Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🍀🐞MISS🐞🍀
    11. Studeni 2020. 18:03

Sanjich🤞🤰

miss1502

Chloe boli me jos dosta, malo spavam,pijem,piškim i tako u krug .drugo nista ni ne mogu,kao baba sam…nadan se da ce sutra bit bolje🙏 a za aspiraciju nemam sta drugo rec,nego za mene bas traumaticno iskustvo, drugi put mi je i jednako me bolilo kao prvi, mislila sam da umisljam posto vecina cura ovdje pise da to ne boli..meni je prestrasno 😢 ali to sam ja i moji jajnici .
    Sutra u 8.30 zovem,jedva cekam cut kakvo je stanje …

I ja jedva cekam .. Jel ti rekao jel rade icsi ili? Bas pitaj ujutro kojom metodom su oplodili… 🤞🤞❤️

Rekli su da to embriolog procjeni kad vidi kakve su stanice i spermij, ali da se najcesce radi mix...i ivf i icsi...zadnji put sam krivo izgovorila kad sam pitala doktora ,naravno 😂😂
    Btw popila sam brufen + normabel i puno mi je bolje..boli sam kad se dižem,al ide na bolje 👏👏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Nada 🍀
    11. Studeni 2020. 18:05

Manemoj, Liora Liora, Leptirica držimo fige za velike pluseve🍀 (nadam se da nisam nikoga zaboravila niti nešto pomišala, sad nas je baš puno 🤯)
    Chloe, Miss super rezultati. Miss ja sam isto kandidat za hiper (prvi put čak završila 10 dana u bolnici). Ono šta su ti cure rekle je super ja bih samo dodala da je jako važno uzimati puno bjelančevina.. vidim da vi sve pišete o isosport, ovdje u Njemačkoj kažu da je najvažnije uzimati proteinski Shake ili konzumirati puno bjelančevina i puno piti. Isto tako povremeno uzimaj magnezij da se mišići malo opuste... 
    Da se nadovežem na temu količine jajnih stanica i količine blastica. Meni su doktori rekli da kod zdrave žene otprilike +- 25 % stanica uspije doći do stadija blastociste. Ima naravno žena koje od 10 stanica dobiju 8 blastica ali to su izuzetci. 
    Trudnice uživajte i mazite buše
    Sve ostale cure sretno!!! 🍀🙏
    By the way, ja sam danas bila na ultrazvuk, transfer je sljedeći tjedan u srijedu ili petak, ovisi kako se embriji budu razvijali 😊🙏🍀

11. Studeni 2020. 18:07

Bozma

angribird

BozmaPa ja se tu i tamo cujem s tom curom koja je 3 puta bila na bemfoli, ostao joj je još taj jedan put preko hzzo- a i govorim joj da bar pokuša negdje u zg sa nekom drugom terapijom, kad već ne zeli plaćati, jer ako 3 puta nije uspjelo sa istom nekako mi je blesavo stavljati tijelo i psihu pod isti stres. Ona to odbija i jednostavno opet zeli ici na firule i opet ce je staviti na sve isto. Baš ne kužim.

ja to isto ne kužim. Čak mi je embriologica rekla da joj nije jasno kako sam ja sa ovako lošim stanicama došla do blastica, a onda kaže: možda ti jednostavno ova stimulacija ne pase i onda me opet stave istu stimulaciju i sljedeći put.
    A prvi dr.kod kojeg sam bila na prva 2 postupka je bio mišljenja da je sve super, da samo treba vrtit iste postupke dok jednom ne upali (ove postupke od 19t kn za jedan pokušaj), kao da doma tiskam novce . Ja bi max 2 puta pokušala sa istom terapijom a onda vozim dalje, nije ni ZG na kraj svijeta.
    Ali ne kužim ni to guranje Bemfole, nije ni jeftina, sad sam gledala cijene, ništa jeftinija od ostalog

A na kojoj si bila stimulaciji tada kada si dosla do blastica? 

11. Studeni 2020. 18:17

angribird, menopur 300, ali na njemu mi naglo buknu folikuli, a unutra nezrele stanice, pa ih je drugi put ostavio dan duže i tek na 20mm mi dao štopericu i tada smo dobili blastice. e onda sam se prebacila u Cito i tamo bila na Letrozolu i menopuru i pričala tu priču sa nezrelim stanicama ali me nitko nije slušao, folikuli na 14mm, on mi određuje štopericu za sutradan, od 7 folikula samo 2 stanice, dva dana mi nisu znali reć jesu li oplođene, treći dan mi vraćena dva dvostanična, kažu odlična jer nemaju fragmentacija

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Studeni 2020. 18:19

Danas sam osjetno bolje. Napravila si malo jači ručak. Malo me bilo strah da će me bit muka, ali mi je super palo. Plus, kupila sam si svoje najdraže keksiće i smlavila ih (inače ne jedem slatko, niti ću ih više kupovati, ali baš su mi danas lijepo pali na želudac). Popodne sam nabacila i spavanac, i sad se osjećam snažno i zdravo kako dugo nisam. 
    Brojim 5+2, još 5 dana do UZV 

💔💔💔

11. Studeni 2020. 18:28

Bozma

angribird, menopur 300, ali na njemu mi naglo buknu folikuli, a unutra nezrele stanice, pa ih je drugi put ostavio dan duže i tek na 20mm mi dao štopericu i tada smo dobili blastice. e onda sam se prebacila u Cito i tamo bila na Letrozolu i menopuru i pričala tu priču sa nezrelim stanicama ali me nitko nije slušao, folikuli na 14mm, on mi određuje štopericu za sutradan, od 7 folikula samo 2 stanice, dva dana mi nisu znali reć jesu li oplođene, treći dan mi vraćena dva dvostanična, kažu odlična jer nemaju fragmentacija

A da li ti planiras taj besplatni koji pokušati u zagrebu? Ja isto ni sama nisam baš pametna što da radim. Koliko tu čitam za niže amh je bolja kombinacija lh i fsh a to su menopuri i taj pergoveris ili kako već

manemoj
    11. Studeni 2020. 18:31

NadimakMTB

Danas sam osjetno bolje. Napravila si malo jači ručak. Malo me bilo strah da će me bit muka, ali mi je super palo. Plus, kupila sam si svoje najdraže keksiće i smlavila ih (inače ne jedem slatko, niti ću ih više kupovati, ali baš su mi danas lijepo pali na želudac). Popodne sam nabacila i spavanac, i sad se osjećam snažno i zdravo kako dugo nisam.

Kao prava trudnica, nema šta 😉🥰
    5 dana proleti.. ako ne čekaš aspiraciju, transfer, betu, UZV 😅

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Studeni 2020. 18:35

manemoj

NadimakMTB

Kao prava trudnica, nema šta 😉🥰
    5 dana proleti.. ako ne čekaš aspiraciju, transfer, betu, UZV 😅

...postupak, konzultacije, test, .... bilo što vezano za postupak 
    Ma drago mi je da sam prestala mozgati o tome da li da radim treću (četvrtu, sedmu) betu ili ne.  Čekam taj utorak i vjerujem u najbolje moguće.

💔💔💔

Nirvana2024
    11. Studeni 2020. 18:37

MTB, molim te, pisi me za petak UZV.
    Petak 13. 🙃

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

🍀🐞MISS🐞🍀
    11. Studeni 2020. 18:40

MTB proletit ce tih 5 dana, jedva cekam da i ti konacno vidis svoju bebicu! Nirvana, za tebe vrijedi isto!! 
    Jedva cekam i ja to dozivit, za nekih cca mjesec dan 😂😂👏👏🙏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.