Cure, cestitam svima na plusicima ♥️ i drzim fige za super bete i uspjesne postupke 🍀
Ja prijavljujem jedan ocekivani simptom, ali svejedno me strefio, a to su mucnine.
Ima li ista da ih moze olaksati? Da ne radim od kuce, nemam pojma kako bi izdrzala na poslu.
Meni apsolutno nista nije pomoglo… Probaj kad ti krenu mucnine stavit komadic kruha u usta.. To je jedino sta bi mi ponekad(rijetko)malo pomoglo…
Hvala, koliko su ti trajale?
ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
1. IVF 10/20 Petrova
2. Ana rođena 7/21
3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
Beta 24.5. 🚫
9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen
Jana85,Spermiogram - neka ga muž traži od svog doktora obiteljske medicine. Ne znam hoće li uputnicu dati doktor bez ikakvog papira od specijaliste za humanu reprodukciju. Doktorica od mog muža je tražila moju povijest bolesti da bi njemu napisala uputnicu. Ako to bude tražio i doktor od tvog muža vidi ako je lakše da privatno izvadi. Znam da se u Petrovoj sad zbog korone treba naručiti samo kako bi se donio uzorak. Ista stvar i na VulVrhovcu, do prije 3 mjeseca trebalo se naručiti na dostavu uzorka.
Endokrinološki testovi - estradiol,progesteron, LH, FSH, prolaktin, AMH, DHEAS, SHBG, androstedion, testosreron). Ovi spolni hormoni se rade od 2-5 dana ciklusa. Prolaktin se vadi 21.dana u ciklusu
Štirnjača - TSH, T4, FT3, FT4, antiTPO. Ja sam inače ove nalaze radila često u Vinogradskoj, zadnji put prije 4 mjeseca, nisam se morala naručivati unaprijed. Dođeš, uzmeš broj i čekaš na red.
Cervikalni brisevi - vidi ako možeš napraviti kod svoje ginekogice
PAPA test - vidi ako možeš napraviti kod svoje ginelogice. Iskreno, ne znam koliko se kod soc ginekologa čekaju nalazi. Ja sam zbog svoje povijesti bolesti u zadnjih 4 godine radila PAPE u Petrovoj i bili bi mi nalazi gotovi za 7 dana.
Serološke pretrage -određivanje antitijela na viruse Hepatitisa A,B, C, HIV-a i sifilisa. Ove pretrage ćete oboje trebati. Ti još dodatno trebaš KG i Rh
URINOKULTURa- mene je dr. tražio i ovu pretragu
Kompletna krvna slika i ostale pretrage - L, E, Hb, Hct, Tr, PV, APTV, fibrinogen, urea, kreatinin, uk. bilirubin AST, ALT, gGT, Na, K
Prohodnost jajovoda - Da ni napravila ovaj test moraš imati uredne cervikalne briseve.
Sve A1,A2 uputnice vrijede 90 dana.
D1 uputnica vrijedi godinu dana
Jedan mali ispravak- progesteron se vadi 21. dan ciklusa, a prolaktin može kad god
Dvojajcane blizanke 🍒
Jana85,Spermiogram - neka ga muž traži od svog doktora obiteljske medicine. Ne znam hoće li uputnicu dati doktor bez ikakvog papira od specijaliste za humanu reprodukciju. Doktorica od mog muža je tražila moju povijest bolesti da bi njemu napisala uputnicu. Ako to bude tražio i doktor od tvog muža vidi ako je lakše da privatno izvadi. Znam da se u Petrovoj sad zbog korone treba naručiti samo kako bi se donio uzorak. Ista stvar i na VulVrhovcu, do prije 3 mjeseca trebalo se naručiti na dostavu uzorka.
Endokrinološki testovi - estradiol,progesteron, LH, FSH, prolaktin, AMH, DHEAS, SHBG, androstedion, testosreron). Ovi spolni hormoni se rade od 2-5 dana ciklusa. Prolaktin se vadi 21.dana u ciklusu
Štirnjača - TSH, T4, FT3, FT4, antiTPO. Ja sam inače ove nalaze radila često u Vinogradskoj, zadnji put prije 4 mjeseca, nisam se morala naručivati unaprijed. Dođeš, uzmeš broj i čekaš na red.
PAPA test - vidi ako možeš napraviti kod svoje ginelogice. Iskreno, ne znam koliko se kod soc ginekologa čekaju nalazi. Ja sam zbog svoje povijesti bolesti u zadnjih 4 godine radila PAPE u Petrovoj i bili bi mi nalazi gotovi za 7 dana.
Serološke pretrage -određivanje antitijela na viruse Hepatitisa A,B, C, HIV-a i sifilisa. Ove pretrage ćete oboje trebati. Ti još dodatno trebaš KG i Rh
Kompletna krvna slika i ostale pretrage - L, E, Hb, Hct, Tr, PV, APTV, fibrinogen, urea, kreatinin, uk. bilirubin AST, ALT, gGT, Na, K
Prohodnost jajovoda - Da ni napravila ovaj test moraš imati uredne cervikalne briseve.
