Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nina985
    16. Studeni 2020. 19:59

Nilitta, mogao je moju rečenicu protumačiti na 2 načina.😂🤣🤣 Toliko mi je digao živce, grrrrr. Rekao je na kraju da se nada da se vidimo bar na porodu na što sam samo promrljala "Ni tad", ali to na kraju nije čuo. Ja bih tim doktorima obavezno uvela na faxu kolegij Komunikologija i komunikacijske vještine jer ih zaista njih mmogo nema te vještine, na žalost u manjini su oni koji će te saslušati.

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

Nirvana2024
    16. Studeni 2020. 20:00

Cure, cestitam svima na plusicima ♥️ i drzim fige za super bete i uspjesne postupke 🍀
    Ja prijavljujem jedan ocekivani simptom, ali svejedno me strefio, a to su mucnine.
    Ima li ista da ih moze olaksati? Da ne radim od kuce, nemam pojma kako bi izdrzala na poslu.

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

Amaranta
    16. Studeni 2020. 20:10

Cure s plusićima, čestitam, a Chloe18 tog tvog malca već vidim, presladak i nestašan, zlato mamino 🤗
    Sretno sutra, dosta vas nešto čeka, a posebno naš najdraži nadimak ❤️

Ja 84.,endometrioza, loše stanice;
    M. M. 77., 193 cm, ali asthenozoospermia
    Pokušavamo 9 god., nikad ništa.
    3/17. AIH, 5/17. AIH;
    10/17. LPSC (endometrioza), 3/18. HYSC (polip, septum + LPSC);
    9./18. AIH, 11./18. AIH;
    9./19. ICSI-bhcg 0;
    2./20. ICSI-bhcg 0.
    10./20. IVF prirodni - otkazan (CIN)

16. Studeni 2020. 20:12

Arwen87, čim sam vidjela nadimak mislim se, pa zar ti nisi zatrudnila prije postupka Žao mi je

Arwen87
    16. Studeni 2020. 20:28

Bozma

Arwen87, čim sam vidjela nadimak mislim se, pa zar ti nisi zatrudnila prije postupka Žao mi je

A sta da ti kazem,ocito nemamo srece!
    Nakon kiretaze je preporuka bila da cekamo bar dva mjeseca a nakon toga pokusamo opet,ali evo,vrijeme prolazi a nista se ne dogadja!
    Nece nas pa nece!
    Da je sve bilo ok,24.11.je bio termin za porod!
    Za par dana smo trebali drzati nasu bebicu u rukama,a umjesto toga,mi se vrtimo u mjestu!

• Ana26
    16. Studeni 2020. 20:33

Arwen87

Ana26

Arwen87 Isto se i meni dogodilo, ostala sam trudna za vrijeme lockdown-a i također je trudnoća završila kiretažom.

Jako mi je zao!
    Mi nismo kako treba ni zapoceli sa svim ovim,jer smo cekali moj prvi dan ciklusa a umjesto njega docekali plus!
    Sve je bilo previse dobro i previse nevjerovatno,pravo malo cudo,ali nazalost,nije se odrzalo!
    Nekako sam se cijelo vrijeme i bojala loseg ishoda,jer ni meni ni suprugu nikad nista nije moglo ici jednostavno i bez komplikacija,pa tako ni ovo!
    I nazalost su se moji strahovi obistinili!
    Nadam se da cemo i jedna i druga uskoro docekati nasu 🌈

Točno znam kako ti je. Ista stvar je s nama. Ni najjednostavnije stvari nam ne idu od ruke, oko svega komplikacije. Ne zna se tko je veći baksuz. Često se pitamo jel se netko zajj s nama?!
    U 2 mj sam krenula u mpo vode i još uvijek nisam dočekala postupak. Obavila konzultacije i onda korona pa zatrudnila pa zbog kiretaže nisam smjela 3 mj i sad kad mogu prvo povišen TSH pa mi kasni menga pa završim u samoizolaciji,a idući mjesec Božić, a taman mi spada da oko Božića imam aspiraciju i ništa do 1mj,a uskoro mi i nalazi izlaze. 
    A često puta mi govore nemoj se brinuti, nemoj misliti negativno, kako da ne mislim i kako da ne brinem kad mi se uvijek sve u životu zakomplicira. 
    A da ne pričam o tome da mi muž radi u vojsci i da nikako da ga  prebace pa mi i to odvojenost teško pada i to čekanje. 
    Vjerujem da ćemo i mi dočekati svoje klupko sreće.
    Kad ti krećeš u postupak? 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

