Lucija nije isto, pa evo vitamin D, nije isto uzimamo li Plivit D (200iu u 1 kapi) ili Oleovit (400iu u 1 kapi). Nije isto uzimaju li cure oralno u spreju vit D, ili piju tablete. Nije ista iskoristivost. I onda me oni hoće uvjeriti da su svi lijekovi s hormonima isti? Budalaštine. Kao da nemamo 3 razreda srednje škole završenih, to me tako iritira! Ćorić mi je rekao da su njemu sve pilule iste, ali da bi se moja mpo doktorica naljutila da čuje da mi je to rekao. Eto, on se bavi endometriozom, a ne plodnošću. I meni govori da je sastav svih kontracepcijskih pilula isti?! Nonsense. 🙈
Pa bas to! Tim riječima mi je rekao, da kupim stimulaciju koja je jeftinija da je njemu svejedno! Mislim si ja neka kupim sto je jeftinije od stimulacije a njegov cjenik u nebo visok.. Skuplji je od lucingera..kod njega je stimulirani postupak kako je rekao za mene za koju zna da cu imati vise od 8 stanica 11000kn,zatim pustaje embrija do petog dana jos 1000kn i 1000kn SVAKA SLAMKA te fet 3500.
Kod l sam sve sa smrzavanjem u 2 slamke platila 9500+200kn svaki ultrazvuk i fet mu je 2500…
Krivo sam napisala kod R stimulirani 10000kn ne 11000 no opet plus pustanje embrija do 5 dana 1000kn plus svaka slamka 1000kn…kod l je sve to u tih 9500 osim ultrazvuka.
To su cijene naravno bez lijekova.
Ne volim ni cuti za njega, uzeo nam je brdo para, digli smo kredit, forsirao je inseminaciju za inseminacijom dok nismo odustali i otisli po drugo misljenje gdje smo naucili da inseminacije ne funkcioniraju kod neprohodnih jajovoda nego samo ivf. 😠😡
Ni meni nije sjeo u imala, sam osjecaj da, su mu samo pare bitne.. Mislim realno svima njima je tako samo on to nije nimalo pokusao 'zamaskirati'.... U biti i bolje da nije!
a baš zadnjih dana dosta razmišljam, koliko trošim na ove dodatke koje su mi preporučili za kvalitetu stanica uz matičnu mliječ da bi oni sad ostali bez ljekova, pa sam za ništa sve ovo kupovala i pila, Lagano pripremam teren za donaciju, dane trošim na telefoniranje i slanje mailova. Ovo ću, ako me i primi u ovaj prirodnjak odradit onako usput, dobro će mi doći da mogu doktoricu svako drugi dan pitat preporuke i ostalo
A zašto donacija ako stvaras svoje stanice? Zasto ne bi pokušala još negdje takvu stimulaciju kao tu gdje si dosla do blastica??? Jednom k'o nijednom!
A pokušavala sam, ali sa svakom promjenom klinike riskiram opet nezrele stanice, pa samo gubim živce. Zato sam Citu i dala 2 prilike, mislila sam ajd, prvi put su se uvjerili da su nezrele sa stopericom na 16, pa neće drugi put sve isto radit, a šipak, drugi put opet štoperica na 16mm, ali mi radili ispiranje follikula (progooglaj follicular flushing) pa je bilo stanica koliko i folikula, ali opet isti scenarij, dva dana mi ne znaju reć jesu se oplodile i onda transfer embrija koji se tek počeo dijelit. Na konzultacije su rekli sve uzet u obzir, a nakon drugog uzv da znaju oni odredit kad je stanica zrela po sluznici i svemu ostalom
a i da su te blastice valjale uhvatilo bi se bar jednom nešto, sad su tu i visoke godine
a baš zadnjih dana dosta razmišljam, koliko trošim na ove dodatke koje su mi preporučili za kvalitetu stanica uz matičnu mliječ da bi oni sad ostali bez ljekova, pa sam za ništa sve ovo kupovala i pila, Lagano pripremam teren za donaciju, dane trošim na telefoniranje i slanje mailova. Ovo ću, ako me i primi u ovaj prirodnjak odradit onako usput, dobro će mi doći da mogu doktoricu svako drugi dan pitat preporuke i ostalo
A zašto donacija ako stvaras svoje stanice? Zasto ne bi pokušala još negdje takvu stimulaciju kao tu gdje si dosla do blastica??? Jednom k'o nijednom!
