Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    11. Studeni 2020. 17:07

NadimakMTB

Chloe18, navijamo za malog pobjedničkog!Dada31, sve ovisi o tome koliko ćeš imati jajnih stanica, koliko će ih se oploditi i kako će napredovati.
    Npr, moja je prijateljica ih je imala 5, do trećeg dana su došla 3, 1 je vratila ostala dva je zaledila trodnevna, i svi su ispali uspješni i postale njena današnja djeca. Da je čekala da postanu petodnevni, vjerojatno ne bi izdržali do petog dana i izgubila bi sva tri.
    S druge strane, ako ih ima puno, i ako svi lijepo napreduju, ima smisla čekati do petog dana da ostanu samo oni najbolji za oplodnju i smrzavanje.

Hvala ti , tako sam si i mislila samo sam trebala potvrdu. Moj doktor me podsjetio na tebe. On već unaprijed brije samo na pozitivu ❤️🙏 daj Bože da ih bude više ili bar jedan ali vrijedan 😉🥰

endometrioza

• Marina86
    11. Studeni 2020. 17:19

Teja09

MarinaK ja sam jučer bila treći puta. Za prve konzultacije sam došla na red u roku od 3 dana, a tako i za sve druge, ovisno o danu ciklusa kad sam zvala. Stanje je okej. Sa mnom muž nije mogao u bolnicu, ali to je radi korone i zapravo je to očekivano. Relativno brzo to sve ide. Ponesi nalaze koje imaš, ali oni će te svejedno slati na sve novo.

Hvala ti.
    Bila sam i ja već jednom. Sad nosim nalaze. Jesi dugo čekala ili je bilo oko 12h? Radim popodne pa sam u panici hoću li stići na posao🙈 
    A blesavo mi uzimati bolovanje za to. 

👩37 👨42

od 2019. želimo bebu, 3 neuspjela ivf postupka, zadnji 3.mj/23
    prirodna trudnoća 5.mj/23

11. Studeni 2020. 17:24

Vidim da je bilo riječi o inseminaciji, pa da napišem kako je meni bilo to iskustvo..znači kad smo krenuli u prvi postupak ikad je bila inseminacija, čitala sam isto tako kao rijetko uspije pogotovo iz prve.. ali eto morali smo odnekle krenuti i doktori nam rekli pošto u vas nema problema nikakvih ajmo probati s tim..i 1 je bila neuspjesna.. dođemo mi za 2mj. I sta cemo ovo ono..dal jos jednu probat...kao bi, a i doktorica nam rekla ma ajde jos jednu i onda vam ostane 4 ivf.. i mi onak ajde..i druga nam uspije. Nažalost vanmaterična. I više nisam htjela, bojala sam se opet istog..iskreno strah me i sada toga, jer mi velika trauma bila..ostala živa što sam došla na vrijeme u bolnicu..jer sam imala unutarnje krvarenje jajnika, plod se zalijepio na jajnik, užas kažu 1 do 3 % da ss to u svijetu dešava 😑. Malo me i sad strah da ne bi opet bilo tak i sada...

11. Studeni 2020. 17:35

Bozma Pa ja se tu i tamo cujem s tom curom koja je 3 puta bila na bemfoli, ostao joj je još taj jedan put preko hzzo- a i govorim joj da bar pokuša negdje u zg sa nekom drugom terapijom, kad već ne zeli plaćati, jer ako 3 puta nije uspjelo sa istom nekako mi je blesavo stavljati tijelo i psihu pod isti stres. Ona to odbija i jednostavno opet zeli ici na firule i opet ce je staviti na sve isto. Baš ne kužim.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Studeni 2020. 17:39

LioraLiora

Vidim da je bilo riječi o inseminaciji, pa da napišem kako je meni bilo to iskustvo..znači kad smo krenuli u prvi postupak ikad je bila inseminacija, čitala sam isto tako kao rijetko uspije pogotovo iz prve.. ali eto morali smo odnekle krenuti i doktori nam rekli pošto u vas nema problema nikakvih ajmo probati s tim..i 1 je bila neuspjesna.. dođemo mi za 2mj. I sta cemo ovo ono..dal jos jednu probat…kao bi, a i doktorica nam rekla ma ajde jos jednu i onda vam ostane 4 ivf.. i mi onak ajde..i druga nam uspije. Nažalost vanmaterična. I više nisam htjela, bojala sam se opet istog..iskreno strah me i sada toga, jer mi velika trauma bila..ostala živa što sam došla na vrijeme u bolnicu..jer sam imala unutarnje krvarenje jajnika, plod se zalijepio na jajnik, užas kažu 1 do 3 % da ss to u svijetu dešava 😑. Malo me i sad strah da ne bi opet bilo tak i sada…

Mislim da ti je šansa za to puuuuno manja na IVF. Samo opušteno, još koji dan pa ćemo se uz malo sreće diviti tvojoj sjenici 

