Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    12. Studeni 2020. 19:29

Chloe18

Samara

Samo da se javimo da je sve u redu, srce junacki kuca i mjere odgovaraju tjednima trudnoce na dan. Znaci za sad je sve ok pa me narucio tek za 4 tjedna opet na pregled :/ to mi je iskreno malo dugo pa mozda odem za 2 tj privatno tek tolko da sam mirna.
    Inace sljedeci pregled 11.12 pa me zapisi MTB u tablicu ;)

Odlicne vijesti,woohoo 😍😍🥳🥳🥳 ako ces biti mirnija bolje da ides,nista nije bitno trenutno kao tvoj dusevni mir 😊 iako predobro napredujete pa sam uvjerena da Ce bit sve okej,ali def ti provjeri da ti ne bi srce iskocilo od brige 🙃
    MTB ti imas momcica malog po mojoj ekranskoj procjeni 😜

Hehe, neću se žaliti ako bude momčić  A neću ni ako bude curica  Rekla sam da ću za iduće dijete izvoljevati koji spol želim, za ovo mi je dovoljno da je sretno i zdravo 

💔💔💔

Pami
    12. Studeni 2020. 19:39

angribird

Bozma

angribird

Bozma i ja se nekako razmišljam da pokušam u citu ali samo iz razloga sto cu biti dolje sada ovo vrijeme oko blagdana i onda da napravim ponovo sve nalaze paralelno pa ako ne uspije da pokušam u Podobnika, a to je dr Alebić, mozda se do tada i ova korona smiri. Jer evo sada sam imala trudnoću iz te stimulacije menopurom, kao uspjelo je, ali očito embrij nije bio ok.

Eto tako i ja mislim, tebi se uhvatio pa nije bio ok, a koliko su onda moji losi kad nece niti da se uhvate unatoc premekoj opni stanice i embryoglue. i ima li smisla onda ista uopce pokusavat sa svojim stanicama, jer nije bas da se pomladjujem.
    A dobro, ja bas nisam klasa optimist 😁
    Tebi malo treba, mozda mala promjena u stimulaciji da bi i embriji bili ok

Ja sam klasa teski pesimista. Evo gledam tu npr. Pami koja je isto bila samo na menopuru 150 i imamo slične karakteristike u svemu i uopce nije dobila stanicu, a ja 5, bas smo svi isti a toliko različiti. A koju bi pokušala sljedeću sada da možes birati?

Angribird, slažem se da smo svi različiti i doktori ne mogu znati kako će koja od nas reagirati na stimulaciju dok ne pokušaju. Ali meni su u Rijeci i u prvoj i u drugoj stimulaciji davali samo 150 za što mi je dr.L odmah rekao da je preslaba stimulacija za moj niski amh. Koliko tebi iznosi? Ja sam definitivno bolje reagirala na Gonal koji je čisti fsh, ali recimo u Rijeci sam na 150 jedinica dobila samo 2 folikula, dok sam sad kod L.na 225 jedinica dobila 5 tako da je 150 definitvno preslaba stimulacija za mene.

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

• Tiinaa
    12. Studeni 2020. 19:40

Oskudno krvarenje mi jos uvijek traje, danas sam ponovno isla u kliniku, bta odlicna za ovo vrijeme i beba je tu, na ultrazvuku je sve ok.. ali kad sam doala doma izbacila sam iz sebe ugrusak crni, isti koji imam kad imam menstruaciju i jos koji skroz sitni... doktor ne izgleda zabrinuto i rekao da ne moram svako malo dolazit, jedino ako krene obilno krvarenje ili veliki bolovi... al mene svejedno strah, strah me odlaska na wc.. neznam kako da se smirim do sljedeceg pregleda 

Ja 32g, muz 31g
    Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
    23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab...
    17.3.2021 FET transfer ... biokemijska
    FET 23.4.2021 🤩
    Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
    Sljedeci uzv》 13.12.2021

• Tiinaa
    12. Studeni 2020. 19:42

Da li mislite da je doslo do pobacaja kad sam dosla doma da bi osjetila velike bolove i jace krvarenje ?

Ja 32g, muz 31g
    Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
    23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab...
    17.3.2021 FET transfer ... biokemijska
    FET 23.4.2021 🤩
    Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
    Sljedeci uzv》 13.12.2021

Samara
    12. Studeni 2020. 19:43

NadimakMTB

Samara

Samo da se javimo da je sve u redu, srce junacki kuca i mjere odgovaraju tjednima trudnoce na dan. Znaci za sad je sve ok pa me narucio tek za 4 tjedna opet na pregled :/ to mi je iskreno malo dugo pa mozda odem za 2 tj privatno tek tolko da sam mirna.

PredivnoJesi uživala gledato svoju bebicu?Pišem novi službeni datum.
    Inače, slažem se da mi zvuči malo dugo, zar se ne bi u 12tt trebalo raditi mini anomaly scan? Ili sam nešto pobrkala?

Jesam, bas sam uzivala. Prekrasan osjecaj :)
    Pa ja isto mislim da se mini anomaly radi do 13og tjedna pa mi bas cudno. Zvala budem sutra privatnu polikliniku pa budem ih pitala bas

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

12. Studeni 2020. 19:46

Pami

angribird

Bozma

angribird

Bozma i ja se nekako razmišljam da pokušam u citu ali samo iz razloga sto cu biti dolje sada ovo vrijeme oko blagdana i onda da napravim ponovo sve nalaze paralelno pa ako ne uspije da pokušam u Podobnika, a to je dr Alebić, mozda se do tada i ova korona smiri. Jer evo sada sam imala trudnoću iz te stimulacije menopurom, kao uspjelo je, ali očito embrij nije bio ok.

