https://ibb.co/sHft9LT
Po ovoj zadnjoj rečenici ja sam shvatila da ukoliko žena zna da su krvne grupe različitih rh, da je bolje odmah reagirati, čisto da se zna. 🙄
Da, ukoliko je zena rh minus muz plus na pocetku trudnoce se radi test senzibilizacije.
A ako je žena plus a muž minus?
To nije bitno, bitno je samo ako je žena negativna.
💔💔💔
Po ovoj zadnjoj rečenici ja sam shvatila da ukoliko žena zna da su krvne grupe različitih rh, da je bolje odmah reagirati, čisto da se zna. 🙄
Da, ukoliko je zena rh minus muz plus na pocetku trudnoce se radi test senzibilizacije.
Ja sam rh minus muz plus, u 7tt su mi radili taj coombusov test, sve je bilo ok. I sad nakon kiretaze sam dobila injekciju.
Moja mama je rh minus tata plus, muzevi roditelji takodjer.. Oba para ima dvoje zdrave djece🙃… Bitno je samo na porodu dobiti injekciju ukoliko je dijete rh plus na tatu.
Ok, ja san rh plus i O + krvna grupa.. Muz nema pojma sta je 😂😂😂 jel bi on trebo ic isto vadit krvnu grupu i rh faktor?
Ne, jer si ti pozitivna. Ako si ti pozitivna, nema nikakvih problema.
💔💔💔
Ja sam rh minus muz plus, u 7tt su mi radili taj coombusov test, sve je bilo ok. I sad nakon kiretaze sam dobila injekciju.
Moja mama je rh minus tata plus, muzevi roditelji takodjer.. Oba para ima dvoje zdrave djece🙃… Bitno je samo na porodu dobiti injekciju ukoliko je dijete rh plus na tatu.
Ne u ovoj sad trudnoći vec prosloj sam radila taj test, jer u ovoj mi vec u 7 tjednu vidio da se plod ne razvija dobro.. Sad kad razmislim ja sam isla bas cesto.. U 5tt mi je potvrdio trudnoću, u 6tt plod 5 mm i srceko i u 7 tt me narucio ponovno🤷♀️🙄..
U biti mozda mi je tako bilo i u proslo trudnoci samo ne znam jer nisam isla na ultrazvuk u 7tt.
ruška, super. Treća sreća!!
Inseminacije mi ovdje baš i ne računamo. Ne znam zašto su te natjerali da ideš na toliko puno inseminacija?
Tuma, hvala! I ja mislim da je dobra ideja. Malo sam nervozna jer se teže opuštam kod novih ljudi, ali bolje da odem što prije pa da se do poroda opustim kao da sam dobra. Mislim da ću tražiti da me vodi Petra, djeluje mi pristupačno a i hvale je po forumima.
Chloe18, otvorit ćeš anketu
Nemoj bit nervozna, ja bas mislim da ces ti sve skolski odradit iz prve, i da apsolutno nikakvih problema nece bit koliko god da se bojis mozda,i mislim da u tvom slučaju godine nece imat nikakve veze jer nece bit rizicna trudnica,bas bas imam takav osjecaj 🥰 iako bolje sve provjerite da ti srceko bude na mjestu, ides u utorak na uzv opet? 😊
Hvala
Idem idući utorak ponovo da čujemo srce, do onda bi se trebalo čuti jer ću biti 7+0.
A onda se javljam Podobniku i tu ću vjerojatno malo varati i dogovoriti pregled na 9+0 ili koji dan kasnije, jer stvarno ne mogu čekati 4 tjedana između pregleda dok ne prođe ovaj kritični dio.
Samo nemoj bas precesto ic na uvz.. Meni je Simunic rekao da nije ni dobro da se previse prcka dole u tom prvom tromjesecju…
I meni Skvorc isto zbog embriogeneze, a i cerviksa i svega
Meni je rekao jer sam i ja htjela doc ranije a ne za 4 tjedna.. Rekao mi je da nema potrebe i to, da se nw treba puno prckati dole jer je ipak to rizicno razdoblje… I usput zabranio sex 😂😂😂
I meni isto tako, iako do sad ja nisam ni pomišljala o sexu zbog bolova i to. Sad već dobijem nekad zeljicu 🙊 Al se bojim ipak neću bar do 12 tt, ako ne i duze
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Ok, ja san rh plus i O + krvna grupa.. Muz nema pojma sta je 😂😂😂 jel bi on trebo ic isto vadit krvnu grupu i rh faktor?
Ne, jer si ti pozitivna. Ako si ti pozitivna, nema nikakvih problema.
Aaaa, hvala 🙂🙂 onda dobro!
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ericaa, hvala ti puno na odgovoru!
Reci mi,molim te,koliko si cekala termin za prve konzultacije?
Imas li mozda nekakav kontakt broj ili mail na koji im se mogu javiti?
