Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jana85
    16. Studeni 2020. 19:08

NadimakMTB

Jana85

Ruska1986

Meni su oni super bili i ja sam samo kod njih bila… Pa u ovom slucaju mozda da ipak odes u Petrovu jer ces ovdje platiti konzultacije minimalno 500 kn, a oni mozda ne budu vise radili sa HZZOom… 🤷‍♀️ Samo se naoruzaj strpljenjem jer se dosta postupaka odgodilo zbog korone i svasta nesto…

Hvala 🎀🙏 da ne znaju jos za iducu godinu koliko ce dobiti od HZZO.
    Jana85, u ovo doba godine ništa ne vole obećavati jer nitko ne zna što će biti, ali uvijek dobiju ugovor i uvijek bude OK. Sumnjam da će ove godine biti drugačije.
    Ti kreni skupljati nalaze, trebat će ti par tjedana da ih sve skupiš - a bez njih ti nema smisla ići na konzultacije. Pogotovo ako ti na papi i brisevima nađu nešto, može potrajati i koji mjesec da to riješiš - a do onda će već svi imati termina.
    Npr, ja sam krenula sa nalazima početkom prosinca 2019, a tek sam početkom ožujka ove godine mogla krenuti na prve konzultacije jer su mi našli ureaplazmu na brisu.

Okay, krecem prvo skupljati nalaze, pa onda po uputnicu za humanu reprodukciju 👌👌👌

IVF 9.mj ako ne uspije do tada.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Studeni 2020. 19:10

Jana85

NadimakMTB

Jana85

Ruska1986

Meni su oni super bili i ja sam samo kod njih bila… Pa u ovom slucaju mozda da ipak odes u Petrovu jer ces ovdje platiti konzultacije minimalno 500 kn, a oni mozda ne budu vise radili sa HZZOom… 🤷‍♀️ Samo se naoruzaj strpljenjem jer se dosta postupaka odgodilo zbog korone i svasta nesto…

Jana85, u ovo doba godine ništa ne vole obećavati jer nitko ne zna što će biti, ali uvijek dobiju ugovor i uvijek bude OK. Sumnjam da će ove godine biti drugačije.
    Ti kreni skupljati nalaze, trebat će ti par tjedana da ih sve skupiš - a bez njih ti nema smisla ići na konzultacije. Pogotovo ako ti na papi i brisevima nađu nešto, može potrajati i koji mjesec da to riješiš - a do onda će već svi imati termina.
    Npr, ja sam krenula sa nalazima početkom prosinca 2019, a tek sam početkom ožujka ove godine mogla krenuti na prve konzultacije jer su mi našli ureaplazmu na brisu.

Okay, krecem prvo skupljati nalaze, pa onda po uputnicu za humanu reprodukciju 👌👌👌

Pametno. Inače ćeš potrošiti termin konzultacija, a na njemu će ti samo reći da moraš skupiti sve nalaze.
    Inače, ja mogu preporučiti dr Bračun, BetaPlus. Rade preko HZZO. Jako ljudski pristup, super sam se osjećala tamo. Mana je što nemaš komunikaciju sa epidemiolozima, a nekima je ovdje to bitno. Meni za prvi put nije bilo bitno, doktorica mi je sve jako detaljno i strpljivo objasnila. Opet, ne bi svima odgovarao njihov pristup, zato je meni važno bilo obaviti više konzultacija sa različitim doktorima dok nisam našla onog koji mi je odgovarao.

💔💔💔

MaloTele
    16. Studeni 2020. 19:12

Jana85

Chloe18

Jana85, ja sam ti na sv.duhu,odabrala njih jer se najmanje cekalo vremenski kad sam krenula u mpo, plus sta su mi lokacijom najblizi, moj dojam je ovakav : sve ti je kao na traci, znaci ides na folikulometriju, nitko ti ne kaze previse informacija, pogotovo ne onih konkretnih, ja sam npr pitala koliko ima folikula dobila sam odg a ima ih al ne rastu bas,znaci nikakav konkretan broj iako sam pitala, ne cekas dugo red kada si narucena u odredeno vrijeme stvarno i dodes tad, nije ono da camis 4sata u cekaoni cekajuci, za aspiraciju ti nude opcu anesteziju, sto mislim da negdje nema (nisam sig za ovo), a do cekanja transfera su isto sturi s informacijama, kazu ti ono sto misle da je nuzno, sve u svemu razgovori i davanje informacija nula bodova, barem je tako kod mene bilo,ali si zatvo stvarno brzo na redu , eto ako ti je pomoglo da (ne)izaberes tu bolnicui imas na prve dvije strane topica dosta korisnih inf prije ulaska u sve pa prouci i zelim ti srecu

