Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bjanka🍀
    12. Studeni 2020. 21:48

Nikitta i moja tetka danas stigla🙄 i bome boli danas jako,al ok proći će. Sad bar znam da idem na OP, tj. nadam se da neće baš liti iz mene u utorak ujutro. 

Ja 35, mm 40
    2017.vanmaternična trudnoća
    2018. 2x Op endometrioze
    2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
    11/20 OP polipa u maternici
    03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska
    23.4.sljedeće konzultacije

AuroraB
    12. Studeni 2020. 21:50

Manemoj 💚💛🧡💜💙 
    Sve smo više manje u istoj kaši, razmišljanja i osjećanja... ali ti sad stvarno ne smiješ još razmišljati o neuspjehu!! Barem ne do bete🙂
    Nikitta hvala Bogu da je netko napisao već jednom za taj AMH... bitne su i druge stvari. Meni je rekao (više da mu je malo izletjelo :) ) doktor u IVF-u da ga iznenađuje što sam dobila 18stanica sa "takvim AMH". I sad kad sam bila u Petrovoj na UZV je doktorica vidjela po 6-7 antralaca na svakom jajniku. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• *.Women_name.*
    12. Studeni 2020. 21:54

manemoj

Cure, jel smijem ja sad popiti Lupocet flu forte? Ili Max flu? Temperatura mi sad 37.8..
    I dodatno, jel mislite da mi ovo može utjecati na to da se ne primi.. u totalnoj sam komi…

Ja mislim da ti može samo pomoć, čitala sam masu puta da se prije primi kad padne imunitet jer je ovo ipak ivf, i taj embrij je vani spojen i naše tijelo ga prepoznaje kao strano tijelo. Držim fige da uspije 😁 🤞🙏🥰to ti nije nikakva tempica koja bi mogla nekako loše utjecati na bebaca, drugo da kuris 39, i ja sam poslije transfera u jednom dijelu imala tempicu 37,7 ali bez ikakvih simptoma 🤷‍♀️ 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    12. Studeni 2020. 21:55

NadimakMTB

🌺Dada31🌺

Cure koje su bile na antibaby pilulama za tempiranje procesa, MTB - neznam kakva ste krvarenja imali inače kroz dane menstruacije, ali meni je to ono katastrofa, doslovno Niagara, a sad sam počela piti pilule i tek sam na četvrtoj, drugi dan m, a krvarenje je tak oskudno da je to za mene velika razlika… pa neznam dali je radi toga možda ? (Ne žalim se ja nek ostane tako.. Znam da sam samo 4 pilule popila ali samo me zanima dali je koja osjetila promjene u tim segmentu?, dali je to normalno 😊 Tnx 😘❤️

Menstruacija na pilulama nije prava menstruacija, meni je isto samo nešto jadno curkalo par dana i to je bilo to.

Jesi i ti krenula piti prvi dan m? I ta ista koja je došla prirodno je bila tak luda i nikakva,i ova koju si izazvala pilulama??? čak i nakon 3,4 pilule? Ne pamtim u zadnjih 10 god tak slabu m 🙄 pa sam ono baš iznenađena. Čak je i bol manja, baš me zanima kak bude sutra jer inače mi je to najgori dan. 

endometrioza

Marinela87
    12. Studeni 2020. 22:10

Manemoj  bas sam se pronašla u ovom tvom "istresu*. I ja sam otprilike godinu dana pokusavala prije mpo, i dosta rano sam počela gubit optimizam jer sam užasno nestrpljiva po prirodi(sad kad najviše treba strpljenja!!) i točno tako, svi ostaju trudni, kap koja je prelila čašu kad je frendica ne htijuci (da..) ostala trudna a svakakve probleme i pcos i sta j a znam.. Ja sam se doslovno naljutila na nju😂😂 ajme kad se sjetim.. A ona mi najveća podrška.. Njoj je bilo bed meni reci.. Pa savjeti opusti se, ne razmišljaj..a nitko, baš nitko ne razumije sta prolazis, pa čiji mi se čak niti muz/dečko do kraja. Pa si mislis jesi lud jel pretjeruješ 😂 ja isto citam ovaj forum i divim se ovim curama i mislim si, ajme da mi je 5% ove snage i strpljenja. Al na kraju, mislim da ju sve mi ovdje imamo samo ne znamo (neke neće ni saznat, neke hoce)..uz ovaj forum je ful lakše! 