Nama je najblizi MPO u Osijeku,ali mi do Osijeka imamo 1,5 sat voznje...kad krenu folikulometrije i sve ostalo,svaki drugi dan cemo samo na putovanje gubiti pola dana,a da ne spominjem ostalo!
Zato bi bilo idealno kad bi mogli sve nalaze pripremiti u Osijeku ,pa se onda dogovoriti u Rijeci za konzultacije,jer tamo imamo stan i bolnica nam je udaljena samo par minuta!
Nadam se da bi kod njih takvo sta doslo u obzir i da bi se mogli nekako dogovoriti!
Svim ostalim curama koje su danas docekale lijepe vijesti,cestitam od srca!😊
Inseminacije mi ovdje baš i ne računamo. Ne znam zašto su te natjerali da ideš na toliko puno inseminacija?
Tuma, hvala! I ja mislim da je dobra ideja. Malo sam nervozna jer se teže opuštam kod novih ljudi, ali bolje da odem što prije pa da se do poroda opustim kao da sam dobra. Mislim da ću tražiti da me vodi Petra, djeluje mi pristupačno a i hvale je po forumima.
Nemoj bit nervozna, ja bas mislim da ces ti sve skolski odradit iz prve, i da apsolutno nikakvih problema nece bit koliko god da se bojis mozda,i mislim da u tvom slučaju godine nece imat nikakve veze jer nece bit rizicna trudnica,bas bas imam takav osjecaj 🥰 iako bolje sve provjerite da ti srceko bude na mjestu, ides u utorak na uzv opet? 😊
Hvala
Idem idući utorak ponovo da čujemo srce, do onda bi se trebalo čuti jer ću biti 7+0.
A onda se javljam Podobniku i tu ću vjerojatno malo varati i dogovoriti pregled na 9+0 ili koji dan kasnije, jer stvarno ne mogu čekati 4 tjedana između pregleda dok ne prođe ovaj kritični dio.
Samo nemoj bas precesto ic na uvz.. Meni je Simunic rekao da nije ni dobro da se previse prcka dole u tom prvom tromjesecju…
Meni je rekao jer sam i ja htjela doc ranije a ne za 4 tjedna.. Rekao mi je da nema potrebe i to, da se nw treba puno prckati dole jer je ipak to rizicno razdoblje… I usput zabranio sex 😂😂😂
I meni isto tako, iako do sad ja nisam ni pomišljala o sexu zbog bolova i to. Sad već dobijem nekad zeljicu 🙊 Al se bojim ipak neću bar do 12 tt, ako ne i duze
Baš sam danas pitala doktoricu za seks.
Rekla je da odnose izbjegavam dok god koristim utriće, a poslije toga da pratim svoje tijelo - što mi paše, a što ne.
Za orgazme (bez pentracije) je rekla da ih mogu imati, ali ako osjećam bol da ih ipak izbjegavam.
💔💔💔
A ako je žena plus a muž minus?
To nije bitno, bitno je samo ako je žena negativna.
Hvalaa 😘
Poliklinika Škvorc
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Hvala
Baš sam danas pitala doktoricu za seks.
Rekla je da odnose izbjegavam dok god koristim utriće, a poslije toga da pratim svoje tijelo - što mi paše, a što ne.
Za orgazme (bez pentracije) je rekla da ih mogu imati, ali ako osjećam bol da ih ipak izbjegavam.
Meni ni to ne paše za sad, malo mi fali da se uz budim kako dugo nismo imali odnose 🙊😂 pa mi je već nakon ljubakanja počelo me nekak stezat grcit. Mislim da će odnosi pricekat 🤦♀️
Poliklinika Škvorc
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Ljutopile i Bozma hvala cure!!kolko ja više saznam na ovm forumu nego u bolnici, to je čudo. A od guglanja mi se već zavrtio. Osjećam se ko da sam stisnula gumb "instant olakšanje" 😍😍 Bozma, narucila sam d vitamin, q10 ubiquinol, e vitamin i omegu 3. Imam doma još c vitamin, kalcij.. I mislim da cu prehranu dosta korigirat, izbacit mlijeko, šećer, kruh i tako.. ne bi se inace s tim tolko forsirala, ali i inače se stvarno osjecam najbolje kad tako jedem i nije mi teško, pa ajd.. Imam cijeli život za žderanciju masnog i slasnog. I ove cigare koje tu i tamo bezveze zapalim kad sam s 5 pusackih frendica.. Jedino se kave i koje časice nemrem odrec jer to je već mučenje loše za psihu 😂
MTB haha, ocu, jedva čekam taj seks koji se ne obavlja samo zbog reprodukcije😂
Da, za amh mi je rekla dr da je malo niži za moje godine.. Zato ću ja opalit po prehrani da bude bar što bolja kvaliteta🤞
Manemoj tak je, treba netko bit i za drugu rundu pozitive!
🙋♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
🧒39, sve ok
Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
1. AIH 7/2020 neuspjesan
2. AIH 9/2020 neuspjesan
1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce
Sortiraj odgovore
Najstariji