Hvala puno 🙏💗 Zapravo taj ljudski faktor da ti netko hoce nesto objasniti a ne samo dat uputnicu i da ne znas sto dalje je tako bitan. Tek sada to vidim ✌️

Zapravo je to jedino sto mi smeta tamo,  ono ti su njima broj, nema bas nesto puno empatije sto recimo meni smeta, da se razumijemo ja ne tražim od dokt da me drzi za ruku ali mislim da bi trebao dat odmah korisne informacije a ne nesto zbrljat eto tek tolko da kaze 

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

• Jana85
    16. Studeni 2020. 19:34

Ok ✌️ Krecem onda prvo po sve nalaze, sad sam si ih sve zapisala sto trebam imati pa da znam traziti uputnice 👌 Dobro da postoji ovaj forum, mene je pitala medicinska sestra od ginek. sto ja zelim kad sam zvala😅 Rekla sam joj : "Pa da se konzultiram s ginekologicom sto dalje", kaze ne moze tako jedino pregled mogu dogovoriti, ja joj kazem "Dobro,  ali kako da znam koji, imam samo papa test i on je u redu." I na to me pita hocete onda uputnicu za humanu reprodukciju pa odite dalje. Ja sam samo rekla nazvat cu vas za par dana. U sebi sam pomislila idem na forum saznati sto trebam, kuda da idem pa zovem ponovo s uputstvima 😅 Tu doslovno trebas biti doktor da bi isao doktoru zato hvala svima vama na odgovorima 🙏

Arwen87
    16. Studeni 2020. 19:40

Pozdrav drage zene!😊
    Evo mene opet kod vas(ako me se uopce jos netko sjeca😁)!
    Cestitam svima curama koje su ovih dana ugledale plusice,bile na uzv i vidjele svoje mrve i onima koje su vec obavile transfere pa ce se uskoro doci ovdje pohvaliti pozitivnim testicima!
    Svima onima koje prolaze kroz teska i tuzna razdoblja zelim cim prije oporavak i da njihove suze,patnja i borba uskoro budu nagradjene!
    Curama kojima ovaj put postupak nije uspio,zelim od srca da vam vec sljedeci bude dobitni!
    Martina,cestitam ti od srca na pozitivnom testu,tebe znam jos sa teme LH trakica,nadam se da je ovaj put to TO!😊
    Mtb,sve pohvale za trud,vodjenje popisa i dnevne izvjestaje,i naravno cestitke na trudnoci!
    Bozma,nadam se da neces ni morati na donaciju js,jer ce se pojaviti ona jedna tvoja kvalitetna koju ces za 9 mjeseci nositi u narucju!
    Nikita,pratim i sve ovo sto se dogadja s tobom i iskreno sam se nadala da ces napokon rijesiti probleme koji te sputavaju i otezavaju ti normalan zivot,ali drago mi je sto si pronasla tako divnog lijecnika kojem je pacijent na prvom mjestu a ne zarada,i vjerujem da ste donijeli najbolju odluku!
    Ostale "stare "cure koje su pisale na forumu i onda kad sam se prvi put javljala,ako sam koju zaboravila,ne zamjerite!😊
    Pisala sam vam pocetkom godine jer smo se suprug i ja pripremali za mpo!
    U 2.mjesecu smo bili u Osijeku na konzultacijama,i buduci da smo privatno odradili dobar dio nalaza i imali ih na tom prvom pregledu,dr.je trazio prohodnost jajovoda,markere hepatitisa i hiv-a i urinokulture i planirana je inseminacija u 3.mjesecu!
    Medjutim,umjesto prvog dana ciklusa i pripreme za prohodnost i inseminaciju,15.03.smo ugledali plusic na testu!
    Ova nasa lijepa prica nazalost nema sretan kraj!
    Sve je zavrsilo 30.04.kiretazom,nakon pojave malo smedjeg iscjetka i uzv-a na kojem mi je dr.rekla da ne moze registrirati bebine otkucaje srca!
    Mislim da uopce ne moram pisati o tome kako smo se osjecali i koliko nas je to sve skupa pogodilo,ali eto,zivot ide dalje!
    Dali smo si vremena do kraja godine,ako se ne dogodi nista,krecemo opet u mpo vode!
    Zanima me kakva su vam iskustva sa KBC Rijekom?
    Koga bi od lijecnika preporucili?
    Unaprijed vam hvala na odgovorima!❤️

• Ana26
    16. Studeni 2020. 19:42

anavi985

Jana 85 - ja idem na Vuk Vrhovac (u sklopu KB merkur) i za sad nemam primjedbi. Pristupačni su svi od sestri, doktora, embriologa… ja sam krenula kod dr. Jukić, ali nije ona tamo svaki dan pa sam upoznala i druge, dogodi se da kroz postupak budu skoro svi na folikulometrijama… ali i npr.dr. Planinic je baš 👍 .