Još jednu bitnu stvar trebam napomenuti. Vuk Vrhovac ne priznaje spermiograme iz drugih ustanova, bar je tako bilo donedavno. U biti, ako ćeš se odlučiti za Petrovu ili bilo koju drugu bolnicu savjet je da kod njih radiš većinu pretraga ako imaju laboratorije za to. Nisu baš skloni prihvaćanju nalaza iz drugih ustanova. Ja sam u privatnoj poliklinici preko HZZO-a pa sam s vađenjem nalaza šarala po ustanovama ovisno gdje mi je bilo bliže ili brže jer privatno sve prihvaćaju
Da, i dalje ne prihvaćaju spremiogram iz drugih ustanova i hormone tj. kompletne nalaze krvi.
👱♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
👨💼 31 OAT
4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
3/21 ET 1 blastice - ❌
4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
1/22 ET 2 dvodnevna-❌
10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
12/22 FET 6+3 imamo ❤️
9/2023 BABY BOY 💙
Jedan mali ispravak- progesteron se vadi 21. dan ciklusa, a prolaktin može kad god
Joj da, krivo sam napisala. Progesteron je 21 dc, prolaktin može bilo kad, ali kad se dođe na pretragu, treba sjediti bar pola h u čekaonici da se tijelo smiri.
I još nešto: KG i Rh faktor treba i muž vaditi.
Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
Pokušavamo 4.5 god.
02/2020 1.AIH Bhcg 0
05/2020 2.AIH Bhcg 0
09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02
Ana26 - sutra mi je 3.dc i idem na VV, najprije izvadit hormone da imam svježe nalaze (prošlima bude 20.11.godina dana), nakon tog na test na covid i onda k dr.na uzv i sa svježim nalazima briseva i s nalazima testova na trombofiliju… nadam se da ću to sve uspjeti i da će prema uzv biti sve ok pa krećem…
Ma hoćeš, to sve odjednom izvadiš. Sretno i neka bude dobitni.
👱♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
👨💼 31 OAT
4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
3/21 ET 1 blastice - ❌
4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
1/22 ET 2 dvodnevna-❌
10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
12/22 FET 6+3 imamo ❤️
9/2023 BABY BOY 💙
Cure, cestitam svima na plusicima ♥️ i drzim fige za super bete i uspjesne postupke 🍀
Ja prijavljujem jedan ocekivani simptom, ali svejedno me strefio, a to su mucnine.
Ima li ista da ih moze olaksati? Da ne radim od kuce, nemam pojma kako bi izdrzala na poslu.
Meni apsolutno nista nije pomoglo… Probaj kad ti krenu mucnine stavit komadic kruha u usta.. To je jedino sta bi mi ponekad(rijetko)malo pomoglo…
Hvala, koliko su ti trajale?
Tocno do nekog 12 tt, a i sad mi se koji dan znaju pojavit..
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Anitram1982, Teja1408, juuuuupiiii, cestitam vam na tamnijim crticama! Wow, bas divan pocetak tjedna! 😊
Nikitta, zao mi je sto je na kraju operacija odgodjena ali vjerujem da si kod ovog doktora zaista u dobrim rukama i da je ovo trenutno najbolje rjesenje za tebe. 😘🙏🏻
Manemoj, a da nije jos malo rano? Ipak si imala transfer trodnevnog...mozda da ponovis ujutro, moguce je da je rijec o sporijek lucenju HCG-a...🤞🏻😉
Arwen87, dobro nam dosla natrag! Zao mi je sto vam se na kraju tako odigralo ali sada barem znate da mozes ostati trudna i to prirodnim putem! Drzim vam fige da ce vam se posreciti i drugi put i to jos ove godine! 🤞🏻🙏🏻😊
MTB, zelim ti da sutra sve prodje u najboljem redu i da cujes veeeeelikooo, najljepse srce junacko! 😊❤️
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
manemoj nadam se da će sutra s jutarnjim biti bolji rezultat, moguće da je zaista prerano 🤞
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Ana26,a joj,i vas je bas krenulo🤦♀️
Ne znam sta pametno da ti kazem!
Najgore je tako kad se stalno veže jedna komplikacija na drugu i tapkas u istom mjestu,a vrijeme prolazi!
Ti glupi komentari kako se samo treba opustiti i ne razmisljati o tome mi vec cure na usi!
I sama sam ih toliko puta cula!
A ljudi jednostavno ne razumiju ili se uopce ni ne trude da shvate neke stvari,tako da rijetko kome i spominjem sve ovo sto nas ceka!
Ja sam planirala do kraja mjeseca otici do svoje dr.da mi napravi briseve i papa test,a kad dobijem sljedecu M,otici u Osijek i izvaditi krv za hormone,markere,rijesiti urinokulturu i dogovoriti prohodnost jajovoda!
I onda dogovoriti pregled sa svim nalazima za koje znam da nam trebaju da ne gubimo vrijeme i idemo nepripremljeni na te prve konzultacije da bi nam samo rekli da to sve trebamo rijesiti kako bi se nesto moglo planirati dalje!
Zato sam i pitala kakva iskustva cure imaju s Rijekom,jer postoji opcija da bih uzela neplaceno na poslu,pa bar jedan postupak pokusala odraditi tamo jer imamo stan i bolnica nam je na par minuta voznje,a ovako mi do Osijeka treba 1,5 sat jer zivimo u malom mjestu i sve nam je daleko!
Cure iz KB Split, sutra bi trebala zvat dog se za postupak. Pa da li imate info koja je situacija s ljekovima. Da se odma razocaram 😭
Da li ima sanse za postupak
Hvala na info 😘
🤍
Sortiraj odgovore
Najstariji