Nina985
    16. Studeni 2020. 20:34

Jana85,
    Spermiogram - neka ga muž traži od svog doktora obiteljske medicine. Ne znam hoće li uputnicu dati doktor bez ikakvog papira od specijaliste za humanu reprodukciju. Doktorica od mog muža je tražila moju povijest bolesti da bi njemu napisala uputnicu. Ako to bude tražio i doktor od tvog muža vidi ako je lakše da privatno izvadi. Znam da se u Petrovoj sad zbog korone treba naručiti samo kako bi se donio uzorak. Ista stvar i na VulVrhovcu, do prije 3 mjeseca trebalo se naručiti na dostavu uzorka.
    Endokrinološki testovi - estradiol, progesteron, LH, FSH, prolaktin, AMH, DHEAS, SHBG, androstedion, testosreron). Ovi spolni hormoni se rade od 2-5 dana ciklusa. Prolaktin se vadi 21.dana u ciklusu
    Štirnjača - TSH, T4, FT3, FT4, antiTPO. Ja sam inače ove nalaze radila često u Vinogradskoj, zadnji put prije 4 mjeseca, nisam se morala naručivati unaprijed. Dođeš, uzmeš broj i čekaš na red.
    Cervikalni brisevi - vidi ako možeš napraviti kod svoje ginekogice
    PAPA test - vidi ako možeš napraviti kod svoje ginelogice. Iskreno, ne znam koliko se kod soc ginekologa čekaju nalazi. Ja sam zbog svoje povijesti bolesti u zadnjih 4 godine radila PAPE u Petrovoj i bili bi mi nalazi gotovi za 7 dana.
    Serološke pretrage -  određivanje antitijela na viruse Hepatitisa A,B, C, HIV-a i sifilisa. Ove pretrage ćete oboje trebati. Ti još dodatno trebaš KG i Rh
    URINOKULTURa- mene je dr. tražio i ovu pretragu
    Kompletna krvna slika i ostale pretrage - L, E, Hb, Hct, Tr, PV, APTV, fibrinogen, urea, kreatinin, uk. bilirubin AST, ALT, gGT, Na, K
    Prohodnost jajovoda - Da ni napravila ovaj test moraš imati uredne cervikalne briseve. 
    Sve A1,A2 uputnice vrijede 90 dana.
    D1 uputnica vrijedi godinu dana

Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0

Nina985
    16. Studeni 2020. 20:39

Nina985

Jana85,Spermiogram - neka ga muž traži od svog doktora obiteljske medicine. Ne znam hoće li uputnicu dati doktor bez ikakvog papira od specijaliste za humanu reprodukciju. Doktorica od mog muža je tražila moju povijest bolesti da bi njemu napisala uputnicu. Ako to bude tražio i doktor od tvog muža vidi ako je lakše da privatno izvadi. Znam da se u Petrovoj sad zbog korone treba naručiti samo kako bi se donio uzorak. Ista stvar i na VulVrhovcu, do prije 3 mjeseca trebalo se naručiti na dostavu uzorka.
    Endokrinološki testovi - estradiol,progesteron, LH, FSH, prolaktin, AMH, DHEAS, SHBG, androstedion, testosreron). Ovi spolni hormoni se rade od 2-5 dana ciklusa. Prolaktin se vadi 21.dana u ciklusu
    Štirnjača - TSH, T4, FT3, FT4, antiTPO. Ja sam inače ove nalaze radila često u Vinogradskoj, zadnji put prije 4 mjeseca, nisam se morala naručivati unaprijed. Dođeš, uzmeš broj i čekaš na red.
    Cervikalni brisevi - vidi ako možeš napraviti kod svoje ginekogice
    PAPA test - vidi ako možeš napraviti kod svoje ginelogice. Iskreno, ne znam koliko se kod soc ginekologa čekaju nalazi. Ja sam zbog svoje povijesti bolesti u zadnjih 4 godine radila PAPE u Petrovoj i bili bi mi nalazi gotovi za 7 dana.
    Serološke pretrage -određivanje antitijela na viruse Hepatitisa A,B, C, HIV-a i sifilisa. Ove pretrage ćete oboje trebati. Ti još dodatno trebaš KG i Rh
    URINOKULTURa- mene je dr. tražio i ovu pretragu
    Kompletna krvna slika i ostale pretrage - L, E, Hb, Hct, Tr, PV, APTV, fibrinogen, urea, kreatinin, uk. bilirubin AST, ALT, gGT, Na, K
    Prohodnost jajovoda - Da ni napravila ovaj test moraš imati uredne cervikalne briseve.
    Sve A1,A2 uputnice vrijede 90 dana.
    D1 uputnica vrijedi godinu dana

Još jednu bitnu stvar trebam napomenuti. Vuk Vrhovac ne priznaje spermiograme iz drugih ustanova, bar je tako bilo donedavno. U biti, ako ćeš se odlučiti za Petrovu ili bilo koju drugu bolnicu savjet je da kod njih radiš većinu pretraga ako imaju laboratorije za to. Nisu baš skloni prihvaćanju nalaza iz drugih ustanova. Ja sam u privatnoj poliklinici preko HZZO-a pa sam s vađenjem nalaza šarala po ustanovama ovisno gdje mi je bilo bliže ili brže jer privatno sve prihvaćaju

Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0

Ruska1986
    16. Studeni 2020. 20:42

When nothing goes ➡️, go ⬅️.

Cure, cestitam svima na plusicima ♥️ i drzim fige za super bete i uspjesne postupke 🍀
    Ja prijavljujem jedan ocekivani simptom, ali svejedno me strefio, a to su mucnine.
    Ima li ista da ih moze olaksati? Da ne radim od kuce, nemam pojma kako bi izdrzala na poslu.

Meni apsolutno nista nije pomoglo... Probaj kad ti krenu mucnine stavit komadic kruha u usta.. To je jedino sta bi mi ponekad(rijetko)malo pomoglo... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Anavi985
    16. Studeni 2020. 20:43

Ana26 - sutra mi je 3.dc i idem na VV, najprije izvadit hormone da imam svježe nalaze (prošlima bude 20.11.godina dana), nakon tog na test na covid i onda k dr.na uzv i sa svježim nalazima briseva i s nalazima testova na trombofiliju... nadam se da ću to sve uspjeti i da će prema uzv biti sve ok pa krećem...

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.