Anavi95 Kad ideš u postupak?
    Ja sam trebala ovaj mjesec pa sam završila u samoizolaciji. Trebam dobiti 12.12. Zvala sam VV i rekli su mi da najvjerojatnije idu 2 tj na kolektivni godišnji za Božić i Novu godinu tako ga ću onda tek u 1mj u postupak. Malo sam razočarana i nestrpljiva, predugo sve traje. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

Amaranta
    16. Studeni 2020. 19:45

Jana85

NadimakMTB

Jana85

Ruska1986

Jako ti je važno da imaš dobrog soc. ginekologa, super ako ti da uputnice za sve unaprijed. Meni moj uvijek zakomplicira stvari, tako da sam morala prvo na konzultacije s mpo doktorom, pa na temelju papira gdje piše sve što mi treba mi je on pisao uputnice. Pa onda ponovo s nalazima tamo, i tako izgubiš par ciklusa bezveze. Uglavnom, odmah kod njega napravi papu i briseve, to ti svakako mora napraviti i duže se čeka nalaz. Meni dr. opće prakse daje uputnice za kks (obavezno naglasi tsh i vitamin d), serološke za mene i muža, i njemu za spermiogram. I krvnu grupu ako ju ne znaš. Ostaju ti hormoni, ako ne dobiješ uputnicu odeš privatno i to je to. Ne znam, možda je samo moj dr. takav, evo prije par mjeseci mi nije htio dati recept za Femaru iako mi je pisala u mpo protokolu. Dobrodošla 😉

Ja 84.,endometrioza, loše stanice;
    M. M. 77., 193 cm, ali asthenozoospermia
    Pokušavamo 9 god., nikad ništa.
    3/17. AIH, 5/17. AIH;
    10/17. LPSC (endometrioza), 3/18. HYSC (polip, septum + LPSC);
    9./18. AIH, 11./18. AIH;
    9./19. ICSI-bhcg 0;
    2./20. ICSI-bhcg 0.
    10./20. IVF prirodni - otkazan (CIN)

• Ana26
    16. Studeni 2020. 19:48

Arwen87 Isto se i meni dogodilo, ostala sam trudna za vrijeme lockdown-a i također je trudnoća završila kiretažom. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

• Jana85
    16. Studeni 2020. 19:56

Amaranta

Jana85

NadimakMTB

Jana85

Ruska1986

Jako ti je važno da imaš dobrog soc. ginekologa, super ako ti da uputnice za sve unaprijed. Meni moj uvijek zakomplicira stvari, tako da sam morala prvo na konzultacije s mpo doktorom, pa na temelju papira gdje piše sve što mi treba mi je on pisao uputnice. Pa onda ponovo s nalazima tamo, i tako izgubiš par ciklusa bezveze. Uglavnom, odmah kod njega napravi papu i briseve, to ti svakako mora napraviti i duže se čeka nalaz. Meni dr. opće prakse daje uputnice za kks (obavezno naglasi tsh i vitamin d), serološke za mene i muža, i njemu za spermiogram. I krvnu grupu ako ju ne znaš. Ostaju ti hormoni, ako ne dobiješ uputnicu odeš privatno i to je to. Ne znam, možda je samo moj dr. takav, evo prije par mjeseci mi nije htio dati recept za Femaru iako mi je pisala u mpo protokolu. Dobrodošla 😉

Imam ginekologicu koje nema(vec par mj), bila sam na PAPA kod njene zamjene, zvala sam sad da se konzultiram sa zamjenom sto dalje, da bi rekla med.sestra da nema tog sa zamjene, nego je sad dosla druga zamjena koja je tu do kraja ovog mj. A onda niti ona ne zna tko ce biti i pitala me hocu li uputnicu za humanu reprodukciju pa da idem dalje.  U sebi mislim kud dalje 😂 Tako da evo me tu 😅 konzultiram se s vama 💗 hvala svima

Arwen87
    16. Studeni 2020. 19:58

Ana26

Arwen87 Isto se i meni dogodilo, ostala sam trudna za vrijeme lockdown-a i također je trudnoća završila kiretažom.

Jako mi je zao!
    Mi nismo kako treba ni zapoceli sa svim ovim,jer smo cekali moj prvi dan ciklusa a umjesto njega docekali plus!
    Sve je bilo previse dobro i previse nevjerovatno,pravo malo cudo,ali nazalost,nije se odrzalo!
    Nekako sam se cijelo vrijeme i bojala loseg ishoda,jer ni meni ni suprugu nikad nista nije moglo ici jednostavno i bez komplikacija,pa tako ni ovo!
    I nazalost su se moji strahovi obistinili!
    Nadam se da cemo i jedna i druga uskoro docekati nasu 🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.