A pokušavala sam, ali sa svakom promjenom klinike riskiram opet nezrele stanice, pa samo gubim živce. Zato sam Citu i dala 2 prilike, mislila sam ajd, prvi put su se uvjerili da su nezrele sa stopericom na 16, pa neće drugi put sve isto radit, a šipak, drugi put opet štoperica na 16mm, ali mi radili ispiranje follikula (progooglaj follicular flushing) pa je bilo stanica koliko i folikula, ali opet isti scenarij, dva dana mi ne znaju reć jesu se oplodile i onda transfer embrija koji se tek počeo dijelit. Na konzultacije su rekli sve uzet u obzir, a nakon drugog uzv da znaju oni odredit kad je stanica zrela po sluznici i svemu ostalom
a i da su te blastice valjale uhvatilo bi se bar jednom nešto, sad su tu i visoke godine
Mene uvijek muci i taj dio kod donacije jajnih... Imam ih i ja svojih i to brdu ali sto vrijedi kad mi treba 5 transfera cca da zatrudnim a kad i zatrudnim ne valja.. I onda si mislim otkud znam da mi isto tak i s doniranim ne bi bilo isto ako moje tijelo jednostavno ne moze izgurat trudnoću... Em se jedva implantira ako i da ne valja... Ma🤢🤷♀️🤷♀️
Pa budući da imas pravo jos na te besplatne zasto ne otici do zagreba. Ipak mi se cini da su i petrova i sv. Duh i sve druge zg bolnice iskusnije i uhodanije od firula. Evo ja sam npr. imala veliku operaciju jajnika, tada sam imala 30g i dosla sam na pregled na firule ne sjecam se koji je bio liječnik ali kao najbolji kirurg tu i on mi nije mogao obećati da ce mi spasiti bar komadić jajnika i cijeli je nekako bio nesiguran. Nakon toga sam otisla u petrovu gdje sam se i operirala i lijecnici uopce nisu bili toliko šokirani i poplašeni, bili su sigurni da mi neće sve morati ići vanka. Eto to je primjer nevezan za ivf, ali mislim da isto tako kao sto imaju vise iskustva u operacijama u zg, imaju i više iskustva u ivfu.
Lucija007, ma muci i mene. Ja nikad nisam bila trudna, ni u mladjim godinama, nismo se mi nikad pazili, samo smo se kasnije odlucili pozabavit sa ovim, pa ocito nesto ne stima. Najvise me brine da nisu embriji ti koji su losi nego da mozda nije nesto sa maternicom i sl. Pa cu bacit cca 10.000 eur samo na jedan pokusaj i da ni onda nece bit nista.
Lucija, angribird, vi dobijete i super stanice, super embrije pa se desilo to sta se desilo. Sta mogu onda ocekivat ja, kojoj dan iza aspiracije odmah kazu da su stanice katastrofa. Jedino veselje koje sam dozivila u ovih 9 postupaka je par lazno pozitivnih testova od boostera 😂😂. Rece MTB nedavno da je zabavno ispocetka 😂 ma zabavno je i kasnije, kad poludis 😂😂
Lucija, angribird, vi dobijete i super stanice, super embrije pa se desilo to sta se desilo. Sta mogu onda ocekivat ja, kojoj dan iza aspiracije odmah kazu da su stanice katastrofa. Jedino veselje koje sam dozivila u ovih 9 postupaka je par lazno pozitivnih testova od boostera 😂😂. Rece MTB nedavno da je zabavno ispocetka 😂 ma zabavno je i kasnije, kad poludis 😂😂
Ja sam već luda.
Je je, meni je full zabavno🤢😂😂😂..
Jedva cekam opet😜😂
Lucija007, ma muci i mene. Ja nikad nisam bila trudna, ni u mladjim godinama, nismo se mi nikad pazili, samo smo se kasnije odlucili pozabavit sa ovim, pa ocito nesto ne stima. Najvise me brine da nisu embriji ti koji su losi nego da mozda nije nesto sa maternicom i sl. Pa cu bacit cca 10.000 eur samo na jedan pokusaj i da ni onda nece bit nista.
E da, bas to!
Vidim da je dosta ljudi krivo shvatilo moju karakterizaciju ovog postupka kao zabavnog.
Kontekst je taj da je meni već počelo biti muka od seksa, sve što je maklo pritisak sa seksa kao primarnog načina oplodnje je i više nego dobrodošlo., i za mene i za moj odnos sa partnerom.
Plus, ja sam stvarno postupak zamišljala više kao kemoterapiju nego kao ovo što je na kraju ispalo.
Da, emotivno je i psihički teško, pogotovo kako vrijeme odmiče. Ali sam postupak - pikanje, aspiracija, transfer nije onako ni teško ni ponižavajuće ni strašno kao što sam to zamišljala.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji