Dada ovde u Nemačkoj većinu lekova koji se malo manje koriste treba naručiti, posebno sve ovo sto se tice potpomognute oplodnje. Ali je jako jednostavno. Mozes doslovno u bilo koju apoteku uci i zamoliti da ti naruče. Dva puta dnevno imaju dostave. Ako naručio do 9 ujutro do 4 popodne stiže istog dana, a ako posle toga, onda ili oko 6 kada zatvaraju ili direktno ujutru sledeći dan. Mozes i telefonom pozvati.
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
Hey cure,kako ste?
Azurirala sam profil te nadimak promjenila u Jadranka...(tri tockice😃)sutra mi je aspiracija i malo me strah i tremu imam🤯 jel s opcom anestezijom bolno?thx
Bozma razumijem te, nakon toliko neuspjeha popizdiiiiimo.... ja imam osjecaj ko da se nista ne dogodi... ono, tijelo odbija biti trudno.... znaci doslovno, ja nista ne osjetim ( tjelesno ) ni brevatcid i progesteron, ni fragmine ni estrofem.... nista .... zero... ko da moje tijelo odbija ikakvu suradnju... jedino nako minusa totalno potonem i bude tuga ogromna, pa bijes.... pa opet tuga... i onda se pomiris dok se ne priblizi novi postupak! Ali moram reci da sad imam stvarno povjerenje u profesora Vrčića, a isto u Cito- svaki put letrozol, pa menopure i cetrotide i od 7-8 folikula samo 2 stanice, meni se isto cini da nesto profulaju no opet, ne znam.... sigurno je nekome i to bio siguran recept...
Iris_iris mini AMH? Koliko ti iznosi AMH u pmol? Moj je pao na 1,9. Talking ‘bout micro-mini 🤣
MTB drago mi je da si bolje, još 5 dana do uzv brojimo s tobom. ☺️
Nirvana sretno na uzv!
2 pmol! Micro-mini it is
MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
MM: blaga asthenozoo
MPO od 7/20
10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
6xET - beta 0,
3xneg. aspiracija,
1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
iris676.iris@gmail.com
Hey cure,kako ste?
Azurirala sam profil te nadimak promjenila u Jadranka…(tri tockice😃)sutra mi je aspiracija i malo me strah i tremu imam🤯 jel s opcom anestezijom bolno?thx
Ja sam isla sa injekcijom protiv bolova i za smirenje i nista me nije bolilo, samo me fino smantalo... ne brini se, sa opcom neces nista osjetiti ☺️❤️ samo hrabro....
Hey cure,kako ste?
Azurirala sam profil te nadimak promjenila u Jadranka…(tri tockice😃)sutra mi je aspiracija i malo me strah i tremu imam🤯 jel s opcom anestezijom bolno?thx
Ja sam isla sa injekcijom protiv bolova i za smirenje i nista me nije bolilo, samo me fino smantalo… ne brini se, sa opcom neces nista osjetiti ☺️❤️ samo hrabro….
Thx😘
Vidim da je dosta ljudi krivo shvatilo moju karakterizaciju ovog postupka kao zabavnog.
Kontekst je taj da je meni već počelo biti muka od seksa, sve što je maklo pritisak sa seksa kao primarnog načina oplodnje je i više nego dobrodošlo., i za mene i za moj odnos sa partnerom.
Plus, ja sam stvarno postupak zamišljala više kao kemoterapiju nego kao ovo što je na kraju ispalo.
Da, emotivno je i psihički teško, pogotovo kako vrijeme odmiče. Ali sam postupak - pikanje, aspiracija, transfer nije onako ni teško ni ponižavajuće ni strašno kao što sam to zamišljala.
Ma ne, nisi krivo shvaćena, totalno te razumijem, točno tako sam se i ja osjećala kad se iz prve uhvatilo, kako sam bila glupa jer sam se bojala, pre lagano je sve prošlo, išlo sve tako glatko da ti je bilo zao sto nisi i prije, jel tako? Zao ti je sto se prije nisi odvažila?