Eto tako i ja mislim, tebi se uhvatio pa nije bio ok, a koliko su onda moji losi kad nece niti da se uhvate unatoc premekoj opni stanice i embryoglue. i ima li smisla onda ista uopce pokusavat sa svojim stanicama, jer nije bas da se pomladjujem.

Ja sam klasa teski pesimista. Evo gledam tu npr. Pami koja je isto bila samo na menopuru 150 i imamo slične karakteristike u svemu i uopce nije dobila stanicu, a ja 5, bas smo svi isti a toliko različiti. A koju bi pokušala sljedeću sada da možes birati?
    Angribird, slažem se da smo svi različiti i doktori ne mogu znati kako će koja od nas reagirati na stimulaciju dok ne pokušaju. Ali meni su u Rijeci i u prvoj i u drugoj stimulaciji davali samo 150 za što mi je dr.L odmah rekao da je preslaba stimulacija za moj niski amh. Koliko tebi iznosi? Ja sam definitivno bolje reagirala na Gonal koji je čisti fsh, ali recimo u Rijeci sam na 150 jedinica dobila samo 2 folikula, dok sam sad kod L.na 225 jedinica dobila 5 tako da je 150 definitvno preslaba stimulacija za mene.

Moj je isto oko 7. Ali mislim da ja nisam klasnicni low responder jer ja imam po pola svakog jajnika, zbog cisti koje sam dizala, a i to sto je ostalo od njih je oštećeno. Sad kad gledam papir vidim da sam 9 dana imala menopur 150 pa 3 dana 300. To mi je jedan jedini ivf sto sam prošla. Nizak amh se odmah kao veže sa losim stanicama, ma da ne mora značiti, a navodno kombinacija lh i fsh daje kvalitetnije stanice. A sve je to navodno. 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    12. Studeni 2020. 20:09

Tiinaa

Oskudno krvarenje mi jos uvijek traje, danas sam ponovno isla u kliniku, bta odlicna za ovo vrijeme i beba je tu, na ultrazvuku je sve ok.. ali kad sam doala doma izbacila sam iz sebe ugrusak crni, isti koji imam kad imam menstruaciju i jos koji skroz sitni… doktor ne izgleda zabrinuto i rekao da ne moram svako malo dolazit, jedino ako krene obilno krvarenje ili veliki bolovi… al mene svejedno strah, strah me odlaska na wc.. neznam kako da se smirim do sljedeceg pregleda

Draga, jesu ti našli radi čega krvariš? Koliko čujem, najčešće je to zato što imamo neki hematom koji krvari i to se često samo izregulira sa malo vremena.
    Koliko si zadovoljna tim doktorom inače? Ako mu ne vjeruješ, pitaj drugo mišljenje. Ako mu vjeruješ, čini mi se dobar znak što je on opušten i nije zabrinut, očito to često viđa. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    12. Studeni 2020. 20:10

Samara

NadimakMTB

Samara

PredivnoJesi uživala gledato svoju bebicu?Pišem novi službeni datum.
    Inače, slažem se da mi zvuči malo dugo, zar se ne bi u 12tt trebalo raditi mini anomaly scan? Ili sam nešto pobrkala?

Jesam, bas sam uzivala. Prekrasan osjecaj :)
    Pa ja isto mislim da se mini anomaly radi do 13og tjedna pa mi bas cudno. Zvala budem sutra privatnu polikliniku pa budem ih pitala bas

Da, 11-13 tjedan koliko sam si ja zapisala. Dobro je da pitaš drugo mišljenje.

💔💔💔

• LucyLou
    12. Studeni 2020. 20:21

LUCIJA007

ela1989

Zdravo drage žene, nova sam na ovoj temi, ranije sam pisala dok sam čekala betu . Redovito vas čitam i moram napisati da se radujem svakom pozitivnom rezultatu kao da je moj ❣️
    Ja krećem u 12. mjesecu u novi postupak . Prvi nažalost nije uspio (biokemijska trudnoća) Imam 3 smrzlića pa idemo po novu šansu 💪🏼🤞🏼
    Nego imam pitanje ☺️ Sutra treba da primim intralipidnu infuziju , po preporuci ljekara . Da li je neka od vas to primila i zna li netko nešto o tome? 🌸🌸🌸

Stvarno? To je meni Podobnik rekao zbog spontanih da bi to trebala primati.. Isto nemam pojma nista o tom. Kud ti ides u postupak?

Ja sam isto pitala svog doktora za tu infuziju jer vidim da se vani cesto daje i da navodno pomaze pri implantaciji. Doktor veli da mi ne bi skodila, tim vise jer sam mrsavica ali ne znam moze li se uopce nabaviti u HR...ako nesto sanzas, javi obavezno. Kako je prosao pregled danas? 

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

Pami
    12. Studeni 2020. 20:24

angribird

Pami

angribird

Bozma

angribird

Moj je isto oko 7. Ali mislim da ja nisam klasnicni low responder jer ja imam po pola svakog jajnika, zbog cisti koje sam dizala, a i to sto je ostalo od njih je oštećeno. Sad kad gledam papir vidim da sam 9 dana imala menopur 150 pa 3 dana 300. To mi je jedan jedini ivf sto sam prošla. Nizak amh se odmah kao veže sa losim stanicama, ma da ne mora značiti, a navodno kombinacija lh i fsh daje kvalitetnije stanice. A sve je to navodno.

Meni je doktor rekao da nizak amh nije uzrok neplodnosti nego samo pokazuje kakvu reakciju na stimulaciju mogu očekivati. Mislim da na kvalitetu stanica ipak više utječu godine. Sa svojim amh dobijem odlične embrije, e sad zašto se nisu primili to je već vjerojatno drugo pitanje 🤷‍♀️

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.