu se ona svaki dan beljila na radnom mjestu i odbijala raditi posao. Ne kažem da bi ona to napravila  nego da će iz tog razloga dosta ljudi teško pristati raditi takvu uslugu.
    LioraLiora, najbolje ti je da to pitaš HZZO ako ovdje nitko nema iskustva. Također, moguće i da ti HZZ mora plaćati neku naknadu određeno vrijeme nakon što ti ugovor istekne - radi staža, tzv naknadu za nezaposlene.

vickivale, ne moraju to biti loše vijesti dok god je smeđarenje. Čitala sam da 25% trudnica imaju nekakvo krvarenje u prvom tromjesečju koje završi OK, nekad je čak i pravo krvarenje u pitanju. Samo smireno, a mi ćemo ovdje svi navijati za tebe i tvoju bebu. Inače, ne sjećam se da si nam lijepila sličicu jučer?

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    18. Studeni 2020. 16:26

ericaa

Ruška cestitam!!! Predivna crta!! 😍😍🙏❣❤
    Evo ja dok cekam konzultacije napravila test 😂😂😂 naravno,snješko bijelić al dobro. Bas me neka nervoza hvata i lose spavam,u biti se bojim sto ce mi reci…. nekako je uvijek onih 2% nade da ce se plus pokazat prirodno,pogotovo jer sam prosla hssg. Trebam dobit sub/ned….

Ti bi možda mogla idući tjedan krenuti s bockanjem 🥰🥰🥰🥰❤️

endometrioza

18. Studeni 2020. 16:39

MTB, LioraLiora, mislim da su komplikacije odmah na teret zdravstvenog, da to ne ide kao bolovanja za druge bolesti. Ako mu i plati za par dana davanja nece je puno kostata. Zasti da gubi pravo na komplikacije i porodiljni, a puno njih bez dana pravog radnog staza to sve iskoriste. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.