Samo što je ovaj forum većinom skup tužnih i teških priča, kažem većinom jer, naravno, ima i sretnih, ali opet u većini ostaju zene koje su to prolazile opet i opet i opet bez pozitivnog rezultata i njima, pa tako i meni, riječ zabavno nema poveznicu sa bilo kakvim injekcijama, aspiracijama, ultrazvukom. Jer, jebiga, gadne stvari se događaju. Baš ono gadne da ti se zgade ti postupci. Rekla bi lucija🤢🤢🤢🤢
Vidim da je dosta ljudi krivo shvatilo moju karakterizaciju ovog postupka kao zabavnog.
Kontekst je taj da je meni već počelo biti muka od seksa, sve što je maklo pritisak sa seksa kao primarnog načina oplodnje je i više nego dobrodošlo., i za mene i za moj odnos sa partnerom.
Plus, ja sam stvarno postupak zamišljala više kao kemoterapiju nego kao ovo što je na kraju ispalo.
Da, emotivno je i psihički teško, pogotovo kako vrijeme odmiče. Ali sam postupak - pikanje, aspiracija, transfer nije onako ni teško ni ponižavajuće ni strašno kao što sam to zamišljala.
Ma ja kužim šta si htjela reć, i istina je, ja sama kad krenem i dok se bodem sam puna nade i sretna u toj prvoj fazi do aspiracije, uvijek se nadaš da će taj put biti dobitni, da će sad stanice bit bolje jer sam se potrudila i sama nešto promijenila, pila nove, još kvalitetnije dodatke, izbacila kemiju, izbacila kavu....ali....kad zaredaju neuspjesi, kad iza sebe imaš nekoliko drljavo odrađenih postupaka plus ono malo dobro odrađenih, daš sve od sebe a rezultati sve gori i gori, bez ikakvog pomaka na bolje, skupe se frustracije koliko god se trudiš izbjegavat ih.
Pa ja uvijek kazem da mi je dio do aspiracije bio piece of cake sto bi se reklo.. Tek kad ih povede omggg.. Koliko ce se oploditi, koliko ce ostati.. Pa da li je uspjelo, pa prva beta mi opet nije bila teska jer sam znala vec otprilike kolika je🤷♀️😂, ali druga.. Prvi ultrazvuk mi takodjer bio u kategoriji piece of cake a svi ostali omggg🙄🙄🙄...
No... Kad razmislim prije 5 godina mi to nije bilo tako ne..
Bila sam u svom ruzicastom filmu skupa s doktorima koji mi govorili da ce me 'rijesiti' prvim, najvise drugim postupkom.. Ooo mladosti ludosti 🙄🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Nakon 5 godina... Ja samo molim Boga da sam završila sa spontanom i da u ova 4 ili bude beba ako ne nista tamo do 40-e..mozda sam premlada jos😂....
Mislim da nikome to nije u pravom smislu zabavno. Meni osobno je bilo sve stresno od prve folikulometrije jer sam se uvijek bojala da neće folikuli rast, pa hoće puknit prije vremena, pa hoće bit prazni, hoće se oplodit itd. Bojim se da se ne ponovi isti scenarij kao prošli put. Svaki dio je stresan, pa meni čak i ovaj do ultrazvuka jer nakon spontanog uvijek imaš taj strah i bojis se po veseliti da ne dobiješ pljusku. Evo najiskrenije od mene dok se moj suprug veseli i razmišlja već o mjestu za bebu, stvarima, a ja se bojim i pomisliti na to jer se bojim da se nedaj Bože nešto desi bit će mi teže. Past ću u depresiju kao prošli put. Ali naša MTB nije ništa loše mislila, ja razumijem što htjela reći. I ja sam se prvi put bojala tog postupka najviše zbog boli, kad sam sjela na stol u onoj sali noge su mi se tresle jer sam se bojala aspiracije i transfera. Ali eto sve smo mi to izdržale, netko više nažalost, netko manje. Fizička bol ogromna ali minimalna naspram ove psihičke. Dobit ćemo na kraju nagradu sve, vjerujem u to, prije ili kasnije ❤️
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️