💔💔💔

11. Studeni 2020. 17:42

miss1502

Chloe boli me jos dosta, malo spavam,pijem,piškim i tako u krug .drugo nista ni ne mogu,kao baba sam…nadan se da ce sutra bit bolje🙏 a za aspiraciju nemam sta drugo rec,nego za mene bas traumaticno iskustvo, drugi put mi je i jednako me bolilo kao prvi, mislila sam da umisljam posto vecina cura ovdje pise da to ne boli..meni je prestrasno 😢 ali to sam ja i moji jajnici .
    Sutra u 8.30 zovem,jedva cekam cut kakvo je stanje …

I ja jedva cekam .. Jel ti rekao  jel rade icsi ili? Bas pitaj ujutro kojom metodom su oplodili... 🤞🤞❤️

11. Studeni 2020. 17:45

LucyLou

Sanjich, ja sam isto u drugoj stimulaciji bila razocarana jer sam dobila vise js a duplo manje ih je doguralo do blastice. Pitala sam doktora i on veli da je moguce da je do kvalitete js, do spermiograma, do terapije ili do dana kada je radjena aspiracija. Moj savjet ti je da se s tim sada ne zamaras jer i onako trenutno ne mozes nista promijeniti. Realno, imas sansu za tri bebe iz ovog postupka tako da fokusiraj se na to - nasaMTBti je zivi primjer koliko pozitiva moze utjecati da upali iz prve.😉

❤️❤️ Znam sve, proci ce me ova ljutnja kad tad

ericaa
    11. Studeni 2020. 17:48

🌺Dada31🌺

ericaa ja mislim da je tvoja vrijednost AMH izražena u pmol a moja u ng, meni se tvoj nalaz čini super. Vidjet ćeš 😊😊 jesi li uspoređivala intervale? Još malo pa ćeš riješiti sve nedoumice 🙏❤️ meni je puno lakše nakon jučer.

Da,da, različite su mjerne jedinice, tvoj kad se pomnoži sa onih 7 da se dobiju moje jedinice je preko 56,zato sam napisala usporedbe radi moje je 35,11 (4,92ug/L)
    I ja mislim da su nalazi OK, malo je premala razlika između FSH i LH i inverzija ali ok... Jedva čekam čuti konkretno mišljenje stručnjaka, ovo moje isčitavanje me samo iznerviralo hahahahhaha

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

11. Studeni 2020. 18:02

angribird

BozmaPa ja se tu i tamo cujem s tom curom koja je 3 puta bila na bemfoli, ostao joj je još taj jedan put preko hzzo- a i govorim joj da bar pokuša negdje u zg sa nekom drugom terapijom, kad već ne zeli plaćati, jer ako 3 puta nije uspjelo sa istom nekako mi je blesavo stavljati tijelo i psihu pod isti stres. Ona to odbija i jednostavno opet zeli ici na firule i opet ce je staviti na sve isto. Baš ne kužim.

ja to isto ne kužim. Čak mi je embriologica rekla da joj nije jasno kako sam ja sa ovako lošim stanicama došla do blastica, a onda kaže: možda ti jednostavno ova stimulacija ne pase i onda me opet stave istu stimulaciju i sljedeći put.
    A prvi dr.kod kojeg sam bila na prva 2 postupka je bio mišljenja da je sve super, da samo treba vrtit iste postupke dok jednom ne upali (ove postupke od 19t kn za jedan pokušaj), kao da doma tiskam novce .  Ja bi max  2 puta pokušala sa istom terapijom a onda vozim dalje, nije ni ZG na kraj svijeta.
    Ali ne kužim ni to guranje Bemfole, nije ni jeftina, sad sam gledala cijene, ništa jeftinija od ostalog

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    11. Studeni 2020. 18:03

ericaa

🌺Dada31🌺

ericaa ja mislim da je tvoja vrijednost AMH izražena u pmol a moja u ng, meni se tvoj nalaz čini super. Vidjet ćeš 😊😊 jesi li uspoređivala intervale? Još malo pa ćeš riješiti sve nedoumice 🙏❤️ meni je puno lakše nakon jučer.

Da,da, različite su mjerne jedinice, tvoj kad se pomnoži sa onih 7 da se dobiju moje jedinice je preko 56,zato sam napisala usporedbe radi moje je 35,11 (4,92ug/L)
    I ja mislim da su nalazi OK, malo je premala razlika između FSH i LH i inverzija ali ok… Jedva čekam čuti konkretno mišljenje stručnjaka, ovo moje isčitavanje me samo iznerviralo hahahahhaha

Bitno da je unutar dozvoljenih intervala. Meni je mala razlika i doktor je rekao da su nalazi super 😉😊 tako da vjerujem da su i tvoji. Baš me zanima što će ti reći 😉

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.