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

• Ana26
    12. Studeni 2020. 22:15

Cure, prijavljujem da sam dobila M (kasnila je 10 dana), ali sam završila u samoizolaciji i sad ni ovaj mjesec ništa od postupka. Svaki mjesec se nešto dogodi da ne mogu u postupak, baš sam baksuz, prestrašno. 
    Idući mjesec trebam dobiti 12.12.i onda bi mi aspiracija i transfer trebali biti oko Božića i sad me brine tko zna hoće li uopće raditi na praznike. Šta vi mislite? 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

MaloTele
    12. Studeni 2020. 22:26

manemoj ja sam sad tulila na ovo ko kisna godina, bas sam se rasplakala.. totalno te kuzim i mislim da svima dodu takvi dani,  svi smo u tome.. razumijem da te strah i da se pitas zasto bi vam uspjelo iz prve ako nije dosad,ali imaj vjere, snage imas a da nisi ni svjesna, da nemas snage ne bi se ni upustila u mpo vode,a def ne bi napisala ovo sta si napisala, hrabra si, kao uostalom i sve cure ovdje.. tesko je i takav je ovaj put, nekome svane prije, nekome kasnije, i nemoj se pitat zasto, na to pitanje neces dobit odgovor, nije ni bitno zasto, ono sto je bitno da budes svjesna da nisi sama, imas sve tu curke na forumu, i u dobru i u zlu, i odlicno je da je sve do sad skolski, iako ni to nije neka garancija, i mislim da je u redu da te strah, i da razmisljas o tome, ali isto tako je potrebno da se te misli ne zadrzavaju predugo, otarasi ih se i furas opet na pozitivu, bit ce kako treba bit, promijeniti to nemos, ali mozes vjerovat u najbolji mogući ishod za sebe i bebicu, znam da ja vjerujem u vas  danas je grozan dan, ali ne moze trajati vjecno, strah ce postojat skroz dok ne rodis, a onda tek krece pravi strah..  dotle uzivaj, mi imamo razumijevanja jer znamo kroz sta prolazis i nisi sama, nama je problem u sporim spermicima, i po svim nekim pravilima to nije neki veliki problem i trebalo bi upalit iz prve, i znam da mozda nece, iako je sve do sad okej, ali znam da cemo naci snage za dalje, mislim da nijedna cura nije mislila da ce imat snage za dalje, ali guras, nisam ni ja zamisljala da s 30g necu imat dijete i da ga necu moc prirodno začet, ali desilo se, desilo se i guram, borim se jer imam cilj, tako i ti, gurat cemo svi skupa, nekad suze a nekad kolica, samo pokusaj ne gubit nadu 

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

12. Studeni 2020. 22:33

Znači googlam vec 2 sata o gonalima i menopurima o fsh i lh, glava mi je puna, prosla sam internet na 3 jezika🤣🤣🤣, znači pročitala sam da se gonali (dakle bilo koji čisti fsh) preferiraju kod inverzije fsh i lh ili kod jako slicnih vrijednosti tih hormona, dok se menopuri tj. kombinacija fsh i lh daju kod odnosa 2:1 fsh i lh ili kod povišenog fsh. Jedno vrijeme se u Mariboru prakticirala terapija gdje se krećalo sa gonalima da bi se par dana prije stoperice uveli menopuri zbog tog dodatnog lh koji pomaže sazrijevanju stanica, imali su dosta postignutih trudnoća sa tom kombinacijom. I još sam našla da je u menopuru odnos fsh i lh 1:1, a u pergoverisu 2:1. Sutra ću nastaviti istraživanje🤣🤣🤣🤣🤣

Marinela87
    12. Studeni 2020. 22:34

Chloe18 kako si ovo predobro napisala, ja si screenshotala da pročitam kad se zbediram!! 😍😍

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

manemoj
    12. Studeni 2020. 22:35

AuroraB, Women name, Marinela, Chloe ❤️❤️
    Šaljem vam virtualne zagrljaje.. sutra će biti bolje, znam.. danas je takav dan.. uz vas je sve lakše 🥰

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.